ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona

Go down

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona Empty Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona

Post by Hektorović 25/7/2022, 15:38

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona
Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona B_220725098
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je u prisustvu svojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Shmidtom.
Nikšić je iskazao zahvalanost Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove.
"Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora. Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno", kazao je Nikšić.
Dodao je da oni u SDP -u ostaju otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini.
"Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19 sati svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati. Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine", dodao je Nikšić.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona Empty Re: Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona

Post by Hektorović 25/7/2022, 16:20

Može li se vjerovati Schmidtovom obećanju: I prije pet dana Nikšiću je rekao isto što i danas
Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona B_220725108
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je razgovarao sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Kako je istakao Nikšić Schmidt mu je nagovijestio da neće nametati izmjene Izbornog zakona. Ipak, sličan razgovor su obavili prije pet dana, i isto je obećano ali nije ispunjeno.
Nikšić je danas kazao da je u prisustvu svojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom.
Predsjednik SDP-a je iskazao zahvalanost Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove.
"Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora. Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno", kazao je Nikšić.
Međutim, samo prije pet dana Schmidt je po svjedočenju Nikšića obećao da neće mijenjati Izborni zakon u ovom izbornom ciklusu, ali se predomislio već sutradan.
"Smatram važnim za naglasiti da visoki predstavnik nije najavio mijenjanje izbornog procesa u tekućem ciklusu, ali je naglasio važnost zaštite integriteta izbornog procesa, onemogućenja manipuliranja voljom birača i sprečavanja blokada konstituiranja vlasti nakon izbora", rekao je Nikšić 20. jula.
Uzevši sve ovo u obzir, shvatljiva je skepsa prema posljednjim Schmidtovim najavama, kao i poziv zvaničnika građanima da na proteste ipak dođu u što većem broju.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona Empty Re: Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona

Post by RayMabus 25/7/2022, 16:25

Kako budu padale lijeve i liberalne vlade po EU a dolazile desne i antiislamske pozicija RS će biti još čvršća.

Ujedno zbog Komšića će se gadno zakačiti s Hrvatskom.

Nikšić: Upravo sam razgovarao sa Schmidtom, nagovijestio je da neće ići u nametanje Izbornog zakona 861610
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/7/2022, 16:29

by RayMabus Sun 19 Jun - 18:59

Mogu se oni napušiti kurca sad kad su glasali protiv mene u BiH jer sam ja shvatio da im je na vlasti ljevica a pošto znam da desnica poteže mapice na našu obalu onda ne vidim razlike između te njihove ljevice i njihove desnice povodom toga.

Al ima jedna druga razlika a ta je šta je Churchil dobija Mussolinija pa onda mi više sad odogovara Mussolini pa nek se Talijani i Anglosasi prepucavaju.

---

y RayMabus Sun 19 Jun - 19:05

Nek se oni misle. Pada im podrška u anketama a na jesen Putin zatvara ventil.

U drugom svjetskom ratu anglosasi su pobjedili Italiju i Njemačku i uspostavili takvi poredak i dolazak Mussolinija na vlast u Italiji bi im bio samo takvi nokat posred face.

---

by RayMabus Sun 19 Jun - 19:13

Zamisli tako da dođe jedan Mussolini na vlast u Italiju i počme držat govore kako je Italija izgubila u drugom svjetskom ratu i da su Engelzi i Amrikanci okupatori i onda ih potira ća iz Italije.

Pričam o NATO savezu koji je anglosaski savez uspostavljen nakon drugog svjetskog rata kako bi Amerika i Engleska kontrolirale Europu.

Ono htjeli Komšića a dobili šup kartu iz Italije a to znači i iz Mediterana.

Neprocjenjivo.

---

https://www.ex-iskon-pleme.com/t51744-raskol-u-italiji-radi-ukrajine
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics