Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Čim mu/im uzvratiš nije fer i pošteno, kako da pobjede ako im se protivnik brani, nema smisladijagram wrote:Šandor Winnetou wrote:pazi kurca u slamnatom šeširu, dakle rusi bi da mogu tući po ukrajini iz rusije ali ulažu žestok prigovor ako ukrajinci tuku njih u rusiji odnosno samo uzvraćaju istom mjerom. Teška debilanadebotoijusto wrote:[size=42]RUSKO ministarstvo vanjskih poslova objavilo je danas da će SAD, ako odluči dostaviti Kijevu rakete dugog dometa, prijeći "crvenu liniju" i postati "sudionik sukoba".[/size]
[size=42]Na brifingu, glasnogovornica ministarstva Maria Zaharova istaknula je da Rusija "zadržava pravo obrane svoga teritorija".[/size]
[size=42]Washington je opskrbio Ukrajinu s naprednim raketama koje mogu pogoditi ciljeve udaljene do 80 kilometara i dosad se suzdržavao da javno objavi da će poslati rakete s dvostruko većim dometom.[/size]
[size=42]ako ovo ako ono[/size]
Pa dobro, za ruse srblje i slicne treba imati razumijevanja.
Ukrajinci tuku prekomjerno, ko mi oko Knina.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Na bojistu aktivnost splasnula.
Zamor pomalo cini svoje.
Ceka se novi potez jedne ili druge strane.
Rusi nisu dovukli pojacanja u vidu znatnijeg broja novih vojnika.
Tek manji broj i nesto tehnike.
Ukrajinci bi trebali iskoristiti ovo stanje i grupirati snage na pojedinim pravcima i pokusati potiskivati ruse.
Moguce je i to da sacekaju i vide kako ce se sve dalje razbijati.
Stizu kisna razdoblja, teze ce biti krenuti u napad, pogotovo tehnikom.
Moguc je cak i smiraj borbenih djelovanja i prilicno pasiviziranje.
Iako, rusima bi to momentalno odgovaralo, ukrajincima bas i ne bi.
Zamor pomalo cini svoje.
Ceka se novi potez jedne ili druge strane.
Rusi nisu dovukli pojacanja u vidu znatnijeg broja novih vojnika.
Tek manji broj i nesto tehnike.
Ukrajinci bi trebali iskoristiti ovo stanje i grupirati snage na pojedinim pravcima i pokusati potiskivati ruse.
Moguce je i to da sacekaju i vide kako ce se sve dalje razbijati.
Stizu kisna razdoblja, teze ce biti krenuti u napad, pogotovo tehnikom.
Moguc je cak i smiraj borbenih djelovanja i prilicno pasiviziranje.
Iako, rusima bi to momentalno odgovaralo, ukrajincima bas i ne bi.
dijagram-
2015-08-09
Kao što sam i predvidio, svi su nanjušili krv.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin-je-slomljen-sada-ga-mogu-spasiti-samo-korisni-idioti-evropski-komunisti-i-fasisti/220915038
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vladajuca-partija-u-gruziji-zeli-na-referendumu-pitati-gradjane-da-li-zele-rat-sa-rusijom/220915051
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protiv-teritorijalnih-ustupaka-rusiji-gotovo-90-posto-ukrajinaca/220915096
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin-je-slomljen-sada-ga-mogu-spasiti-samo-korisni-idioti-evropski-komunisti-i-fasisti/220915038
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vladajuca-partija-u-gruziji-zeli-na-referendumu-pitati-gradjane-da-li-zele-rat-sa-rusijom/220915051
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/protiv-teritorijalnih-ustupaka-rusiji-gotovo-90-posto-ukrajinaca/220915096
Vladajuća gruzijska partija "Gruzijski san" razmatra mogućnost organizacije nacionalnog referenduma koji bi odlučio da li ta država ulazi u rat protiv Rusije.
"Neka ljudi kažu žele li otvoriti drugi front u Gruziji protiv Rusije", istaknuo je predsjednik vladajuće partije Irakli Kobakhidze uz obećanje da će vlasti “postupiti kako narod kaže”.
Kobakhidze je izrazio nadu da će gruzijski narod imati mogućnost izbora između podrške izjavama ukrajinskih političara o nužnosti uključivanja Gruzije u rat ili će priliku za oslobođenje okupiranih teritorija čekati neko drugo vrijeme.
Odgovor Kobakhidzea je uslijedio nakon izjave člana ukrajinske Vrhovne rade Fedora Venislavskog, koji je nešto ranije savjetovao Gruziji da poduzme konkretne korake za oslobađanje Abhazije i Južne Osetije.
Ukrajinska strana se nada otvorenju drugog fronta na Kavkazu koji bi značajno oslabio ruske trupe u Ukrajini.
"Neka ljudi kažu žele li otvoriti drugi front u Gruziji protiv Rusije", istaknuo je predsjednik vladajuće partije Irakli Kobakhidze uz obećanje da će vlasti “postupiti kako narod kaže”.
Kobakhidze je izrazio nadu da će gruzijski narod imati mogućnost izbora između podrške izjavama ukrajinskih političara o nužnosti uključivanja Gruzije u rat ili će priliku za oslobođenje okupiranih teritorija čekati neko drugo vrijeme.
Odgovor Kobakhidzea je uslijedio nakon izjave člana ukrajinske Vrhovne rade Fedora Venislavskog, koji je nešto ranije savjetovao Gruziji da poduzme konkretne korake za oslobađanje Abhazije i Južne Osetije.
Ukrajinska strana se nada otvorenju drugog fronta na Kavkazu koji bi značajno oslabio ruske trupe u Ukrajini.
michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post
To su svi predvidjeli no nije zgorega za ponoviti, Jasno je da će sa slabljenjem rusije svi oko rusije koji su je se bojali dobijati krila i pokušati riješiti svoje probleme. Prvenstveno se to odnosi na gruziju i na moldaviju a zatim na azerbejdžan i armeniju a tko zna što se može i u čečeniji dogoditi. U svakom slučaju biti će sve veselije kako ukri budu slabili pozicije rusije kako vojne tako i političke.Charles III wrote:Kao što sam i predvidio, svi su nanjušili krv.
marcellus, michaellcmacha and Charles III like this post
E da, zaboravio sam na Moldaviju. Moldavska vojska nije nešto, al uz pomoć Rumunja i Ukra, Tiraspolci su gotovi.
Russia has clearly demonstrated its hunger for the land of sovereign states and its unwillingness to leave once established. Its war of aggression against Ukraine and its threats to Moldova offers a very clear casus belli, as does its illegal occupation. From the Moldovan point of view, any action would be perilous, but it is hard to think it will have a better chance to retake its own territory. Moldova would need to openly embrace the criteria set forth by the international community, call for the Russians to leave its land, and ask for assistance from other European states and institutions.
Russia has clearly demonstrated its hunger for the land of sovereign states and its unwillingness to leave once established. Its war of aggression against Ukraine and its threats to Moldova offers a very clear casus belli, as does its illegal occupation. From the Moldovan point of view, any action would be perilous, but it is hard to think it will have a better chance to retake its own territory. Moldova would need to openly embrace the criteria set forth by the international community, call for the Russians to leave its land, and ask for assistance from other European states and institutions.
rusi su sami sebi pucali u nogu, rekao bih čak u obje s obzirom na dalekosežne posljedice svojih barbarskih želja i djela. Pokazali su se apsolutno nevjerodostojni i kao netko s kime treba izbjegavati bilo kakav posao.Charles III wrote:E da, zaboravio sam na Moldaviju. Moldavska vojska nije nešto, al uz pomoć Rumunja i Ukra, Tiraspolci su gotovi.
[size=43]Russia has clearly demonstrated its hunger for the land of sovereign states and its unwillingness to leave once established. Its war of aggression against Ukraine and its threats to Moldova offers a very clear [/size]casus belli[size=43], as does its illegal occupation. From the Moldovan point of view, any action would be perilous, but it is hard to think it will have a better chance to retake its own territory. Moldova would need to openly embrace the criteria set forth by the international community, call for the Russians to leave its land, and ask for assistance from other European states and institutions.[/size]
Usput dobro došao u klub i nadam se da ćeš ćešće ovdje pisati :)
Charles III likes this post
Najljepša boja mi je karirana.
crvenkasti-
2014-04-17
Ukratko nema pomaka na fronti, jedni i drugi ližu rane, Rusi se utvrđuju diljem fronte u očekivanju UKR napada, koji ne počinje nigdje, naravno nisu niti UKR glupi imaju USA satelitite, svoje obavještajne službe pokušavaju skužiti gdje bi mogli napraviti prodor..
e da, još dolaze slike zarobljene ruske tehnike to su gomile i gomile oružja.. ono gomile. nije samo tehnika u pitanju, tipa kamioni, tenkovi, itd, nego recimo pun kurac oružja po skladištima..
toliko teškog oružja su tamo ukrainci zarobili, a to je sve palo uz minimalnu borbu... ovi su defacto utekli raspali su se pri UKR napadu.. i dalje mi nije jasno, tamo je oružja bilo za opremiti 4-5 brigada, ukrainci su zarobili već sada za 2ipo brigade oružja, dio su uništili, dio rusi utekli.. koliko je tamo oružja bilo ovi su se mogli mlatiti jako dugo..
evo i jučer registrirano novih 82 gubitaka RU tehnike - najviše na toj Harkiv protuofenzivi.. to sve slike što izlaze
izgleda da su rusi ostvarili preko 10% svih svojih gubitaka u tehnici(registiranih gubitaka od internet ekipe tipa oryx koja skuplja slike od rusa i ukrainaca sa terena) u svega tjedan dana..
a ukrainci su zarobili toliko oružja i tehnike - aj većina je manje ili srednje oštećena dakle trebat će popravci, ali imaju cijelu zimu i jesen.. toliko toga da UKR vlada kao nedaje službeno izvješće.. Inače UKR MOD izmišlja dnevna "izvješća" gdje izbace razne gluposti "danas smo oborili 4 aviona" bez da pruže ikakav dokaz, pa to nitko ne uzima za ozbiljno, ali ovdje gdje ima toliko slika i videa šute ko zaliveni, naime radi se o tome da su zarobili toliko oružja da ne žele dati službeno izvješće, jer i dalje žicaju od Europe i USA tenkove, oklopna vozila, a ovdje su zarobili oružja za opremiti dvi ipo - možda i tri brigade, mislim da veća količina tehnike nego što ima HV u arsenalu.
Ruski telegram profili "bjesne" da kako se Ukrainci slikavaju po skladištima, da im nije jasno gdje su oni kalibri i iskanderi, da barem unište ta skladišta , jedino da ispada da niti Rusi nemaju evidenciju gdje su ostavili svoje oružje :D :D ili su neposobni se sjetiti da trebaju rokati po skladištima.. em su tamo ukrainci.. iako su ih vjerojatno ukrainci već ispraznili...
ukraina svakako sve da i stane zapadna pomoć ima oružja za ratovanje sada koliko god hoćeš, aj streljiva možda i ne toliko, ali rusi se potrudili i ostavili tisuće tona streljiva tako da ima i toga..
.....
osim toga na žalost na fronti se gine, ima videa i ukrainskih i ruskih gubitaka diljem fronte... to će biti svakodnevnica, deseci ukrainaca i rusa će čak i u vremenima pasivne situacije na fronti ginuti svaki dan.. a ovakve ofenzive će eventualno odlučiti rat..
e da, još dolaze slike zarobljene ruske tehnike to su gomile i gomile oružja.. ono gomile. nije samo tehnika u pitanju, tipa kamioni, tenkovi, itd, nego recimo pun kurac oružja po skladištima..
toliko teškog oružja su tamo ukrainci zarobili, a to je sve palo uz minimalnu borbu... ovi su defacto utekli raspali su se pri UKR napadu.. i dalje mi nije jasno, tamo je oružja bilo za opremiti 4-5 brigada, ukrainci su zarobili već sada za 2ipo brigade oružja, dio su uništili, dio rusi utekli.. koliko je tamo oružja bilo ovi su se mogli mlatiti jako dugo..
evo i jučer registrirano novih 82 gubitaka RU tehnike - najviše na toj Harkiv protuofenzivi.. to sve slike što izlaze
izgleda da su rusi ostvarili preko 10% svih svojih gubitaka u tehnici(registiranih gubitaka od internet ekipe tipa oryx koja skuplja slike od rusa i ukrainaca sa terena) u svega tjedan dana..
a ukrainci su zarobili toliko oružja i tehnike - aj većina je manje ili srednje oštećena dakle trebat će popravci, ali imaju cijelu zimu i jesen.. toliko toga da UKR vlada kao nedaje službeno izvješće.. Inače UKR MOD izmišlja dnevna "izvješća" gdje izbace razne gluposti "danas smo oborili 4 aviona" bez da pruže ikakav dokaz, pa to nitko ne uzima za ozbiljno, ali ovdje gdje ima toliko slika i videa šute ko zaliveni, naime radi se o tome da su zarobili toliko oružja da ne žele dati službeno izvješće, jer i dalje žicaju od Europe i USA tenkove, oklopna vozila, a ovdje su zarobili oružja za opremiti dvi ipo - možda i tri brigade, mislim da veća količina tehnike nego što ima HV u arsenalu.
Ruski telegram profili "bjesne" da kako se Ukrainci slikavaju po skladištima, da im nije jasno gdje su oni kalibri i iskanderi, da barem unište ta skladišta , jedino da ispada da niti Rusi nemaju evidenciju gdje su ostavili svoje oružje :D :D ili su neposobni se sjetiti da trebaju rokati po skladištima.. em su tamo ukrainci.. iako su ih vjerojatno ukrainci već ispraznili...
ukraina svakako sve da i stane zapadna pomoć ima oružja za ratovanje sada koliko god hoćeš, aj streljiva možda i ne toliko, ali rusi se potrudili i ostavili tisuće tona streljiva tako da ima i toga..
.....
osim toga na žalost na fronti se gine, ima videa i ukrainskih i ruskih gubitaka diljem fronte... to će biti svakodnevnica, deseci ukrainaca i rusa će čak i u vremenima pasivne situacije na fronti ginuti svaki dan.. a ovakve ofenzive će eventualno odlučiti rat..
evo pogledao sam pola videa :D u detalje rastavljaju Rusku raketnu tehnologiju (koja je super samo je problem što Rusi na sreću Ukrainaca uglavnom nemaju dobar intel) te Ukrainske raketne udare..
video je + 1h , ja sam pogledao pola.. tko želi malo dodatno naučiti o tome polju
p-s vidim ima dosta spama pobrisati ću kasnije..
video je + 1h , ja sam pogledao pola.. tko želi malo dodatno naučiti o tome polju
p-s vidim ima dosta spama pobrisati ću kasnije..
Malo nam je bilo 'stručnjaka' a evo sada i ovog čarlsa trećeg s friškim dezinformacijama...
'Klix.ba' kaže javlja...
U meduvremenu dok se sprema atentat na putina a shoigu se oporavlja nakon 3. srčanog udara, dok ukrajinci oslobađaju prazne livade...
Bakhmut je pred padom u ruske ruke a USA zraži proizvođača artiljerijske municije 155 m i to 12000 kom. mjesečno, dok ukrajinci sprže 6000 kom. na dan a rusi i do 10x više...
'Klix.ba' kaže javlja...
U meduvremenu dok se sprema atentat na putina a shoigu se oporavlja nakon 3. srčanog udara, dok ukrajinci oslobađaju prazne livade...
Bakhmut je pred padom u ruske ruke a USA zraži proizvođača artiljerijske municije 155 m i to 12000 kom. mjesečno, dok ukrajinci sprže 6000 kom. na dan a rusi i do 10x više...
a i ti si postao naporan.. postaješ kao safet i ringo. "prazne livade".. bogte jebo prazne livade imaš doslovno na stotine slika i videa ruskih zarobljenika, mrtvih rusa, uništene ruske tehnike zarobljene , sve na tim "praznim livadama. nije da nisam stavio sve linkove, može svaki od 600 komada RU tehnike što su ih izgubili na tim "praznim livadama" vidjeti sliku i gdje je slikano.. svaki jebeni komad. i to samo od internet ekipe. pitaj boga koliko je u stvarnosti toga. da jebene prazne livade... e da- rusi ne ispaljuju 60 000 granata od kada su HIMARSovi uvedeni u uporabu, ispaljuju 1/10 ili max 1/5 toga a toliko i Ukrainci... počet ću ti tretirati te glupe upise kao ringove i safetove
Izgleda da su Rusi shvatili da se pomoću tog "Starlinka" navode amerićke rakete.
crvenkasti-
2014-04-17
Starlink je trebao omogućiti siromašnim zemljama bez pristupa internetu brzu internetsku vezu preko satelita. Dakle, civilna i humanitarna inicijativa.
Since the Russian invasion, Ukraine has received more than 11,000 Starlink stations. Some were donated by SpaceX, and others by the U.S. government.
Umjesto u humanitarne svrhe, koriste ga u ratu protiv Rusije.
So much about American honesty and humanity.
Since the Russian invasion, Ukraine has received more than 11,000 Starlink stations. Some were donated by SpaceX, and others by the U.S. government.
crvenkasti-
2014-04-17
lik je brijao da je naci.AssadNaPodmornici wrote:a i ti si postao naporan.. postaješ kao safet i ringo. "prazne livade".. bogte jebo prazne livade imaš doslovno na stotine slika i videa ruskih zarobljenika, mrtvih rusa, uništene ruske tehnike zarobljene , sve na tim "praznim livadama. nije da nisam stavio sve linkove, može svaki od 600 komada RU tehnike što su ih izgubili na tim "praznim livadama" vidjeti sliku i gdje je slikano.. svaki jebeni komad. i to samo od internet ekipe. pitaj boga koliko je u stvarnosti toga. da jebene prazne livade... e da- rusi ne ispaljuju 60 000 granata od kada su HIMARSovi uvedeni u uporabu, ispaljuju 1/10 ili max 1/5 toga a toliko i Ukrainci... počet ću ti tretirati te glupe upise kao ringove i safetove
u biti problem je kaj zagovornik totalitarnog.
nacizam je samo jedan, kao i fašizam kao i što će povjest imenovati ovu agresiju na ukrajinu.
kao što pisah prije.
bit će još popičkitisa vulgaris ukrainus.
ali tko gubi smije se i ljutiti.
eto rusi se ljute kaj ih ukrajinci raketiraju. tko je vidio osloboditelje raketirati.
i nema nekaj serbinja i elektrana na ugalj i te spike.
lijepo je to debo objasnio. bumo se družili kartali, bit će nam toplo oko srca.
(putuljko nema sreće. u srednjoj eu padaju kiše-filaju akumulacije. zima će biti blaga, pa bu si plin mačku o rep)
2014-12-30
nema smisla ni pokušavati... totena ne treba uspoređivati sa erom... on dobro zna da se sjebo u startu, ali mu ponos ne dozvoljava da se ispravi i stoga tjera i dalje sa tim nebulozama tipa europa i amerika će biti gladne i žedne, ukrajinci će u unaprijed izgubljenom ratu sa nepobjedivom rusijom potrošiti sve vojne resurse zapadne alijanse i poslije toga će rus laganini ušetati u berlin, pariz i london bez ispaljenog metka... eto ameriknac je mutav pa će sve svoje resurse isporučiti strani koja je unaprijed izgubila rat... bez ikakve mogućnosti da izdano ukrajini nadomjesti svojom proizvodnjomAssadNaPodmornici wrote:a i ti si postao naporan.. postaješ kao safet i ringo. "prazne livade".. bogte jebo prazne livade imaš doslovno na stotine slika i videa ruskih zarobljenika, mrtvih rusa, uništene ruske tehnike zarobljene , sve na tim "praznim livadama. nije da nisam stavio sve linkove, može svaki od 600 komada RU tehnike što su ih izgubili na tim "praznim livadama" vidjeti sliku i gdje je slikano.. svaki jebeni komad. i to samo od internet ekipe. pitaj boga koliko je u stvarnosti toga. da jebene prazne livade... e da- rusi ne ispaljuju 60 000 granata od kada su HIMARSovi uvedeni u uporabu, ispaljuju 1/10 ili max 1/5 toga a toliko i Ukrainci... počet ću ti tretirati te glupe upise kao ringove i safetove
2015-08-08
veber likes this post
pa to je humanitarna svrha... uništenje srpskih i ruskih svetova je humanitarna aktivnost...crvenkasti wrote:Starlink je trebao omogućiti siromašnim zemljama bez pristupa internetu brzu internetsku vezu preko satelita. Dakle, civilna i humanitarna inicijativa.
2015-08-08
veber and Charles III like this post
Pri koji dan je evidentirana prva upotreba iranskih Shahed-136 kamikaza dronova.
Ovi dronovi su već bili korišteni protiv Saudije 2019. od strane Houtija, a gdi je zapadnjačka PZO bivala ugl. nemoćna.
Rusija već razmatra nabavku i još modernijih Shahed-191 stealth dronova (koncept baziran na američkom Sentinel dronu).
Ovi dronovi su već bili korišteni protiv Saudije 2019. od strane Houtija, a gdi je zapadnjačka PZO bivala ugl. nemoćna.
Rusija već razmatra nabavku i još modernijih Shahed-191 stealth dronova (koncept baziran na američkom Sentinel dronu).
veliš, kad sad rusi uvedu u borbu iranske dronove, ukrajina namah može potpisati kapitulaciju... zbog nemoći
2015-08-08
kad nabave još modernije, onda će kapitulirati i usa i europa
2015-08-08
Iz gledišta vojne industrije - jebeš kapitulaciju, to ni profitabilno. Ustvari, to više ni samo stav vojne industrije, neg i globalne politike. Isto ka i sa koronom.
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 3 of 50