Preminuo Vladimir Matijanic novinar Ferala,Slobodne,Indexa...
Page 10 of 18
Page 10 of 18 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18
Re: Preminuo Vladimir Matijanic novinar Ferala,Slobodne,Indexa...
debotoijusto wrote:a osiguranja isplatila 3m. manje osteta na veci broj korisnika ... no ako znas tomasovicaaben wrote:AssadNaPodmornici wrote:debotoijusto wrote:realno za privatno osiguranje treba ti 10-15 000€ godisnje i to ako nemas neku povijest bolesti i naravno poznavati opet tomasovica za osiguranje a sad placas 2 000 i sve ti dostupno ako znas tomasovica , moguce da ti mozes to placat no vecina gradjana HR ne mozemarcellus wrote:debotoijusto wrote:sto su "realne cijene osiguranja" ? tko bi odlucivao jel sve po ugovoru koliko bi trajala pravna borba za ostvarivanje usluge u HR ( ono ti tesko bolestan bez novca Vs. 12 skupih odvjetnika osiguranja Vs. pravna drzava s min. 5g. sudovanja ) ?marcellus wrote:da rezimiriamo:
- privatizirati zdravstvo
- privatizirati zdravstveno osiguranje
- uvesti realne cijene osiguranja
i opet bi trebao znati "tomasovica"
realne cijene osiguranja su one koje pokrivaju troškove liječenja, tako da zdravstvo ne bude u gubicima 5 milijardi eura svake godine i koja bi omogućila da ima lijekova i da bolesne primaju u bolnicu, a ne da rade vetting na ulazu jer nema mjesta, liječnika, kreveta, respiratora, pičkemilematerine. Socijalno zdravstvo je smeće i ne funkcionira, nikad nije i nikad nigdje neće.
O tom je li sve po ugovoru odlučuje sud, kao i kod svakog osigurnja, kao i kod ovog socijalnog usranog koje plaćam bezveze jer ionako moram kupit sve što mi treba. Ne sjećam se kad smo žena, djeca, ili ja koristili usluge socijalnog jer te naruče za godinu ili dvije na pregled, pa radije odemo privatno i platimo.
Upravo zato da ne bi trebao znati Tomasovića, nam treba privatno zdravstvo.
Jer ono dokazano funkcionira. Da, košta. Jebiga, lijekovi koštaju, doktor košta, bolnica košta, i neko to mora platit. Ovako se mi pravimo da ih plaćamo a oni se prave da nas liječe, socijalizam 1/1
dakle, u normalnim državama, a ovo nije jedna od njih, plaćaš osiguranje privatnoj osiguravateljskoj kući za paket usluga koji želiš - oš sto eura mjesečno, pa ćeš se liječit od osnovnih stvari i tamo gdje te prime, ili soma eura mjesečno, pa će te liječit doktor bones s enterprisea. Liječe te privatni liječnici. Samo u Hrvatskoj osiguranje ne pokriva privatne liječnike nego moraš u ordinaciju koju drži HZZO. I potplaćenom doktoru na državnim jaslama. Koji naravno usput radi privatno da zaradi neke normalne novce. Umjesto da svi rade samo privatno. Još slušamo mudre ideje da se doktorima "u sustavu" zabrani da rade privatno. Ako ih se suoči s izborom, što misliš što će 99% njih izabrati? Radit privatno ili "društveno"? U sustavu će ostati samo najnesposobniji, tako je već sad.
Privatizirati, točka.
drugo , u USA na koju se vjerujem pozivas 50 000-a obitelji zavrsi bankrotom ne zato sto nisu imali osiguranje nego osiguravajuca drustva su procijenila da njihovi odvjetnici mogu naci rupu u ugovorima i to jeftinije , ono dionicari profit rast... 50 000 000 nema nikakvo osiguranje
dakle placas ovo obvezno i da jos uplatis toliko neko dopunsko imas solidnu uslugu za relativno malen novac , trenutno HR
nije idealno no jbg. zdravstvo kosta
privatno osiguranje je utopija kod nas, priče da će on u staračkoj državi riješiti išta nema šanse.
kao što je utopija priče da će u USA dovesti stroge zakone o oružuju i odjednom će pasti sve.. mass shotings, kriminal, u državi koja ima otvorene granice gdje dolazi ekipa sa bliskog istoka , afrike, LA, islamskog svijeta, rusije , svi ulaze kao u javnu kuću i državi gdje među običnom populacijom ima pola milijarde automatskih pušaka i ogroman kriminal.
obje stvari su utopija.
u ostalom osiguravajuće kuće su ti gamad, zajebati će te kako god znaju, mene je jedna zajebala kod skiperaže, čak sam i planirao tužbu, ali to bi bilo čekanje i dodatni troškovi(a nije prevelik iznos razglasio sam u skiperskim grupama da ih izbjegavaju). ..tako da i ta gamad nabija svoje cijene. plus u USA je zdravstvo bolesno skupo jer kraj svake bolnice tona advokatskih ureda, stoje i bilo tko izađe iz bolnice oni ga vuku za rukav i nude tužbe.. to sve diže cijene..
Pa ča da su gamad? Its not the benevolance of the butcher...
Nakon privatizacije autoosiguranja, u prvoj godini gradjani su plotili milijardu kuna manje.
Država bi tribala sve snoge okrenuti prema poboljšavanju sudišta, tako da gamad brzo bude procesuirona.
Ne zun ki je tomasović, ali i isplate i uplate su sa realnije.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Uglavnom, liječenje ljudi je Sizifov posao.
Svaki pacijent na kraju umre.
A to što mu je medicina možda produžila život za 10-ak do 20-ak godina, se nakon izvjesnog vremena i zaboravi.
Stoga, nisam baš uvjeren da je mudro previše ulagati u zdravstvo.
Ono. Čuvaš se i paziš se, pa dok ide, ide. A ako imaš sreće stigneš na vrijeme i do doktora.
Svaki pacijent na kraju umre.
A to što mu je medicina možda produžila život za 10-ak do 20-ak godina, se nakon izvjesnog vremena i zaboravi.
Stoga, nisam baš uvjeren da je mudro previše ulagati u zdravstvo.
Ono. Čuvaš se i paziš se, pa dok ide, ide. A ako imaš sreće stigneš na vrijeme i do doktora.
Guest- Guest
a stass , gladni smodijagram wrote:debotoijusto wrote:dijagram wrote:Hektorović wrote:dijagram wrote:Hektorović wrote:To ova niža, radnička klasa što ždere.
Zderu i oni koji imaju novac, sve svinja do svinje.
Oni malo kvalitetnije ali sve je to katastrofa.
Ne mos naci covjeka s karakterom ni svijecom.
Na zapadu jako malo je obrazovanih, bogatih i debelih.
drugo su ovi balkanski skorojevići, prva generacija u gradu...
Gladno u dusi.
Ko onaj profi aktivist debeli delolio, sto se dernjao na trgu kako je narod gladan, pa onda osobno,..gladni smo, gladni smo
a 140 kg svinjce s cca 27 godina:)
narod je gladan
Bivsi decko a?
Sunceli vam vase aktivisticko.
Bitanga par excellence
uglavnom covjek je rekao svoje i otisao u irsku radit , nije ukruh nikakav
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
"Hrvatska udruga bolničkih liječnika najoštrije osuđuje sramotnu javnu komunikaciju doktora Hrvoja Tomasovića vezano za slučaj tragično preminulog novinara Vladimira Matijanića.
HUBOL je iskreno zgrožen napisanim stavom doktora Tomasovića i javno se ograđuje od takve neetičke komunikacije. Doktor Tomasović nije član HUBOL-a te ga stoga HUBOL, koji je udruga, ne može sankcionirati. Naime, kao i kod svih drugih udruga stegovni postupci mogu se voditi samo protiv članova udruge.
Međutim, HUBOL će podnijeti službenu prijavu protiv doktora Tomasovića nadležnim tijelima HLK-a. Također, HUBOL zahtijeva od svih hrvatskih institucija koje imaju mogućnosti sankcioniranja doktora Tomasovića, da to i učine. Udruga smatra da ovakvi sramotni istupi pojedinih zdravstvenih djelatnika nanose ogromnu ljagu plemenitom medicinskom pozivu.
HUBOL je iskreno zgrožen napisanim stavom doktora Tomasovića i javno se ograđuje od takve neetičke komunikacije. Doktor Tomasović nije član HUBOL-a te ga stoga HUBOL, koji je udruga, ne može sankcionirati. Naime, kao i kod svih drugih udruga stegovni postupci mogu se voditi samo protiv članova udruge.
Međutim, HUBOL će podnijeti službenu prijavu protiv doktora Tomasovića nadležnim tijelima HLK-a. Također, HUBOL zahtijeva od svih hrvatskih institucija koje imaju mogućnosti sankcioniranja doktora Tomasovića, da to i učine. Udruga smatra da ovakvi sramotni istupi pojedinih zdravstvenih djelatnika nanose ogromnu ljagu plemenitom medicinskom pozivu.
2014-04-12
samo da ga ne izbace iz HDZ onda je najeba
2014-04-12
a ti si svojim primjerom 140+ pokazao kako se zdravo živi.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Ja ne koristim ništa, jedno vrijeme alupurinol zbog gihta ali sada ni to.
Kompenzirao sportom i prehranom.
Jasno, čovjek ne bože pobjeći od svojih slabih točki ali dobrim načinom života ih može dobro amortizirati.
U nas su u ovoj generaciji 45+ katastrofalne prehrambene navike. Uglavnom jede se jaki i masni trash koji truje.
A imamo sve za mediteransku prehranu.
ko i zemo ti koji je zbog alkoholizma i žderanja loše hrane s 30 popušio giht.
sjednite na jebeni bicikl. ili navucite tenisice ili kupaće gaće.
ne bu vam nikaj ni s 10kila više.
tijelo pamti.
a vi ste svi pičkice s PS ili box pa sada cvilite.
2014-12-30
Veberu za tebe sam apolon s vilenjačkim moćima :)
Glede pokojnog Matijanića, eto i doktor mu govorio da se cijepi.
Necjepiša bio i spušio koronu.
Primjer vama ostalima da razmislite.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
koje jebene droge ti koristiš?epikur37 wrote:Veberu za tebe sam apolon s vilenjačkim moćima :)
bogtejebo svi vi cjepiše popušili koronu.
ne poznam nikog necijepljenog da je spušio koronu, a o smrti da ne tipkam.
ali očito da vas kamenjare s ovcama pogađaju samo slinavka, šap i slično.
2014-12-30
veber wrote:koje jebene droge ti koristiš?epikur37 wrote:Veberu za tebe sam apolon s vilenjačkim moćima :)
.
reče on na temi o matijaniću :)
dobro, ne morate, stavr izbora
2015-08-06
ti odi opet. ja bum opet platio.epikur37 wrote:veber wrote:koje jebene droge ti koristiš?epikur37 wrote:Veberu za tebe sam apolon s vilenjačkim moćima :)
.
reče on na temi o matijaniću :)
dobro, ne morate, stavr izbora
za razliku od vas cjepiša nisam popušio.
tvoj kamenjarac jedvah je preživio.
sve vas treba pobit.
2014-12-30
"Umro je Matijanić", rekao mi je muž. "Matijanić? Tko je to?" "Matijanić, novinar Indexa." Nisam željela u to povjerovati. Do nas nesretnika koji živimo u ovoj zemlji svakoga dana stižu samo jezive vijesti. Ipak, neke su jezivije od drugih.
Matijanića i nisam i jesam poznavala. Razgovarali smo nekoliko puta telefonom. Ne zovem često novinare da bih pohvalila neki od njihovih tekstova jer baš i nema mnogo novinara koji pišu tako da te izbace iz cipela.
Vladimir je bio taj. Britak, pametan, rezao je našu trulu svakodnevicu skalpelom da bi nam pokazao da nije samo ambalaža gnjila, sadržaj je otrovan. Ali, činilo mi se, on vjeruje da dobro ipak pobjeđuje na kraju.
Vladimir je umro ne zato jer nije bilo lijeka za ljude bolesne poput njega. Taj lijek danas u Hrvatskoj sigurno bi bez problema dobio Šeks, Kenwood Kenon ili netko od njuški koje smo nedavno gledali u Kninu. "Pobjednici" su vulgarno slavili poraz običnih, malih, dobrih ljudi. Oni su, dok su se po tko zna koji put, nažderani i napojeni "borili" protiv četnika, učinili sve da ubiju običnog čovjeka Vladimira.
Mnoge su Vladimire pobili zato jer Vladimiri ne pružaju otpor. Nama je normalno da u bolnicama nema lijekova, da su liječnici umorni jer ih je malo, mnogi su neznalice, o bahatosti da se ne govori. Svi mi obični znamo da nam u Hrvatskoj u bolesti može pomoći ili božja volja, novac svakako.
Ljudi koji su mu morali i mogli pomoći pokazali su se kao bešćutna, bezobrazna, gadna ekipa koju zaista boli kurac kroz kakve patnje prolazi čovjek koji nije urlao u slušalicu: "Ja pišem za Index." Da, možda, jest našao bi se i lijek. Beroš i ekipa ne vole afere iako ništa drugo ne proizvode.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rudan-hocemo-li-svi-mi-obicni-umirati-u-najstrasnijim-mukama-kao-matijanic-naravno/2385745.aspx
Matijanića i nisam i jesam poznavala. Razgovarali smo nekoliko puta telefonom. Ne zovem često novinare da bih pohvalila neki od njihovih tekstova jer baš i nema mnogo novinara koji pišu tako da te izbace iz cipela.
Vladimir je bio taj. Britak, pametan, rezao je našu trulu svakodnevicu skalpelom da bi nam pokazao da nije samo ambalaža gnjila, sadržaj je otrovan. Ali, činilo mi se, on vjeruje da dobro ipak pobjeđuje na kraju.
Vladimir je umro ne zato jer nije bilo lijeka za ljude bolesne poput njega. Taj lijek danas u Hrvatskoj sigurno bi bez problema dobio Šeks, Kenwood Kenon ili netko od njuški koje smo nedavno gledali u Kninu. "Pobjednici" su vulgarno slavili poraz običnih, malih, dobrih ljudi. Oni su, dok su se po tko zna koji put, nažderani i napojeni "borili" protiv četnika, učinili sve da ubiju običnog čovjeka Vladimira.
Mnoge su Vladimire pobili zato jer Vladimiri ne pružaju otpor. Nama je normalno da u bolnicama nema lijekova, da su liječnici umorni jer ih je malo, mnogi su neznalice, o bahatosti da se ne govori. Svi mi obični znamo da nam u Hrvatskoj u bolesti može pomoći ili božja volja, novac svakako.
Ljudi koji su mu morali i mogli pomoći pokazali su se kao bešćutna, bezobrazna, gadna ekipa koju zaista boli kurac kroz kakve patnje prolazi čovjek koji nije urlao u slušalicu: "Ja pišem za Index." Da, možda, jest našao bi se i lijek. Beroš i ekipa ne vole afere iako ništa drugo ne proizvode.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rudan-hocemo-li-svi-mi-obicni-umirati-u-najstrasnijim-mukama-kao-matijanic-naravno/2385745.aspx
2014-04-12
veber wrote:a ti si svojim primjerom 140+ pokazao kako se zdravo živi.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Jasno, čovjek ne bože pobjeći od svojih slabih točki ali dobrim načinom života ih može dobro amortizirati.
U nas su u ovoj generaciji 45+ katastrofalne prehrambene navike. Uglavnom jede se jaki i masni trash koji truje.
tijelo pamti.
Kakvih 140 jebate, svaka aplikacija mi izbacuje muscular slim.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:veber wrote:a ti si svojim primjerom 140+ pokazao kako se zdravo živi.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
tijelo pamti.
ma pusti ga
današnji nijemci su u glavnom debeljuškasti
2015-08-06
Uđe Fata u magazu sama, za njom udje Mujo, zamandali vrata.
crvenkasti-
2014-04-17
kaj u oglasu ti piše; volim debelije.epikur37 wrote:Hektorović wrote:veber wrote:a ti si svojim primjerom 140+ pokazao kako se zdravo živi.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
tijelo pamti.
ma pusti ga
današnji nijemci su u glavnom debeljuškasti
bog vas jebo kilave. ali i to je dobro. kihavate.
2014-12-30
meni vaga veli da moram skinut još 3 i da sam opet u full.Hektorović wrote:veber wrote:a ti si svojim primjerom 140+ pokazao kako se zdravo živi.Hektorović wrote:epikur37 wrote:
tijelo pamti.
kaj se važeš preko aplikacije?
2014-12-30
crvenkasti wrote:Uđe Fata u magazu sama, za njom udje Mujo, zamandali vrata.
to je suljagina fata
2015-08-06
https://www.index.hr/vijesti/clanak/dezulovic-o-matijanicu-imam-3-pitanja-za-ministra-svaki-odgovor-je-za-ostavku-vlade/2385761.aspx
2014-04-12
Jebena neka prehlada.
2014-04-14
veber wrote:meni vaga veli da moram skinut još 3 i da sam opet u full.Hektorović wrote:
kaj se važeš preko aplikacije?
Uzmi Mi Composition scale, onda ti Zepp life app fino izrađuje statistike svega.
Nije medical grade ali je tu negdje...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
https://www.index.hr/vijesti/clanak/nadji-u-jednoj-hrvatskoj-hdzovci-idu-preko-reda-druga-ceka-u-redu-i-sve-financira/2385772.aspx?index_tid=245988
2014-04-12
Page 10 of 18 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 14 ... 18
Similar topics
» Kako se imbexov 'novinar pracovjek' Vladimir Matijanic nakon 30 godina obracunava sa 'Slobodnim tjednikom' i njegovim bivsim novinarima
» novinar Indexa ministra policije rešetao pitanjima zašto nije zabranio prosvjed
» Preminuo Vladimir Fučijaš
» Preminuo Vladimir Jagar
» PREMINUO VLADIMIR DODIG TROKUT
» novinar Indexa ministra policije rešetao pitanjima zašto nije zabranio prosvjed
» Preminuo Vladimir Fučijaš
» Preminuo Vladimir Jagar
» PREMINUO VLADIMIR DODIG TROKUT
Page 10 of 18