Papa i Katolička Crkva otvoreno protiv Evrope i bijelaca
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Papa i Katolička Crkva otvoreno protiv Evrope i bijelaca
http://www.cdm.me/svijet/evropa/papa-evropo-i-dalje-primaj-izbjeglice
[size=30]Papa: Evropo, i dalje primaj izbjeglice!
Komentari (0)
A A A[/size]
Papa Franjo je danas apelovao na vlade evropskih zemalja da i dalje nastave da primaju izbjeglice, uprkos zabrinutosti u vezi bezbjednosti i terorizma, za koje on ističe da ugrožavaju status Evrope kao "svetionika za čovječanstvo".
[size=12]Papa Franjo
"Aktuelni talas izbjeglištva uzrokuje potkopavanje temelja tog "humanističkog duha", koji je Evropa uvijek voljela i branila", istakao je poglavar Katoličke crkve, a prenijela agencija AFP.
"Ipak, ne bi trebalo odustajati od vrijednosti i principa humanosti i poštovanja dostojanstva svake osobe. Koliko god se može činiti, u nekim trenucima kroz istoriju, da su oni teret koji se teško podnosi", rekao je papa.[/size]
Komentari (0)
A A A[/size]
Papa Franjo je danas apelovao na vlade evropskih zemalja da i dalje nastave da primaju izbjeglice, uprkos zabrinutosti u vezi bezbjednosti i terorizma, za koje on ističe da ugrožavaju status Evrope kao "svetionika za čovječanstvo".
[size=12]Papa Franjo
"Aktuelni talas izbjeglištva uzrokuje potkopavanje temelja tog "humanističkog duha", koji je Evropa uvijek voljela i branila", istakao je poglavar Katoličke crkve, a prenijela agencija AFP.
"Ipak, ne bi trebalo odustajati od vrijednosti i principa humanosti i poštovanja dostojanstva svake osobe. Koliko god se može činiti, u nekim trenucima kroz istoriju, da su oni teret koji se teško podnosi", rekao je papa.[/size]
Kermit-
2014-04-17
Re: Papa i Katolička Crkva otvoreno protiv Evrope i bijelaca
Otišao i papa u sekularizam. Nikada "humanistički duh" nije bio agenda Katoličke Crkve, ukoliko nije imao utemeljenje u svom izvoru, Bogu. Sad ispada da je papi važniji "humanistički duh" od zdravog razuma. papi bi trebalo dati šut kartu u Argentinu i neka se ne vraća.asilovski wrote:http://www.cdm.me/svijet/evropa/papa-evropo-i-dalje-primaj-izbjeglice
Komentari (0)
A A A[/size]
[size=12]Papa Franjo
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kršćanstvo je kult smrti, kult zagrobnog života. Na ovom svijetu nema ničeg što bi njima bilo vrijedno.
Guest- Guest
Argentini ide dobro. skoro ce ih primiti u BRIC-s ekipu . Drzavi gdje je on sef ide dobro zadnjih cca 1500 godina. Koliko su oni primili???Znam da mora da kenja po sluzbenoj duznosti li on je to preozbiljno shvatio. Juznoamerikaci su najveci revolucionari a u biti najveci supljaci.
2014-04-14
Papa....imas cipele?
Prosetaj
Prosetaj
2014-04-19
On bi bio najstrezniji kad bi bio papa ajatolah rabin episkop franjo jovan muhamed david sekuture...koja budala dosla za papu...bjezi u pampase konjino dok te ne dodju glave u vatikanu...pa odi glumit i prodavat maglu i populizam indiosima
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pap nije indios. Nema ih bas puno. Ja se ne sjacam nekog nogometasa ili slicno da je bio indios iz Argentine. Mislim da je tamo dobro odradjen posao. Spanjolci, talijani i svabe.
2014-04-14
Ovdje se vidi sva snaga neoliberalne vladavine. Cak su i papi jaja u procjepu, ne pada mu na pamet da zucne o obrani vjere, ovako se Vatikan ni u vrijeme Adolfa nije pognuo.
Last edited by omni on 11/1/2016, 22:14; edited 1 time in total
omni-
2014-04-12
alo Franjo, Bosna calling
2014-04-15
Zvijer je odrasla u zadnjih 100 godina. A treba reći kako su se mućke iz sjevernog dijela Amerike uspjeli unovčiti dobro u Brazilu, Guatemali, Nicaragui, Hondurasu, Puerto Ricu - tamo gdje je katoličanstvo bilo u apsolutnoj dominaciji do 1970. i onda krenulo padati u navedenim zemljama.omni wrote:Ovdje se vidi sva snaga neoliberalne vladavine. Cak su i papi jaja u procjepu, ne pada mu na pamet za zucne o obrani vjere, ovako se Vatikan ni u vrijeme Adolfa nije pognuo.
U São Paulu grade Salomonov hram. Zvijer ne spava.
Guest- Guest
katoličanstvo je sasvim sigurno u krizi... malo koji katolik hrvat danas uz raspelo i sliku Marije majke Božje, ima volje priložiti i sliku aktualnog pape Franje... ljudi jednostavno osjećaju da je on zalutao u ovu priču.... bar kod mene je to prevladavajući stav...
2015-08-08
Koliko će ih Vatikan primiti?asilovski wrote:http://www.cdm.me/svijet/evropa/papa-evropo-i-dalje-primaj-izbjeglice
Komentari (0)
A A A[/size]
[size=12]Papa Franjo
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Pardon, izgradili su ga i otvorili u ljeto 2014.Fénix wrote:Zvijer je odrasla u zadnjih 100 godina. A treba reći kako su se mućke iz sjevernog dijela Amerike uspjeli unovčiti dobro u Brazilu, Guatemali, Nicaragui, Hondurasu, Puerto Ricu - tamo gdje je katoličanstvo bilo u apsolutnoj dominaciji do 1970. i onda krenulo padati u navedenim zemljama.omni wrote:Ovdje se vidi sva snaga neoliberalne vladavine. Cak su i papi jaja u procjepu, ne pada mu na pamet za zucne o obrani vjere, ovako se Vatikan ni u vrijeme Adolfa nije pognuo.
Guest- Guest
Pa u biti djelomično da, naime antički svijet, moral, patrotizam, etiku, vrijednosti je unuštilo među ostalim kršćanstvo...raj, spasenje, uskrusnuće i odbacivanje života jedino može dovesti do opadanja, kako na početku a tako i na kraju, o tome govori i Zlatna Grana, zapravo više priznaje nego što govorideda na aparatima wrote:Kršćanstvo je kult smrti, kult zagrobnog života. Na ovom svijetu nema ničeg što bi njima bilo vrijedno.
Kermit-
2014-04-17
Na stranu anglikansko pentakostalne sekte i zelenaši, ali Papa Franjo je jezuit znači ako tko pravi urote i sranja u Crkvi onda to oni, a vjeruj mi Benedikt nije svojom voljom odstupio da ovaj dođe na njegovo mjesto...Fénix wrote:Pardon, izgradili su ga i otvorili u ljeto 2014.Fénix wrote:Zvijer je odrasla u zadnjih 100 godina. A treba reći kako su se mućke iz sjevernog dijela Amerike uspjeli unovčiti dobro u Brazilu, Guatemali, Nicaragui, Hondurasu, Puerto Ricu - tamo gdje je katoličanstvo bilo u apsolutnoj dominaciji do 1970. i onda krenulo padati u navedenim zemljama.omni wrote:Ovdje se vidi sva snaga neoliberalne vladavine. Cak su i papi jaja u procjepu, ne pada mu na pamet za zucne o obrani vjere, ovako se Vatikan ni u vrijeme Adolfa nije pognuo.
Kermit-
2014-04-17
Pa jeste..kad dobijes po pičci,ti okreni i drugi obraz...nes mi to premazohisticki..deda na aparatima wrote:Kršćanstvo je kult smrti, kult zagrobnog života. Na ovom svijetu nema ničeg što bi njima bilo vrijedno.
Guest- Guest
ne ne, već apsolutno odbacivanje života za "vječni"bogomdani wrote:Pa jeste..kad dobijes po pičci,ti okreni i drugi obraz...nes mi to premazohisticki..deda na aparatima wrote:Kršćanstvo je kult smrti, kult zagrobnog života. Na ovom svijetu nema ničeg što bi njima bilo vrijedno.
Kermit-
2014-04-17
To samo Bog zna što sve oni rade u hijerarhiji. Ono što mene osobno boli je to što izgledaju kao su dignute ruke od svega. Tako mi se barem nekad čini. Što hoću reći? Terenski rad nula.asilovski wrote:Na stranu anglikansko pentakostalne sekte i zelenaši, ali Papa Franjo je jezuit znači ako tko pravi urote i sranja u Crkvi onda to oni, a vjeruj mi Benedikt nije svojom voljom odstupio da ovaj dođe na njegovo mjesto...
Da se tako u zadnjih 1500 godina radilo, nikad Europa i ostatak svijeta ne bi bio/postao kršćanski, niti bi vjerovao ni povjerovao. Svećenici i svi ostali na terenu ne rade kao nekad, nema evangeliziranja, misionarenja, sudjelovanja u životu običnih ljudi. Najlakše se zatvoriti, gledati TV, igrati igrice, udarati po hrani i piću, održati misu, sprovode, vjenčanja, sakramentalne obrede ili možda ko neki plivati u zabranjenim vodama.
Pa na ovom ili onom drugom forumu su možda 1-2 čovjeka rekla kako u Italiju i sve zemlje Europe gdje dolaze treba pripremiti misionarenje i preobraćenja muslimana na katoličanstvo. Da, to je kao vic ali nekoć nema šanse da bi to tako bilo. Naravno, u sekularnoj Europi to je apsolutno nemoguće jer se kosi samoj ideji zatiranja utjecaja kršćanstva i pripreme terena za moderni robovlasnički sustav.
Pročitaj ovaj članak s ChristianPost-a što sam prije sat vremena naletio:
Europe's Only Hope Is Christian Revival
Guest- Guest
Mdaaa....vrlo perspektivno..eto tu ste,rodjeni,odbacite zivot da biste "vjecno zivjeli"..puca na ljudski ego za vjecnim ...ebote,meni previse i ovoga s obzirom na sto sam prosao,a vjecvni ne mogu niti zamisliti...asilovski wrote:ne ne, već apsolutno odbacivanje života za "vječni"bogomdani wrote:Pa jeste..kad dobijes po pičci,ti okreni i drugi obraz...nes mi to premazohisticki..deda na aparatima wrote:Kršćanstvo je kult smrti, kult zagrobnog života. Na ovom svijetu nema ničeg što bi njima bilo vrijedno.
Guest- Guest
Mislim da je netko Krscanima preebeno uvalio Jesusa kao terminalnog Trojanca..teža i teska pushiona..
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Katolicka crkva u Austriji pobunila se protiv Vatikana.Izvjesili gej zastave
» Katolička Crkva u Slovačkoj isprobala je novu metodu borbe protiv koronavirusa - nadlijetanje zrakoplova sa svetom relikvijom iznad države
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» Katolička Crkva u 21.stoljeću
» Katolička crkva gubi vjernike širom Europe
» Katolička Crkva u Slovačkoj isprobala je novu metodu borbe protiv koronavirusa - nadlijetanje zrakoplova sa svetom relikvijom iznad države
» I dok scientološka crkva pomaže napaćenoj Baniji,katolička crkva opstruira volontere
» Katolička Crkva u 21.stoljeću
» Katolička crkva gubi vjernike širom Europe
Page 1 of 5