Umro Igor Mandić
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Umro Igor Mandić
ili njegova recenica koja opisuje zasto mu je pasao socijalizam...'nikad nisam volio pomisao na motiku'...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
inace smrt veselke tenzere se moue staviti pod pojam 'sumnjiva ili cudna'..umro je za vrijeme rutinske operacije srva..a znam ds tadasnji rezim u sfrj nije bio nesto blagonaklon prema njemu jer ih je u svojim kolumnama dosta kritizirao plus jos jedan minus bio je hercegovacki hrvat..a zna se sto je u ono doba to znacij
lo osim ako nisi bio slizan sa vlascu
lo osim ako nisi bio slizan sa vlascu
2015-09-08
a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
sve sam intelektualac. S kolca i konpca.
Tenzera je umro tijekpm operacije srca 1985 godine. Bio je bolestan covjek.
Sto bi neko njega ubio. I to 1985te
Nije imao neke jace veze sa politikom
Gluposti.
Sto bi neko njega ubio. I to 1985te
Nije imao neke jace veze sa politikom
Gluposti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
marcellus wrote:a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
Momo Kapor, po tebi, nije intelektualac?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:marcellus wrote:a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
pa je, intelektualac je. I Ćosić je bio intelektualac i erudit. Vrhunski. I Šešelj je bio najbolji student u generaciji i doktor je prava. I Mengele je svakako bio vrhunski znanstvenik.
Samo ih malo jebe što su psihopati.
Inače kaže mi Mandićeva sad već bivša susjeda kako curice iz ulaza i susjednih nebodera sad konačno mogu bez pratnje u lift i na igralište…
toliko o intelektualcu.
toliko o intelektualcu.
znas kak se veli...svoj se svome radujemarcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
pa je, intelektualac je. I Ćosić je bio intelektualac i erudit. Vrhunski. I Šešelj je bio najbolji student u generaciji i doktor je prava. I Mengele je svakako bio vrhunski znanstvenik.
2015-09-08
RIP.
Veliki intelektualac i erudit.
Veliki intelektualac i erudit.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
niels likes this post
marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
Mene jebe što sam glup. Kad se rugam intelektualcima, poslije mi je malo lakše.
crvenkasti-
2014-04-17
vuksadinare wrote:znas kak se veli...svoj se svome radujemarcellus wrote:crvenkasti wrote:
pa, ono, reć "bio je intelektualac" za tu ekipu je meni ko reć "hanibal lecter je bio psihijatar"
.....jbg...nikad normalan nije bio...marcellus wrote:vuksadinare wrote:znas kak se veli...svoj se svome radujemarcellus wrote:
pa, ono, reć "bio je intelektualac" za tu ekipu je meni ko reć "hanibal lecter je bio psihijatar"
2015-09-08
marcellus wrote:vuksadinare wrote:znas kak se veli...svoj se svome radujemarcellus wrote:
Pa čuj...imam neku jaču temperaturu, priznajem...ali koliko se sjećam, Hannibal Lecter jest bio psihijatar. :)
niels-
2021-04-26
marcellus wrote:crvenkasti wrote:marcellus wrote:a to da je bio intelektualac... je. Bili su i ljudi iz njegovog kruga prijatelja intelektualci... Dobrica Ćosić, Momo Kapor...
Da, nažalost, obrazovanje, erudicija i briljantnost čovjeku zavrti glavom.
Ja Mandića ne promatram kao čovjeka, nisam ga poznavao.
Polemizirao sam u sebi s njegovim tekstovima.
Bio je šokantan, uvjerljiv, brz u izgradnji argumenata, ciničan, melankoličan, zbunjujuć, a i zao. Kretao se s lakoćom i uvjerljivošću među argumentima, jedne je gradio iz pepela, samo da pokaže kako može, a druge, postavljene na pijedestal mitova, je rušio, samo da pokaže kako može.
niels-
2021-04-26
Momo Kapor i Veselko Tenžera su bili intelektualci, tu nema spora.
niels-
2021-04-26
marcellus wrote:Malo Mandića:
"Jeste. Hladni rat se ponovo otvara globalno na tragu repozicioniranja Rusije zahvaljujući Putinu. Putin je moja simpatija. Otvara se, dakle, nešto dobro. Novi hladni rat je dobra stvar, po meni. To je jedini način na koji normalan svijet može parirati idiotskom fašizmu Amerike. Prema tome, potrebna nam je Rusija da se izvučemo iz tih planetarnih govana."
ne znam ko je taj covo al ovo sto je reko o zapadnom fasizmu stoji
2014-04-19
niels likes this post
E da.
Link na Express što ga je marcellus postao.
Crnjanski, “Roman o Londonu”. Odlična knjiga.
Link na Express što ga je marcellus postao.
Crnjanski, “Roman o Londonu”. Odlična knjiga.
niels-
2021-04-26
U osnovi, ne moram se uopće slagati s ljudima u nečemu, ali ako su strastveni i načitani polemičari radije ću se s njima debatirati o svemu nego slušati tupost svojeg suistomišljenika, koja mi tjera crvenilo u obraze.
niels-
2021-04-26
ah, sjetih se da sam spominjao mandića. Vidim da je i on mene...
https://www.dnevno.hr/uncategorized/lesinarenje-je-uvijek-bilo-unosna-profesija-narocito-u-hrvatskoj-bombardiranje-arsenovog-groba-825967/
https://www.dnevno.hr/uncategorized/lesinarenje-je-uvijek-bilo-unosna-profesija-narocito-u-hrvatskoj-bombardiranje-arsenovog-groba-825967/
Peti dan je bio najjači kad su gosti bili Zidić, Mandić, Maković i moderator Pofuk.
Najbliži mi je bio Zidić ali bilo je lijepo slušati njihove diskusije, eruditi ali doduše tad već malo potrošeni.
Najbliži mi je bio Zidić ali bilo je lijepo slušati njihove diskusije, eruditi ali doduše tad već malo potrošeni.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
niels likes this post
Svakako da je. I oni su intelektualci. I mengele je bio doktor. I hitler slikar. Ali je to promašena poantaniels wrote:marcellus wrote:vuksadinare wrote:
znas kak se veli...svoj se svome raduje
Pa čuj...imam neku jaču temperaturu, priznajem...ali koliko se sjećam, Hannibal Lecter jest bio psihijatar. :)
Similar topics
» ''Igor Mandić kod Stankovića: Domoljublje je posljednje utočište hulja, projekt Hrvatske je propao''
» Umro glumac Igor Pervić
» Igor Rus
» Sveti Leopold Bogdan Mandić u Rijeci
» Igor dolazi u Zagreb na espreso
» Umro glumac Igor Pervić
» Igor Rus
» Sveti Leopold Bogdan Mandić u Rijeci
» Igor dolazi u Zagreb na espreso
Page 2 of 3