Ruska invazija na Ukrajinu
Page 32 of 50
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Safet misli da je HIMARS ona jedna cijev od njih šest na jednom lanseru.
AlfaOmega- Posts : 10386
2015-09-11
AlfaOmega wrote:Safet misli da je HIMARS ona jedna cijev od njih šest na jednom lanseru.
Da prije dva tjedna je mislio da Ukrainci si MLRS obaraju ruske avione i krstareće rakete.
Čak i u tom slučaju Ukrainci imaju kao dostavljena 4 komada sa 6 cijevi opet nije 30..
Mislik imati će možda i 30komada uskoro ali za to trebaš imati ogromnu logističku liniju za ispaljivati tonu streljiva po jednoj paljbi.. I sve to opskrbljivati.. I imati mete, nije fora pucati u prazno, moraš locirati mete za svih 30 sustava itd
I paziti da ih rusi ne unište jer su Rusi znali uništavati i S300 i smerchove
Stavi ga na ignore. Ringo je meni na ignoreu otkako je počeo ovaj rat.AssadNaPodmornici wrote:ringo
sada bi ti lipo zalipio ban radi spamanja gluposti ali biti će kmečanja da genocidišem vas zeme i uništavam forum..
Nek on piše, ne moraš ga ti čitat ako nečeš.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ni Ukrajinci se ne mogu tek tako "prošetati" do Zmijskog otoka. Što su učinili Rusima, Rusi im mogu vratiti. Ako Ukrajinci pokušaju uspostaviti bazu na otoku i ondje rasporediti protuzračne sustave i protubrodske rakete, odmah će biti pogođeni ruskim krstarećim i/ili balističkim projektilima.
Ukrajinska protuzračna obrana trenutno nema oružje kojim bi se obranila od ovih napada. Kad jednom dođe sa Zapada, sigurno ga neće postaviti na liticu usred mora, nego će ga koristiti za obranu gradova. Ukrajinska mornarica može poslati nekoliko vojnika na otok da ondje podignu nacionalnu zastavu kao vrlo simboličan čin i ništa više. Stoga će Zmijski otok do kraja rata ostati ničija zemlja.
Drugi problem su stotine morskih mina koje plutaju Crnim morem. Rusi optužuju Ukrajince, a Ukrajince Ruse za postavljanje minskih polja, a vjerojatno su i jedni i drugi postavili morske mine - rusi da spriječe plovidbu, a Ukrajinci da otežaju pomorsko iskrcavanje, posebice na području Odese. Velik broj ovih mina sada nekontrolirano pluta Crnim morem i ugrožava pomorski promet ne samo duž obale Ukrajine nego sve do Bospora. Rumunjski, bugarski i turski mediji svako malo donose vijest o otkriću i uništenju još jedne takve mine.
Zauzimanje Zmijskog otoka za Ruse je bio čin velike simbolične težine i tek potom osvajanje otoka na kojem su namjeravali uspostaviti bazu za nadzor južne ukrajinske obale. Stoga je njihovo povlačenje velika simbolična ukrajinska pobjeda. I ništa više. Rješavanje problema pomorskog izvoza ukrajinskog žita i dalje ovisi o dobroj volji Moskve.
Ukrajinska protuzračna obrana trenutno nema oružje kojim bi se obranila od ovih napada. Kad jednom dođe sa Zapada, sigurno ga neće postaviti na liticu usred mora, nego će ga koristiti za obranu gradova. Ukrajinska mornarica može poslati nekoliko vojnika na otok da ondje podignu nacionalnu zastavu kao vrlo simboličan čin i ništa više. Stoga će Zmijski otok do kraja rata ostati ničija zemlja.
Dva problema
Činjenica je da je ruska mornarica već potisnula svoje ratne brodove iz dometa protubrodskih projektila Harpoon, čime se otvara koridor duž ukrajinske obale. Ali postoje dva problema. Prvi je taj što su ruski brodovi ostali u južnom dijelu Crnog mora i možda još uvijek onemogućuju plovidbu do ukrajinskih luka.Drugi problem su stotine morskih mina koje plutaju Crnim morem. Rusi optužuju Ukrajince, a Ukrajince Ruse za postavljanje minskih polja, a vjerojatno su i jedni i drugi postavili morske mine - rusi da spriječe plovidbu, a Ukrajinci da otežaju pomorsko iskrcavanje, posebice na području Odese. Velik broj ovih mina sada nekontrolirano pluta Crnim morem i ugrožava pomorski promet ne samo duž obale Ukrajine nego sve do Bospora. Rumunjski, bugarski i turski mediji svako malo donose vijest o otkriću i uništenju još jedne takve mine.
Zauzimanje Zmijskog otoka za Ruse je bio čin velike simbolične težine i tek potom osvajanje otoka na kojem su namjeravali uspostaviti bazu za nadzor južne ukrajinske obale. Stoga je njihovo povlačenje velika simbolična ukrajinska pobjeda. I ništa više. Rješavanje problema pomorskog izvoza ukrajinskog žita i dalje ovisi o dobroj volji Moskve.
2014-04-11
Ukrajinci nisu zapeli, oni oslobađaju svoju zemlju.Ringo10 wrote:Meni inace nije bilo jasno zasto su I jedni i drugi zapeli za taj nazovi otok...sta dobijaju s time
Doći će na red i kompletan Donbas, niš ne brini..
Pokazalo se da je Ukrajina za Rusiju prevelik zalogaj.
Preračunali su se, jebiga...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
A kad je današnja Rumunjska nastala uopće i kako je to uopće došlo pod njihove ruke prije 1948 godine ?catabbath wrote:Ustvari taj otok je bio rumunjski do 1948. ali onda im ga je maznuo SSSR.
2014-04-11
Safetu je mrsko i kalkulator uključiti. Šta će njemu matematika, ionak Hasanaginica vodi računa o kućnom proračunu, ne vodi on.AssadNaPodmornici wrote:AlfaOmega wrote:Safet misli da je HIMARS ona jedna cijev od njih šest na jednom lanseru.
Da prije dva tjedna je mislio da Ukrainci si MLRS obaraju ruske avione i krstareće rakete.
Čak i u tom slučaju Ukrainci imaju kao dostavljena 4 komada sa 6 cijevi opet nije 30..
Snake Island:
Evo me demantiraju, nije HIMRAS nego nova ukrajinska haubica Bohdana s dometom 42 km.
Prvi primjerak Bohdane je testiran u siječnju 2022. Koristi zapadnu municiju, što možemo
zaključiti i po donjem snimku. Pogodci su direktni ito od prve...
Ukri kažu da su u zadnjem napadu uničtožili 3 kom Pantsir S-1. Nije malo.
Evo me demantiraju, nije HIMRAS nego nova ukrajinska haubica Bohdana s dometom 42 km.
Prvi primjerak Bohdane je testiran u siječnju 2022. Koristi zapadnu municiju, što možemo
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
U kojem si ti to ratu bio mater ti prcin pa znas sta je oslobadjanje stoko balijskaEroo wrote:Snake Island:
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Glavne bitke se vode u Donbasu a ne na toj stijeni u Crnom moru
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Jeben mater i tebi i rudima.Ringo10 wrote:Odesu ce uzeti
Inace sam.u ovom ratu ajmo reci neutralan.
Pravoslavna se stoka medjusobno ubija.
Win win situacija za mene.
Ali rusi nek se napuse kurca
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Uglavnom pravoslavci se istrebljuju...
2015-09-13
najprije, nema ih samo 4 već sada, a sigurno neće dati javno ni koliko ih je ni gdje suAlfaOmega wrote:Četiri HIMARSA neće doprinijeti da budu glineni golubovi na svim frontovima. Jedan ili dva sustava su Ukri rasporedili u sam Donbass gdi je najveće žarište borbe. Koja svrha od njih ak ih nećeš “izlagati”.ljubo1212 wrote:zbog himarsa i sličnog oruđa sad će biti glineni golubovi na svim frontama
a naravno da ovdje zbog uskog područja s kojeg je gađano nisu korišteni baš himarsi, nisu ukri ludi izlagati ih nepotrebno
onda, tu su i druga oruđa, da se ruse gađa na daleko i vrlo vrlo precizno, uostalom, sad ćemo to sve više gledati
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Iskreno, jebeš Zmijski otok. Rusija je ulaskom Švedske i Finske u NATO već sad doživjela strateški poraz, i teško da bilo kakav vojni uspjeh u Ukrajini može nadomjestiti ulazak ovih dviju nordijskih zemalja u NATO. Praktički su izgubili čitav Baltik. Eh sad. Činjenica jest da, ukoliko Rusija doista poluči ozbiljne pobjede na bojištu u Ukrajini, pogotovo ako ukrajinsko žito i dalje bude zablokirano u lukama a Rusi efektivno kontrolirali Crno more, da će se u rat aktivnije uključiti NATO koji se sve više okuražuje. Nadalje, i dalje ostaje pitanje što ako Bjelorusija napadne Ukrajinu. Nije velika vjerojatnost, ali ipak. U tom slučaju možemo doista zamisliti da će NATO poslati brigadu ili dvije u Ukrajinu. Mislim da nam u svakom slučaju slijedi eskalacija sukoba, i Putin je toga svjestan, ali također kupuje vrijeme dok Rusija ne proizvede veći broj interkontinentalnih Sarmat raketa. Moje predviđanje da bi Rusima eskalacija odgovarala na jesen, ono što je nepoznanica u čitavoj priči jesu britanski brodovi u Crnom moru koji ma je zadatak da isprovociraju pravi rat između Rusije i NATO-a. Oni više doživljavaju rusku crnomorsku flotu kao plijen nego kao prijetnju. I činjenica jest da ruska crnomorska flota u ovom trenutku ne ulijeva nikakvo strahopoštovanje neprijateljima.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Meni se čini da Briti u ovom slučaju, za razliku od Amera jesu prikriveni solo igrači i da će učiniti sve da dođe do eskalacije između Rusije i NATO-a. Joe Biden nešto kalkulira tu i tamo, bi i ne bi, ali Engleze ne treba potcijenjivati jer oni igraju pokvareno, podlo ali efikasno, i u nekom skorom nuklearnom ratu Rusija doista treba izbrisati čitavo britansko otočje s karte svijeta, jednom za sva vremena.
2015-08-09
Nadalje, i NATO je isto nuklearni tigar na papiru kao i Rusija konvencionalni. Ako Rusija zbriše čitavu Ameriku, NATO bi se raspao kao kula od karata, a Europljani bi odmah položili oružje. Osim Engleza.
2015-08-09
Pa sta ako Svedska i Finska udju u NATO.
Svedska je uvijek DeFacto I bila u NATO.
Nista se to posebno nece promijeniti
Osim toga te dvije zemlje bi usle u NATO prije ili kasnije.
Finska ce samo izgubili neke ekonomske koristi koje je imala dosadasnjim statusom
I to je sve.
Uostalom obje su bile u Partnerstvu a to i jeste NATO
Svedska je uvijek DeFacto I bila u NATO.
Nista se to posebno nece promijeniti
Osim toga te dvije zemlje bi usle u NATO prije ili kasnije.
Finska ce samo izgubili neke ekonomske koristi koje je imala dosadasnjim statusom
I to je sve.
Uostalom obje su bile u Partnerstvu a to i jeste NATO
Last edited by Ringo10 on 30/6/2022, 17:29; edited 1 time in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Zato je važan trenutačni raspored nuklearnih bojevih glava u Europi. Ma koliko se lagali, ali teritorij je još uvijek bitan vojni faktor.melkior wrote:Nadalje, i NATO je isto nuklearni tigar na papiru kao i Rusija konvencionalni. Ako Rusija zbriše čitavu Ameriku, NATO bi se raspao kao kula od karata, a Europljani bi odmah položili oružje. Osim Engleza.
2015-08-09
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu