Ruska invazija na Ukrajinu
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-zaglumio-mirotvorca-pozivajuci-dvije-drzave-da-smire-sukob-na-svojoj-granici-no-njega-se-ionako-vise-ne-pita-evo-gdje-mu-sve-vise-slabi-utjecaj-1225561
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
dakle ovako, putlera i rusiju još uvijek doživljavaju kao lokalnog siledžiju no sad mu sve više pokazuju srednji prst. Ako tome dodamo švede i fince u NATO savezu, zatim odjebatitis svih putlerovih prijetnji sa početka rata od strane cijele EU i slanje pomoći ukrajini, sankcije, izoliranost i nadasve sve izvjesniji gubitak rata u ukrajini može se nazrjeti u što se rusija pretvorila, nitko je više ne zarezuje ni za suhu šljivu.Šandor Winnetou wrote:https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-zaglumio-mirotvorca-pozivajuci-dvije-drzave-da-smire-sukob-na-svojoj-granici-no-njega-se-ionako-vise-ne-pita-evo-gdje-mu-sve-vise-slabi-utjecaj-1225561
Last edited by Šandor Winnetou on 19/9/2022, 19:16; edited 1 time in total
Dobro, ovdje je cak i iskren i dobrohotan.Šandor Winnetou wrote:dakle ovako, putlera i rusiju još uvijek doživljavaju kao lokalnog siledžiju no sad mu sve više pokazuju srednji prstŠandor Winnetou wrote:https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-zaglumio-mirotvorca-pozivajuci-dvije-drzave-da-smire-sukob-na-svojoj-granici-no-njega-se-ionako-vise-ne-pita-evo-gdje-mu-sve-vise-slabi-utjecaj-1225561
Ne ratu, ne ulazite u to, ne isplati se.
Izgledas jaci ,a onda te namlate pa ne znas gdje ces i sto ces.
Budete u jadnoj situaciji u kakvoj sam jadnicak ja:)
dijagram-
2015-08-09
Znaju svi okolo što znači kad ih rus brani i hrani, ne treba im veći neprijatelj pored takvih prijatelja i dušebrižnikadijagram wrote:Dobro, ovdje je cak i iskren i dobrohotan.Šandor Winnetou wrote:dakle ovako, putlera i rusiju još uvijek doživljavaju kao lokalnog siledžiju no sad mu sve više pokazuju srednji prstŠandor Winnetou wrote:https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/putin-zaglumio-mirotvorca-pozivajuci-dvije-drzave-da-smire-sukob-na-svojoj-granici-no-njega-se-ionako-vise-ne-pita-evo-gdje-mu-sve-vise-slabi-utjecaj-1225561
Ne ratu, ne ulazite u to, ne isplati se.
Izgledas jaci ,a onda te namlate pa ne znas gdje ces i sto ces.
Budete u jadnoj situaciji u kakvoj sam jadnicak ja:)
Pomoci ce rusi.
Samo da obrane Liman, eto ih na kosovu ,jermeniji i kako srblje kaze,...kojekude:)
Samo da obrane Liman, eto ih na kosovu ,jermeniji i kako srblje kaze,...kojekude:)
dijagram-
2015-08-09
Prema procjenama zapadnih službi, Rusija je u agresiju krenula s oko 180.000 vojnika, od kojih je 70.000 do 80.000 što poginulo, što izbačeno iz stroja. Taj je broj bez mobilizacije teško, gotovo nemoguće nadoknaditi.
I Ukrajina ima velik broj žrtava, točni podaci su tajna, ali ima i velik broj ljudi pripravnih za borbu. I to bi mogla biti razlika koja donosi pobjedu u ratu.
Ukrajinci se ne misle zaustaviti, ciljevi su im sve veći, Rusi gube sve više borbenih aviona?
I Ukrajina ima velik broj žrtava, točni podaci su tajna, ali ima i velik broj ljudi pripravnih za borbu. I to bi mogla biti razlika koja donosi pobjedu u ratu.
Ukrajinci se ne misle zaustaviti, ciljevi su im sve veći, Rusi gube sve više borbenih aviona?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
srblje će u međuvremenu mlatiti moćne pedere predvođeni popovima, crtati granice koje će im rusi osigurati i dati im brdo para!dijagram wrote:Pomoci ce rusi.
Donjek i Luhansk.
Ovo je kao daj šta daš...Jes im dogorilo, jebate.
Ukrajici im neće oprostiti ovo što čine i što su do sada učinili.
Posebno ne kolaborantima.
Ovo je kao daj šta daš...Jes im dogorilo, jebate.
Ukrajici im neće oprostiti ovo što čine i što su do sada učinili.
Posebno ne kolaborantima.
Procjena da će ukrajinski rat ući u zimske mjesece zaleđen na postojećim crtama vrijedila je sve do nedavno. Ta se prognoza, međutim, posve promijenila iznenadnom ukrajinskom ofenzivom u oblasti Harkiva, pa će iduća zima u Ukrajini, ali i u cijeloj Europi, biti vrlo dinamična. Kakve se sve promjene očekuju s prvim minusima i kome trenutno zlogukije odzvanja filmska sentenca iz Igara prijestolja - ‘Winter is coming‘ – tema je kojoj su se posvetili na CNN-u, u velikoj vojno-političkoj analizi.
Nakon što je ukrajinska strana zauzela više teritorija u jednom tjednu nego ruska vojska u pet mjeseci, Kremlj je suočen s teškim izborima: hoće li proglasiti opću mobilizaciju kako bi osnažio svoje snage?
Rusi trenutno drže oko 20% ukrajinske zemlje, uključujući Krim i dijelove juga, a čak oko 40 posto Donjecka još je pod kontrolom Ukrajine. Zauzimanje cijelog Donjecka po zimi puno je teži zadatak za Ruse, nakon što su u samo nekoliko dana tamo izgubili jednu od tri osovine napada. Ruska vojska nema obilje svježih jedinica koje bi ubacila u sukob, a nedavno formirani 3. armijski korpus uglavnom se sastoji od dobrovoljaca regrutiranih po udaljenijim ruskim regijama ili kaznionicama. Osim toga, stalni su izvještaji o slabljenju discipline u ruskim redovima, o čemu svjedoči i neuredno povlačenje oko Harkiva s golemim količinama napuštene vojne opreme i kroničnim zapovjednim problemima koji se, očito, neće riješiti preko noći.
Ucjena Europe hladnoćom i zavrtanjem ventila za plin Putinu se više ne čini tako jakim adutom kao donedavno, kad su cijene prirodnog plina skakale i do 10 puta. Europske vlade potražile su alternativne dobavljače i nagomilale rezerve (Francuzi i preko 90 posto kapaciteta).
Hoće li ratna zima po treći put u povijesti spasiti Rusiju? Ili će na proljeće Putin biti natjeran na mir? Kremlj je suočen s teškim izborima, Amerikanci se boje jednog scenarija
Nakon što je ukrajinska strana zauzela više teritorija u jednom tjednu nego ruska vojska u pet mjeseci, Kremlj je suočen s teškim izborima: hoće li proglasiti opću mobilizaciju kako bi osnažio svoje snage?
Rusi trenutno drže oko 20% ukrajinske zemlje, uključujući Krim i dijelove juga, a čak oko 40 posto Donjecka još je pod kontrolom Ukrajine. Zauzimanje cijelog Donjecka po zimi puno je teži zadatak za Ruse, nakon što su u samo nekoliko dana tamo izgubili jednu od tri osovine napada. Ruska vojska nema obilje svježih jedinica koje bi ubacila u sukob, a nedavno formirani 3. armijski korpus uglavnom se sastoji od dobrovoljaca regrutiranih po udaljenijim ruskim regijama ili kaznionicama. Osim toga, stalni su izvještaji o slabljenju discipline u ruskim redovima, o čemu svjedoči i neuredno povlačenje oko Harkiva s golemim količinama napuštene vojne opreme i kroničnim zapovjednim problemima koji se, očito, neće riješiti preko noći.
Ucjena Europe hladnoćom i zavrtanjem ventila za plin Putinu se više ne čini tako jakim adutom kao donedavno, kad su cijene prirodnog plina skakale i do 10 puta. Europske vlade potražile su alternativne dobavljače i nagomilale rezerve (Francuzi i preko 90 posto kapaciteta).
Hoće li ratna zima po treći put u povijesti spasiti Rusiju? Ili će na proljeće Putin biti natjeran na mir? Kremlj je suočen s teškim izborima, Amerikanci se boje jednog scenarija
2014-04-11
Silno me zanima s kojom je ovo municijom bilo uništeno.
Možda nekom od onih što eksplodiraju iznad cilja u 72 kom podmunicije...
Koristi se je onda kad se ne želi cilj totalno uništiti, već samo onesposobiti.
Kaže da je ukrajinska vojska na dijelu Kupjanska koji je na lijevoj obali Oskila.
Ovo je tu dovučeno, ne znam tko i kada no ovo nije uništeno na ovom mjestuEroo wrote:Silno me zanima s kojom je ovo municijom bilo uništeno.
Prebrojao sam projektile...mislim da se ipak radi o starijem bratu od M142 HIMARS,
a to je gusjeničar M270 MLRS, koji u kaseti umjesto 6 nosi 12 projektila. Ostalo je sve isto.
a to je gusjeničar M270 MLRS, koji u kaseti umjesto 6 nosi 12 projektila. Ostalo je sve isto.
Rusi? Vidiš, nisam pomislio na to. Baš sam glupo razmišljao...nema nikakve štete okolo, mislim na paljevinu.Šandor Winnetou wrote:Ovo je tu dovučeno, ne znam tko i kada no ovo nije uništeno na ovom mjestuEroo wrote:Silno me zanima s kojom je ovo municijom bilo uništeno.
Pogledaj snimak, nema gusjenica na oklopu a da je to tu izgorilo ostale bi sigurno na vozilima, ovo je negdje drugdje zbombano a ovdje dovučeno na jedno mjesto radi lakšeg transporta nekada poslje.Eroo wrote:Rusi? Vidiš, nisam pomislio na to. Baš sam glupo razmišljao...nema nikakve štete okolo, mislim na paljevinu.Šandor Winnetou wrote:Ovo je tu dovučeno, ne znam tko i kada no ovo nije uništeno na ovom mjestuEroo wrote:Silno me zanima s kojom je ovo municijom bilo uništeno.
Verzija HIMARSA sa 12 projektila. Za razliku od gusjeničara M270
MARS II MLRS je točkaš, što će reći da je pokretljiviji. Inače koristi
iste projektile.
iste projektile.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
RayMabus likes this post
Russia - 6204, of which: destroyed: 3840, damaged: 142, abandoned: 303, captured: 1917
Tanks (1148, of which destroyed: 678, damaged: 44, abandoned: 51, captured: 375)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
U pola godine oni su izgubili tisuću sto pedeset tenkova. I to je ono šta je dokumentirano.
Ha ha ha ha piši propala invazija.
Tanks (1148, of which destroyed: 678, damaged: 44, abandoned: 51, captured: 375)
https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html
U pola godine oni su izgubili tisuću sto pedeset tenkova. I to je ono šta je dokumentirano.
Ha ha ha ha piši propala invazija.
2014-04-11
Kad krene rasputica gusjeničari će biti u prednosti, valja imati i jedne i druge na raspolaganju pogotovo kad je ukrajina u pitanju.Eroo wrote:Verzija HIMARSA sa 12 projektila. Za razliku od gusjeničara M270
iste projektile.
Dugin poručio Rusima: Operacija u Ukrajini je okončana, spremimo se za treći svjetski rat
Koji lik...
Koji lik...
red wolf-
2016-02-10
Putin i ekipa oko njega se pogubila u prostoru i vremenu.
Stiže još oružja i municije i nastavi radit čevape i pljeskavice od te njihove bande šta su poslali na Ukrajinu. Ima da svi izgininu šta su upali tamo.
Stiže još oružja i municije i nastavi radit čevape i pljeskavice od te njihove bande šta su poslali na Ukrajinu. Ima da svi izgininu šta su upali tamo.
2014-04-11
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu