Ruska invazija na Ukrajinu
Page 20 of 50
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nemoj me uspoređivat s njima. Ja nisam ovoliko traljav.Ringo10 wrote:Ray, Rusi ne okupiraju tudje oni vracaju svoje
Da je srece i Hrvatska bi vracala svoje iz BiH
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
da ,taman smo se usrećili tako što smo dali papire takvima popt tebe i safetaRingo10 wrote:Ray, Rusi ne okupiraju tudje oni vracaju svoje
Samo budala radi rat sebi ispred kućnog praga.
2014-04-11
znači njemačka može proaktivno hititi par nuklearki i vratiti koengsberg iliti prusiju koju su smradovi zauzeli.Ringo10 wrote:Ray, Rusi ne okupiraju tudje oni vracaju svoje
finska isto može krenuti u povrat teritorija.
o kurilima da ne govorimo, koji su okupirani već 77 godina.
šteta kaj vas srbi nisu dokusurili.
nema gorih mujaga od bosanskih mujaga.
2014-12-30
A neka se sad čačkaju tamo. Ionako san opisa sve punih mjesec dana prije ovog napada tamo šta će mu se desit ako mi krene na cijelu Ukrajinu.
Imaju Ameriku, Britaniju te sve ove države koji su prvi red do Rusije uza sebe. Mi šta smo malo drugi i treći red normalno da onda to gledaš s neke distance a ima i drugih stvari i problema al tu smo. Malo manje nego ovi šta su prvi red do Rusije te Amerika i Britanija al to jednostavno tako i to je za očekivat.
Ne može ni taj rat vječno trajat tako da čekamo da se istroše i jedni i drugi.
Imaju Ameriku, Britaniju te sve ove države koji su prvi red do Rusije uza sebe. Mi šta smo malo drugi i treći red normalno da onda to gledaš s neke distance a ima i drugih stvari i problema al tu smo. Malo manje nego ovi šta su prvi red do Rusije te Amerika i Britanija al to jednostavno tako i to je za očekivat.
Ne može ni taj rat vječno trajat tako da čekamo da se istroše i jedni i drugi.
2014-04-11
Eroo wrote:Jebote, u kojem svijetu ovi žive...a Ukrajina se im zataknila u grlu.
Šešelj do Šešelja...ni rahmetli Žirinovski im nije ravan.
Momir Bulatovic uskrsnuo!
Guest- Guest
crvenkasti wrote:MDMiridije wrote:
Danilo se vratio kući!
Plešeš po grobovima i još to i javno objavljuješ.
Kad je ovakva stoka u pitanju? Apsolutno. To nisu ljudi nego govna, ni ne zaslužuju grobove.
Guest- Guest
Eroo wrote:catabbath wrote:Ukraina je passe
DALJE:
https://www.blic.rs/vesti/svet/egzodus-ruskih-oligarha-okrecu-leda-putinu-ocekuje-se-da-ce-vise-od-15000-milionera/1kzv4kh
Znam jednog. Puno ih je napuštalo zemlju još od 2001.
Sve je normaljna i horošo. Imaš priliku možeš di oćeš.
Ne moraš trpiti diktaturu, život je kratak.
Metak u glavu do ti jednome, ti kučkini sinovi su i doveli do ovih sranja povlađivajući i financirajući ovo govno godinama.
Guest- Guest
prije 3m
U paketu vrijednom milijardu dolara su artiljerija, protubrodski odbrambeni sistemi, municija za artiljeriju i napredni raketni sistemi koje Ukrajina već koristi, rekao je Biden.
Biden je rekao da je u razgovoru sa Zelenskim istakao da će SAD stajati uz Ukrajinu dok brani svoju demokratiju i podržavati njen suverenitet i teritorijalni integritet u jeku neisprovocirane ruske agresije, kaže se u izjavi.
Joe Biden najavio novi paket pomoći Ukrajini
Američki predsjednik Joe Biden najavio je novi paket oružja i municije za Ukrajinu, nako što je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim potvrdio podršku SAD-a Kijevu u jeku ruske invazije.U paketu vrijednom milijardu dolara su artiljerija, protubrodski odbrambeni sistemi, municija za artiljeriju i napredni raketni sistemi koje Ukrajina već koristi, rekao je Biden.
Biden je rekao da je u razgovoru sa Zelenskim istakao da će SAD stajati uz Ukrajinu dok brani svoju demokratiju i podržavati njen suverenitet i teritorijalni integritet u jeku neisprovocirane ruske agresije, kaže se u izjavi.
2014-04-11
Gino stoko ruska, jedino vas vatra i može pročistiti, barbari jebeni...neljudi.
Guest- Guest
Prema ruskim izvorima, Rusija je od početka specijalne vojne operacije zauzela 800 gradova i sela. Ukrajinski gubici su enormni: 200 000 vojnika.
Od početka srpnja Rusija kreće u mobilizaciju vojske iz dva razloga: što prije završiti s Ukrajinom i drugo, Kina kreće na Tajvan.
Od početka srpnja Rusija kreće u mobilizaciju vojske iz dva razloga: što prije završiti s Ukrajinom i drugo, Kina kreće na Tajvan.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Čak tri potencijalna kotla u Donbasu, Severodonetsk je gotov, još dva potencijalna kotla. Ukrajina je obrambeno u kurcu, moguće direktan sukob američke vojske i Rusije u Ukrajini.melkior wrote:Novosti s bojišta.
2015-08-09
Ne znam koliko je ovo točno, ako je istina, ja sam šokiran. Ukrajina je pred padom.melkior wrote: Ukrajinski gubici su enormni: 200 000 vojnika.
2015-08-09
MDM, dobar stomatolog na potezu Metkovic, Ploće, Ston, Orebić?
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
a, da nađeš pičku?melkior wrote:Ne znam koliko je ovo točno, ako je istina, ja sam šokiran. Ukrajina je pred padom.melkior wrote: Ukrajinski gubici su enormni: 200 000 vojnika.
jebo ti vakultete u rvacko.
vas "pravnike" uče samo 15%
tu završava matematika.
2014-12-30
Hektorović wrote:MDM, dobar stomatolog na potezu Metkovic, Ploće, Ston, Orebić?
Ljubuški. Bebek-Milas.
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Izvori:
apnews.com | dw.com | BBC | al-Jazeera
Link, brate burjatski.
Ko laže taj i krade i obrnuto, ilitiga i vice versa.
Eroo- Posts : 78947
2016-07-22
MDMiridije wrote:
Barbarska stoka izroštiljana
P.S. Alfice nemoj se uzrujavati, ja to namjerno zbog tebe da malo prokrviš :)
melkior wrote:Čak tri potencijalna kotla u Donbasu, Severodonetsk je gotov, još dva potencijalna kotla. Ukrajina je obrambeno u kurcu, moguće direktan sukob američke vojske i Rusije u Ukrajini.melkior wrote:Novosti s bojišta.
Ja sam laik, naravno, ali ima jedna stvar koju "analitičar" prodaje neukima.
Naime, uvijek postoje linije među sukobljenim stranama, odnosno teritorij iza kojih je artiljerija.
"Analitičar" stalno navodi ruske izvore i na temelju njih prdpostavlja da spomenute linije i teritorija nema između.
To se meni kao ao laiku čini nemoguća situacija.
Ako se cesta nalazi između sukobljenih strana "analitičar" ustrajno govori kako tu cestu kontroliraju Rusi.
Iz toga bih mogao zaključiti da Ukrajinci uopće nemaju artiljerije.
Postoje teritoriji koje kontroliraju obje strane u svakom pogledu, a između je teritorij koji je predmet osvajanja.
Danas moderne haubice i topovi, s naprednom municijom, o'šale granatiraju teritorije udaljene 30, 40 pa i više kilometara.
To da neki teritorij granatiraš ne znači i da si ga osvojio.
Samo usput, sve haubice i topovi po NATO standardu imaju domet 30+ km.
Pokazat ću s mjeračem na mapi što to u praktičnom smislu značiznači, da ne bi mislio da samo blebećem.
Eroo- Posts : 78947
2016-07-22
Page 20 of 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu