Samo progresivno: Švedska, problemi, zdravo
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Samo progresivno: Švedska, problemi, zdravo
niels wrote:abraham wrote:Danska je vec sklopila ugovor sa vladom (mislim) Ruanda ali je negdje zapelo. Osim toga su danci bili dogovorili da iznajme zatvore na Kosovo da danski robijasi robijaju tamo ali i to je zapelo. Ljudka prava ili nesta takovo...
Ma to sve treba pokupiti u jednoj noći, u cijeloj Europi, na brodove i tutanj. Brodove rastaliti na obalama Afrike.
U Ruandi nema rata - momentalno - pa su sigurni. I Ruanda će od toliko inžinjera procvasti.
https://www.dailymotion.com/video/x36kil9
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Stavite iz kojih zemalja ima tamo najvise, kao i po zatvorima.
Realno, radi se o nekima iz Trecih Zemalja i Balkancima.
Zasto Balkanci?
Istima mozak nikad nije bio jaca strana licnosti.
Ziveli su uvek u nekim bajkama, kako je trava u tudjem
dvoristu zelenija.
Skandinavske zemlje su sve skupe i jedva se prevuku.
Balkanac gleda platu i uporedjuje sa platom na Balkanu ili
se zanima za socijalu.
Gledao film sa Ibrom, bio taj Malme, realno pustio pricu,
veca beda nego kod nas.
Realno, radi se o nekima iz Trecih Zemalja i Balkancima.
Zasto Balkanci?
Istima mozak nikad nije bio jaca strana licnosti.
Ziveli su uvek u nekim bajkama, kako je trava u tudjem
dvoristu zelenija.
Skandinavske zemlje su sve skupe i jedva se prevuku.
Balkanac gleda platu i uporedjuje sa platom na Balkanu ili
se zanima za socijalu.
Gledao film sa Ibrom, bio taj Malme, realno pustio pricu,
veca beda nego kod nas.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
marcellus wrote:niels wrote:abraham wrote:Danska je vec sklopila ugovor sa vladom (mislim) Ruanda ali je negdje zapelo. Osim toga su danci bili dogovorili da iznajme zatvore na Kosovo da danski robijasi robijaju tamo ali i to je zapelo. Ljudka prava ili nesta takovo...
Ma to sve treba pokupiti u jednoj noći, u cijeloj Europi, na brodove i tutanj. Brodove rastaliti na obalama Afrike.
U Ruandi nema rata - momentalno - pa su sigurni. I Ruanda će od toliko inžinjera procvasti.
MAGA country.
niels-
2021-04-26
marcellus wrote:Dobro, mi nemamo MENA ekipu. Mi imamo HDZ... pa sad, ti biraj. Moš vamo moš ostat tamo...
Ti nisi siguran što je gore??
Refugees welcome!!
niels-
2021-04-26
Mogli bi poslati HDZ u Ruandu.
Problem je što bi maznuli brodove, priključili se somalijskim piratima i napljačkali se do besvijesti, prekinuli promet Sueskim kanalom…još nam samo to treba.
U Africi bi prenamijenili zemljište, nacionalni parkovi, građevna zona i plantaže. Sve koncesije za rudnike i plemenito drvo bi prodali, a zasigurno bi ponovno otvorili i Trans-Atlantsku rutu trgovine robljem.
Problem je što bi maznuli brodove, priključili se somalijskim piratima i napljačkali se do besvijesti, prekinuli promet Sueskim kanalom…još nam samo to treba.
U Africi bi prenamijenili zemljište, nacionalni parkovi, građevna zona i plantaže. Sve koncesije za rudnike i plemenito drvo bi prodali, a zasigurno bi ponovno otvorili i Trans-Atlantsku rutu trgovine robljem.
niels-
2021-04-26
niels wrote:marcellus wrote:Dobro, mi nemamo MENA ekipu. Mi imamo HDZ... pa sad, ti biraj. Moš vamo moš ostat tamo...
Ti nisi siguran što je gore??
Refugees welcome!!
niels wrote:marcellus wrote:niels wrote:abraham wrote:Danska je vec sklopila ugovor sa vladom (mislim) Ruanda ali je negdje zapelo. Osim toga su danci bili dogovorili da iznajme zatvore na Kosovo da danski robijasi robijaju tamo ali i to je zapelo. Ljudka prava ili nesta takovo...
MAGA country.
na žalost su sve pjesme johny rebela skinuli s youtubea i svega ostalog, zbog navodnog rasizma... doduše, da je osim što je bio country pjevač bio i veliki zmaj kkk, je... svejedno na dailymotionu se uglavnom mogu nać
naravno, skinuli su i lunikoffa... kao, nacist. Doduše spram njega je Thompson antifa...
niels wrote:Mogli bi poslati HDZ u Ruandu.
Švedska je potpuno geopolitički nebitna država.
Stavio sam temu nikidan jer su im 11.09 izbori i neka predviđanja su da će ljevica imat samo jedan mandat više od desnice itd al toliko su mi zanimljivi da čak ni mene njihovi izbori ne zanimaju.
U biti to su protestanti i oni više vole muslimane nego katolike tako da jedino riješenje je da ih natrpaš.
Stavio sam temu nikidan jer su im 11.09 izbori i neka predviđanja su da će ljevica imat samo jedan mandat više od desnice itd al toliko su mi zanimljivi da čak ni mene njihovi izbori ne zanimaju.
U biti to su protestanti i oni više vole muslimane nego katolike tako da jedino riješenje je da ih natrpaš.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Nisan baš debil pa da ne kužin ljudski um.
Oni su protestanti i ti si katolik i onda te neće podržat u BiH a Srbi su Rusi pa neće ni njih nego opet mujage.
Zato mi njihovi izbori ne znače ništa nego ih triba natrpati i ZGAZITI ZA SVA VRIMENA.
Oni su protestanti i ti si katolik i onda te neće podržat u BiH a Srbi su Rusi pa neće ni njih nego opet mujage.
Zato mi njihovi izbori ne znače ništa nego ih triba natrpati i ZGAZITI ZA SVA VRIMENA.
2014-04-11
Krajnje desna, euroskeptična partija Švedske demokrate prestigla je u anketama po popularnosti vodeću opozicionu partiju, svega nekoliko sedmica prije parlamentarnih izbora 11. septembra.
Prema najnovijem ispitivanju javnog mnijenja švedske javne televizije SVT i agencije Novus, Švedske demokrate sada su glavni suparnik vladajućoj manjinskoj koaliciji koju predvodi Socijaldemokratska partija premijerke Madgalene Andersson.
Prema toj anketi, Švedske demokrate uživaju popularnost 21,5 posto birača, u odnosu na 17,4 posto koliko ih podržava opozicionu liberalno-konzervativnu Umjerenu partiju.
Vladajuće socijaldemokrate uživaju naklonost 27,8 posto učesnika ankete.
U Parlamentu trenutno sjede zastupnici četiri partije lijeve orijentacije i četiri partije desnice, što povećava izglede da će sastav buduće izvršne vlasti biti plod pregovora.
Nacionalizam, ksenofobija, antiglobalizam…
Ankete sugeriraju da će ishod izbora u Švedskoj biti veoma tijesan, pošto razlika između bloka lijevih stranaka i bloka desnice iznosi svega 0,3 posto.
Prognoze su da bi vladajuća koalicija Socijaldemokrata, Zelene partije, Partije ljevice i Partije centra mogla osvojiti 49,6 posto glasova, a desni blok, koji čine umjerenjaci, demokršćani, liberali i krajnje desne Švedske demokrate, 49,3 posto.
Izraženo u mandatima, to bi značilo da bi stranke lijevo od centra imale samo jednog zastupnika više u Parlamentu koji ima 149 mjesta.
Švedskim demokratama, koje su osnovane 1988. godine, kao nasljednik Švedske partije, pripisuju se ekstremni nacionalizam, ksenofobija, antimigrantska politika i antiglobalizam.
U početku se ideologija te partije zasnivala na švedskom fašizmu i teorijama bjelačke supremacije.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52437-svedska-uoci-izbora-raste-popularnost-ekstremne-desnice
Prema najnovijem ispitivanju javnog mnijenja švedske javne televizije SVT i agencije Novus, Švedske demokrate sada su glavni suparnik vladajućoj manjinskoj koaliciji koju predvodi Socijaldemokratska partija premijerke Madgalene Andersson.
Prema toj anketi, Švedske demokrate uživaju popularnost 21,5 posto birača, u odnosu na 17,4 posto koliko ih podržava opozicionu liberalno-konzervativnu Umjerenu partiju.
Vladajuće socijaldemokrate uživaju naklonost 27,8 posto učesnika ankete.
U Parlamentu trenutno sjede zastupnici četiri partije lijeve orijentacije i četiri partije desnice, što povećava izglede da će sastav buduće izvršne vlasti biti plod pregovora.
Nacionalizam, ksenofobija, antiglobalizam…
Ankete sugeriraju da će ishod izbora u Švedskoj biti veoma tijesan, pošto razlika između bloka lijevih stranaka i bloka desnice iznosi svega 0,3 posto.
Prognoze su da bi vladajuća koalicija Socijaldemokrata, Zelene partije, Partije ljevice i Partije centra mogla osvojiti 49,6 posto glasova, a desni blok, koji čine umjerenjaci, demokršćani, liberali i krajnje desne Švedske demokrate, 49,3 posto.
Izraženo u mandatima, to bi značilo da bi stranke lijevo od centra imale samo jednog zastupnika više u Parlamentu koji ima 149 mjesta.
Švedskim demokratama, koje su osnovane 1988. godine, kao nasljednik Švedske partije, pripisuju se ekstremni nacionalizam, ksenofobija, antimigrantska politika i antiglobalizam.
U početku se ideologija te partije zasnivala na švedskom fašizmu i teorijama bjelačke supremacije.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t52437-svedska-uoci-izbora-raste-popularnost-ekstremne-desnice
2014-04-11
marcellus wrote:Ja stvarno nemam pojma što bi mogli biti uzroci ovog,
Uzrok je vjerojatno toksilčna muškost. Bio je prije par godina neki članak o nekom kvartu di su naselili kozoljube koji su onda na nekom trgu zlostavljali gejove a problem je bio šta je taj trg bio uređen na "muški način" :)
marcellus wrote:niels wrote:Mogli bi poslati HDZ u Ruandu.
Ah, to znam. Edward Longshanks.
Braveheart, volim taj film.
niels-
2021-04-26
Doduše, on je to rekao za škote izvorno, ali ja sam malo preuredio...
patrick mcgoohan, fenomenalan glumac, praktički je melu ukrao film
Germane triba zatuć lopaton tako da više nikad ne dignu nakon toga na ovoj planeti.
Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska. Druge zemlje se tijekom rasprave u ponedjeljak uopće nisu izjašnjavale o ovoj temi.
Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska. Druge zemlje se tijekom rasprave u ponedjeljak uopće nisu izjašnjavale o ovoj temi.
2014-04-11
2014-04-14
marcellus wrote:Doduše, on je to rekao za škote izvorno, ali ja sam malo preuredio...
Teško, Mel je bio režiser.
A Mel Gibson je puno bolji producent, režiser i scenarist nego glumac.
Nije čak ni loš glumac.
niels-
2021-04-26
epikur37 likes this post
Mislim čovjek je otvoreno napao Židove, bio bi katolik da priznaje II. koncil…i Hollywood ga se nije usudio odreći.
Toliko je talentiran.
Toliko je talentiran.
niels-
2021-04-26
Opet ovi u pojasu Gaze:)abraham wrote:
dijagram-
2015-08-09
Mislim , da se ne bi reklo da nesta muljam i lazem. Dokumentarac. Samo vrh ledene sante.dijagram wrote:Opet ovi u pojasu Gaze:)abraham wrote:
2014-04-14
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» švedska problemi zdravo
» Švedska problemi zdravo
» Švedska, problemi, zdravo....
» Švedska, problemi, zdravo...
» Švedska, problemi, zdravo....
» Švedska, problemi, zdravo...