poljska izglasala porez bankama
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: poljska izglasala porez bankama
Osim ako država i Nac. banka jebe majku lopovima, a što zapravo i jesu...marcellus wrote:naime kod preplaćenog će jedni klijenti dobiti ali to će se onda prevaliti na druge klijente. Tu se ide na kompenzaciju.
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
marcellus wrote:dakle ne postoji porez bogatima - porez uvijek u konačnici plaća sirotinja.
Napiši to u novinama,ili na portalu.
Ali razradi, najprije.
Počni od početka, kad su ljudi živjeli u pećinama. Lovili vjeverice, skupljali orahe. Pa vatra, kotač, piramide.
I ona bum: prvi kontni plan se pojavio nakon što dugo vremena nije bilo ni jednog!
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:marcellus wrote:dakle ne postoji porez bogatima - porez uvijek u konačnici plaća sirotinja.
Ovo je isto genijalno! Jel to iz kontnog plana?
to je tako. Jedini način da udariš porez bogatima a da ga oni ne prevale na sirotinju je oporezivanje imovine. Ali onda je jednostavno iznesu u inozemstvo, ili pretvore u neoporezivu ili manje oporezivu imovinu. Ali kakav god porez opališ industriji ili trgovini, bankama, to će uvijek i neminovno u konačnici platiti krajnji kupac. Zašto? Jer profit svakog tko nešto prodaje određuje odnos ponude i potražnje, i naravno konkurencija. Troškovi ne računajući novi trošak poreza su kakvi jesu, radi promjene poreza neće biti ni veći ni manji. Dakle ukupni trošak za trgovca ili proizvođača je veći, i on to mora kompenzirati većom cijenom, što dovodi do manje potražnje i time u biti radi poreza svi gube, osim onih koji se namiruju iz porezne blagajne.
marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:dakle ne postoji porez bogatima - porez uvijek u konačnici plaća sirotinja.
Ovo je isto genijalno! Jel to iz kontnog plana?
to je tako. Jedini način da udariš porez bogatima a da ga oni ne prevale na sirotinju je oporezivanje imovine. Ali onda je jednostavno iznesu u inozemstvo, ili pretvore u neoporezivu ili manje oporezivu imovinu. Ali kakav god porez opališ industriji ili trgovini, bankama, to će uvijek i neminovno u konačnici platiti krajnji kupac. Zašto? Jer profit svakog tko nešto prodaje određuje odnos ponude i potražnje, i naravno konkurencija. Troškovi ne računajući novi trošak poreza su kakvi jesu, radi promjene poreza neće biti ni veći ni manji. Dakle ukupni trošak za trgovca ili proizvođača je veći, i on to mora kompenzirati većom cijenom, što dovodi do manje potražnje i time u biti radi poreza svi gube, osim onih koji se namiruju iz porezne blagajne.
Jel znaš npr. kako se kod nas obračunava plaća? Tko ima veći porez na plaće?
crvenkasti-
2014-04-17
Jel znaš što je 'progresivno opoprezivanje'?
crvenkasti-
2014-04-17
to je porez sposobnijima iz srednjeg staleža, tipa inžerima strojarstva, informatike, liječnicima, itd, pa ih se motivira da kupe prnje iz hrvatske i sele u njemačku.crvenkasti wrote:Jel znaš što je 'progresivno opoprezivanje'?
vlasnik firme ne živi u velikoj većini od dohotka plaće, sebe često vlasnici prijave na minimalac :D
Guest- Guest
Neoliberalni portugalac wrote:to je porez sposobnijima iz srednjeg staleža, tipa inžerima strojarstva, informatike, liječnicima, itd, pa ih se motivira da kupe prnje iz hrvatske i sele u njemačku.crvenkasti wrote:Jel znaš što je 'progresivno opoprezivanje'?
vlasnik firme ne živi u velikoj većini od dohotka plaće, sebe često vlasnici prijave na minimalac :D
Porez na plaću ne plaća posloprimac, nego poslodavac. Dakle inžeri informatike, strojarstva i liječnici ni ne znaju koliki je on.
Vlasnik firme ni na koji način zakonski ne može iz svoje firme podići gotovonu, a da na to ne plati porez. Bilo kroz isplatu plaće ili drugi dohodak.
Ako podigne, a nema opravdanje, čekaju ga velike kazne.
Last edited by crvenkasti on Fri 15 Jan - 22:54; edited 1 time in total (Reason for editing : 8)
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Neoliberalni portugalac wrote:to je porez sposobnijima iz srednjeg staleža, tipa inžerima strojarstva, informatike, liječnicima, itd, pa ih se motivira da kupe prnje iz hrvatske i sele u njemačku.crvenkasti wrote:Jel znaš što je 'progresivno opoprezivanje'?
Porez na plaću ne plaća posloprimac, nego poslodavac. Dakle inžeri informatike, strojarstva i liječnici ni ne znaju koliki je on.
Vlasnik firme ni na koji način zakonski ne može iz svoje firme podići gotovonu, a da na to ne plati porez. Bilo kroz isplatu plaće ili drugi dohodak.
hahaha, evo pogledaj odakle sam ja pun para, a 0 poreza državi.. hahah.hahahahaha
čak i mislim otvoriti agenciju za savjetovanje kako izvući pare a ne dati reket državi.. brale pola rodbine mi ima firme, bio sam u par firmi, normalno da se pare mogu izvući na milijun načina i oprati.
progresivni porezi na dohodak ljude tjeraju put njemačke i irske
Guest- Guest
Infantilno blebetanje.
Svaka budala može godinama dizati gotovinu sa firminog računa.
Sve dok mu jednom ne dođe kontrola.
Nema poštenog načina, osim ako nemaš firmu u inostranstvu (u zemlji gdje nema kotrole)
Nema poštenog načina, osim ako nemaš firmu u inostranstvu (u zemlji gdje nema kotrole)
crvenkasti-
2014-04-17
pa to je najdebilniji način dizati pare sa firminog računa, pa to amater nebi napraviocrvenkasti wrote:Infantilno blebetanje.
Guest- Guest
Slovenci su od toga razvili umjetnost. Imaju neki zakon po kojem strana firma može na ime branda prodati slovenskom fizičkom licu uslugu bez poreza, ako firma s istim brandom postoji i u Sloveniji. Samo zato imaju toliko predstavništava po Hrvatskoj, Srbiji, Bosni.
Pametan si, nauči to, i stvarno ćeš mlatiti pare.
Pametan si, nauči to, i stvarno ćeš mlatiti pare.
crvenkasti-
2014-04-17
Neoliberalni portugalac wrote:crvenkasti wrote:Neoliberalni portugalac wrote:to je porez sposobnijima iz srednjeg staleža, tipa inžerima strojarstva, informatike, liječnicima, itd, pa ih se motivira da kupe prnje iz hrvatske i sele u njemačku.crvenkasti wrote:Jel znaš što je 'progresivno opoprezivanje'?
hahaha, evo pogledaj odakle sam ja pun para, a 0 poreza državi.. hahah.hahahahaha
čak i mislim otvoriti agenciju za savjetovanje kako izvući pare a ne dati reket državi.. brale pola rodbine mi ima firme, bio sam u par firmi, normalno da se pare mogu izvući na milijun načina i oprati.
normalno, pa svaka velika država zapada ima svoju malu državu osnovanu isključivo za pranje novca. Ali samo za jako bogate. Francuzi imaju Monaco, Njemačka i Austrija Lichtenstein, Talijani... recimo San Marino makar se u doba pokojnog Licia Gelija radilo i drukčije, Ameri imaju svoje otočne državice tipa kajmansko otočje i bivša piratska legla u karibima... imali su i Kubu koja to više nije, pa je zajebala prvo sebe, jer su od pranja love do 1959. kubanci imali jedan od najviših standarda na svijetu
Je Kubanci su imali toliki standard da su digli opći ustanak jer im je bilo dosta guščje paštete, kavijara i šampanjca, moj Marcele Batista je imao standard, ostali su bili robovi
Kermit-
2014-04-17
he he...dobarasilovski wrote:Je Kubanci su imali toliki standard da su digli opći ustanak jer im je bilo dosta guščje paštete, kavijara i šampanjca, moj Marcele Batista je imao standard, ostali su bili robovi
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
asilovski wrote:Je Kubanci su imali toliki standard da su digli opći ustanak jer im je bilo dosta guščje paštete, kavijara i šampanjca, moj Marcele Batista je imao standard, ostali su bili robovi
najviši standard u tom dijelu svijeta u to doba... najviše auta, najviše svega...
pogledaj si koji video havane tridesetih, pedesetih, turizam je cvjetao i to luksuzni i svi su odlično zarađivali... a vidi ih danas, fukara, havana grad ruševina...
Poljaci su ekonomska velesila.. ona Naomi Kleim u svojoj knjizi doktrina šoka je najviše kmečala kao neoliberalni eksperimenti se najviše provode u poljskoj.. kako tamo MMF vlada.. itd.. rezultate vidimo
Guest- Guest
tako je..u Poljskoj vlada brutalni kapitalizam,ali nema lopovluka i korupcije..iskorijenili su je..
bed je jedino sto sam cuo od kolege,da primjer FIAT tvornica u
Poljskoj nudi radnicima ugovore na TJEDAN DANA..dakle svaki tjedan rade nanovo..to pak cini mnoge stvar ikompliciranim..
bed je jedino sto sam cuo od kolege,da primjer FIAT tvornica u
Poljskoj nudi radnicima ugovore na TJEDAN DANA..dakle svaki tjedan rade nanovo..to pak cini mnoge stvar ikompliciranim..
Guest- Guest
Moš mislit najviši standard ko Jamajka, Honduras, Meksiko njih par% puca zlatnim kalašnjikovim, a ostatak raje ima geto wars, u lat. americi nema dobrog političkog sustava, jer tamo ništa ne funkcionira i sve se na kraju pretvori u ovo gore navedeno, a u Kubi je većina sirotinja ali barem možeš slobodno šetati gradom, nema bandi, narko mafije, odsječenih glava i gomile narkomana. Što se tiče infrastrukture sama činjenica da dotična država ima 60 godina stroge sankcije od SAD-a koji je 40 km udaljen od otoka odgovora na sva tvoja pitanja, ali barem nemaju McDonalds i debilne amerikance koji bilo gdje da dođu na kraju naprave da sve izgleda isto odvratno. Stoga bez površnosti Marcele isto kao što si dizao Merkelicu u nebesa tako i ovo sve ima loše i dobre stvari...marcellus wrote:asilovski wrote:Je Kubanci su imali toliki standard da su digli opći ustanak jer im je bilo dosta guščje paštete, kavijara i šampanjca, moj Marcele Batista je imao standard, ostali su bili robovi
najviši standard u tom dijelu svijeta u to doba... najviše auta, najviše svega...
pogledaj si koji video havane tridesetih, pedesetih, turizam je cvjetao i to luksuzni i svi su odlično zarađivali... a vidi ih danas, fukara, havana grad ruševina...
Kermit-
2014-04-17
Je istina uveli su poreze bankama, ono Đoda na mcnuggetsuNeoliberalni portugalac wrote:Poljaci su ekonomska velesila.. ona Naomi Kleim u svojoj knjizi doktrina šoka je najviše kmečala kao neoliberalni eksperimenti se najviše provode u poljskoj.. kako tamo MMF vlada.. itd.. rezultate vidimo
Kermit-
2014-04-17
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Italija bankama uvela porez na nepredviđenu dobit od 40 posto
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Crna Gora izglasala ulazak u NATO
» Indija izglasala kontroverzni zakon o državljanstvu
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Crna Gora izglasala ulazak u NATO
» Indija izglasala kontroverzni zakon o državljanstvu
Page 3 of 4