Ruska invazija na Ukrajinu
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ruska Federacija će u narednih nekoliko meseci prebaciti komplekse Iskander-M u Minsk, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa šefom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.
-Kao što smo se dogovorili sa vama, vi ste pokrenuli ovo pitanje, doneli smo odluku, u narednih nekoliko meseci ćemo u Belorusiju prebaciti raketno-taktičke sisteme Iskander-M, koji, kao što znate, mogu da se koriste i kao balistički i kao krstareće rakete, kako u konvencionalnoj tako i u nuklearnoj verziji, rekao je Putin.-
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1129772/rusija-belorusija-iskander-vladimir-putin-aleksandar-lukasenko
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
The top line from today's talks with Lukashenko in St Petersburg is that Putin has decided to deploy nuclear-capable Iskander missile systems to Belarus "in the coming few months" pic.twitter.com/Zfm8n8gqew
— Francis Scarr (@francis_scarr) June 25, 2022
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Dobit će oni i jedan i drugi zabranu uvoza gnojiva u EU pa neka se jebu.
Izgleda da je njemački lobi to blokirao jer su računali da će i dalje dobivat njegov jeftini plin pa da oni izvoze drugima u EU a sad im ovi fino zatvara pipu i ove zime njemačka kemijska industrija cici krep.
I onda ispada da će on meni gađat Zapadnu Ukrajinu a meni uništavat Petrokemiju sa svojim jeftinim gnojivom iz Bjelorusije i Rusije itd a sve uz blagoslov njemačke Petrokemije koja dobiva jeftini plin iz Rusije i isto uništava Petrokemije drugih članica EU.
E Boga mi nećete. Ide slom njemačke kemijske industrije ovu zimu pa kad tonem ja onda će tonit i Njemačka pa će sami trčat stavit sankcije na gnojivo da ih ovi ne bi jeftinim gnojivom skroz uništija.
Izgleda da je njemački lobi to blokirao jer su računali da će i dalje dobivat njegov jeftini plin pa da oni izvoze drugima u EU a sad im ovi fino zatvara pipu i ove zime njemačka kemijska industrija cici krep.
I onda ispada da će on meni gađat Zapadnu Ukrajinu a meni uništavat Petrokemiju sa svojim jeftinim gnojivom iz Bjelorusije i Rusije itd a sve uz blagoslov njemačke Petrokemije koja dobiva jeftini plin iz Rusije i isto uništava Petrokemije drugih članica EU.
E Boga mi nećete. Ide slom njemačke kemijske industrije ovu zimu pa kad tonem ja onda će tonit i Njemačka pa će sami trčat stavit sankcije na gnojivo da ih ovi ne bi jeftinim gnojivom skroz uništija.
2014-04-11
prije 10m
„Želio bih razgovarati sa vama kako da se podmire globalne potrebe za vještačkim đubrivom”, rekao je između ostalog Putin, prenosi Reuters.
Na snimku sastanka koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsjetio da su Rusija i Bjelorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu.
-
Dobit ćete vas dvojica sad EU sankcije na to vaše gnojivo i ovdje ga nećete moći prodavati i uništavati evropske Petrokemije prejeftinom cijenom.
Putin i Lukašenko o globalnom snabdjevanju đubrivom
Predsjednici Rusije Vladimir Putin i Bjelorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas o globalnom snabdjevanju đubrivom.„Želio bih razgovarati sa vama kako da se podmire globalne potrebe za vještačkim đubrivom”, rekao je između ostalog Putin, prenosi Reuters.
Na snimku sastanka koji je na društvenim mrežama objavio reporter državne televizije Rusija 1, Putin je podsjetio da su Rusija i Bjelorusija glavni dobavljači đubriva na globalnom tržištu.
-
Dobit ćete vas dvojica sad EU sankcije na to vaše gnojivo i ovdje ga nećete moći prodavati i uništavati evropske Petrokemije prejeftinom cijenom.
2014-04-11
Razvoj sovjetskog sustava “2S3 Akacija” prvi je put započeo 1960-ih, a službeno je u upotrebu ušao 1971. Prema ruskom Ministarstvu obrane, Akaciju pokreće motor V-59U i opremljena je automatiziranim mehanizmom za punjenje. Akacija je opremljena glavnim topom D-22 kalibra 152 mm kao i mitraljezom PKT 7.62 mm za obranu vozila od pješaštva. Top je postavljen na osovinu tenka, pa se Akacija se može brzo kretati po cesti i izvan nje.
Modernizirane verzije haubice poznate kao 2S3M i 2S3M1 predstavljene su 1975., odnosno 1987. godine. Ove su verzije preradile i proširile kapacitet skladištenja streljiva i uvele mogućnost ispaljivanja modernih navođenih granata.
Proizvodnju haubice službeno je prekinuo njezin proizvođač Uraltransmaš godine 1993. godine, ubrzo nakon raspada Sovjetskog Saveza. U nastojanju da produže vijek trajanja, ruski vojni čelnici odlučili su modernizirati sustav, koji i dalje služi uz samohodni topnički sustav 2S19 MSTA koji je dizajniran da zamjeni Akaciju.
Modernizacija je i dalje u tijeku i napredovala je posljednjih nekoliko godina, a Uraltransmaš je isporučio prvu seriju moderniziranih verzija ruskim oružanim snagama u svibnju 2021. prema izvješćima ruskih državnih medija. Ovi modeli imaju nadograđenu komunikacijsku opreme.
Dio razloga zašto je Akatsiya uspjela ostati u službi do danas je sposobnost moderniziranih verzija da ispaljuju laserski navođenu topničku granatu Krasnopol kalibra 152 mm. Ovo streljivo je dizajnirano za gađanje ciljeva s većom preciznošću, što ga čini vrlo prikladnim za udare na zapovjedne centre ili strateške točke, ali i za napade na protivničku artiljeriju.
Ova haubica je bila naširoko korištena. Korištena je u sovjetskoj invaziji na Afganistan, ali i u svim većim sukobima koji su uključivali Rusiju od raspada Sovjetskog Saveza, uključujući intervenciju u Siriji i sukob u Donbasu 2014. Ukrajinske i ruske Akacije su značajno korištene i u ovom ratu i to od obje strane. Bjeloruska vojska je primila pošiljku moderniziranih Akacija ranije ovog mjeseca.
2S3 Akacija: Sovjetske samohodne haubice koje koriste obje strane u ratu
Modernizirane verzije haubice poznate kao 2S3M i 2S3M1 predstavljene su 1975., odnosno 1987. godine. Ove su verzije preradile i proširile kapacitet skladištenja streljiva i uvele mogućnost ispaljivanja modernih navođenih granata.
Proizvodnju haubice službeno je prekinuo njezin proizvođač Uraltransmaš godine 1993. godine, ubrzo nakon raspada Sovjetskog Saveza. U nastojanju da produže vijek trajanja, ruski vojni čelnici odlučili su modernizirati sustav, koji i dalje služi uz samohodni topnički sustav 2S19 MSTA koji je dizajniran da zamjeni Akaciju.
Modernizacija je i dalje u tijeku i napredovala je posljednjih nekoliko godina, a Uraltransmaš je isporučio prvu seriju moderniziranih verzija ruskim oružanim snagama u svibnju 2021. prema izvješćima ruskih državnih medija. Ovi modeli imaju nadograđenu komunikacijsku opreme.
Dio razloga zašto je Akatsiya uspjela ostati u službi do danas je sposobnost moderniziranih verzija da ispaljuju laserski navođenu topničku granatu Krasnopol kalibra 152 mm. Ovo streljivo je dizajnirano za gađanje ciljeva s većom preciznošću, što ga čini vrlo prikladnim za udare na zapovjedne centre ili strateške točke, ali i za napade na protivničku artiljeriju.
Ova haubica je bila naširoko korištena. Korištena je u sovjetskoj invaziji na Afganistan, ali i u svim većim sukobima koji su uključivali Rusiju od raspada Sovjetskog Saveza, uključujući intervenciju u Siriji i sukob u Donbasu 2014. Ukrajinske i ruske Akacije su značajno korištene i u ovom ratu i to od obje strane. Bjeloruska vojska je primila pošiljku moderniziranih Akacija ranije ovog mjeseca.
2S3 Akacija: Sovjetske samohodne haubice koje koriste obje strane u ratu
2014-04-11
Pošto niko drugi neće, ja ću - Severodonetsk u potpunosti u rukama LPR-a i Rusa.
AlfaOmega wrote:Pošto niko drugi neće, ja ću - Severodonetsk u potpunosti u rukama LPR-a i Rusa.
Šta kaže ona Lista Trust ?
“Ne smijemo dopustiti da se u Ukrajini razvije produljeni i sve bolniji sukob. Moramo biti neumoljivi u osiguravanju pobjede Ukrajine putem vojne pomoći i sankcija. Sada ne možemo skinuti nogu s gasa”, Truss će poručiti u svom današnjem obraćanju.
https://ba.n1info.com/vijesti/poruka-britanske-ministrice-secesionistima-u-bih/
Šta si rekla ? Aj ponovi opet.
Vršiš smotru ispred oružanih snaga BiH a podržavaš Komšića koji nije HVO i pričaš o secenioistima i kako ćeš ti....MA ŠTA ĆEŠ TI ?
Last edited by RayMabus on 25/6/2022, 19:07; edited 2 times in total
2014-04-11
Nakon što je raspao "Covid čopor" evo se formirao novi- čopor rusofila.
Važno je da je čopor, pa makar koji bio. Članovi se osjećaju sigurnije i poštovano.
Makar to bilo i virtualno, kad je već stvarnost ružna.
Važno je da je čopor, pa makar koji bio. Članovi se osjećaju sigurnije i poštovano.
Makar to bilo i virtualno, kad je već stvarnost ružna.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
i ima li zarobljenih ukrainaca?
znam da su pro-ruski profili po twiteru pričali o tome da je na stotine ili tisuće boraca zarobljeno u sj.donjecku i da zbog uništenih mostova da neće se moći spasiti itd..
a ono cijela vojska se izvukla čamcima, povežeš ih žicom sa jedne obale na drugu , i samo rukama se povlačiš.. vidio sam video.
btw tako bi ja na moru kada bi vezao brod, spavao na sidru, pa kraj broda vezao za recimo neko stablo na otoku.... onda uđeš u čamac i rukama se navlačiš do obale bez problema
znam da su pro-ruski profili po twiteru pričali o tome da je na stotine ili tisuće boraca zarobljeno u sj.donjecku i da zbog uništenih mostova da neće se moći spasiti itd..
a ono cijela vojska se izvukla čamcima, povežeš ih žicom sa jedne obale na drugu , i samo rukama se povlačiš.. vidio sam video.
btw tako bi ja na moru kada bi vezao brod, spavao na sidru, pa kraj broda vezao za recimo neko stablo na otoku.... onda uđeš u čamac i rukama se navlačiš do obale bez problema
Stigao je i kompletan film o napadu na skladište municije u Krasnij Luč,
cca 75 km u dubini okupiranog teritorij. Kažu da je bila ukrajinska Točka-U.
Sam snimak mi izgleda kao da je dio nekog američkog horor filma:
-uvod, akcija i kraj drame.
Snimatelj je do kraja ostao pribran i snimio kako bi pakao u stvarnosti
mogao izgledati. Poruka Rusima da se vrate kući, jer ih u Ukrajini n emože
ništa drugo dočekati do pakao.
cca 75 km u dubini okupiranog teritorij. Kažu da je bila ukrajinska Točka-U.
Sam snimak mi izgleda kao da je dio nekog američkog horor filma:
-uvod, akcija i kraj drame.
Snimatelj je do kraja ostao pribran i snimio kako bi pakao u stvarnosti
mogao izgledati. Poruka Rusima da se vrate kući, jer ih u Ukrajini n emože
ništa drugo dočekati do pakao.
2016-07-22
bogte evo te nazad i stavljaš video star 10 dana koji je svatko tko je mogao vidjeti na forumu vidio.
još stavi pet videa povezanih, koje sam i ja stavio i ti, tipa da su to skladište vjerojatno i sa točka projektilima.
još stavi pet videa povezanih, koje sam i ja stavio i ti, tipa da su to skladište vjerojatno i sa točka projektilima.
Pa pusti ga na miru. Stavi ga na ignore i gotovo.AssadNaPodmornici wrote:bogte evo te nazad i stavljaš video star 10 dana koji je svatko tko je mogao vidjeti na forumu vidio.
Shvačan da ti je panika jer Ukri gube pa si ga stavio dan odmora u nadi da će ovi preokreniti. Namjere su ti dobre. Sad ga nemoj dirat više. Pusti ga misec dana nek navija za Ukrajince. Nek malo Rusi guze ovu Lizu Trust i njenog Komšića.
2014-04-11
pa čim se as jedan dan posušio odmah su bolje vijesti.RayMabus wrote:Pa pusti ga na miru. Stavi ga na ignore i gotovo.AssadNaPodmornici wrote:bogte evo te nazad i stavljaš video star 10 dana koji je svatko tko je mogao vidjeti na forumu vidio.
Shvačan da ti je panika jer Ukri gube pa si ga stavio dan odmora u nadi da će ovi preokreniti. Namjere su ti dobre. Sad ga nemoj dirat više. Pusti ga misec dana nek navija za Ukrajince. Nek malo Rusi guze ovu Lizu Trust i njenog Komšića.
prve vijesti dok je ovaj as spama su bile da su ih rusi razvalili totalno, da su zarobili na tisuće vojnika i tisuće pobili, i da se sve raspada.. kada smo smanjili njegovu negativnu energiju onda je ispalo da su se ukrainci izvukli bez većih gubitaka svugdje , i iako je situacija teška i na momente kaotična nije "rout" kako se kaže na engleskom jeziku..
A rout is a panicked, disorderly and undisciplined retreat of troops from a battlefield, following a collapse in a given unit's command authority, unit cohesion and combat morale.
očito da je jedan dan sušenja dobro radilo haha.. nakon tjedan dana odmora Ukr bi bila u kontra ofenzivi
Ostalo neka vam prevedu rusofili, oni znaju ruski...
Koliko sam ja razumio :
ukratko, sve su mu sjebali Ukri. Ono što nisu pobjeglo.
Koliko sam ja razumio :
ukratko, sve su mu sjebali Ukri. Ono što nisu pobjeglo.
2016-07-22
Game over...pomalo. Ovo mogu raditi i dječaci od 15 godina.
2016-07-22
https://video.corriere.it/esteri/patriarca-kirill-scivola-acqua-santa-cade-la-funzione-religiosa/fba1353a-f47e-11ec-b8e3-7efcb86201c6?vclk=video3CHP%7Cpatriarca-kirill-scivola-acqua-santa-cade-la-funzione-religiosa
On bi na katoličku Litvu a ne zna ni odat kako triba.
2014-04-11
RayMabus wrote:
https://video.corriere.it/esteri/patriarca-kirill-scivola-acqua-santa-cade-la-funzione-religiosa/fba1353a-f47e-11ec-b8e3-7efcb86201c6?vclk=video3CHP%7Cpatriarca-kirill-scivola-acqua-santa-cade-la-funzione-religiosa
On bi na katoličku Litvu a ne zna ni odat kako triba.
Ne čudi se, sveta vodica je bila blagoslovljena.
2016-07-22
Pogođen i "sklad" municije u Svatove: preko 5 km unutar okupiranog područja.
Rusi kažu da se radilo o M777 982 cescalibur, što je malo vjerojatno.
Moao bi biti Caesar, dok Ukri spominju čak i HIMARS.
Rusi kažu da se radilo o M777 982 cescalibur, što je malo vjerojatno.
Moao bi biti Caesar, dok Ukri spominju čak i HIMARS.
2016-07-22
2016-07-22
Znači to ovako izgleda:
A ništa, dovuć dalekometne artiljerije pa lupat po svima tima okolo ovog klina.
A ništa, dovuć dalekometne artiljerije pa lupat po svima tima okolo ovog klina.
2014-04-11
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu