EU parlament osudio djelovanje Pravoslavne crkve na Balkanu, tvrde da je pod ruskim utjecajem
Page 1 of 1
EU parlament osudio djelovanje Pravoslavne crkve na Balkanu, tvrde da je pod ruskim utjecajem
U izvještaju koji je jučer usvojen u Evropskom parlamentu osuđuje se djelovanje Pravoslavne crkve u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, posebno u entitetu Republika Srpska.
Evropski parlament je jučer usvojio izvještaj o stranom djelovanju na demokratske procese u Evropskoj uniji, uključujući i dezinofrmacije. Izvještaj je u februaru načinio istoimeni komitet.
U izvještaju se primjećuje kako je Rusija svoj utjecaj širila kroz Pravoslavnu crkvu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini (posebno entitetu Republika Srpska), Gruziji i u određenoj mjeri Ukrajini. Navodi se kako je ovaj utjecaj korišten za širenje antievropskih osjećanja, poticanje sukoba među lokalnim stanovništvom i pristrasnog predstavljanja historije.
Osuđuju se napori Rusije da koristi etničke tenzije na Zapadnom Balkanu kako bi raspirivala sukobe među zajednicama, što bi dovelo do destabilizacije regiona. Iskazana je zabrinutost zbog pokušaja Pravoslavne crkve da u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni Hercegovini (posebno Republici Srpskoj), Rusiju predstavu kao zaštitnika porodičnih vrijednosti i pojača veze između crkve i države.
Kao zabrinjavajuća je označena pomoć koju su Mađarska i Srbija pružile Kini i Rusiji u širenju njihovog geopolitičkog utjecaja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/eu-parlament-osudio-djelovanje-pravoslavne-crkve-na-balkanu-tvrde-da-je-pod-ruskim-utjecajem/220310035
Evropski parlament je jučer usvojio izvještaj o stranom djelovanju na demokratske procese u Evropskoj uniji, uključujući i dezinofrmacije. Izvještaj je u februaru načinio istoimeni komitet.
U izvještaju se primjećuje kako je Rusija svoj utjecaj širila kroz Pravoslavnu crkvu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini (posebno entitetu Republika Srpska), Gruziji i u određenoj mjeri Ukrajini. Navodi se kako je ovaj utjecaj korišten za širenje antievropskih osjećanja, poticanje sukoba među lokalnim stanovništvom i pristrasnog predstavljanja historije.
Osuđuju se napori Rusije da koristi etničke tenzije na Zapadnom Balkanu kako bi raspirivala sukobe među zajednicama, što bi dovelo do destabilizacije regiona. Iskazana je zabrinutost zbog pokušaja Pravoslavne crkve da u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni Hercegovini (posebno Republici Srpskoj), Rusiju predstavu kao zaštitnika porodičnih vrijednosti i pojača veze između crkve i države.
Kao zabrinjavajuća je označena pomoć koju su Mađarska i Srbija pružile Kini i Rusiji u širenju njihovog geopolitičkog utjecaja.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/eu-parlament-osudio-djelovanje-pravoslavne-crkve-na-balkanu-tvrde-da-je-pod-ruskim-utjecajem/220310035
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: EU parlament osudio djelovanje Pravoslavne crkve na Balkanu, tvrde da je pod ruskim utjecajem
Napokon da se i to dogodilo, skužili su da je SPC sotonska sekta koja nema doticaja sa Kršćanstvom, ono što nas nekoiliko to tvrdimo već godinama
Re: EU parlament osudio djelovanje Pravoslavne crkve na Balkanu, tvrde da je pod ruskim utjecajem
Ajde da su nakon 30 godina provalili u kojem grmu leži zec..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
Pa ja san to jučer i napisa na forumu i svemir odma odgovorio.
Evo :
Pa ja planiram deportirat sve koji imaju rusko državljanstvo a imaju privremenu dozvolu boravka u državama EU, SAD, Kanade, Australije, Novog Zelnada, Japana itd tj neću im produžiti vize kad Mariupolj padne.
Ti već sad lete jer im se neće produžit dozvola za boravak.
Vrati se u Rusiju.
----
by RayMabus Today at 0:26
[/size]
Razlog :
Primjetio sam da je ruska crkva pokretač ovog rata a to su njihovi vjernici.
NE ŽELIM TO SMEĆE NA SVOM TERITORIJU.
-
[/size]
by RayMabus Today at 0:34
[/size][/size]
Previše ti sebe u to unosiš.
Ja sam hladan kao led.Donosim odluke na temelju zdravog razuma ii konzulatacije s drugima.
Kad padne Mariupolj ruskim državljanima na Zapadu se neće produžiti boravak.
Vrati se u Rusiju.
Ti si vjernik te crkve i njen podržavatelj.
ČISTIM TERITORIJ OD SMEĆA.[/size][/size]
Evo :
Ruska invazija na Ukrajinu
by RayMabus Today at 0:20Pa ja planiram deportirat sve koji imaju rusko državljanstvo a imaju privremenu dozvolu boravka u državama EU, SAD, Kanade, Australije, Novog Zelnada, Japana itd tj neću im produžiti vize kad Mariupolj padne.
Vrati se u Rusiju.
----
[size]by RayMabus Today at 0:26
[/size]
[size]@RayMabus wrote:Pa ja planiram deportirat sve koji imaju rusko državljanstvo a imaju privremenu dozvolu boravka u državama EU, SAD, Kanade, Australije, Novog Zelnada, Japana itd tj neću im produžiti vize kad Mariupolj padne.
Vrati se u Rusiju.
Razlog :
Primjetio sam da je ruska crkva pokretač ovog rata a to su njihovi vjernici.
-
[/size]
[size][size]by RayMabus Today at 0:34
[/size][/size]
[size][size]@michaellcmacha wrote:ja podržavam derusofilizaciju u europskim državama i nemam ništa protiv da se to sprovede korištenjem brutalnih metoda... brutalne idiote i kretene poput Levog, svetozara i još tu nekih se može jedino brutalnim metodama derusofilizirati...
Previše ti sebe u to unosiš.
Ja sam hladan kao led.Donosim odluke na temelju zdravog razuma ii konzulatacije s drugima.
Kad padne Mariupolj ruskim državljanima na Zapadu se neće produžiti boravak.
Vrati se u Rusiju.
Ti si vjernik te crkve i njen podržavatelj.
ČISTIM TERITORIJ OD SMEĆA.[/size][/size]
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Parlament podržao odcjepljenje Ukrajinske pravoslavne crkve
» POCAST RUSKIM NOVINARIMA STRADALIM OD SRPSKE RUKE ILI UZVODJENJE HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ...POSTOJI LI TO ZAKONSKI??
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Porfirije priznao autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
» POCAST RUSKIM NOVINARIMA STRADALIM OD SRPSKE RUKE ILI UZVODJENJE HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ...POSTOJI LI TO ZAKONSKI??
» U Lyonu ispri crkve upucan pravoslavni svećenik grčke pravoslavne crkve
» Porfirije priznao autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve
» Ukrajinci iščekuju odvajanje od Ruske pravoslavne crkve
Page 1 of 1