Ruska invazija na Ukrajinu
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ukrajina koristi 5000 do 6000 komada artiljerijske municije svaki dan i gotovo u potpunosti su ispraznili vlastite zalihe, te sada ovise o NATO kalibru 155 mm.
Zapadni saveznici su u Ukrajinu već isporučili naoružanje u vidu teških haubica kalibra 155 mm ali i dalje je to nedovoljno da se suprostave ruskoj brojčanoj nadmoći.
Iz Ukrajine tvrde da su pri kraju zaliha oružja i da potpuno ovise od zapadne pomoći
Zapadni saveznici su u Ukrajinu već isporučili naoružanje u vidu teških haubica kalibra 155 mm ali i dalje je to nedovoljno da se suprostave ruskoj brojčanoj nadmoći.
Iz Ukrajine tvrde da su pri kraju zaliha oružja i da potpuno ovise od zapadne pomoći
Last edited by RayMabus on 10/6/2022, 10:26; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Joshua Paul
prije 1 danUkraine is losing the war. There are mass surrender and desertion. The most important thing is that Ukrainian professional army including elite Nazi units like Azov regiment suffered unsustainable losses and you can't do much with conscripts (most of them are really unwilling to fight for the regime). Ukrainian army will be done by the end of the year. It’s obvious for any honest military expert. “I think that the war in Donbas is turning in favor of the Russians. They do not put the whole mass of combat power there with infantry and tanks. They have gathered their artillery, and that is how they succeed. Russia has a hell of a lot of combat power, much more than the Ukrainians. And there is no way the Ukrainians will ever destroy or defeat the Russians. And I will say more, the Ukrainians will never have enough combat power to drive the Russians out of Ukraine” Stephen M. Twitty, former deputy commander of US European Command.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
čim u nekoj analizi pročitaš "nazi" možeš odmah sa tom "analizom" obrisati dupe posli sranja
RayMabus and Šandor Winnetou like this post
Ispraznili su svoja skladišta dakle nemaju više granata 152 mm.
Ja granata 155 mm nemam pa eto im Biden i Jhonson pa neka im šalju.
Nije moj problem. Pad sjevernodonjecka mi ništa ne znači al znači Komšičevcima jer im je to onda poruka da će teže slomiti Rusiju. Panika u Soroš centrali.
Ja granata 155 mm nemam pa eto im Biden i Jhonson pa neka im šalju.
Nije moj problem. Pad sjevernodonjecka mi ništa ne znači al znači Komšičevcima jer im je to onda poruka da će teže slomiti Rusiju. Panika u Soroš centrali.
2014-04-11
Severodonetsk je pred padom, neovisno o tome tko kontrolira u ovom trenutku centar grada. Jednostavno, Rusi okružuju sela okolo, 4500 ukrajinskih vojnika u mogućem okruženju, u dometu ruske artiljerije.melkior wrote:
2015-08-09
Ne samo Severodonetsk, Lisičansk je pred totalnim kolapsom.
2015-08-09
Ukrajinske snage u Lisičansku u gotovo totalnom okruženju.
2015-08-09
Samo još veća panika u Soroš centrali....ako mene pitaš i kako ja gledam ovaj rat tj općenito ovaj rat globalno pošto rat nije samo tamo di se puškara nego puno više toga je ovdje sad u igri.melkior wrote:Ne samo Severodonetsk, Lisičansk je pred totalnim kolapsom.
2014-04-11
neshvatljiva politika kijeva...melkior wrote:Ukrajinske snage u Lisičansku u gotovo totalnom okruženju.
vojska već mjesecima traži dozvolu za povlačenje na rezervne položaje...
moguće je i da će na koncu vojska provesti vojni puč i potpisati nekakav sporazum s rusijom...
ovo već odavno nema veze s mozgom što radi ukrajinsko političko vodstvo...
teritorij im se svakim danom drastično smanjuje a gubitci u ljudstvu su katastrofalni...
nadrogirani klaun će završiti u nekakvoj vili u švicarskoj, ako bude imao sreće da ga prije ne dohvate njegovi...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
i jedna crtica iliti zanimljivost...
approval rating 'vođe slobodnoga svijeta' (biden) je na cca 41%...
approval rating 'vođe neslobodnoga svijeta' (putin) je na cca 83%...
approval rating 'vođe slobodnoga svijeta' (biden) je na cca 41%...
approval rating 'vođe neslobodnoga svijeta' (putin) je na cca 83%...
Kupuje vrijeme jer se nada zapadnoj artiljeriji koja će promijeniti snage na bojištu. Istodobno želi od vojnika u Donbasu stvoriti mučenike i heroje kako bi politika imala narativ za novi krug mobilizacije koja im je nasušno potrebna. Mislim da ih je Zelenski spreman žrtvovati u Donbasu, koliko god ne želi priznati da je Donbas praktički pred nezadrživim padom. Kad je rat u pitanju, nikad se ne razmišlja isključivo u hladnim racionalnim analizama bojišta, uvijek je politika ta koja nema problema sa žrtvovanjem vojnika za viši cilj. A narativ je sljedeći: pomrijet ćemo svi ali nećemo se predati, mi smo jebeni Spartanci!T. wrote:neshvatljiva politika kijeva...melkior wrote:Ukrajinske snage u Lisičansku u gotovo totalnom okruženju.
moguće je i da će na koncu vojska provesti vojni puč i potpisati nekakav sporazum s rusijom...
teritorij im se svakim danom drastično smanjuje a gubitci u ljudstvu su katastrofalni...
nadrogirani klaun će završiti u nekakvoj vili u švicarskoj, ako bude imao sreće da ga prije ne dohvate njegovi...
2015-08-09
Uostalom, pa to isto tvrde i Rusi, kad se postavilo pitanje zašto Rusima ide teško u Ukrajini, odgovor je bio: pa zato što su Ukrajinci u stvari nabrijani Rusi, zato je nama teško s njima, jer su naše gore list.melkior wrote:Kupuje vrijeme jer se nada zapadnoj artiljeriji koja će promijeniti snage na bojištu. Istodobno želi od vojnika u Donbasu stvoriti mučenike i heroje kako bi politika imala narativ za novi krug mobilizacije koja im je nasušno potrebna. Mislim da ih je Zelenski spreman žrtvovati u Donbasu, koliko god ne želi priznati da je Donbas praktički pred nezadrživim padom. Kad je rat u pitanju, nikad se ne razmišlja isključivo u hladnim racionalnim analizama bojišta, uvijek je politika ta koja nema problema sa žrtvovanjem vojnika za viši cilj. A narativ je sljedeći: pomrijet ćemo svi ali nećemo se predati, mi smo jebeni Spartanci!T. wrote:neshvatljiva politika kijeva...melkior wrote:Ukrajinske snage u Lisičansku u gotovo totalnom okruženju.
2015-08-09
Ali netko će se u jednom trenutku morati slomiti, ako to nije ljudski faktor, a onda će svakako opskrba i stanje raspoloživih zaliha na terenu odraditi svoje. A tu matematika nije na strani Ukrajinaca. S čim će držati položaje? S vilicama?
2015-08-09
Da sam na mjestu Ukrajinaca, digao bih sve dronove u zrak da pretražuju rijeku i moguće prelaske Rusa preko Donetska. Da sam na mjestu Rusa, prelazak preko rijeke bih osiguravao helikopterima i avionima, a ne da mi se dogodi da mi pola bataljona pogine pri prelasku rijeke.
2015-08-09
Većina ruskih manevara se zapravo svodi ili na prelazak rijeke ili na osiguravanje ključnih cesta, odnosno autocesta.
2015-08-09
melkior wrote:Ali netko će se u jednom trenutku morati slomiti, ako to nije ljudski faktor, a onda će svakako opskrba i stanje raspoloživih zaliha na terenu odraditi svoje. A tu matematika nije na strani Ukrajinaca. S čim će držati položaje? S vilicama?
točno to. Ukrainci se nadaju da će Rusi zbog teških gubitaka biti skršeni a oni će svoje nadoknaditi zapadnim donacijama
Rusi se nadaju obrnuto, da će Zapad s vremenom prestati dostavljati oružje Ukrima i da će ovi se skršiti.
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 3 of 50