Ruska invazija na Ukrajinu
Page 37 of 50
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
OKANI SE MOJE MATERE ZA SVA VREMENA.veber wrote:koga provociram?Gnječ wrote:veber wrote:ti si ko kreten đemal, imaš me na ignore, a citiraš me.RayMabus wrote:veber wrote:daj urokani ne bulazni, kakav repić kakvi bakraći.RayMabus wrote:Gallo je pijetao a možda su njih Rimljani zbog repića koje su Kelti imali tj tako vezali prozvali pijetlovi pa od tuda naziv Gali za ove Kelte u današnjoj Francuskoj i općenito tu ta zona Alpe itd di su Rimljani ulazili u front s istima.veber wrote:vidiš nisi sveznajućGnječ wrote:Galina wrote:Gnječ Strašni mi je našao novi nick, odličan, jel nije?Šandor Winnetou wrote:Udri Galina, ruse (z)gaziGalina wrote:gdje ste, tovariši? :)
pa baš ti dobro stoji prigodno. Galina je ukrajinsko žensko ime. bio sam nekoliko godina unazad sreo u gradu dvije ukrajinke jedna se zvala Galina a druga neznam zaboravih ali kad mi se ova predstavila da mi ruku i kaže ime Galina ja sam mislio da me zajebava. nikad nisam čuo ime Galina jer kod nas galina znači kokoš. baš je na tren bila nezgodna situacija.
dolazi ime iz vremena kada je julije zatukao gaulois, kasnije polatinjeno u gallus.
francuzi svojataju da su slijednici drevnih kelta i gala, što nije istina.
sve te izvedbenice dolaze od pjetlića.
ti koristiš imenicu u izvornom obliku, a preneseno dalje je postalo ime.
kao i laura, lucija, andrea (muško), matija, luka, petar...
nikaj neobično u imenu galina kao niti u jagoda, višnja, dunja i sl.
u to vrijeme je bilo hrpa germanskih plemena koja su šarala cisalpskom galijom, kao i galijom.
cezar je napravio prvi genocid koji je uredno opisao u svojim galskim ratovima kada ja zetukao 80 000 ratnika Helveta i nešto Gallusa izgubivši samo dvije kohorte i nešto kuhinje i robova.
s obzirom da se njegovi zapisi poklapaju s arheološkim nalazima isto tako se njegovi galski ratovi smatraju dnevnikom vremena.
odi drobi negdje drugdje budaletino nadrogirana i "generalu" GF s 5*.
pišeš pizdarije godinama, zamoran si.
ali bolje i to nego da napadaš majku.
odjebi g GF 5*
This post was made by veber who is currently on your ignore list. See the message.
Reako sam : MOŽDA.
PA PA KRETENU NEDOJEBANI.
daj zemi te ketadončeke i prestani pisati pizdarije.
ajde prestani provocirati čovjeka. pizdarije pišeš i ti a i ostali tvoji tamburaši pa vas trpimo.
lik kao i tvoj fren đemal zaspama svaku temu.
ovisno o mjenama i količini tabletica je u raspoloženju.
i ti si jebao mater đemalu, prijetio da ćeš ga ubiti, zaklati kao i slični.
ti barem napišeš suvisli text.
NE STAVLJAJ JE VIŠE U NITI JEDNOM KONTEKSTU U SVOJA GOVNJARSKA USTA.
JESI LI ME RAZUMIJA ?
AKO NISI ....
SAMO POGLEDAJ GORE ONE POSTOVE.
ČITAŠ ĆEŠ IH SVAKI DAN.
JASNO ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
E crni weberu, što ti je to trebalo da si navučeš galaktičku federaciju na vrat.. ..sad će krenut poplava postova visokofrekventne galaktičke razine s natruhom južnočakavskog dijalekta.
Guest- Guest
gle, nemoj meni prijetiti.RayMabus wrote:
OKANI SE MOJE MATERE ZA SVA VREMENA.
JESI LI ME RAZUMIJA ?
AKO NISI ....
ČITAŠ ĆEŠ IH SVAKI DAN.
JASNO ?
ti, pročitaj što si pisao o mojoj majci i o ženskoj djeci.
jest da ti je hors požderao mozak, ali to ti ne daje pravo nekog vrijeđat.
drži se terapije i sve pet.
probaj ne zaspamati svaku temu.
veber-
2014-12-30
veber wrote:možemo se natezati.Gnječ wrote:veber wrote:vidiš nisi sveznajućGnječ wrote:Galina wrote:Gnječ Strašni mi je našao novi nick, odličan, jel nije?Šandor Winnetou wrote:Udri Galina, ruse (z)gaziGalina wrote:gdje ste, tovariši? :)
pa baš ti dobro stoji prigodno. Galina je ukrajinsko žensko ime. bio sam nekoliko godina unazad sreo u gradu dvije ukrajinke jedna se zvala Galina a druga neznam zaboravih ali kad mi se ova predstavila da mi ruku i kaže ime Galina ja sam mislio da me zajebava. nikad nisam čuo ime Galina jer kod nas galina znači kokoš. baš je na tren bila nezgodna situacija.
dolazi ime iz vremena kada je julije zatukao gaulois, kasnije polatinjeno u gallus.
nikada nisam rekao da sam sveznajuć zato mi ta tvoja packa više liči na frustrinanog iskompleksiranog kretila. nitko ne zna sve osim budale.
ime Galina dolazi od grčke riječi galini što znači vedrina spokojstvo serenity. ime Galina bi bilo isto što i hrvatsko ime Vedrana ili u italiji Serena.
gali, helveti, kelti. sve su to germanska plemena.
sami sebe su tako nazivali pa su rimljani to preuzeli od njih.
germani nisu imali neku naročite susrete s grcima.
što se tiče porjekla imenice gal dolazi iz tada živog jezika germana koji su prelazili rajnu i alpe i upadali na teritorije koji su neki narodi u to vrijeme imali, ali ih je povijest zaboravila.
tako da gali, kelti, normani, sverizi, norvezi nisu imali neke kontakte s grčkom-pa ti to ne stoji.
među prvim kolonijama u galiji-grka, koja je u biti u doba czara bila hispania-bio je marsej.
koji je bio luka između rima i arabije i hispanie.
sam cezar se iz hispanie vratio u rim preko marseja morskim putem.
ne natežem se sa budalama a pogotovo sa tobom koji si ili izdrogiran ili mrtav pijan ili oboje.
Guest- Guest
otvorit će se nova tema.Venus wrote:E crni weberu, što ti je to trebalo da si navučeš galaktičku federaciju na vrat.. ..sad će krenut poplava postova visokofrekventne galaktičke razine s natruhom južnočakavskog dijalekta.
dok on skuži zaratit će se japanom.
veber-
2014-12-30
ZNAM JA ŠTA SAM TI NAPISA.veber wrote:gle, nemoj meni prijetiti.RayMabus wrote:
JESI LI ME RAZUMIJA ?
AKO NISI ....
ČITAŠ ĆEŠ IH SVAKI DAN.
JASNO ?
TO ĆEŠ ČITAT SVAKI PUT KAD U SVOJA GOVNJARSKA ŠUGAVA USTA STAVIŠ MOJU MAJKU.
2014-04-11
veber wrote:gle, nemoj meni prijetiti.RayMabus wrote:
JESI LI ME RAZUMIJA ?
AKO NISI ....
ČITAŠ ĆEŠ IH SVAKI DAN.
JASNO ?
da tako mene jebeš u zdrav mozak i provociraš kao što provociraš Longija dobio bi od mene još brutalniju porciju uvreda i psovki. i nemoj srati da ti netko prijeti samo nemoj srati da ti netko prijeti jer cijelo vrijeme provociraš i tražiš svađu.
Guest- Guest
pa da, klasično skrivanje.Gnječ wrote:veber wrote:možemo se natezati.Gnječ wrote:veber wrote:vidiš nisi sveznajućGnječ wrote:Galina wrote:Gnječ Strašni mi je našao novi nick, odličan, jel nije?Šandor Winnetou wrote:Udri Galina, ruse (z)gaziGalina wrote:gdje ste, tovariši? :)
nikada nisam rekao da sam sveznajuć zato mi ta tvoja packa više liči na frustrinanog iskompleksiranog kretila. nitko ne zna sve osim budale.
ime Galina dolazi od grčke riječi galini što znači vedrina spokojstvo serenity. ime Galina bi bilo isto što i hrvatsko ime Vedrana ili u italiji Serena.
što se tiče porjekla imenice gal dolazi iz tada živog jezika germana koji su prelazili rajnu i alpe i upadali na teritorije koji su neki narodi u to vrijeme imali, ali ih je povijest zaboravila.
tako da gali, kelti, normani, sverizi, norvezi nisu imali neke kontakte s grčkom-pa ti to ne stoji.
među prvim kolonijama u galiji-grka, koja je u biti u doba czara bila hispania-bio je marsej.
ne natežem se sa budalama a pogotovo sa tobom koji si ili izdrogiran ili mrtav pijan ili oboje.
napiši, upsss nisam znao i sve pet. ili ne napiši nikaj.
inače cezar je krenuo iz španjolske.
veber-
2014-12-30
tamo je postao kvestor, a nisu mu dali da postane edil
2014-12-30
veber wrote:pa da, klasično skrivanje.Gnječ wrote:veber wrote:možemo se natezati.Gnječ wrote:veber wrote:vidiš nisi sveznajućGnječ wrote:Galina wrote:Gnječ Strašni mi je našao novi nick, odličan, jel nije?Šandor Winnetou wrote:Udri Galina, ruse (z)gaziGalina wrote:gdje ste, tovariši? :)
napiši, upsss nisam znao i sve pet. ili ne napiši nikaj.
inače cezar je krenuo iz španjolske.
neznaš ni ti iako sam ti napisao par postova iznad odakle ime Galina potječe. reci šupčino da neznaš i sve pet. bulazniš laprdaš o galima i cezaru valjda vinjaku.
Guest- Guest
Ruska vojska je u okruženju kod Kersona.
red wolf-
2016-02-10
e to je to, tu sam mapu vidio danas na twiteru. sve objašnjavaHektorović wrote:
Hektorović wrote:
Bit će ova mapa di piše Novorusija al bez onog dijela kod Kersona s onu stranu rijeke jer bi to bilo teško branit, dakle to otpada.
Želim pat poziciju radi Komšića.
Danas su udarene željezničke postaje i sad ćemo slomit opskrbne pravce zapad istok a opskrbni pravci su željeznica i mostovi.
Onda će morat koristit pontone a to angažira dodatnu vojsku.
2014-04-11
Ringo10 wrote:Pa nek mi daju primjer. Sovjeti su bili u Afganistanu i nikakvih silovanja i pljacki nije bilo.
Doduse uvijek su moguce pojedinacni ekscesi ali ni Afganci ne spominju takve postupke. Sta vise mnogi se Sovjeta sjecaju sa nostalgijom jer ono sto je poslije doslo Boze sacuvaj.
Sve sto je ostalo od infrastructure sagradili su Sovjeti
U Istocnom Bloku vazila su pravila koja sam vec pisao.
Masakri
Vidi također: Laghmanov pokolj i Masakr u Padkhwab-e ShaniAmerički profesor Samuel Totten,[212] Australski profesor Paul R. Bartrop,[212] učenjaci iz Pravni fakultet Yale kao što je W. Michael Reisman[213] i Charles Norchi,[214] kao i učenjak Mohammed Kakar, izjavili su da su Afganistanci bili žrtve genocida od strane Sovjetskog Saveza.[215][216] Vojska Sovjetskog Saveza ubila je velik broj Afganistana da bi potisnula njihov otpor.[215] Sovjetske snage i njihovi opunomoćenici namjerno su ciljali civile, posebno u ruralnim područjima. Do dva milijuna Afganistanaca izgubilo je živote tijekom sovjetske okupacije.[51][52]
U jednom značajnom incidentu sovjetska je vojska u ljeto 1980. počinila masovno ubijanje civila.[217] Kako bi odvojila mudžahedine od lokalnog stanovništva i eliminirala njihovu potporu, sovjetska vojska je ubijala, tjerala civile i koristila taktike spaljene zemlje kako bi spriječila njihov povratak. U cijeloj su zemlji koristili zamke za mine, mine i kemijske tvari.[217] Sovjetska vojska neselektivno je ubijala borce i neborce kako bi osigurala pokornost lokalnog stanovništva.[217] Provincije Nangarhar, Ghazni, Lagham, Kunar, Zabul, Qandahar, Badakhshan, Lowgar, Paktia i Paktika svjedočile su opsežnim programima depopulacije sovjetskih snaga.[216]
Silovanje
Sovjetske snage otele su afganistanske žene u helikopterima dok su letjele u zemlji u potrazi za mudžahedinima. U studenom 1980. dogodili su se brojni takvi incidenti u raznim dijelovima zemlje, uključujući Laghman i Kama. Sovjetski vojnici, kao i agenti KhAD-a, oteli su mlade žene iz grada Kabula i područja Darul Aman i Khair Khana, u blizini sovjetskih garnizona, kako bi ih silovali.[218] Žene koje su ruski vojnici odveli i silovali njihove su obitelji smatrale 'obeščašćenima' ako se vrate kući.[219] Dezerteri iz sovjetske vojske 1984. godine također su potvrdili zvjerstva sovjetskih trupa nad afganistanskim ženama i djecom, navodeći da su Afganistanke silovane._________________
https://i.servimg.com/u/f25/20/30/76/79/flag-k10.jpg
"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU"
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Ovo vam je danas članak o poteškočama ukrajinske avijacije spram ruske.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/velika-ispovijest-ukrajinskog-pilota-nije-posteno-ja-sam-a-na-mene-ide-njih-12-15180459
A ovo vam je zemljopis pa vidite kad se Rusi povuću iza one rijeke kod Kersona cijelom dužinom dole rijeka im je prirodna barijera a tlo od te rijeke pa prema Krimu vam je ravnica a oni na Krimu imaju raketne baze i avione i mogu to prašiti ko na dlanu.
Evo karta :
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/velika-ispovijest-ukrajinskog-pilota-nije-posteno-ja-sam-a-na-mene-ide-njih-12-15180459
A ovo vam je zemljopis pa vidite kad se Rusi povuću iza one rijeke kod Kersona cijelom dužinom dole rijeka im je prirodna barijera a tlo od te rijeke pa prema Krimu vam je ravnica a oni na Krimu imaju raketne baze i avione i mogu to prašiti ko na dlanu.
Evo karta :
2014-04-11
tebe zapad treba predati čečenima da isti mogu napraviti odmazdu zbog svojih gubitaka, mi bi se riješili smeća i govana, a oni bi dobili satisfakciju...Ringo10 wrote:Ne kazem da nisu ali prvo sve je to prenapuhano a drugo bilo je teskih kazni za takve stvari
A po Njemackoj su itekako silovali i zapadni saveznici
A Azijati jesu prednjacili...najmanje su to radili muslimanski vojnici u CA
2015-08-08
Šandor Winnetou likes this post
Putin ima 250 Migova 29.
Ja te ruske Migove nisan vidija uključene u ovaj sukob pa san se pita zašto.
Mislija san da nije možda šta ima manji domet no on šalje Suhoje 25 a to je još manji avion, dakle nije to.
Ukri imaju još one Suhoje 27 i kad to potroše ostaju samo na Migovima 29 i oni tamo se ne mogu niti približit jer ako slete na neki aerodrom odma ide raketa.
Dakle Putin može kasnije na Krim stavit Mig 29 da lupa i štiti ovu ravnicu poviše Krima do rijeke ( di je Kerson ) i ne mora uopće koristit moderne avione Suhoj.
Ja te ruske Migove nisan vidija uključene u ovaj sukob pa san se pita zašto.
Mislija san da nije možda šta ima manji domet no on šalje Suhoje 25 a to je još manji avion, dakle nije to.
Ukri imaju još one Suhoje 27 i kad to potroše ostaju samo na Migovima 29 i oni tamo se ne mogu niti približit jer ako slete na neki aerodrom odma ide raketa.
Dakle Putin može kasnije na Krim stavit Mig 29 da lupa i štiti ovu ravnicu poviše Krima do rijeke ( di je Kerson ) i ne mora uopće koristit moderne avione Suhoj.
2014-04-11
Uglavnom, danas skoro pa ništa.
Nije samo ruska vojska umorna - ni Ukrajinci ne koriste prigodu za napad na južne dobitke Rusa u prvim danima rata, a niti za napad prema Donjecku i Lugansku. Bez obzira na prestrojavanje Rusa, ako bi odabrali metu, nametnuli bi inicijativu, ruska vojska bi morala ići gdje oni pritisnu.
Bilo kako bilo, ovo još neće u prave pregovore.
Nije samo ruska vojska umorna - ni Ukrajinci ne koriste prigodu za napad na južne dobitke Rusa u prvim danima rata, a niti za napad prema Donjecku i Lugansku. Bez obzira na prestrojavanje Rusa, ako bi odabrali metu, nametnuli bi inicijativu, ruska vojska bi morala ići gdje oni pritisnu.
Bilo kako bilo, ovo još neće u prave pregovore.
niels-
2021-04-26
michaellcmacha likes this post
MARIUPOLJ
Vode se borbe za „Azovstal” i „Azovmaš”, napredovanje do morske luke Mariupolj. Sukobi se nastavljaju i u severnom delu Istočnog regiona. U luci Mariupolj oštećen je kontrolni brod „Donbas“ Ratne mornarice Ukrajine.
-
Fotografija patrolnog broda "Donbass", projekt "Otok". Još jedan uništeni čamac, koji je svečano predan Sjedinjenim Državama i osobno primio Porošenko.
https://t.me/btr80/1085?single
Vode se borbe za „Azovstal” i „Azovmaš”, napredovanje do morske luke Mariupolj. Sukobi se nastavljaju i u severnom delu Istočnog regiona. U luci Mariupolj oštećen je kontrolni brod „Donbas“ Ratne mornarice Ukrajine.
-
Fotografija patrolnog broda "Donbass", projekt "Otok". Još jedan uništeni čamac, koji je svečano predan Sjedinjenim Državama i osobno primio Porošenko.
https://t.me/btr80/1085?single
2014-04-11
Shta je govorio Lazanski Dec 14, 2014 o Ukrajini
https://www.youtube.com/watch?v=od438dPkEBc
https://www.youtube.com/watch?v=od438dPkEBc
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu