Ruska invazija na Ukrajinu
Page 27 of 50
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ali ne daš se iz us.mentalitet wrote:
Osim za mačke i Ruse: Zapad ušao u monstruoznu fazu – konačni obračun civilizacija
Prva žrtva globalnog svetskog loma koji je izazvalo NATO potpirivanje sukoba u Ukrajini jeste navodni Zapadni poredak slobode i demokratije. Svima je danas jasno da su te vrednosti zgažene i uništene i da je na delu ogoljeni medijsko politički – totalitarizam.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Svetska istorija ne pamti tako jezivu, kancerogenu, sumanutu ofanzivu kao što evroatlantski poredak primenjuje danas protiv Rusije i ruskog naroda.
Zbog specijalne intervencije Ruske Federacije za odbranu svog naroda i protiv nacističkih ekstremista u Ukrajini, na Zapadu se legitimizovala i povampirila nacistička mržnja protiv jednog celokupnog naroda.
Niko nije pošteđen u tom gebelsovskom blickrigu koji predvode vodeći NATO mediji sa svojim plaćenim NVO pipcima i probuđenim otrovnim kapilarima širom sveta, pa i na Balkanu i u Srbiji.
Moraju da budu kažnjeni i prokaženi svi – sportisti, umetnici, biznismeni, književni klasici, muzički geniji, ruski studenti širom sveta, pa čak i ruske mačke koje učestvuju na međunarodnim takmičenjima.
Da je „duboki poredak“ Zapada bio spreman za ovaj monstruozni anticivilizacijski juriš, pokazali su američki mediji koji su u januaru prošle godine kao po komandi isključili direktan prenos konferencije za novinare tadašnjeg odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa i ugasili mu tviter nalog i bilo kakvu mogućnost da se njegova reč čuje.
To je bio samo laki trening za „pobedničku“ američku mašineriju na čelu sa Džozefom Bajdenom koja je sada rešila medijskim pogromom i hibridnim „atomskim bombama“ potpuno uništi Rusiju.
Imperija na zalasku, tako je, stravičnom kampanjom, brutalnim ucenama i pritiscima, nepojamnim lažima i ubijanjem razuma i istine, rešila da svetskim ratom protiv Rusije izvrne sve teze i preokrene točak istorije.
Fašističkom strogoćom, zapadni medijsko politički artiljerci i islednici, teraju svakoga, sa metkom uperenim u slepoočnicu, da osudi navodnu „rusku invaziju“.
Ne sme ni da se ćuti, da se dvoumi, da se bude neutralan, da se bude indiferentan, a kamoli da se podrži intervencija Rusa za odbranu ruskog naroda protiv ukrajinskih otvorenih neonacista sa istetoviranim kukastim krstovima na grudima.
Moraju da se svrstaju i pojedinci, kućni saveti, mesne zajednice, kompanije, kulturno umetnička društva, a kamoli države ili međunarodni savezi.
„Osudi, osudi, osudi“ – zahtevaju uglađeni evroatlantski apostoli odlazećeg neoliberalnog poretka koji se pretvorio u svoju suprotnost.
„Zabrani, ukini, ućutkaj, sankcioniši“ – naređuju zapadni pronositelji „slobode i demokratije“.
Zapadni poredak je na korak da implodira.
Balon laži i obmana koji prividno deluje kao snažna i organizovana akcija protiv Rusije i Vladimira Putina u stvari je samo simulakrum, mehur od sapunice, virtuelno „onlajn“ ništavilo koje nema utemeljenje u stvarnosti.
To je strahotno, cinično ustrojstvo koje navodno brani čistu životnu sredinu, prava transrodnih, pedofila, kobajagi zlostavljanih kućnih ljubimaca i svih „ugroženih“ različitosti, a spremni su da potpire najveći ratni sukob u Evropi ikada, da ugroze temelje kontinenta i da potpuno obesprave i razore ceo jedan narod.
Živimo u trenutku velikog obračuna civilizacije.
Najbolji savet za Srbe koji sam čuo je da budu samo na strani istine u ovom velikom istorijskom vihoru.
I bićemo tako na strani pobednika.
Kao i uvek.
https://rs-lat.sputniknews.com/20220306/osim-za-macke-i-ruse-zapad-usao-u-monstruoznu-fazu--konacan-obracun-civilizacija-1
kaj je je.
da slučajno odeš u majčicu rusiju mogli bi te na front poslat.
sve vas pekinezere treba u sibir poslat.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
darth_vader likes this post
Oprosti nismo znali da na forumu imamo lika koji je veci od Zadre Pauka Gavrana Jakominica zajedno..vuksadinare wrote:naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'veber wrote:jes of kors.vuksadinare wrote:
ja u utorak idem u ukrajinu voziti humanitarnu pomoc..mogu ostat kao dragovoljac..nista jos nisam odlucio..ali ovako pridonosim borbi ukrajinaca protiv rusa..ako treba mogu uzeti pusku ali za sada se zadovoljavam vozeci humanitarnu i svaku drugu pomoc
Ja ja i moje ja...
Zao mi te je jadnice
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Nemaš ti pojma. Oni sve videli svojim očima na Tviteru.FRANK wrote:Uglavnom vidim na tisuce mrtvih rusa tone unistene ratne tehnike.veber wrote:ovo je mali forum.FRANK wrote:
Od ratnika koji je najavljivao mars na moskvu i lomljenje kicme rusima do jedinog poznavatelja ukrajinskih prilika i izravnih obavjestajnih izvora iz kijeva do vozaca humanitarnog konvoja spalo se na AKO MOGU AKO TREBA I SRETAN SAM STO I OVAKO MOGU POMOCI...
KOJA PATETIKA majke ti Isusove
ali je preslika.
prije tri tjedna su me blagorečeno pljuvali kada sam rekao da će rusi garant napasti.
onda su stratezi benavili, marc je bulaznio o nekim zimskim radostima oko lenjigrada i te spike.
i onda rusi napravili kaj je obavještajna zajednica tvrdila.
sada kada je rat tu, odjednom se nikome ne ide ratovati.
vuk eto prosvjeduje na jelcu i vozit će kombi do dugog sela.
većina ovih forumaških "ratnika" da im dam pištolj vjerovatno bi se upucali u nogu.
ili bi nekog nasuprot sebe.
ne razlikuju kalibre niti oružja, ali su "stručni"
10000 rusa gine na jednog ukrajinca.
Puca mi kurac i za jedne i druge mada mi je ukrajine zao jer su ih ameri priveli priko vodem
Ali ovakvu strucnost analiziranja stanja i rata .. pa nemogu virovat.
lik nisi ti normalan..znam dosta imocanaca pa cu ih pitat znaju li nekakvog imocanca u kostariki..imotski je malo mjesto gotovo svatko svakog zna..pa me bas zanima..FRANK wrote:Sta je trta....vuksadinare wrote:...mir sa tobomFRANK wrote:
Kazem u imotskoj carini 90% ih je logisticara poput naseg vuka koji javno najavljiva udar na moskvu. Rata nisu vidili ili su braca poginulih imotskih vitezova pa na racun toga se uhljebili. Tipicni hdz
U ukrajine se gine za razliku od zg velesajma na kojem je poludjeli titin general dijelio cinove kako mu se prohtjelo.
Ti kad bi vidio jednog gru spetznaz specijalca umro bi od straha
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Inace moja sestra zivi u grazu i cujen se ja snjom kako srbi po grazu navijaju za majcicu rusiju... ali neka ih u grazu
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
FRANK wrote:Inace moja sestra zivi u grazu i cujen se ja snjom kako srbi po grazu navijaju za majcicu rusiju... ali neka ih u grazu
u Grazu komunisti drže vlast
moja teta isto živi tamo
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pusi ti zhizhu..na sigurnom si u kostarici....ako komarac prdne odmah ti je pri ruci djungla za skrivanjeFRANK wrote:Oprosti nismo znali da na forumu imamo lika koji je veci od Zadre Pauka Gavrana Jakominica zajedno..vuksadinare wrote:naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'veber wrote:
jes of kors.
Ja ja i moje ja...
Zao mi te je jadnice
2015-09-08
Navijam za ukrajinu ali nikad nisam volio iluzije i fantazijedzango wrote:Nemaš ti pojma. Oni sve videli svojim očima na Tviteru.FRANK wrote:Uglavnom vidim na tisuce mrtvih rusa tone unistene ratne tehnike.veber wrote:
ovo je mali forum.
ali je preslika.
prije tri tjedna su me blagorečeno pljuvali kada sam rekao da će rusi garant napasti.
onda su stratezi benavili, marc je bulaznio o nekim zimskim radostima oko lenjigrada i te spike.
i onda rusi napravili kaj je obavještajna zajednica tvrdila.
sada kada je rat tu, odjednom se nikome ne ide ratovati.
vuk eto prosvjeduje na jelcu i vozit će kombi do dugog sela.
većina ovih forumaških "ratnika" da im dam pištolj vjerovatno bi se upucali u nogu.
ili bi nekog nasuprot sebe.
ne razlikuju kalibre niti oružja, ali su "stručni"
Puca mi kurac i za jedne i druge mada mi je ukrajine zao jer su ih ameri priveli priko vodem
2015-09-13
ja se nisam nudio, niti mi ikada osim krvi biti dobrovoljni davatelj života.vuksadinare wrote:naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'veber wrote:jes of kors.vuksadinare wrote:
ja u utorak idem u ukrajinu voziti humanitarnu pomoc..mogu ostat kao dragovoljac..nista jos nisam odlucio..ali ovako pridonosim borbi ukrajinaca protiv rusa..ako treba mogu uzeti pusku ali za sada se zadovoljavam vozeci humanitarnu i svaku drugu pomoc
ti si dete kreten. nisam mogao birat. jesam kao đemal navijati za jugu.
kao i svi seronje i petokolnaš iznosiš neistine.
1989e sam tek bio u jna.
za razliku od tebe, đemala, marca i sličnih branitelja u kontinuitetu sam bio u raznim vojskama.
nisam kao ti kalkulirao, pa se prijavio kada je pregrmilo.
kao što se ne hvalim npr darivanjem krvi kojim se ti tako voliš pohvaliti, a za svoje godine si trebao do sada imati barem kao i ja s plazmom.
ti si mali, iskompleksirani šupak.
od bum bil prvi u ukrajini do vozim kombi do dugog sela.
veber-
2014-12-30
Jesam hvala Bogu.vuksadinare wrote:pusi ti zhizhu..na sigurnom si u kostarici....ako komarac prdne odmah ti je pri ruci djungla za skrivanjeFRANK wrote:Oprosti nismo znali da na forumu imamo lika koji je veci od Zadre Pauka Gavrana Jakominica zajedno..vuksadinare wrote:
naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'
Ja ja i moje ja...
Zao mi te je jadnice
Iako sam rodjen u munchenu
Nikada mi nije pali napamet obolit ko moji caca i mater u toj drzavi
Pa neka im penzija.
Bogovskih caca 44 godibe mater 34..godine eno je sad invalid iman 3 dice prelijepu zenu i sretan sam i nezivin u iluzijama ka ti jado jadni.
Vozit ces kombi od velesajma do ivanjevreke i to ti je to.
Get a life you piece of shit
2015-09-13
https://rs-lat.sputniknews.com/20220306/osim-za-macke-i-ruse-zapad-usao-u-monstruoznu-fazu--konacan-obracun-civilizacija-1
[/quote]
ali ne daš se iz us.
kaj je je.
sve vas pekinezere treba u sibir poslat.[/quote]
Klikni na link mamune schwapski pa cesh saznati nivo svoje demokracije.Ne bi mogao mrava zgaziti namjerno ali svaki dan molim boga da vam rusi parkiraju jednu na onaj usrani Berlin.Volio bih zivjeti u Rusiji jer josh samo oni iimaju netaknutu prirodu a veci su ljudi od vas schwaba 100 puta .Vas treba istrijebiti da planeta moze na miru ziivjeti.
[/quote]
ali ne daš se iz us.
kaj je je.
sve vas pekinezere treba u sibir poslat.[/quote]
Klikni na link mamune schwapski pa cesh saznati nivo svoje demokracije.Ne bi mogao mrava zgaziti namjerno ali svaki dan molim boga da vam rusi parkiraju jednu na onaj usrani Berlin.Volio bih zivjeti u Rusiji jer josh samo oni iimaju netaknutu prirodu a veci su ljudi od vas schwaba 100 puta .Vas treba istrijebiti da planeta moze na miru ziivjeti.
AMENveber wrote:ja se nisam nudio, niti mi ikada osim krvi biti dobrovoljni davatelj života.vuksadinare wrote:naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'veber wrote:
jes of kors.
1989e sam tek bio u jna.
za razliku od tebe, đemala, marca i sličnih branitelja u kontinuitetu sam bio u raznim vojskama.
kao što se ne hvalim npr darivanjem krvi kojim se ti tako voliš pohvaliti, a za svoje godine si trebao do sada imati barem kao i ja s plazmom.
2015-09-13
Ma boli me kurac.epikur37 wrote:FRANK wrote:Inace moja sestra zivi u grazu i cujen se ja snjom kako srbi po grazu navijaju za majcicu rusiju... ali neka ih u grazu
u Grazu komunisti drže vlast
moja teta isto živi tamo
Nas 5ero dice svi smo rodjeni u munchenu ii niko u njemu nije osta
Jedna sestra u grazu druga u malmo treca u zg ja di jesan jedna nazalost umrla
2015-09-13
ti kao i đemal.vuksadinare wrote:lik nisi ti normalan..znam dosta imocanaca pa cu ih pitat znaju li nekakvog imocanca u kostariki..imotski je malo mjesto gotovo svatko svakog zna..pa me bas zanima..FRANK wrote:Sta je trta....vuksadinare wrote:
...mir sa tobom
U ukrajine se gine za razliku od zg velesajma na kojem je poludjeli titin general dijelio cinove kako mu se prohtjelo.
znaš ekipu.
ja svaki put kada idem u rvacko strepim da me đemalovi frendovi ne dohvate.
najveći mi je strah od svetoja koji je obećao da će me s mojim gunom upucati na 50m.
koji ste vi likovi, to je za ne bilivit.
veber-
2014-12-30
Ja navijam za Rusiju i nemam pojma šta se tamo stvarno događa. Najviše bih voleo mir. Ipak tamo ginu Sloveni a korist izvlače Ameri i Kinezi.FRANK wrote:Navijam za ukrajinu ali nikad nisam volio iluzije i fantazijedzango wrote:Nemaš ti pojma. Oni sve videli svojim očima na Tviteru.FRANK wrote:
Uglavnom vidim na tisuce mrtvih rusa tone unistene ratne tehnike.
rekao si ne lazi sad..jos na starom forumu..da si mobiliziran bio 1989 u miliciju da sprijecis stbe u dolasku na miting u ljubljanu..ti uopce ne znas sto si pricao..ovo sam tocno od tebe zapamtio jer me to zanimalo pa sam ti postavio pitanje..a bila je neka tema o tim mitinzima..veber wrote:ja se nisam nudio, niti mi ikada osim krvi biti dobrovoljni davatelj života.vuksadinare wrote:naravno da idem...ti se nisi ponudio vidim..jak na rijecima djela slaba..ono..'ja sam svoje dao.bio sam mobiliziran u miliciju 1989 da sprijecim srbe mitingase da odu u ljubljanu'veber wrote:
jes of kors.
1989e sam tek bio u jna.
2015-09-08
Maa brate to se uzivilo da su neko i nesto.veber wrote:ti kao i đemal.vuksadinare wrote:lik nisi ti normalan..znam dosta imocanaca pa cu ih pitat znaju li nekakvog imocanca u kostariki..imotski je malo mjesto gotovo svatko svakog zna..pa me bas zanima..FRANK wrote:
Sta je trta....
znaš ekipu.
najveći mi je strah od svetoja koji je obećao da će me s mojim gunom upucati na 50m.
Cuj lika on zna imocane. Vau koja cast.
Ja u imotskom nisam nikad ni bio prijavljen.
Ali eto on zna imocane po zagrebu. Pa bog te nejeba ima ih valja 2 puta vise u zg nego u sugavom hdz leglu
2015-09-13
darth_vader dislikes this post
A iskreno u svom hedonistickom zivotu u centralnoj americi me zaboli kurac za rusiju i ukrajinu.dzango wrote:Ja navijam za Rusiju i nemam pojma šta se tamo stvarno događa. Najviše bih voleo mir. Ipak tamo ginu Sloveni a korist izvlače Ameri i Kinezi.FRANK wrote:Navijam za ukrajinu ali nikad nisam volio iluzije i fantazijedzango wrote:
Nemaš ti pojma. Oni sve videli svojim očima na Tviteru.
Tu di zivim zive i jedni i drugi i niko nikoga ne vridja
2015-09-13
epikur37 likes this post
tssss..jos ce ispast da nisi sad imocanac nego capljinac..daj odi hvatat papige..nemas veze ti sa imotskim...ko veber sa njemackom nacijomFRANK wrote:Maa brate to se uzivilo da su neko i nesto.veber wrote:ti kao i đemal.vuksadinare wrote:
lik nisi ti normalan..znam dosta imocanaca pa cu ih pitat znaju li nekakvog imocanca u kostariki..imotski je malo mjesto gotovo svatko svakog zna..pa me bas zanima..
znaš ekipu.
Ali eto on zna imocane po zagrebu. Pa bog te nejeba ima ih valja 2 puta vise u zg nego u sugavom hdz leglu
2015-09-08
Pa nisu Kinezi krivi šta se oni tamo međusobno kolju.dzango wrote:
Ja navijam za Rusiju i nemam pojma šta se tamo stvarno događa. Najviše bih voleo mir. Ipak tamo ginu Sloveni a korist izvlače Ameri i Kinezi.
A je još najbolje da nećeš profitirat na idiotima.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Imocanin po caci a po materi posusak.. vinjani idiote dezerterski.vuksadinare wrote:tssss..jos ce ispast da nisi sad imocanac nego capljinac..daj odi hvatat papige..nemas veze ti sa imotskim...ko veber sa njemackom nacijomFRANK wrote:Maa brate to se uzivilo da su neko i nesto.veber wrote:
ti kao i đemal.
znaš ekipu.
A sa veberom cak iman i neke zajednicke germanske gene.
Moja prabaka Anna je iz Innsbrucka
2015-09-13
Page 27 of 50 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 38 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu