Ruski ambasador: Otkud znate da nemamo planove protiv Hrvatske
Page 1 of 1
Ruski ambasador: Otkud znate da nemamo planove protiv Hrvatske
AMBASADOR Rusije u BiH Igor Kalabuhov bio je gost na televiziji Face TV. Govorio je o planovima za ulazak BiH u NATO.
"Nama ne smeta da uđete u NATO. Nije prijetnja, možda upozorenje", rekao je. "Odlučite vi sami. To je kao začarani krug, već sam rekao... Da pretpostavim, recimo: BiH je postala članica NATO-a, i Bruxelles odluči staviti tu nuklearne rakete usmjerene na Moskvu. Mi ćemo procjenjivati strateški situaciju i zato mislim da izlaz mora biti europski sistem, ne NATO", rekao je Kalabuhov.
Na pitanje zašto Rusiji "ne smetaju" okolne i susjedne zemlje koje su već dio NATO-a, odgovorio je:
"Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske, Poljske?", rekao je Kalabuhov. Potom je, na konstataciju voditelja "imate planove protiv Hrvatske" Kalabuhov rekao: "Protiv NATO-a. Imamo planove protiv NATO-a. Procjenjujemo geostratešku situaciju, gledamo odakle dolaze prijetnje i reagiramo".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruski-ambasador-otkud-znate-da-nemamo-planove-protiv-hrvatske/2348627.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
"Nama ne smeta da uđete u NATO. Nije prijetnja, možda upozorenje", rekao je. "Odlučite vi sami. To je kao začarani krug, već sam rekao... Da pretpostavim, recimo: BiH je postala članica NATO-a, i Bruxelles odluči staviti tu nuklearne rakete usmjerene na Moskvu. Mi ćemo procjenjivati strateški situaciju i zato mislim da izlaz mora biti europski sistem, ne NATO", rekao je Kalabuhov.
Na pitanje zašto Rusiji "ne smetaju" okolne i susjedne zemlje koje su već dio NATO-a, odgovorio je:
"Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske, Poljske?", rekao je Kalabuhov. Potom je, na konstataciju voditelja "imate planove protiv Hrvatske" Kalabuhov rekao: "Protiv NATO-a. Imamo planove protiv NATO-a. Procjenjujemo geostratešku situaciju, gledamo odakle dolaze prijetnje i reagiramo".
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruski-ambasador-otkud-znate-da-nemamo-planove-protiv-hrvatske/2348627.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Ruski ambasador: Otkud znate da nemamo planove protiv Hrvatske
Rusija je u pravu kad kaže da bi Europa trebala zasebni vlastiti obrambeni savez, a da NATO treba rasformirati. Tj., bila je u pravu dok nije napala Ukrajinu. NATO apsolutno jest prijetnja Rusiji, Rusija ima pravdan strah od NATO-a. I sve zemlje Istočne Europe od Rusije, također. Ja bih najradije jedan europsko-ruski summit o sigurnosti bez SAD-a i UK-a koji bi rezultirao jednim lijepim Paktom o nenapadanju, ali uvijek se sjetim Molotova i Ribbentroppa i kako su potpisali isto takav jedan lijepi pakt.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Samo u ovom slucaju bi Molotov najvjerojatnije prvi prekrsio pakt.melkior wrote:Rusija je u pravu kad kaže da bi Europa trebala zasebni vlastiti obrambeni savez, a da NATO treba rasformirati. Tj., bila je u pravu dok nije napala Ukrajinu. NATO apsolutno jest prijetnja Rusiji, Rusija ima pravdan strah od NATO-a. I sve zemlje Istočne Europe od Rusije, također. Ja bih najradije jedan europsko-ruski summit o sigurnosti bez SAD-a i UK-a koji bi rezultirao jednim lijepim Paktom o nenapadanju, ali uvijek se sjetim Molotova i Ribbentroppa i kako su potpisali isto takav jedan lijepi pakt.
omni-
2014-04-12
Naslov jedno a tekst drugo
melkior wrote:Rusija je u pravu kad kaže da bi Europa trebala zasebni vlastiti obrambeni savez, a da NATO treba rasformirati. Tj., bila je u pravu dok nije napala Ukrajinu. NATO apsolutno jest prijetnja Rusiji, Rusija ima pravdan strah od NATO-a. I sve zemlje Istočne Europe od Rusije, također. Ja bih najradije jedan europsko-ruski summit o sigurnosti bez SAD-a i UK-a koji bi rezultirao jednim lijepim Paktom o nenapadanju, ali uvijek se sjetim Molotova i Ribbentroppa i kako su potpisali isto takav jedan lijepi pakt.
Lijepo da, ali nema od toga ništa.
Ni prije a posebno ne sada.
Europa jednostavno nije subjekt i bit će sve manje.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Provesti će denacifikaciju i izbaciti NATO i iz Hrvatske i Bosne?
Znao sam. Gotovi smo.
Znao sam da će na kraju biti tako.
Uvijek je tako na kraju.
Znao sam. Gotovi smo.
Znao sam da će na kraju biti tako.
Uvijek je tako na kraju.
crvenkasti-
2014-04-17
Opet ćemo morati molit Srbe da nas prime u svoju državu?
To bi bio već treći put.
To bi bio već treći put.
crvenkasti-
2014-04-17
Oglasilo se i veleposlanstvo Rusije
Na Facebooku se o ovoj odluci oglasilo i Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj. Reakciju prenosimo u cijelosti:
"11. travnja 2022. Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Andrey Nesterenko bio je pozvan u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje mu je, uz notu, uručena odluka vlasti HR o protjerivanju 24 zaposlenika Veleposlanstva, od kojih 18 je diplomata.
Kao razlog su se oglasili postulati već iz stare priče EU-a: 'vojna agresija na Ukrajinu', 'ratni zločini', 'kršenje teritorijalnog integriteta'. Zaposlenicima se nalaže da napuste zemlju do 25. travnja ove godine.
Veleposlanik Andrey Nesterenko je pak istaknuo da je ova odluka značajan korak unatrag u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku suradnju uoči svečanog datuma - 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših dviju zemalja."
Ruska ambasada u Hrvatskoj: Ovo je ogroman korak unatrag za odnose Moskve i Zagreba
Na Facebooku se o ovoj odluci oglasilo i Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj. Reakciju prenosimo u cijelosti:
"11. travnja 2022. Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Andrey Nesterenko bio je pozvan u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje mu je, uz notu, uručena odluka vlasti HR o protjerivanju 24 zaposlenika Veleposlanstva, od kojih 18 je diplomata.
Kao razlog su se oglasili postulati već iz stare priče EU-a: 'vojna agresija na Ukrajinu', 'ratni zločini', 'kršenje teritorijalnog integriteta'. Zaposlenicima se nalaže da napuste zemlju do 25. travnja ove godine.
Veleposlanik Andrey Nesterenko je pak istaknuo da je ova odluka značajan korak unatrag u bilateralnim odnosima, kontraproduktivan za rusko-hrvatsku suradnju uoči svečanog datuma - 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između naših dviju zemalja."
Ruska ambasada u Hrvatskoj: Ovo je ogroman korak unatrag za odnose Moskve i Zagreba
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Ruski veleposlanik zgrozio prijetnjama BiH i okolis:'Od kud vi znate da nemamo planove za Poljsku,Hrvatsku,Madjarsku'
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Nemamo sukob ustaša i partizana,već Hrvata i neprijatelja Hrvatske
» Soroš i liberalni milijarderi kuju planove protiv Trumpa:Osniva se pokret otpora njegovoj vladavini!
» Evo što radikalna desnica, MOST i HRT ne žele da znate o njihovom omiljenom borcu protiv UDBE
» Ivan Vrdoljak protiv Orbanovog pozivanja Hrvatske u 'savez protiv EU'
» Nemamo sukob ustaša i partizana,već Hrvata i neprijatelja Hrvatske
» Soroš i liberalni milijarderi kuju planove protiv Trumpa:Osniva se pokret otpora njegovoj vladavini!
» Evo što radikalna desnica, MOST i HRT ne žele da znate o njihovom omiljenom borcu protiv UDBE
Page 1 of 1