ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 10 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Guest 21/4/2022, 19:12

Asked what anti-ship weaponry Britain was planning to send to Ukraine to support it against the Russian invasion, Johnson said:

"One of the systems that we're looking at ... is to see if we could mount some Brimstones on the back of technicals (vehicles) to see if that will do the job."

Da mi je i ovo vidit kako misle izvesti. Posto ovo nisu ni sami nikada testirali. Mislim nije nemoguce...ali hoce dakle izvesti da se moze ova raketa montirati na vozila i tako bi ju slali ukraincima. Domet je solidan od 12 do 60km ovisno o izvedbi. Samo jebote samo za ovo napraviti i testirati bi im bilo potrebno neko vrijeme....ne mogu to u tjedan dana napraviti. I da...nije anti-ship ovo je anti-tank :D

Last edited by MDMiridije on 21/4/2022, 19:18; edited 1 time in total

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 19:16

Bogami uozbiljili se pomalo po pitanju isporuka naoruzanja kao i vrsta. Jos uvijek nisu poslali krstarece rakete ili protubrodske...ali ono, nije ni to daleko.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 19:17

Au...Plenki je popizdio skroz :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 19:22

MDMiridije wrote:
debotoijusto wrote:
MDMiridije wrote:
debotoijusto wrote:Najnovija ruska mjera uključuje zabranu ulaska u Rusiju potpredsjednici SAD-a Kamali Harris i osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu. Ulazak u Rusiju je zabranjen i za glasnogovornika Pentagona Johna Kirbyja.

Na listi se našlo 29 američkih dužnosnika, novinara te poslovnjaka.

"Ovim osobama je zabranjen ulazak u Rusiju na neodređeno vrijeme", rečeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

S druge strane Zokija će još odlikovati kako je krenuo.

zoky se skroz oteo s lanca , upravo mi u pozadini idu neke zadnje izjave
neka se drzi onog sto najbolje zna , pjetlicarit s plenkovicem

Plenki ga je prije minutu bukvalno nazvao proljevom.

Majkumu što nije rano 18-o stoljece....da dvobojom ovo riješe. Jedan manje bi bio psmtr.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 10 Bl_89a
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 19:24

debotoijusto wrote:
MDMiridije wrote:
debotoijusto wrote:
MDMiridije wrote:
debotoijusto wrote:Najnovija ruska mjera uključuje zabranu ulaska u Rusiju potpredsjednici SAD-a Kamali Harris i osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu. Ulazak u Rusiju je zabranjen i za glasnogovornika Pentagona Johna Kirbyja.

Na listi se našlo 29 američkih dužnosnika, novinara te poslovnjaka.

"Ovim osobama je zabranjen ulazak u Rusiju na neodređeno vrijeme", rečeno je iz ruskog ministarstva vanjskih poslova.

S druge strane Zokija će još odlikovati kako je krenuo.

zoky se skroz oteo s lanca , upravo mi u pozadini idu neke zadnje izjave
neka se drzi onog sto najbolje zna , pjetlicarit s plenkovicem

Plenki ga je prije minutu bukvalno nazvao proljevom.

Majkumu što nije rano 18-o stoljece....da dvobojom ovo riješe. Jedan manje bi bio psmtr.

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 10 Bl_89a

Tko bi dobio sta mislis? Ono mačevi...zamisli jebote stvarno njih dva ono...

u bijelim košuljama s mačevima dvoboj.

Plenkiju sekundant Njonjo a Zokiju Bauk :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 21/4/2022, 19:25

Udbaši se propeli na sve četiri noge zbog Milanovicevih izjava.

Ajde neka su i neka ih je podboja malo da se i oni ritaju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 19:32

macevi nista , jedva se krecu pretilost za skolske knjige
kubure , sinjska zilavost kontra furbastoci hvaranina live u prime time , 1.90 koef. na zokija
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 19:37

PREMIJER Andrej Kenwood Kenon obratio se javnosti iz NSK.
Komentirao je Milanovićeve izjave. "Ovo što sam čuo, to je dijareja. To su problemi koje on očito ima, to neprestano buđenje iz irelevantnosti", rekao je. "To je prešlo sve granice, pokidao je sve veze. On je nažalost izabran, radi štetu na svakom planu", rekao je.

"Godinama ćemo se oporavljati od te štete", rekao je.
"Mi smo uvjereni da on ima nekih problema. Je li on ruski agent, ne znam je li ijedan čelnik EU ima ovako sramotne stavov", rekao je Kenwood Kenon. Kenwood Kenon je dodao da Milanović radi ogromne probleme i za Hrvate u BiH.
"Ništa nije napravio, samo štetu. Na međunarodnoj razini je irelevantna, njegova riječ nema težinu, ljudi mu se čude. Napravio nam je veliku štetu, mi kao vlada to popravljamo", rekao je premijer.

"Imamo štetočinu, sramotu, karijes. Mi nećemo sudjelovati u ničemu s njima", rekao je. Dodao je da su svi mostovi porušeni.

"Kad vam netko kaže da vam je otac koji je umro prije pet tjedana udbaš, tu više nema prostora za dijalog", rekao je Kenwood Kenon.

"Kremljenko gubi živce. Nervozno vrijeđa i laže o drugima jer je došlo vrijeme da se očituje o pomilovanju Perkovića i Mustača. Sve maske su mu pale. Milanović - udbaški poslušnik. I poslije Titove garde - Lex Perković", napisao je HDZ na Facebooku.

ludilo brale
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 19:44

2014-04-12

8g. a ka da san se jucer popisa prvim upisom na karamarka i sta u obranu nekog pedera  :D
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 19:57

debotoijusto wrote:macevi nista , jedva se krecu pretilost za skolske knjige
kubure , sinjska zilavost kontra furbastoci hvaranina live u prime time , 1.90 koef. na zokija

:D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 21/4/2022, 20:11

debotoijusto wrote:
Eroo wrote:Zaporoška oblast... 3.-ći ruski helikopter zniščen. Slava ukrajini! :)

imas jos 2 upisa potrudi se da bude kvalitetnih pogodaka  :popcorn
Objave najprije sumarne podatke, na primjer oboreno 5 ruskih aviona na nekoliko mjesta.
Nakon toga svako mjesto objavljuje lokalne podatke potkrijepljene s s foto ili video materijali.
Ponekad prevedem osnovno, a često i ne. Tko zna ćirilicu čitat može se razumjeti što pišu.
Posebno mi ikakvci ne bi trebali imati problema jer su i Ukrajinci ikakvci. Vjerovao ili ne.
A ti se probaj naučit čitat ukrajinsku ćirilicu, nije teška... :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 21/4/2022, 20:12

dva srušena helikoptera u isto vrijeme .. GG

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 21/4/2022, 20:12

uništena ruska kolona. 7 vozila sam izbroja . jebeno.. gadne gubitke imaju danas. padaju avioni, dronovi, vozila

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 20:23

AssadNaPodmornici wrote:

uništena ruska kolona. 7 vozila sam izbroja . jebeno.. gadne gubitke imaju danas. padaju avioni, dronovi, vozila
'
jel ukropi nemaju nikakvih gubitaka? po svemu ovome ispada da ukri nemaju uopće gubitaka ili se ovdje stavljaju samo ruski gubitci?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 21/4/2022, 20:26

Gnječ wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

'
jel ukropi nemaju nikakvih gubitaka? po svemu ovome ispada da ukri nemaju uopće gubitaka ili se ovdje stavljaju samo ruski gubitci?
imaju, iako bih rekao nešto manje i dalje (jer su u obrani) . naravno pitanje je tko lakše može nadoknaditi gubitke.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 21/4/2022, 20:34

Nemški proizvajalec tankov v Ukrajino poslal 100 samohodnih havbic PzH 2000

A Hrvatska ih ima ukupno 12.

Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 20:35

Nisu poslali ni jednu jedinu Ero. To je muka za proizvesti. Vecina zemalja koje ih ima nece ih prodati. A citava njemacka vojska ih ima malo vise od 100. Nista od toga. Mi ih imamo 15 ali 3 su za dijelove. Uzet ce vjerojatno se jos 12 da bude 24 ukupno. Njemacka igra igru. Jedino ako im proda netko sto drzi nesto u rezervi. (Italija ili Nizozemska)

Dakle da im Njemci u teoriji daju svojih 100....prakticki su izgubili artiljerijsku komponentu u vojsci. Njima po vlastitom planu fali sada kad su se usrali gomila artiljerije i raketne artiljerije. Nece davati ovo jada sto imaju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 20:42

BRITANSKI arhitekt Norman Foster, poznat po obnovi njemačkog Reihstaga i po Milenijskom mostu u Londonu, ponudio je pomoć u obnovi Harkiva koji je dijelom uništen u ruskoj invaziji.
Zaklada 86-godišnjeg arhitekta objavila je da je Foster u ponedjeljak videokonferencijom razgovarao s Igorom Terehovom, gradonačelnikom drugog najvećeg ukrajinskog grada, koji se nalazi na istoku zemlje.
Foster mu je iznio plan za obnovu grada, poznatog po arhitekturi u secesijskom stilu, u kojem je četvrtina zgrada uništena. Grad je bio poprište borbi na početku ruske ofenzive, ali je ostao pod ukrajinskom kontrolom.
Foster je istaknuo da želi "okupiti najbolje stručnjake i najbolje talente na svijetu kad je riječ o planiranju, arhitekturi, dizajnu i građevinarstvu" kako bi "odmah" počeli raditi na "renesansi Harkiva".

:tu
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 21/4/2022, 20:43

Bojim se ja da ce taj ici Bogu na pravdu puno prije nego ovo sranje bude opce gotovo i barbari prestanu gadjati grad.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 21/4/2022, 20:45

Gnječ wrote:

Rusi uglavno kao PR pokazuju polijetanje izglancanoh Suhoja na pisti,
ili ispaljivanje nekih raketa (sve bez prikazanih rezultata).
Imaš i snimak daljinskog raketiranja Mikolaiva po noći...sve nešto kao svjetluca i tako..
Ukratko, užasno malo relevantnih podataka.
Uostalom, aki ti imaš te snimke (osim prikaz dimljenja u Mariupolu iz zraka), samo izvoli.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by debotoijusto 21/4/2022, 20:48

UHIĆENJA, pretresi stanova, sudske kazne: ruske vlasti pokušavaju zastrašiti protivnike rata u Ukrajini. Hrabri aktivisti u Kazanju opisuju koje akcije poduzimaju i kakve su posljedice po njih. Izvještaj iz Tatarstana donio je DW.

"Blizu mog ureda je policijska stanica pored koje prolazim svaki dan. Godinu i pol, otkako tu radim, niti jedan policajac se za mene nije zanimao. Tako je bilo i prvih mjesec dana nakon početka rata, mada sam nosio zelenu traku na ruksaku", kaže Aleksej iz Kazanja, kojem je na njegov zahtjev promijenjeno ime.

Aleksej je uhićen usred Kazanja, glavnog grada ruske republike Tatarstan. Kaže da je zelena vrpca na njegovom ruksaku izvorno bila znak podrške borbi protiv raka bubrega. Ali on ne krije da se sada solidarizira i s protivnicima ruske invazije na Ukrajinu.
"Kada sam bio na policiji, šef odjela je stalno nekoga zvao i razjašnjavao za što sam trebao biti optužen. Prvo je sastavljen jedan protokol, zatim drugi i na kraju je sve opet izmijenjeno", prisjeća se Aleksej. Na kraju je optužen da je narušio povjerenje u ruske oružane snage, i to "u prisutnosti drugih građana". U protokolu se navodi da je Aleksej imao crni ruksak sa zelenom vrpcom, a to je simbol ilegalne protestne akcije.

Azat Sabirov i Irina Badertdinova privedeni su u Kazanju prije nekoliko dana. Oni su u trgovinama cedulje s cijenama zamijenili porukama protiv rata u Ukrajini. Na primjer, na polici za kavu iznenada je pisalo: "Ruska vojska bombardirala je umjetničku školu u Mariupolju. Oko 400 ljudi tamo se sklonilo od granatiranja."
Njih dvoje je sada također optuženo za "podrivanje povjerenja u oružane snage Ruske Federacije". Ni kod njih, kao ni kod Alekseja, do sada nije održana nikakva sudska rasprava.
Stanovnici Kazanja kažu da je posljednjih dana sve više uhićenja na ulici. Jedan građanin, koji je tražio da ostane anoniman, kaže da je zaustavljen jer je nosio plavi šal i žutu jaknu, boje ukrajinske zastave. Jedna žena je privedena jer je lijepila antiratne letke u javnim nužnicima. A jedan drugi muškarac je rekao da je uhićen jer je nosio buket osušenog plavog i žutog cvijeća.

"Prilikom pretresa bilo je užasnih vrijeđanja, ponižavanja, prijetnji i batina po glavi i leđima. Stavljene su nam lisice i moralo se klečati tri do četiri sata. Prijetili su da će moju 69-godišnju majku skinuti do gola ako im ne kažem gdje je moj mobitel", piše aktivist Andrej Bojaržinov iz Kazanja.
Svoj izvještaj je prenio novinarima, a DW ima jedan primjerak. Bojaržinova, koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, vlasti optužuju za javno poticanje terorističkih aktivnosti. On sve optužbe poriče.

Slične priče pričaju stanovnici iz različitih regija Rusije - od Kalinjingrada do Magadana. Antiratni letci, grafiti, odjeća u bojama ukrajinske zastave- sve to diskreditira rusku vojsku, tvrde policajci i suci.
"Ovakvi progoni se masovno događaju. Ljudi koji se češće i glasnije protive vojnoj operaciji na razne su načine uključeni u kaznene postupke koji su već u tijeku. Sve je to, naravno, u svrhu zastrašivanja. Vlasti vjeruju da pretresima i kaznenim postupcima mogu ušutkati ljude", kaže aktivistica za ljudska prava Elsa Nisanbekova.
U većini slučajeva, oni koji su proglašeni krivima za "diskreditiranje ruske vojske" kažnjavaju se novčano. No svatko tko ponovi takav "zločin" u roku od godinu dana od plaćanja kazne mora računati s tim da će protiv njega biti pokrenut i kazneni postupak.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics