Talijanski vlasnik u nekoć problematičnu željezaru Sisak ulaže svježih 200 milijuna eura
Page 1 of 1
Talijanski vlasnik u nekoć problematičnu željezaru Sisak ulaže svježih 200 milijuna eura
Nekoć problematičnu hrvatsku željezaru u Sisku uskoro očekuje velika investicija vrijedna čak 200 milijuna eura. Vijest o tome objavljena je ovih dana u talijanskim medijima, koji prenose da je izvršni odbor ABS grupe, u čijem je vlasništvu ABS Sisak, odobrio investicijski program kompanije vrijedan ukupno 400 milijuna eura, a dio uključuje i gradnju nove valjaonice željeza u Sisku.
https://www.poslovni.hr/domace/talijanski-vlasnici-zeljezare-sisak-ulazu-svjezih-200-milijuna-e-4334413
Kad su Rusi stukli onu u Mariupolju.....nekome svane a nekome se smrkne. I još udarilo brutalne sankcije Rusiji.
https://www.poslovni.hr/domace/talijanski-vlasnici-zeljezare-sisak-ulazu-svjezih-200-milijuna-e-4334413
Kad su Rusi stukli onu u Mariupolju.....nekome svane a nekome se smrkne. I još udarilo brutalne sankcije Rusiji.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Talijanski vlasnik u nekoć problematičnu željezaru Sisak ulaže svježih 200 milijuna eura
Sta ce po toj ravnici Zelezara, kada tamo nema grozdje,
pardon gvozdje.
pardon gvozdje.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Talijanski vlasnik u nekoć problematičnu željezaru Sisak ulaže svježih 200 milijuna eura
U veliki ulagački pothvat ABS-a Danieli se odlučio ući reagirajući na nagli porast potražnje za čelikom u Europi, te velikih promjena na svjetskom tržištu čelika, koje su se počele osjećati i prije rata u Ukrajini, ali je s njim došlo do potpunog preokreta i povratka proizvodnje čelika u zemlje EU i SAD. Danieli godinama potiče aktivnosti istraživanja i razvijanja proizvodnje tzv. zelenog čelika, kroz smanjenje ugljika, pa i pripremi uporabe vodika u proizvodnji, a u ABS su posljednjih godina investirali u modernizaciju proizvodnje preko milijardu eura, čemu će se sada pridodati i najavljenih 400 milijuna eura.
2014-04-11
Treba treba!
I čeličane i željezare. Da izgradimo masu oružja onda ćemo vas napast!
JA ĆU VAS NAPAST!
KRVI ĆU TI SE NAPIT! GORIT ĆE SRBIJA!!!
"Longi mode off"
I čeličane i željezare. Da izgradimo masu oružja onda ćemo vas napast!
JA ĆU VAS NAPAST!
KRVI ĆU TI SE NAPIT! GORIT ĆE SRBIJA!!!
"Longi mode off"
Guest- Guest
Opet stavljaš uskličnike.
Neću ja nikog napast. Ne bavin se željezom. Nisam ja ta kompanija. Piše tamo da fali čelika na tržištu.
Neću ja nikog napast. Ne bavin se željezom. Nisam ja ta kompanija. Piše tamo da fali čelika na tržištu.
2014-04-11
Pa cekaj bre, kako prvo nista nije valjalo sa onim fabrikama
po Srbiji, necete Industriju, sada Super Zelezara
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:
Da napravimo topove i granate.
DA GENOCIDIŠEMO SRPSKU NEJAČ!
KRVI LU VAM SE NAPIT!!!
Guest- Guest
Ne znam o čemu ti ? Srbija ima željezaru jer ima i tvornicu auta itd pa onda to ide uz to. Talijan ( ta firma ) je neki veći igrač i treba mu čelik i to je to. Nazovi ga pa ga pitaj zašto to itd. Šta ja znam tuđe poslove i zašto netko oće tako i nako.Serbinho-3 wrote:
2014-04-11
Više za brodove onda. Ne triba baš puno čelika za te topove i to.MDMiridije wrote:Serbinho-3 wrote:
2014-04-11
Sve cemo ih pobit!
KRV U POTOCIMA
KRV U POTOCIMA
Guest- Guest
MDMiridije wrote:Serbinho-3 wrote:
KRVI LU VAM SE NAPIT!!!
Sta ako neko ima sidu ili leukemiju, hoces li umacati
sa hlebom
Tako ljudi umacu u mocu od zivotinje, sada da li ima
neku tako bolest, koga briga.
Grill je Grill.
2014-08-25
RayMabus wrote:Ne znam o čemu ti ? Srbija ima željezaru jer ima i tvornicu auta itd pa onda to ide uz to. Talijan ( ta firma ) je neki veći igrač i treba mu čelik i to je to. Nazovi ga pa ga pitaj zašto to itd. Šta ja znam tuđe poslove i zašto netko oće tako i nako.Serbinho-3 wrote:
More jasta.
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:MDMiridije wrote:Serbinho-3 wrote:
KRVI LU VAM SE NAPIT!!!
Sta ako neko ima sidu ili leukemiju, hoces li umacati
sa hlebom
Tako ljudi umacu u mocu od zivotinje, sada da li ima
neku tako bolest, koga briga.
Grill je Grill.
Ovo je bilo stvarno grozno što si napisao
Guest- Guest
U KRAGUJEVCU će 2024. početi proizvodnja električnih automobila, najavila je danas tvrtka Stellantis nakon što je postignut dogovor s vlastima Srbije koja u kragujevačkoj tvornici ima trećinu vlasničkog udjela.
Novi električni automobil, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u povodu potpisivanja ugovora o financiranju, počet će se proizvoditi sredinom 2024. godine, a investicija je vrijedna 190 milijuna eura, od čega će Srbija uložiti 48 milijuna.
"Ovladali smo tehnologijom, ovo radimo u nekoliko dijelova svijeta i bit ćemo svi zajedno ponosni kad vozila budu izlazila s proizvodne trake. Iskoristit ćemo i naše čuvene brendove da bismo bili prihvaćeni na tržištu", rekao je Carlos Tavares.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-srbiji-ce-se-proizvoditi-elektricni-automobili-Suljo-pocinje-nova-era/2360015.aspx
Evo. Vjerovatno i donekle povezano jer to vamo su zeleni čelici pa vjerovatno ima tu nešto za autoindustriju a imaju tvornice u Italiji, Poljskoj i Srbiji.
Nije svaka ta željezara ista tj je ova peć di se tali željezo i to tj ta osnova al onda ima raznih legura i profila itd pa jedna željezara radi ovaj čelik a druga onaj a treća opet nešto svoje posebno npr čelik za amortizere za auta koji mora bit elastičan a čvrst itd. Nisi ti svi čelici svi isti, ima toga sto vrsta a različita tehnologija pripreme i obrade da to dobiješ baš taj tip čelika.
Novi električni automobil, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u povodu potpisivanja ugovora o financiranju, počet će se proizvoditi sredinom 2024. godine, a investicija je vrijedna 190 milijuna eura, od čega će Srbija uložiti 48 milijuna.
"Ovladali smo tehnologijom, ovo radimo u nekoliko dijelova svijeta i bit ćemo svi zajedno ponosni kad vozila budu izlazila s proizvodne trake. Iskoristit ćemo i naše čuvene brendove da bismo bili prihvaćeni na tržištu", rekao je Carlos Tavares.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-srbiji-ce-se-proizvoditi-elektricni-automobili-Suljo-pocinje-nova-era/2360015.aspx
Evo. Vjerovatno i donekle povezano jer to vamo su zeleni čelici pa vjerovatno ima tu nešto za autoindustriju a imaju tvornice u Italiji, Poljskoj i Srbiji.
Nije svaka ta željezara ista tj je ova peć di se tali željezo i to tj ta osnova al onda ima raznih legura i profila itd pa jedna željezara radi ovaj čelik a druga onaj a treća opet nešto svoje posebno npr čelik za amortizere za auta koji mora bit elastičan a čvrst itd. Nisi ti svi čelici svi isti, ima toga sto vrsta a različita tehnologija pripreme i obrade da to dobiješ baš taj tip čelika.
2014-04-11
Similar topics
» Vojvoda najavio da Srbija ulaže 100 milijuna eura u vojnu industriju
» Hercegovački kralj toalet-papira ulaže 10 milijuna eura u poznatu tvornicu slastica
» Indijski poduzetnik ulaze 50 milijuna eura u Petrinju:'Proizvodit cemo ljesnjake za Nuttellu'
» Njemačka ulaže miljarde eura u Rusiju
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
» Hercegovački kralj toalet-papira ulaže 10 milijuna eura u poznatu tvornicu slastica
» Indijski poduzetnik ulaze 50 milijuna eura u Petrinju:'Proizvodit cemo ljesnjake za Nuttellu'
» Njemačka ulaže miljarde eura u Rusiju
» Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik
Page 1 of 1