1 euro = 7.53450 kuna
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: 1 euro = 7.53450 kuna
marcellus wrote:računaj porast turizma 15-20 posto samo na račun uvođenja eura. Europljani su jebeno retardirani. Ne u onim stvarima u kojima smo mi, nego u drugima, ali jebiga jesu.
Hm mi upravo gledamo kako suzbiti taj jeftini masovni turizam. Novinari stoje na granici i broje turiste a ti turisti su sve više kurac od potrošaća. Istri upravo prijeti redukcija vode, zatrpani smo smećem i na cestama je kolaps, cijene odletile u nebo - ukratko nemožeš živiti i raditi.
Ako se turizam poveća još za 20% e jedino ako iseliš sve iz Istre i zamijeniš ih turistima ali usput cijelu infrastrukturu napraviš na novo i odnekud izmisliš dodatnu el.struju i vodu i teleportiraš smeće.
catabbath- Posts : 12437
2015-08-22
RayMabus likes this post
Ova Lagarde, šefica evropske centralne banke, ti mrtva ladna priča kako će euro dovesti blagostanje u Hrvatsku a da pitaš bilo kojeg ekonomistu reči će ti da se promijene valuta ne rade u ovako izrazito turbulentnim ekonomskim vremenima.
Al ona je šefica ECB i ono njoj su tako rekli da mora tako bit i ona to mora izrecitirati iako ni sama u to ne vjeruje.
Vidiš koja su to govna na čelu EU i koji su to feudalni umovi a onda svi ispod su kmetovi i oni će raditi nekakvi rimski imperij tj obnova rimskog carstva samo prilagođena 21 stoljeću.
Viš ti šta je to ?
Al ona je šefica ECB i ono njoj su tako rekli da mora tako bit i ona to mora izrecitirati iako ni sama u to ne vjeruje.
Vidiš koja su to govna na čelu EU i koji su to feudalni umovi a onda svi ispod su kmetovi i oni će raditi nekakvi rimski imperij tj obnova rimskog carstva samo prilagođena 21 stoljeću.
Viš ti šta je to ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Viš koja je to bolest tih vladara feudalaca EU.
On će to na silu uvest svojim kmetovima i šuc.
Aj ća. Ajmo diži kamatne stope da suzbiješ inflaciju pa ti slijedin recesija i tako začarani krug dok vas ne uništim.
On će to na silu uvest svojim kmetovima i šuc.
Aj ća. Ajmo diži kamatne stope da suzbiješ inflaciju pa ti slijedin recesija i tako začarani krug dok vas ne uništim.
2014-04-11
Ovo je doslovno silovanje.
Eto sad fino kako lijepo zvuči moj ultimatum od prije godinu dana da ako me uvedu u europodručje bez mog odobrenja ( referendum ili čekaj iduće izbore ) da će najebat.
Sad jedu govna.
Eto sad fino kako lijepo zvuči moj ultimatum od prije godinu dana da ako me uvedu u europodručje bez mog odobrenja ( referendum ili čekaj iduće izbore ) da će najebat.
Sad jedu govna.
2014-04-11
Sad kad je euro izgubija 14% vrijednosti u odnosu na dolar i omjer je jedan naprama jedan sad bi idealan omjer bio jedan naprama 0,5 odnosno za dva eura dobiješ 1 dolar dakle 100% izgubio vrijednost u odnosu na dolar.
To je pravo stanje stvari sada i Amerika će biti bogata dok će eurozonaši biti siromašni.
To je idealno. I to još da gubi konstatno a ne odjednom sve tako da ljudi vide da je to valuta koja pada i da je nitko neće tko je baš ne mora imat.
Ono fuj kaka jel.
To je pravo stanje stvari sada i Amerika će biti bogata dok će eurozonaši biti siromašni.
To je idealno. I to još da gubi konstatno a ne odjednom sve tako da ljudi vide da je to valuta koja pada i da je nitko neće tko je baš ne mora imat.
Ono fuj kaka jel.
2014-04-11
U izveštaju AP se navodi da ovako visoka stopa inflacije dodatno opterećuje američka domaćinstva i verovatno će uticati da američka Centralna banka odobri još jedno veliko povećanje kamatnih stopa i tako dodatno poskupi troškove zaduživanja, prenosi portal Politiko.
AMERIKA GLEDA U PONOR: Najveća stopa inflacije u poslednjih 40 godina
AMERIKA GLEDA U PONOR: Najveća stopa inflacije u poslednjih 40 godina
2014-04-11
Inflacija u SAD-u u junu je skočila na 9,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani. To je najviši nivo u posljednjih 40 godina. Na rekordnu inflaciju utjecali su rast cijena goriva, hrane i najma stanova, iako su analitičari predviđali njihovu kratkoročnu stabilizaciju. Rast potrošačkih cijena uzrokuje dodatni pritisak na kućanstva jer njihov rast ne prati i povećanje primanja. Američka centralna banka počela je dizati ključne kamatne stope, no brže i više od očekivanog kako bi obuzdala inflaciju i spriječila recesiju. Međutim, ekonomisti strahuju da bi takva agresivnost FED-a mogla imati upravo suprotne rezultate, dovesti do enormnog rasta cijena kredita, pada tog tržišta i recesije.
-
Inflacija u SAD-u i odluka FED-a utječe na svijet i regiju
-
Inflacija u SAD-u i odluka FED-a utječe na svijet i regiju
2014-04-11
Georgieva je prošle sedmice rekla da će fond, treći put ove godine, smanjiti ranije prognoze o 3,6 posto rasta u 2022. i da ne može isključiti recesiju iduće godine.
“Vlade trebaju učiniti sve što mogu da snize visoku inflaciju… jer stalna visoka inflacija može upropastiti oporavak i dodatno sniziti životni standard, posebno najranjivijih”, rekla je Georgieva.
Šefica MMF-a upozorava na moguću recesiju u Evropi
“Vlade trebaju učiniti sve što mogu da snize visoku inflaciju… jer stalna visoka inflacija može upropastiti oporavak i dodatno sniziti životni standard, posebno najranjivijih”, rekla je Georgieva.
Šefica MMF-a upozorava na moguću recesiju u Evropi
2014-04-11
Kakogod,jucer je potpisan zadnji dokument o prihvacanju Eura,kao nacionalne valute,od 01.01.2023.
Kad mi to uvedemo ja ću vam uništit europodručje.Hartmann wrote:Kakogod,jucer je potpisan zadnji dokument o prihvacanju Eura,kao nacionalne valute,od 01.01.2023.
Ja san van navija unaprid ima godinu dana da ćete najebat ako me uvedete u europodručje bez mog odobrenja ( referendum il čekaj nove izbore u Hrvatskoj ).
Uživajte.
2014-04-11
Europodrucje je u praksi vec unisteno,samo formalno egzistira,Euro pada kako pada produkcija roba,a zima se polako priblizava bez valjanog rjesenja za energetsku krizu..RayMabus wrote:Kad mi to uvedemo ja ću vam uništit europodručje.Hartmann wrote:Kakogod,jucer je potpisan zadnji dokument o prihvacanju Eura,kao nacionalne valute,od 01.01.2023.
Ja san van navija unaprid ima godinu dana da ćete najebat ako me uvedete u europodručje bez mog odobrenja ( referendum il čekaj nove izbore u Hrvatskoj ).
Uživajte.
Samo moljakanje Brisela,i cinjenje ustupaka Rusiji osigurava europskim ustima da ostanu iznad vode..
Ne baš zato jer ako se Njemačka odluči na tu opciju da spasi svoju guzicu onda okreće pola EU članica protiv sebe i to je raspad EU kao takvog.
Šta god izaberu srušen je njihov imperij.
2014-04-11
Totalno si neinformiran...RayMabus wrote:Ne baš zato jer ako se Njemačka odluči na tu opciju da spasi svoju guzicu onda okreće pola EU članica protiv sebe i to je raspad EU kao takvog.
trenutno,Rusija inkasira 100 MILIJARDI EURA MJESECNO OD PRODAJE PLINA EUROPI.SVE DRZAVE U EUROPI KUKAJU ZA PLINOM I NAFTOM.Jedva bi docekale da Njemacka krene otvoreno u realizaciju trazeci nacin da zaobidju ishitreno baniranje ruskog plina.No kako zima ide,vidjet ces,kako ce jedna po jedna polako odjebati to baniranje,koje samo unistava cjelokupnu ekonomiju Europe,ne samo EU
Malo si ti neinformiran.
UOPĆE NE POSTOJE EU SANKCIJE NA RUSKI PLIN.
UOPĆE NE POSTOJE EU SANKCIJE NA RUSKI PLIN.
2014-04-11
Ne postoje sankcije na ruski plin uopće.
Putin zatvara sjeverni tok 1 i onda nema plina i kaos a ako neće kaos onda mu ona Zelena kuja mora dat dozvolu za sjeverni tok 2 a šta je u ovakvoj situaciji doslovno geopolitički obrat s kojim Njemačka poručuje Americi, Britaniji, Ukrajini, Poljskoj i svima koji su ugroženi od Rusije da se napuše kurca.
To je raspad NATO-a i EU jednim potezom.
Putin zatvara sjeverni tok 1 i onda nema plina i kaos a ako neće kaos onda mu ona Zelena kuja mora dat dozvolu za sjeverni tok 2 a šta je u ovakvoj situaciji doslovno geopolitički obrat s kojim Njemačka poručuje Americi, Britaniji, Ukrajini, Poljskoj i svima koji su ugroženi od Rusije da se napuše kurca.
To je raspad NATO-a i EU jednim potezom.
2014-04-11
https://www.consilium.europa.eu/en/policies/sanctions/restrictive-measures-against-russia-over-ukraine/
Kao,Europljanima ne treba gas ni nafta...O bas si smjesan lik
Energy:
- prohibition on imports from Russia of coal
- prohibition on imports from Russia of oil, with limited exceptions
- prohibition on exports to Russia of goods and technologies in the oil refining sector
- prohibition on new investments in the Russian energy sector
2014-04-11
Nema sankcija na ruski plin.
O čemu ti pričaš ?
O čemu ti pričaš ?
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Grad Split potrošit će 2 milijuna kuna za rukometni Euro
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» BIZARNE KAZNE U PROMETU Za blatne gume 1000 kuna, za otvoren prozor ili uključen motor nakon izlaska iz auta 300 kuna
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» šetnja po Dubrovačkim zidinama je 200 kuna po osobi, a 65 kuna za Vodotoranj je previše. Nije. Mislim da je trebalo biti i skuplje!
» BIZARNE KAZNE U PROMETU Za blatne gume 1000 kuna, za otvoren prozor ili uključen motor nakon izlaska iz auta 300 kuna
Page 2 of 3