Ruska invazija na Ukrajinu
Page 6 of 50
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
dzango wrote:Neverovatno. Već se utvrdilo ko je kriv a oni bi da odgovore i daju svoje argumente. Zar ne znaju da su mediji već doneli presudu i da nema smisla da se sad nešto menja. Baš vezveze kada neko tako nešto uradi i dovede u pitanje presudu medijske mašine. NE DAJTE DA NEKO SUMNJA U MEDIJE I ONO ŠTO NAM SERVIRAJU JER SMO GLUPI.Noor wrote:strava koliko daleko idu ...isil je mala bebared wolf wrote:I još bi o tome pred UN-om...Koja gamad...kaya wrote:Dobro ova besmislena opravdanja da lažu da su mrtvi je uopće neukusno komentirati, što će zločinac drugo reći nego nije istina.
Oni se jave i "ponosno" preuzmu odgovornost
Okej mediji.
A kazi mi koliku vrijednost nosr clanovi familije ubijenih? Njihove rijeci? Nula bodova.
Guest- Guest
Znas da sam bio ja dole? Sa 2014- na 15-u i kasnije jos 6mj. Bio i na nasoj televiziji.AlfaOmega wrote:Nisu, jerbo to ne bi imalo smisla. Pro-ruska satelitska vlast u Kijevu ne bi mogla opstati na dulje staze jerbo bi je gnjevni narod odmah skinuo. Alternativa bi bila da ruska vojska tu bude permanentno stacionirana i da čuva tu puppet vlast, ali to je nepotreban trošak.kaya wrote:Svim drugima su jasni, osim tebi.Ringo10 wrote:Meni nikako nije jasan cilj Rusije u ovome ratu.
Sta je njima cilj.
Okupirati trajno, to nije moguce. I preskupo je.
Odustali od Kijeva I Sjevera UKR a pitanje je jesu li uopce I planirali to uzeti.
Sa onim snage na svakako ne.
Nisu mi jasni
Htjeli su okupirati ukrajinu i postaviti svoju vlast. Ali je zapelo. Sada hoće ono što su već imali. Ali i to im je upitno sada..
Rusima Ukrajina ne triba u zagrljaju, njima su bitne dvije stvari - da Ukri prihvate neutralnost (ne samo odustajanje od NATO-a, nego i od bilo kakvog vida stranih trupa na svom teritoriju) i da prihvate da više nikad neće biti u granicama u kojima su bili do pri 24.02.2022. Ako to dvoje prihvate, možda na kraju i budu manji samo za Donbass. Svaka daljnja tvrdoglavost će samo imati veći cijenu. Što u vidu daljnjeg razaranja, što u vidu više izgubljenje teritorije na istoku. Najveća cijena bi bila, a već sam to spomenija, da do mirovnog sporazuma uopće ni ne dođe, nego da se konflikt trajno zamrzne duž rijeke Dnjepar od njenog ušća u Crno More, do Kamianske i dalje, na liniji Huliaipole - Balaklia - Staryi Saltiv. Rusi ne priželjkuju frozen conflict, ali bi ga podnijeli puno lakše neg Ukri.
Guest- Guest
A u kuriru.MDMiridije wrote:Ringo10 wrote:Banderizam jeste zvanicna ideologija Ukrajine
Jeli? Gdje piše.
To je dio putlerovog plana da ih postepeno proglasi za nekakve naciste nadajući se da će tako jednog dana agresija biti opravdana , on će biti antifašist naravno.
20 godina cilja na njih jer se ne miri ulogom rusije na svjetskoj sceni poslje raspada sssr.
Otimanje one dvije pokrajine glatko je prošlo što ga je ohrabrilo na jači potez.
I onda se zajebo...
Sad recite to ringu koji kuha i niš mu nije jasno .
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
AlfaOmega wrote:Rusima Ukrajina ne triba u zagrljaju, njima su bitne dvije stvari - da Ukri prihvate neutralnost (ne samo odustajanje od NATO-a, nego i od bilo kakvog vida stranih trupa na svom teritoriju) i da prihvate da više nikad neće biti u granicama u kojima su bili do pri 24.02.2022. Ako to dvoje prihvate, možda na kraju i budu manji samo za Donbass. Svaka daljnja tvrdoglavost će samo imati veći cijenu. Što u vidu daljnjeg razaranja, što u vidu više izgubljenje teritorije na istoku. Najveća cijena bi bila, a već sam to spomenija, da do mirovnog sporazuma uopće ni ne dođe, nego da se konflikt trajno zamrzne duž rijeke Dnjepar od njenog ušća u Crno More, do Kamianske i dalje, na liniji Huliaipole - Balaklia - Staryi Saltiv.
Rusi ne priželjkuju frozen conflict, ali bi ga podnijeli puno lakše neg Ukri.
To prije eu embarga na naftu....a nakon eu embarga na naftu ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ko je lijep, njega kamere hoće. Ko je ružan, njega neće. Zato ja neću nikad biti na televiziji, a ti ćeš sigurno biti bar još dva-tri puta.
MDMiridije wrote:Aj potrazi sad vojnog vodju wagnera. Striktno ravnopravnosti u raspravi radi :D
kad dođe vrijeme a sada pričamo o ukrajini. mogao bi staviti i ustaše striktno rapnopravnosti u raspravi radi. a da, nije potebno, tu su na forumu.
Guest- Guest
AlfaOmega wrote:Ko je lijep, njega kamere hoće. Ko je ružan, njega neće. Zato ja neću nikad biti na televiziji, a ti ćeš sigurno biti bar još dva-tri puta.
Necu ako bog da. Izgledam ko mix vesne pusic i kita ubojice.
Guest- Guest
RayMabus wrote:AlfaOmega wrote:Rusima Ukrajina ne triba u zagrljaju, njima su bitne dvije stvari - da Ukri prihvate neutralnost (ne samo odustajanje od NATO-a, nego i od bilo kakvog vida stranih trupa na svom teritoriju) i da prihvate da više nikad neće biti u granicama u kojima su bili do pri 24.02.2022. Ako to dvoje prihvate, možda na kraju i budu manji samo za Donbass. Svaka daljnja tvrdoglavost će samo imati veći cijenu. Što u vidu daljnjeg razaranja, što u vidu više izgubljenje teritorije na istoku. Najveća cijena bi bila, a već sam to spomenija, da do mirovnog sporazuma uopće ni ne dođe, nego da se konflikt trajno zamrzne duž rijeke Dnjepar od njenog ušća u Crno More, do Kamianske i dalje, na liniji Huliaipole - Balaklia - Staryi Saltiv.
Zašto bi mene bilo brige šta je Rusima bitno ?
ODGOVORI.
2014-04-11
Gnječ wrote:MDMiridije wrote:Aj potrazi sad vojnog vodju wagnera. Striktno ravnopravnosti u raspravi radi :D
kad dođe vrijeme a sada pričamo o ukrajini. mogao bi staviti i ustaše striktno rapnopravnosti u raspravi radi. a da, nije potebno, tu su na forumu.
Cek a sto nisi mogao vodju wagnera gdje je problem?
Guest- Guest
Ni Rusima nije bitno što je tebi bitno. A Rusi su tema. Kad budemo otvorili posebnu temu o tebi, e onda...RayMabus wrote:RayMabus wrote:AlfaOmega wrote:Rusima Ukrajina ne triba u zagrljaju, njima su bitne dvije stvari - da Ukri prihvate neutralnost (ne samo odustajanje od NATO-a, nego i od bilo kakvog vida stranih trupa na svom teritoriju) i da prihvate da više nikad neće biti u granicama u kojima su bili do pri 24.02.2022. Ako to dvoje prihvate, možda na kraju i budu manji samo za Donbass. Svaka daljnja tvrdoglavost će samo imati veći cijenu. Što u vidu daljnjeg razaranja, što u vidu više izgubljenje teritorije na istoku. Najveća cijena bi bila, a već sam to spomenija, da do mirovnog sporazuma uopće ni ne dođe, nego da se konflikt trajno zamrzne duž rijeke Dnjepar od njenog ušća u Crno More, do Kamianske i dalje, na liniji Huliaipole - Balaklia - Staryi Saltiv.
ODGOVORI.
Ovdje otvore teme posebne o ljudima jedino ako ko preseli jbg...
Guest- Guest
Griješim, ima tema o longiju. Tam na zoč i zoč ne? Mislim da se zove - zašto postoji ista, a ne nista?
AlfaOmega wrote:Griješim, ima tema o longiju. Tam na zoč i zoč ne? Mislim da se zove - zašto postoji ista, a ne nista?
Jer ludjak dode pisati na druge a nece nitko da brise.
Guest- Guest
Znam. Ali ti pričaš o nečemu i kao šta je agresoru bitno. A di su ostali ? Ukrajina, EU, Amerika...AlfaOmega wrote:Ni Rusima nije bitno što je tebi bitno. A Rusi su tema. Kad budemo otvorili posebnu temu o tebi, e onda...RayMabus wrote:RayMabus wrote:AlfaOmega wrote:Rusima Ukrajina ne triba u zagrljaju, njima su bitne dvije stvari - da Ukri prihvate neutralnost (ne samo odustajanje od NATO-a, nego i od bilo kakvog vida stranih trupa na svom teritoriju) i da prihvate da više nikad neće biti u granicama u kojima su bili do pri 24.02.2022. Ako to dvoje prihvate, možda na kraju i budu manji samo za Donbass. Svaka daljnja tvrdoglavost će samo imati veći cijenu. Što u vidu daljnjeg razaranja, što u vidu više izgubljenje teritorije na istoku. Najveća cijena bi bila, a već sam to spomenija, da do mirovnog sporazuma uopće ni ne dođe, nego da se konflikt trajno zamrzne duž rijeke Dnjepar od njenog ušća u Crno More, do Kamianske i dalje, na liniji Huliaipole - Balaklia - Staryi Saltiv.
ODGOVORI.
Ništa jel ?
Jesi li ti svjestan tog da je upravo Europa sad žešća u tome da slomi ovakvu Rusiju nego Amerika jer joj je to zlo poviše glave stalna opasnost dok god postoji ?
2014-04-11
Zajeb, to je ezeku.AlfaOmega wrote:Griješim, ima tema o longiju. Tam na zoč i zoč ne? Mislim da se zove - zašto postoji ista, a ne nista?
Ovo je o loniju...
https://www.ex-iskon-pleme.com/t12517-the-age-of-trolls
MDMiridije wrote:Gnječ wrote:MDMiridije wrote:Aj potrazi sad vojnog vodju wagnera. Striktno ravnopravnosti u raspravi radi :D
problem je što je ovo tema o ukrajini. otvori ti o wagneru pa tamo piči slije.
A major shopping centre in Kiev, Ukraine, has caused upset after displaying a huge Nazi swastika on its central.
Guest- Guest
Gnječ wrote:MDMiridije wrote:Gnječ wrote:MDMiridije wrote:Aj potrazi sad vojnog vodju wagnera. Striktno ravnopravnosti u raspravi radi :D
problem je što je ovo tema o ukrajini. otvori ti o wagneru pa tamo piči slije.
A major shopping centre in Kiev, Ukraine, has caused upset after displaying a huge Nazi swastika on its central.
Pa stavis jedno celjade mogao si i drugo
Jel problem reci da i jedna i druga strana imaju neonacista u redovima?
Guest- Guest
kaya wrote:A u kuriru.MDMiridije wrote:Ringo10 wrote:Banderizam jeste zvanicna ideologija Ukrajine
Jeli? Gdje piše.
To je dio putlerovog plana da ih postepeno proglasi za nekakve naciste nadajući se da će tako jednog dana agresija biti opravdana , on će biti antifašist naravno.
20 godina cilja na njih jer se ne miri ulogom rusije na svjetskoj sceni poslje raspada sssr.
Otimanje one dvije pokrajine glatko je prošlo što ga je ohrabrilo na jači potez.
I onda se zajebo...
Sad recite to ringu koji kuha i niš mu nije jasno .
These day Lvov (Lviv) city downtown looks like it was again oppressed by Nazi troops…
Flags on the buildings, soldiers in Nazi uniform, some aren’t shy when yell “Zieg Heil” Nazi greeting for the passers by.
Guest- Guest
Europa da slomi? Prva insinuacija mi je kad na silu pokušavaš petu turu jebačine. Ono, tebi ćuna mlohava, a ona suva ko šmirglaRayMabus wrote:
Jesi li ti svjestan tog da je upravo Europa sad žešća u tome da slomi ovakvu Rusiju nego Amerika jer joj je to zlo poviše glave stalna opasnost dok god postoji ?
Page 6 of 50 • 1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 6 of 50