Kako smiriti srpski ultranacionalizam i izbjeci ratove
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Kako smiriti srpski ultranacionalizam i izbjeci ratove
jastreb wrote:Oni su uvijek u strahu.mentalitet wrote:IL Risorto wrote:Smješan je taj strah od Srba ali opravdan,jer ako bi došlo do paravnanja računice,Srbi su ipak u minusu za par stotina hiljada nejači s Hrvatima,zato se Hrvati i boje svest račune na nulu.mentalitet wrote:Satan Nizozemski wrote:Bas nesto pratim i vidim da Srbi doslovno lobiraju po svijetu da bas pobiju nas Hrvate.I to sve na pricu o WW 2
HAHAHAHAHAAAAAAA,jebo te ,ti ili si neki isprepadani Hrvat li zajebavash rvatice i krvatice????;::)))))Bash me nasmja::::)))
Ja ipak mislim da je to neki bosanceros koj zajebava ove krvatice i rvate jer stalno vire preko plota chitaju srpske tabloide koje ni srbi ne chtaju pa umiru od straha ,shto ako srbi krenu na nas? Znaju da oni vishe nisu jugosloveni nego oni krvozedni balkanci::::::)))))hahahahahahaha krepajem od smijeha zamishljajuci te jadnike kako se tresu negdje u coshku od bezrazloznog straha.
Ako su odnosi sa Srbima loši plaše se od velikosrpske krvave nemani,a ako su dobri od obnove Jugoslavije.
U stvari radi se o hrvatskoj buržoaziji koja oduvijek (u sprezi sa srpskom) radi na pogoršanju međunacionalnih odnosa kako bi lakše vladala blesavim narodom.
Glavnu potporu buržoaziji (još od vremena kad je ulogu buržoazije imalo feudalno plemstvo) drži CUH.
Ma kakva burzoaziija ,to ti je svee goli kriminalac do kriminalca koji se izvanredno slazu sa srpskim ,crnogorskim,shiiptarskim i ostalim kriminalcima ovog svijeta.To ti je zasebna nacija na ovom svijetu stvorena zbog love.Ali da se dotaknem ovih domacih kamenjarki koji me inspiriraju da zaronim dublje u njihove prazne glavurde.
Ne znam fakat na koji nachin to sebi objasniti nego na onaj gore vec napisani.Taj iracionalni strah je poguban za bilo koga jer strah sam po sebi je sputavajuci faktor koji te zamrzne u odredjenom vremenu i prostoru pa ne zivish nego lebdish u nekom oblaku od straha.Recimo strah od smrti,takvi ljudi umru vishe puta onolko kolko pomisle na to.Pa opusti se, zivi zivot, a kada ti prirodni sat otkuca zadnju sekundu umrijecesh.Nisam klasichni vjernik posebno ne kao ovih par budala na forumu ali vjerujem da neshto postoji makar kao shto budizam tumachi reinkarnaciju.Ako je tako u slijedecem zivotu bi zelio biti orao.Slobodan ispod plavetnila neba i samo oslonjen na svoja krila.Meni u zivotu nikad nije bio potreban vodja ili sufler kako da zivim.Neki ljudi su prazni ko prazno bure od vina pa se rastachu a meni je dovoljno da izadjem u svoj vrt i pomirishem ruze ili papaju,da vidim bash sada kako mi lubenice rastu iako je to nemoguca misija na Floriidi u ovo vriijeme, kako mi pchele zuje oko pchelinjaka i kad ga otvorim da se divim njihovoj organizaciji drushtva.Dakle, ne treba ti puno za srecu pa mi je ona pjesma od Tereze Kesovije "Srecu chine male stvari"vrh filozofije zivota.Ali fakat je tako.Neki kreteni zato ne razumiju da nije sreca imati puno love nego imati neshto u sebi shto pronalazi srecu u malim svakodnevnim stvarima.Jebi ga sa time se radja,to se ne moze nauchiti kao shto ne mozesh nauchiti masu stvari koje te chine zadovoljnim.Ok,meni je i to u redu da netko zivi za to da bude pun love al mi smeta kada pokushava to nametne drugima kao vrhunsku ljudsku vrijednost.Ne znam zashto tipkam ovaj vlastiti tok misli,vjerojatno shto sam primijetio u tvojim upisima taj nekakav narativ slichan svome pa te interesira etnografija kroz koju pokushavash dokuchiti tko smo shto smo i kamo demo.Dakle,kreativan si a kreativnost je vaznija od takozvanog IQ jer jebesh nagomilano znanje od kojega nemash praktichne koristi.Ovo je nekakav blic opis onoga shto zovemo temelj neke osobe i to je potrebno da razumijemo druga ljudska bica oko sebe.Zato sam ja kriv sam sebi shto ne uspijevam shvatiti "vrijednosne"ljestvice tih ljudskih spodoba.Na kraju krajeva shta me boli kurac tko kako zeli da zvi ali chovo ne naturaj mi svoju boleshtinu,ako zelish zivjeti u pecini idi tamo ,ako zelish zivjet ko pacov ispod zemlje,ma super ja ti necu reeci da ne smjesh tako zivjeti ili razmishljati suprotno od moga nachina zivota,njegovog shvacanja i shvacanja civilizaciskih dostignuca ljudske vrste.Moj mozak je uvijek otvoren za neshto novo ,ali ne napushtam olako stare vrijednostii koje su se potvrdile u zivotu kao ispravne za sve a ne samo za mene.Ako mi netko dokaze chinjenicama da pogreshno razmishljam ili se ponasham ja cu to prihvatiti uz duznu zahvalnost da sam neshto nauchio.Naravno da cu ignorirati razne primate koji postoje medju nama koji nam namecu neke svoje regule uglavnom jer imaju osobnu korist od njih.E taj primitivizam prepoznajem na tisuce kilometara udaljen od sebe a posebno iz pisane rijechi.U stvarnom zivotu imam talenta da po govoru tijela prepoznam iskompleksiranog chovjeka pa takvima ne dopustim da mi kazu dvje rijechi jer znam shto mi zele reci prije nego zinu,ali ovdje ne mozesh izbjeci idiote jer misle ako znaju koristiti kompjuter da su pametni pa se ponavljaju kao stara plocha na gramofonu.Iritantno chovjeche do bola pa i taj njihov strah od srba.Da zavrshim,ja kada bih toliko mrzio srbe onda bih bio principijelan do kraja pa ne bi nishta njihovo koristio,ni hranu a ni elektriichnu struju, zato valjda hevatski trgovci od srba kupuju hranu i prepakiravaju je kao hrvatski proizvod jer su svjenii koliko ima budala da ce jesti prije onaj zapadni GMO otrov nego neshto zdravo.Jebi ga napisao sam plahtu valjda zato shto me njihov idiotizam inspirira da bolje upoznam korijenje njihovog straha jer je meni strah ne poznata chinjenica,zato jer se bojim najvishe samog sebe.
Srbija je u velikom qrtzu. Stolice izvučene, slijedi lebdenje u bezračnom prostoru.
AV-u je to jasno, ali nema izbora, niti pravog rješenja. Radi se o pukom preživljavanju...
ne bih više o tome.
AV-u je to jasno, ali nema izbora, niti pravog rješenja. Radi se o pukom preživljavanju...
ne bih više o tome.
Evo,nije li i ovo primjer kršćanskog licemjerja ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Triba ih poticat da izazovu rat pa da ih jednom za sva vrimena naprokidamo.
Uze mi riječ iz usta.
Ti kao uzoran kreposni kršćanin,trebao bi molit i pozivat na mir,a ne podržavat zločestog galaktičkog đenerala koji je vjerojatno pod demonskim utjecajem.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Rekao sam ti da su demoni anđeoska hijerarhija. To su mi braća jer sam ja anđeo Znanja.IL Risorto wrote:Evo,nije li i ovo primjer kršćanskog licemjerja ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Triba ih poticat da izazovu rat pa da ih jednom za sva vrimena naprokidamo.
Uze mi riječ iz usta.
Ti kao uzoran kreposni kršćanin,trebao bi molit i pozivat na mir,a ne podržavat zločestog galaktičkog đenerala koji je vjerojatno pod demonskim utjecajem.
Demoni love ego a ovi četalji provociraju godinama. Eto sad ja kažem da ih treba namjerno provocirati pa neka puknu ko kokice pa ćemo ih namlatit.
Palili, razarali, ubijali, imali konc logore, nikad se nisu pokajali za to nego još otvoreno veličaju Putina i neće da mu udare sankcije.
Nego šta nego ih triba gazit pa neka puknu više da ih namlatimo za sva vremena.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Vi i ne znate šta ste demoni a pričate o njima ko da svako drugi dan popijete kavu s njima.
Pričate o kršćanstvu a ja sam rekao da ih triba gazit dok ne puknu jer vidim da žele provokacije pa eto kad je tako da vas testiramo.
Nisam ja taj u kome bujaju frustracije i želja za pravljenjem velike Srbije po uzoru na Putina kojeg veličaju.
Ne znate ni šta je anđeo Znanja ?
Nikad čuli.
Anđeo Znanja je gori od demona. Demon testira ego a ovaj inteligenciju.
Pričate o kršćanstvu a ja sam rekao da ih triba gazit dok ne puknu jer vidim da žele provokacije pa eto kad je tako da vas testiramo.
Nisam ja taj u kome bujaju frustracije i želja za pravljenjem velike Srbije po uzoru na Putina kojeg veličaju.
Ne znate ni šta je anđeo Znanja ?
Nikad čuli.
Anđeo Znanja je gori od demona. Demon testira ego a ovaj inteligenciju.
2014-04-11
Demon vas neće nikad pitati : Jesi li ti pametan pa po tome donositi odluke. Njih zanima samo lov na ego.
Anđeo Znanja upravo gleda kvocijent inteligencije i ako se pojavi negdje a ti si glup on ćete ubiti jer smanjuje postotak glupih kako bi ta sredina bila pametnija.
Taj je opasniji od bilo kojeg demona.
Štaviše demoni su mu podređeni jer je on anđeo Znanja a znanje je moć.
Anđeo Znanja upravo gleda kvocijent inteligencije i ako se pojavi negdje a ti si glup on ćete ubiti jer smanjuje postotak glupih kako bi ta sredina bila pametnija.
Taj je opasniji od bilo kojeg demona.
2014-04-11
Uvjetno rečeno.RayMabus wrote:
Moram objasnit. Dakle nisu podređeni jer ipak su to demoni i njihov zadatak je lov na ego al anđeo Znanja ima toliko znanja da i to zna i oni njega ne mogu prevariti.
2014-04-11
Vidiš šta će mu anđeo Znanja napraviti :
Demon lovi ego a kad misliš na druge onda nema ega.
Znaš šta mu on napravi ?
Nije ni tebi lako. Kako si ?
Misli na demona kako mu je i žao mu ga je.
Demon lovi ego a kad misliš na druge onda nema ega.
Znaš šta mu on napravi ?
Nije ni tebi lako. Kako si ?
Misli na demona kako mu je i žao mu ga je.
2014-04-11
ŽELITE LI JOŠ KOJU DUHOVNU LEKCIJU.RayMabus wrote:Sad će vama general Tupko s pet zvjezdica objasniti cijelu geopolitičku situaciju Srbije.
Prije godinu dana general Tupko s pet zvjezdica poručuje da će cijela Europa plivati u moru krvi ako vidim Komšića još jednom na toj poziciji tj preglasavanje Hrvatske.
Mjesec dana prije napada general Tupko s pet zvjezdica napada bavarskog premijera jer ovaj viče kako je Rusija prijatelj Europi i postavlja se na Karpate i poručuje Putinu da ako napadne cijelu Ukrajinu da će se vračati u crnim vrećama u Rusiju i da će se na kraju čačkati s njima na istoku al da me za to boli kurac.
Umjesto brzog plana slamanja Ukrajine i stavljanja pod Putinovu kontrolu a šta je i Srbija očekivala , Srbija sad ima 40 miljona Ukrajinaca koji čine kopneni zid Putinovom prodoru na Balkan a rat na istoku Ukrajine je pat pozicija.
Zapad koji podržava Komšića također gubi ogromne pare jer je netko uletio s Elvirom i kako će spriječiti brzi pad Rusije, dakle drži ih na životu s te strane taman da ne potonu.
Vrijeme ne radi za vas. Ni za koga od vas.
Jedino radi za generala Tupka s pet zvjezdica.
PIČKA VAM MATERINA GLUPA.
2014-04-11
Umjesto brzog plana slamanja Ukrajine i stavljanja pod Putinovu kontrolu a šta je i Srbija očekivala , Srbija sad ima 40 miljona Ukrajinaca koji čine kopneni zid Putinovom prodoru na Balkan a rat na istoku Ukrajine je pat pozicija.
----
40 miljona Poljaka i 40 miljona Ukrajinaca plus svi ovi ostali....baš fini kopneni zid između majčice Rusije i male Srbije na Balkanu.
2014-04-11
I morat će se odlučiti tamo do 2.10 kad mi instaliraju Komšića opet jesu li za Zapad ili majčicu Rusiju.
Lijepo.
Lijepo.
2014-04-11
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u Rusiji gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavorom. Tu posjetu komentirala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke:
"Vrlo je zanimljiva činjenica da ministar unutrašnjih poslova jedne zemlje ide na noge ministru vanjskih poslova druge zemlje. To pokazuje koliko je unutrašnja politika Srbije podređena vanjskoj politici i interesima Rusije. Išao je da od Lavrova primi instrukcije kako da uređuje Srbiju iznutra i kako da je usmjerava prema vani", rekla je Ćudić.
Dodala je da to dokaz da je Srbija tek poligon za vojne, političke i obavještajne ruske poslove u Evropi.
"S druge strane, Vulin kao i dosta drugih srbijanskih funkcionera tek su ruski aparatčici koji samo stvaraju privid da Srbijom upravljaju srbijanski političari. Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi", tvrdi Ćudić.
Ona smatra da se Srbijom zapravo istinski upravlja iz ruske ambasade u Beogradu i iz tzv. Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.
"Spas za Srbiju, ali i za cijelu regiju bilo bi njegovo ukidanje. To je ono što Aleksandar Adem Vuchiqi ne smije učiniti iako zna da je to jedini način da spriječi crnu budućnost Srbije u koju su je Rusi, koliko sutra, spremni bespovratno gurnuti kao vlastiti kolateral za ostvarenje geopolitičkih interesa negdje drugo, daleko bliže Rusiji", rekla je Ćudić.
"Vrlo je zanimljiva činjenica da ministar unutrašnjih poslova jedne zemlje ide na noge ministru vanjskih poslova druge zemlje. To pokazuje koliko je unutrašnja politika Srbije podređena vanjskoj politici i interesima Rusije. Išao je da od Lavrova primi instrukcije kako da uređuje Srbiju iznutra i kako da je usmjerava prema vani", rekla je Ćudić.
Dodala je da to dokaz da je Srbija tek poligon za vojne, političke i obavještajne ruske poslove u Evropi.
"S druge strane, Vulin kao i dosta drugih srbijanskih funkcionera tek su ruski aparatčici koji samo stvaraju privid da Srbijom upravljaju srbijanski političari. Diplomatski susreti srbijanskih političara s ruskim tek su predstava za javnost, da se stvori privid kako Srbija samostalno odlučuje o sebi", tvrdi Ćudić.
Ona smatra da se Srbijom zapravo istinski upravlja iz ruske ambasade u Beogradu i iz tzv. Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.
"Spas za Srbiju, ali i za cijelu regiju bilo bi njegovo ukidanje. To je ono što Aleksandar Adem Vuchiqi ne smije učiniti iako zna da je to jedini način da spriječi crnu budućnost Srbije u koju su je Rusi, koliko sutra, spremni bespovratno gurnuti kao vlastiti kolateral za ostvarenje geopolitičkih interesa negdje drugo, daleko bliže Rusiji", rekla je Ćudić.
2014-04-11
Ministrica rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Kruševcu da šesti paket sankcija Evropske unije prema Rusiji znači da više neće biti moguće kupiti sirovu naftu iz te države od 1. novembra i kazala da će “Naftna industrija Srbije” naftu morati da nabavlja od drugih snabdjevača na tržištu, prenosi Tanjug.
Mihajlović je navela da se to dijelom dešavalo i do sada, te istakla da vjeruje da to neće utjecati na tržište u Srbiji.
“Šesti paket sankcija EU predviđa zabranu uvoza ruske sirove nafte posle 1. novembra. Nakon ovog perioda biće moguće snabdevanje sirovom naftom samo sa slobodnog tržišta. Mi za tu odluku znamo već dva meseca i radimo sve što možemo da nađemo način da ne dođe do poremećaja na našem tržištu i verujem da ćemo u tome uspeti”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.
Ona je rekla da će za obezbjeđivanje energenata za predstojeću zimu biti izdvojeno više od tri milijarde eura.
Mihajlović je navela da se to dijelom dešavalo i do sada, te istakla da vjeruje da to neće utjecati na tržište u Srbiji.
“Šesti paket sankcija EU predviđa zabranu uvoza ruske sirove nafte posle 1. novembra. Nakon ovog perioda biće moguće snabdevanje sirovom naftom samo sa slobodnog tržišta. Mi za tu odluku znamo već dva meseca i radimo sve što možemo da nađemo način da ne dođe do poremećaja na našem tržištu i verujem da ćemo u tome uspeti”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, saopšteno je iz Ministarstva rudarstva i energetike.
Ona je rekla da će za obezbjeđivanje energenata za predstojeću zimu biti izdvojeno više od tri milijarde eura.
2014-04-11
MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je navode izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, koji je aludirao na njega, rekavši da član Vlade Srbije tokom zvanične posete Moskvi šalje "antievropske" poruke, Evropa to primeti, te da Srbija treba da se uskladi sa politikom EU po pitanju sankcija Rusiji.
- Ne znam šta Bilčik vidi u mojoj poseti Moskvi, ali znam da ništa nije video u poseti ministra Mađarske Sijarta, premijera Austrije Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsednika Makrona sa predsednikom Putinom. Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom. Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida. Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti. Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvatimo kao svoje. A, to se za Evropsku uniju teško može reći. Nisu moje poruke antievropske, antievropske su poruke u kojima se od Srbije traži da u zamenu za približavanje članstvu u EU odustane od gonjenja ratnih zločinaca, ubica srpske dece, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kroz istoriju često jedine dosledne saveznice Srbije - rekao je Vulin i dodao:
- Ne mogu ja da uradim protiv Evropske unije onoliko koliko politika Evropske unije prema Srbiji radi protiv Evropske unije.
- Ne znam šta Bilčik vidi u mojoj poseti Moskvi, ali znam da ništa nije video u poseti ministra Mađarske Sijarta, premijera Austrije Nehamera, a da još manje vidi i čuje razgovore predsednika Makrona sa predsednikom Putinom. Gospodin Bilčik nije primetio ni posete saudijskih zvaničnika, pa ni razgovor šeika Bin Zajeda sa predsednikom Putinom. Biće da je licemerje dijagnoza Bilčikovog selektivnog vida. Ja u Moskvi govorim i mislim isto što govorim i mislim i u Beogradu, i u Briselu, i od prava da branim svoja uverenja i istinu o Srbiji, ali i Srbima i srpskom svetu, neću odustati, bez obzira na političku i ličnu cenu koju plaćam i koju ću platiti. Rusija nije od Srbije tražila ni da prizna lažnu državu Kosovo, ni da se odrekne Republike Srpske, a ni da Srbija bilo kome uvede sankcije i da njene sukobe prihvatimo kao svoje. A, to se za Evropsku uniju teško može reći. Nisu moje poruke antievropske, antievropske su poruke u kojima se od Srbije traži da u zamenu za približavanje članstvu u EU odustane od gonjenja ratnih zločinaca, ubica srpske dece, prizna lažnu državu Kosovo i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kroz istoriju često jedine dosledne saveznice Srbije - rekao je Vulin i dodao:
- Ne mogu ja da uradim protiv Evropske unije onoliko koliko politika Evropske unije prema Srbiji radi protiv Evropske unije.
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» LAŽ STOLJEĆA: Kako Ameri lažu da bi počeli ratove
» Država će... (odvesti nas u bankrot ofc, kako eventualno izbjeći)
» Ugostitelji smislili kako izbjeći više poreze, hoće li ih i ostali kopirati?
» Srpski BLIC o onome "kako prenosi INDEX"
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» Država će... (odvesti nas u bankrot ofc, kako eventualno izbjeći)
» Ugostitelji smislili kako izbjeći više poreze, hoće li ih i ostali kopirati?
» Srpski BLIC o onome "kako prenosi INDEX"
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
Page 3 of 3