Ruska invazija na Ukrajinu
Page 32 of 50
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
RayMabus wrote:Da...navijam za obje strane pojednako.MDMiridije wrote:Pa i ti si jedan dan jedno, drugi dan drugo....nije me briga za ove, krv u moldaviji....gori pali hahahaha...gori marijupol....pobij ruse...kvragu i ukrainci....ono jebote.
Eto im Komšić.
SPALI SVE.
Guest- Guest
Zato se nemoj čudit šta ja sad navijam za Le Pen.RayMabus wrote:Da...navijam za obje strane pojednako.MDMiridije wrote:Pa i ti si jedan dan jedno, drugi dan drugo....nije me briga za ove, krv u moldaviji....gori pali hahahaha...gori marijupol....pobij ruse...kvragu i ukrainci....ono jebote.
Eto im Komšić.
SPALI SVE.
KAOS.
SPALI SVE.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Uopće nisam pod stresom. Smijem se slatko ko malo dijete dok ovo pišem.MDMiridije wrote:RayMabus wrote:Da...navijam za obje strane pojednako.MDMiridije wrote:Pa i ti si jedan dan jedno, drugi dan drugo....nije me briga za ove, krv u moldaviji....gori pali hahahaha...gori marijupol....pobij ruse...kvragu i ukrainci....ono jebote.
Eto im Komšić.
SPALI SVE.
2014-04-11
Đango je pošteni četnik.
Takvi su protiv Vucića još i više nego mi Hrvati.
Kad se udružimo, gotov je.
Takvi su protiv Vucića još i više nego mi Hrvati.
Kad se udružimo, gotov je.
crvenkasti-
2014-04-17
Vjerovatno misliš da kad ja ovako pišem na internetu da je s druge strane tamo neki koji skače po sobi i urla.
Smiješno.
Smiješno.
2014-04-11
MDMiridije wrote:Isto ti pusti to.
ZAŠTO ?
Htjeli su Komšića. Žele sve.
Šta žele ?
Resure, teritorij, ljude, umove itd al uglavnom žele materiju.
Znači da su materijalisti.
Znaš ono kad se dvoje djece tuče oko jedne igračke a onda ti dođeš pa im baciš tu igračku u tri pizde materine daleko i nema igračke = nema svađe.
SPALI SVE.
2014-04-11
Što su to "Phoenix Ghost" dronovi koje je SAD razvio specifično za ukrajinske potrebe ratovanja protiv ruskih snaga?
Iz Pentagona su potvrdili kako Ukrajini šalju više od 120 "Phoenix Ghost" dronova koji su, kako navode, specijalno dizajnirani od strane američkih zračnih snaga za "ukrajinske potrebe" vođenja rata protiv ruskih snaga. Američki dužnosnici navode kako će ovi dronovi biti esencijalni u ukrajinskom pružanju otpora u sklopu aktualne bitke za istok Ukrajine.
O kakvim je dronovima riječ? Neimenovani američki dužnosnik rekao je u razgovoru za medije kako je riječ o taktičkom dronu koji je "hitno razvijen od strane američkih zračnih snaga specifično za ukrajinske potrebe".
Nadalje, navodi kako će imati slične kapacitete kao i Switchblade dron (koji je dovoljno mali da se može nositi u torbi na leđima). Rekao je kako se lako lansira te detonira kada se sruši na metu. Daljnje kapacitete nije želio otkrivati. No, poznato je da može biti korišten i za izviđačke popratne misije jer na sebi ima kamere.
Nastaviš li, počet ću psovati, a ne želiš to.RayMabus wrote:MDMiridije wrote:Isto ti pusti to.
ZAŠTO ?
Htjeli su Komšića. Žele sve.
Šta žele ?
Resure, teritorij, ljude, umove itd al uglavnom žele materiju.
Znači da su materijalisti.
Znaš ono kad se dvoje djece tuče oko jedne igračke a onda ti dođeš pa im baciš tu igračku u tri pizde materine daleko i nema igračke = nema svađe.
SPALI SVE.
Ja sam prije svega duhovan.
General GF s pet zvjezdica. GF je miroljubiva.
Pripadnik Aštar grupe a to su bića svijetlosti i pripadnik hijerarhije znanja.
Znači borite se za resurse dakle materijalisti ste.
Ok.
SPALI SVE.
Ok.
SPALI SVE.
2014-04-11
-ruske snage zauzele napušteno skladište ukrajinske vojske u Balakliji (Harkovska oblast).Nekoliko tisuća tona streljiva i raketa.Ukrajinske snage nisu stigle ili nisu ni pokušale uništiti navedeno skladište prije povlačenja. Između ostalog pronađene minobacačke mine 60 mm iz Valjeva (Tvornica Krušik). Sve više snimki iz tog skladišta dostupno na Internetu.
-V.Britanija pregovara s Poljskom da Poljska veći dio svojih T-72M1 isporuči Ukrajini. Zauzvrat V.Britanija će Poljskoj isporučiti svoje tenkove Challenger 2.
Poljska je već prije najavila donaciju 100 tenkova T-72M1 i 170 BVP tip BWP-1 (poljska verzija BMP-1). Dio je već i prebačen u Ukrajinu.
Osobno mislim da je sada u pitanju preostalih 157 T-72M1 iz pričuve. Jer aktivno je samo 127 T-27M1R.
V.Britanija koristi 227 tenkova Challenger 2 plus 59 za obuku dok se 122 nalaze u pričuvi. Osobna pretpostavka-planirana je isporuka Poljskoj 122 Challengera 2 iz pričuve dok će Poljska Ukrajini isporučiti prostalih 157 T-72M1 iz svoje pričuve.
-SAD najavile da će pored već isporučenih 18 haubica kalibra 155mm i 40.000 granata za iste (sve već stiglo u Poljsku,obuka ukrajinskih posada u tijeku) dostaviti jos 72 haubice kalibra 155 mm i 144.000 granata.
Uz haubice će se isporučiti i vozila za vuču istih. Vjerovatno su u pitanju haubice M198 iz zaliha. SAD trenutno koristi novije M777A2.
-Francuska najavila isporuku Ukrajini 12 samohodnih haubica tipa Cezar kalibra 155 mm i nekoliko tisuća granata za iste.
-kod Popasnaye propao pokušaj ukrajinskog protunapada zbog intenzivnih topničko-raketnih udara. Nekoliko desetaka ukrajinskih vojnika poginulo ili ranjeno.
-u borbama južno od Izyuma poginulo 12 pripadnika 95.brigade ukrajinske vojske.
-U Harkovskoj oblasti,kod mjesta Goptovka 10 ukrajinskih tenkova napalo ruski granični prijelaz. U borbama koje su uslijedile 8 ukrajinskih tenkova uništeno,dva se povukla.
-jučer u Ukrajini,ruske snage započele s raspoređivanjem BVP vozila tipa BMP-1AM Basurmanin (znatno modernizirani BMP-1) sa DUBS Daljinski upravljanom borbеnom stanicom, sa topom od 30mm i spregnutom strojnicom cal. 7.62 mm. Stanica ima termoviziju te dvostruko hranjeni top,stabiliziran u dvije osi tj.može pucati iz pokreta.Veći broj vozila raspoređen u Kupyansku, Harkovska oblast.
-SAD do sada isporučio Ukrajini 100 kamikaza dronova ili tzv."lutajućeg streljiva" tipa Switchblade 300. Planirana je isporuka jos 300 komada. SAD razvio posebnu inačicu ovih kamikaza dronova pod nazivom Phoeinx Ghost,temeljem povratnih informacija o korišenju kamikaza dronova u Ukrajini. 121 Phoenix Ghost će ovih dana biti isporučen Ukrajini.
-Kanada poslala Ukrajini 4 haubice M777 kalibra 155 mm i nekoliko tisuća granata za iste.
-Boris Johnson & Johnson najavio "realnu mogućnost da rat u Ukrajini traje do kraja 2023.g.".
-teške borbe u Lymanu.
-Mogući pravac ruskog napredovanja u operaciji zauzimanja Odese, sjeverozapad-zapad Nikoalayev-Olshanske-Veselynove-Berezivka-Tsebrykove-Zakharivka-Pridnjestrovlje i pravcem sjeverozapad Nikolayev-Bashtanka s ciljem osiguranja strateške dubine.
Jedino mjesto gdje bi ruske snage mogle pokušati pomorski desant je grad i regija oko grada Bilhorod-Dnistrovskyy (povijesni Akkerman),oblast Odesa,jugozapadna Ukrajina. 50.000 stanovnika. Drugi veći grad u ovom dijelu Ukrajine je Izmayil,blizu granice s Rumunjskom. 72.000 stanovnika.Oba grada su južno i jugoistočno od Moldavije i Pridnjestrovlja.
Na ovaj način Odesa kao i dio prema rumunjskoj granici ostao bi u okruženju,odvojen od glavnine ukrajinskih snaga.
-Ruski vojni zapovjednici uhićeni od strane vojne sigurnosne službe: Zapovjednik Crnomorske flote, admiral I. Osipov, smijenjen je s dužnosti i uhićen. Istraga se provodi i protiv načelnika stožera i prvog zamjenika zapovjednima Crnomorske flote viceadmirala S. Pinchuka.
Zbog nezadovoljavajuće pripreme za rat većih gubitaka u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi, s dužnosti su smijenjeni zapovjednik 6. armije general-pukovnik V. Eršov, zapovjednik 1.oklopne armije Zapadnog vojnog okruga general-pukovnik S. Kisel i jedan od njegovih zamjenika.
1.oklopna armija je djelovala je na pravcu Sumy-Černihiv,tzv.Sjeverni front gdje je imala velike gubitke bez značajnijih rezultata.Također, zbog nezadovoljavajućeg izvršavanja postavljenih zadataka, general major A. Marzoev smijenjen je s dužnosti zalovjednika 22.armijskog korpusa Južne vojne oblasti. Ovaj korpus bio je angaziran kod Mikolajeva i nije uspio forsirat rijeku Bug čime bi bio otvoren put prema Odessi nego se morao povući.Čistke su također zahvatile logističke i sigurnosne postrojbe vojske Ruske Federacije. Zbog nezadovoljavajuće organizacije materijalno-tehničke potpore postrojbj Istočnog vojnog okruga, s mjesta zapovjednika 103. samostalne brigade logističke podrške smijenjen je pukovnik M. Ponomarjev.
-V.Britanija pregovara s Poljskom da Poljska veći dio svojih T-72M1 isporuči Ukrajini. Zauzvrat V.Britanija će Poljskoj isporučiti svoje tenkove Challenger 2.
Poljska je već prije najavila donaciju 100 tenkova T-72M1 i 170 BVP tip BWP-1 (poljska verzija BMP-1). Dio je već i prebačen u Ukrajinu.
Osobno mislim da je sada u pitanju preostalih 157 T-72M1 iz pričuve. Jer aktivno je samo 127 T-27M1R.
V.Britanija koristi 227 tenkova Challenger 2 plus 59 za obuku dok se 122 nalaze u pričuvi. Osobna pretpostavka-planirana je isporuka Poljskoj 122 Challengera 2 iz pričuve dok će Poljska Ukrajini isporučiti prostalih 157 T-72M1 iz svoje pričuve.
-SAD najavile da će pored već isporučenih 18 haubica kalibra 155mm i 40.000 granata za iste (sve već stiglo u Poljsku,obuka ukrajinskih posada u tijeku) dostaviti jos 72 haubice kalibra 155 mm i 144.000 granata.
Uz haubice će se isporučiti i vozila za vuču istih. Vjerovatno su u pitanju haubice M198 iz zaliha. SAD trenutno koristi novije M777A2.
-Francuska najavila isporuku Ukrajini 12 samohodnih haubica tipa Cezar kalibra 155 mm i nekoliko tisuća granata za iste.
-kod Popasnaye propao pokušaj ukrajinskog protunapada zbog intenzivnih topničko-raketnih udara. Nekoliko desetaka ukrajinskih vojnika poginulo ili ranjeno.
-u borbama južno od Izyuma poginulo 12 pripadnika 95.brigade ukrajinske vojske.
-U Harkovskoj oblasti,kod mjesta Goptovka 10 ukrajinskih tenkova napalo ruski granični prijelaz. U borbama koje su uslijedile 8 ukrajinskih tenkova uništeno,dva se povukla.
-jučer u Ukrajini,ruske snage započele s raspoređivanjem BVP vozila tipa BMP-1AM Basurmanin (znatno modernizirani BMP-1) sa DUBS Daljinski upravljanom borbеnom stanicom, sa topom od 30mm i spregnutom strojnicom cal. 7.62 mm. Stanica ima termoviziju te dvostruko hranjeni top,stabiliziran u dvije osi tj.može pucati iz pokreta.Veći broj vozila raspoređen u Kupyansku, Harkovska oblast.
-SAD do sada isporučio Ukrajini 100 kamikaza dronova ili tzv."lutajućeg streljiva" tipa Switchblade 300. Planirana je isporuka jos 300 komada. SAD razvio posebnu inačicu ovih kamikaza dronova pod nazivom Phoeinx Ghost,temeljem povratnih informacija o korišenju kamikaza dronova u Ukrajini. 121 Phoenix Ghost će ovih dana biti isporučen Ukrajini.
-Kanada poslala Ukrajini 4 haubice M777 kalibra 155 mm i nekoliko tisuća granata za iste.
-Boris Johnson & Johnson najavio "realnu mogućnost da rat u Ukrajini traje do kraja 2023.g.".
-teške borbe u Lymanu.
-Mogući pravac ruskog napredovanja u operaciji zauzimanja Odese, sjeverozapad-zapad Nikoalayev-Olshanske-Veselynove-Berezivka-Tsebrykove-Zakharivka-Pridnjestrovlje i pravcem sjeverozapad Nikolayev-Bashtanka s ciljem osiguranja strateške dubine.
Jedino mjesto gdje bi ruske snage mogle pokušati pomorski desant je grad i regija oko grada Bilhorod-Dnistrovskyy (povijesni Akkerman),oblast Odesa,jugozapadna Ukrajina. 50.000 stanovnika. Drugi veći grad u ovom dijelu Ukrajine je Izmayil,blizu granice s Rumunjskom. 72.000 stanovnika.Oba grada su južno i jugoistočno od Moldavije i Pridnjestrovlja.
Na ovaj način Odesa kao i dio prema rumunjskoj granici ostao bi u okruženju,odvojen od glavnine ukrajinskih snaga.
-Ruski vojni zapovjednici uhićeni od strane vojne sigurnosne službe: Zapovjednik Crnomorske flote, admiral I. Osipov, smijenjen je s dužnosti i uhićen. Istraga se provodi i protiv načelnika stožera i prvog zamjenika zapovjednima Crnomorske flote viceadmirala S. Pinchuka.
Zbog nezadovoljavajuće pripreme za rat većih gubitaka u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi, s dužnosti su smijenjeni zapovjednik 6. armije general-pukovnik V. Eršov, zapovjednik 1.oklopne armije Zapadnog vojnog okruga general-pukovnik S. Kisel i jedan od njegovih zamjenika.
1.oklopna armija je djelovala je na pravcu Sumy-Černihiv,tzv.Sjeverni front gdje je imala velike gubitke bez značajnijih rezultata.Također, zbog nezadovoljavajućeg izvršavanja postavljenih zadataka, general major A. Marzoev smijenjen je s dužnosti zalovjednika 22.armijskog korpusa Južne vojne oblasti. Ovaj korpus bio je angaziran kod Mikolajeva i nije uspio forsirat rijeku Bug čime bi bio otvoren put prema Odessi nego se morao povući.Čistke su također zahvatile logističke i sigurnosne postrojbe vojske Ruske Federacije. Zbog nezadovoljavajuće organizacije materijalno-tehničke potpore postrojbj Istočnog vojnog okruga, s mjesta zapovjednika 103. samostalne brigade logističke podrške smijenjen je pukovnik M. Ponomarjev.
Ezek na aparatima...RayMabus wrote:Ja sam prije svega duhovan.
Ok.
SPALI SVE.
AlfaOmega wrote:Ezek na aparatima...RayMabus wrote:Ja sam prije svega duhovan.
Ok.
SPALI SVE.
2014-04-11
Dočim se od rusa mogu očekivati isključivo silovanja,palež, pljačka i masakr civila. Povjesno dokazano.Ringo10 wrote:Moguce su neke Anglosaksonske pokvarene provokacije sa kemijskim oruzjem kao one lakrdije u Siriji sa ISIL-Bijelim Sljemovima
Sve se moze ocekivati od tog smeca
MDMiridije wrote:Pa i ti si jedan dan jedno, drugi dan drugo....nije me briga za ove, krv u moldaviji....gori pali hahahaha...gori marijupol....pobij ruse...kvragu i ukrainci....ono jebote.
Nemojte mi onda postavljat ovako glupa pitanja ako ne kužite da se ja smijem skoro cijelo vrijeme.
Očito ne kužite da sam ja pročitao materijalizam na ovoj planeti i da ću sad spalit sve i napravit kaos pa ćete plakati.
2014-04-11
Tako što su popušili nekoliko naselja? Vrhunski, svaki put me iznenadiš kad pomislim da ne možeš više lupetati nego što lupetaš.Ringo10 wrote:Rrusi su kod Harkova zaplijenili ogromno skladiste municije
Turska zatvorila vazdušni prostor za ruske avione koji lete ka Siriji
Turska je zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske vojne i civilne avione koji idu ka Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.
Tromesečna dozvola za korišćenje turskog vazdušnog prostora istekla je u aprilu, kaže Čavušoglu.
Koje su ovo isto mutikaše boktemazo lol
Turska je zatvorila svoj vazdušni prostor za ruske vojne i civilne avione koji idu ka Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.
Tromesečna dozvola za korišćenje turskog vazdušnog prostora istekla je u aprilu, kaže Čavušoglu.
Koje su ovo isto mutikaše boktemazo lol
Guest- Guest
Imaš kao nekakve Ruse i imaš kao nekakve Amerikance itd i sad će se kao oni potuć oko ...oko čega će se potuć ?
Pa oko materije. Znači da su materijalisti. Jer da su duhovni onda bi znali da se duša inkarnira i da su te tjelesne podijele glupost. Znači oni misle da su tijelo.
Ja sam general GF s pet zvjezdica a to znači da ekspreksno radim kad negdje dođem na neku planetu.
Sad ću vas ja sve spalit.
Pa oko materije. Znači da su materijalisti. Jer da su duhovni onda bi znali da se duša inkarnira i da su te tjelesne podijele glupost. Znači oni misle da su tijelo.
Ja sam general GF s pet zvjezdica a to znači da ekspreksno radim kad negdje dođem na neku planetu.
Sad ću vas ja sve spalit.
2014-04-11
Čak i ti, ako opet pročitaš što si napisa, skužit ćeš da ništa pametno nisi reka, neg da si samo ispoljio ljutnju što su Rusi kod Kharkiva zaplijenili ogromno skladište municije.Šandor Winnetou wrote:Tako što su popušili nekoliko naselja? Vrhunski, svaki put me iznenadiš kad pomislim da ne možeš više lupetati nego što lupetaš.Ringo10 wrote:Rrusi su kod Harkova zaplijenili ogromno skladiste municije
Niska je razina svijesti na ovoj planeti.
Finci kao žele u NATO a ovi im kao ne daju i onda će se oni pobiti jer bla bla bla.
Pa nek se pobiju. Baš mi puca kurac.
Finci kao žele u NATO a ovi im kao ne daju i onda će se oni pobiti jer bla bla bla.
Pa nek se pobiju. Baš mi puca kurac.
2014-04-11
#Ukraine: A Russian drone captures artillery shelling on Ukrainian infantrymen, somewhere in the forest. pic.twitter.com/0DjaA6Iq2c
— Majd Fahd :flag_sy: (@Syria_Protector) April 23, 2022
Page 32 of 50 • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 41 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu