Ruska invazija na Ukrajinu
Page 7 of 50
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
To bi baš bila šteta a posebno uzmemo li u obzir činjenicu da su do prije tri tjedna u viječu EU sve članice osim Mađarske i Grčke glasale protiv promjene izbornog zakona u BiH tj stale na stranu muslimana a protiv Hrvata i Hrvatske.Hartmann wrote:Rusija bila spremna na SVE te mjere,kako bi razvila svoje protumjere i zastitne mehanizme uvela.Problem je veliki,sto trenutna postava politike u zapadnoj Europi,nije svjesna da se igra izazivanja WW3.Tu vise nije bitno(cak i u ovom trenu),tko je odgovoran,tko vo ili ono cini.Pandorina kutija je otvorena..Sad je ostalo samo igra zivaca.Ova situacija me jako podsjeca na onu pred WW2.Postoji puno detalja koji se preklapajuf
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15RayMabus wrote:To bi baš bila šteta a posebno uzmemo li u obzir činjenicu da su do prije tri tjedna u viječu EU sve članice osim Mađarske i Grčke glasale protiv promjene izbornog zakona u BiH tj stale na stranu muslimana a protiv Hrvata i Hrvatske.Hartmann wrote:Rusija bila spremna na SVE te mjere,kako bi razvila svoje protumjere i zastitne mehanizme uvela.Problem je veliki,sto trenutna postava politike u zapadnoj Europi,nije svjesna da se igra izazivanja WW3.Tu vise nije bitno(cak i u ovom trenu),tko je odgovoran,tko vo ili ono cini.Pandorina kutija je otvorena..Sad je ostalo samo igra zivaca.Ova situacija me jako podsjeca na onu pred WW2.Postoji puno detalja koji se preklapajuf
Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.
Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.
Odesa se mora osvojiti jer :
1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim
2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.
4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )
5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
2014-04-11
Hartmann wrote:Dragovit wrote:Hartmann wrote:
Nema ovdje objektivnog pisanja,kao niti argumenata..Imam oko 500 gb materijala na hardu iz neovisnih izvora,kao i preko unakrsnog pretrazivanja.Rusi dakako imaju gubitke,ali su debelo nadmocni,jedino ih usporava,stav koji su i ranije iznijeli,da nece udarati po civilima i civilnim metama.Špekulirati o tome,dokle bi stigli da nisu imali obzira prema civilima,necu..Vidim ovdje ima na tona spekulacija i navijanja.
ne m'oš to ljudima objasniti.
ima nas par koji ovdje to pokušavamo, sve gluho.
niti ih briga što je dovelo do toga, niti koliko to već traje (od 2014.) ... ništa.
u podsvijesti ih pogoni 1941. i 369. pojačana pješačka pukovnija.
a sve u ime zapadnih vrijednosti.
nisu bili puno bolji niti 2014. kad je počelo to sve.
ali najbolji su mi oni koji su tada vikali ''naprijed putko, bandu gazi'', a sad zazivaju pad rusije.
i da, kaya pokazala veća muda od bilo koga u nato-u.
samo se nadam da to nije početak njezine menopauze.
onda ćemo tek najebati svi ovdje.
:)
Prije svega,treba se maniti navijanja.Meni su osobno Ukrajinci(oni normalni,ne nazi orjentirani) vrlo simpaticni narod..Gostoljubivi,za zabavu..Ovog ljeta sam planirao malo tamo u turizam,no avaj..rat se izrodi..prema Rusima imam respekt jer su jedna od najjacih nacija i prilicno su mocni.Sa takvima treba po svaku cijenu izbjegavati sukob.
TO sto je zapad pogurao sukob,izmedju Rusije i Ukrajine,a za radi Nord stream 2 i povecanog uticaja Rusije u Europi,je jedini razlog svemu ovome danas.amerika ne trpi u svojim pogranicnim zemljama susjedima,nikakvo oruzje od Rusije,pa tako,niti Rusija nece trpjeti nato u Ukrajini.Posteno i fer bi bilo demilitariziranje tih drzava oko US i Rusije,no,cabal ne staje sa pritiskom i svjestan je uvuci cijeli Svijetu WW3 samo radi svojih interesa.
nas par ovdje im to tupimo ovdje otkad je počeo rat.
to im je nemoguće za shvatiti. oni navijaju za ukre do daske.
onima koji to gledaju drugačije tj. koji su se odmaknuli od debla i vide šumu
odmah se lijepe etikete rusofila, tajne agenture, pete kolone, pišu se imena na metcima.
lovit će nas ...... svašta nešta.
ako ovako nastaviš, ideš im i ti na ciljnik.
debelu pancirku navuci.
Last edited by Dragovit on 6/3/2022, 10:33; edited 1 time in total
brže će biti napraviti popis onih koje nisu. uostalom to nisu sankcije nego specijalna operacija poboljšanja ruske ekonomije.vili40 wrote:Putin: Hoću popis zemalja koje su nam uvele sankcije, imate dva dana za to!
Last edited by kaya on 6/3/2022, 10:35; edited 1 time in total
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
UKRAJINSKI Airbnb domaćini preplavljeni su rezervacijama ljudi iz cijelog svijeta koji ne planiraju posjetiti tu zemlju. Dio je to kreativne kampanje na društvenim mrežama za financijsku pomoć opkoljenim Ukrajincima kojima je potrebna financijska pomoć dok ruske snage bombardiraju njihovu zemlju i prekidaju usluge.
Ideja je uzela maha 2. i 3. ožujka, a gosti iz cijelog svijeta rezervirali su više od 61 tisuću noćenja u Ukrajini, prema glasnogovorniku Airbnba. Više od polovice tih noćenja rezervirali su Amerikanci, rekao je glasnogovornik.
Jedan par koji je rezervirao smještaj od 3. do 10. ožujka u Kijevu, objavio je potvrdu na Twitteru i napisao: "Zdravo, Maria, moja supruga i ja smo upravo rezervirali vaš stan na tjedan dana, ali naravno nećemo doći u posjetu. Ovo je samo zato da dobijete nešto novca."
Drugi korisnik Twittera rekao je da su također rezervirali tjedan dana boravka i potaknuo druge da podijele tu ideju. Treći je pozvao Airbnb da smanji svoje naknade, koje se obično kreću od 3 do 15 posto, tako da ukrajinski domaćini primaju sav prihod. Glasnogovornik Airbnba rekao je da će se odreći naknada u zemlji.
"Cijenimo velikodušnost naše zajednice u ovom trenutku krize. Airbnb se također odriče svih naknada za goste i domaćine za sve rezervacije u Ukrajini u ovom trenutku", rekao je.
Ideja je uzela maha 2. i 3. ožujka, a gosti iz cijelog svijeta rezervirali su više od 61 tisuću noćenja u Ukrajini, prema glasnogovorniku Airbnba. Više od polovice tih noćenja rezervirali su Amerikanci, rekao je glasnogovornik.
Jedan par koji je rezervirao smještaj od 3. do 10. ožujka u Kijevu, objavio je potvrdu na Twitteru i napisao: "Zdravo, Maria, moja supruga i ja smo upravo rezervirali vaš stan na tjedan dana, ali naravno nećemo doći u posjetu. Ovo je samo zato da dobijete nešto novca."
Drugi korisnik Twittera rekao je da su također rezervirali tjedan dana boravka i potaknuo druge da podijele tu ideju. Treći je pozvao Airbnb da smanji svoje naknade, koje se obično kreću od 3 do 15 posto, tako da ukrajinski domaćini primaju sav prihod. Glasnogovornik Airbnba rekao je da će se odreći naknada u zemlji.
"Cijenimo velikodušnost naše zajednice u ovom trenutku krize. Airbnb se također odriče svih naknada za goste i domaćine za sve rezervacije u Ukrajini u ovom trenutku", rekao je.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Molitva za Ukrajinu - Молитва за Україну - Croatian choirs for Ukraine
(Crkvena himna!)
Eroo- Posts : 78935
2016-07-22
Zamisli ja sam članica EU i onda svi osim Mađarske i Grčke glasaju protiv mene u BiH i staju na stranu mujaga.
Fino.
Glupost se plaća.
Fino.
Glupost se plaća.
2014-04-11
samo da se maca ne poigra s osiguračimadebotoijusto wrote:
2014-04-16
ajdee...da pogodim, ono što su ga opet ameri provalili prije desetak dana i što piše već svugdje. bacati će biološko oružje, neki novi otrov.Hartmann wrote:
Ono sto je bitno znati,je cinjenica,da je n Macronovo pitanje Putinu,ovaj odgovorio..karikiram.. Vojna akcija ce se nastaviti kako je planirano do svojega kraja.Putin je isto tako izjavio da se od sad nadalje,tko god se direktno ukljuci u sukob svojim vojnim snagama,dozivjeti nesto sto nitko nikad nije dozivio.
IZ TOG RAZLOGA WASHINGTON i NATO su se ogradili od sukoba u Ukrajini.trpaju oruzje u Ukrajinu preko svojih proxyija,ubacuju se paravojne jedinice iz prilicno drzava Europe i to je to..
Rusija je jucer prekinula ratna djelovanja,jer je dogovoreno otvaranje koridora snabdjevanja ukrajinskim civilima(pohvalno)..
samo znaš šta, baciti će ovako i onako, na ukrajinu pravo. zato tvrdim da s takvima nema pregovora.samo najjača sila na njega po cijenu ww3. na budalu moraš luđe od njega.
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
AssadNaPodmornici wrote:Ta vam mapa nije točna. U toj mapi Rusi su okružili Harkiv, i druge gradove što nije istina. Na Sjeveru Ukraine, dakle od Kijeva do Donbasa Rusi nisu osvojili niti jedan veći grad. Kijev, Cherhakiv(kako se već zove sjeverno od Kijeva), Sumi, Harkiv još jedan dva grada svi su u rukama Ukraine. Ruski gubici su ogromni.
Jedino gdje su imali uspjeha jest dole na jugu, osvojili su Herson, Metlipol, Brodijansk, Novu Harkivku, Harkivku i elektranu kraj Zaporozja. Na istoku nekakav uspjeh osvajaju sela koja su do sada prazna, još uvijek niti jedan grad. Gledajući koliko su osvojili populacijskih centara realno 7-8%. A planirali su do današnjeg dana 60-70%.
Gubici su im ogromni jučer su avijacije izgubili i pilota i pazi samo ono što su Ukrainci snimili na kameri u vrijednosti 1.5 milijarde kn. To su gubici zračnih snaga uhvaćenih u kameri.
A Rusi su prema planu Lukasenka trebali osvojit 2/3 države i završit rat danas, sutra.
što je točno, a što nije to ćemo vidjeti.
zapad uglavnom prikazuje stanje staro par dana do tjedan.
proxyiji rusa nešto više nego što jest.
ali generalno - ukrajina uz svu pomoć zapada gubi rat i teritorij.
a tek je 11. dan invazije i rusi još nisu počeli gađati kolone oružja koje im ulaze na istoku.
što kad i to počnu zatvarati?
do večeri twitter stratezi i ratnici.
mješalica počela raditi.
;)
U POSLEDNJA 24 časa ruska avijacija je u području Kijeva oborila dva helikoptera Mi-8, šest dronova, uključujući "Bajraktar TB-2", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.
2014-04-11
Rusi su zbog svega toga, kao što se predviđalo, "skinuli rukavice".
Gardner kaže da se Rusija sada okrenula primitivnim, ali oprobanim taktikama - njezini vojnici prvo okruže grad pa ga ekstenzivno bombardiraju ne bi li slomili moral onima koji ga brane te koji jednostavno žele preživjeti.
Gardner smatra da ruskog predsjednika Vladimira Putina neće omesti osude koje zbog rastućeg broja civilnih žrtava na njegov račun stižu iz inozemstva.
Putin je svima jasno dao do znanja da ne kani obustaviti invaziju.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sto-se-to-dogodilo-ruskoj-vojsci-u-ukrajini-ekspert-ozbiljno-su-podbacili-bili-su-prisiljeni-prijeci-na-plan-b-15166541
-
Ideš do Rumunjske granice ? Ući ćeš u Transiistriju i tako trajno blokirati Moldaviju u NATO i EU ?
Fino.
Kako ide rumunjski način razmišljanja kad su glasali protiv mene u vijeću EU a u svezi Bosne ?
Tko jebe Hrvatsku, nevažna članica EU, mi smo Američke kujice a dat će i Njemačka pare a Srbi su nam ionako opasnost jer su ruske kujice pa ajmo gazit Srbe i Hrvate u BiH jer je to naša geopolitika.
PA PA MOLDAVIJA I RUMUNJSKA.
Gardner kaže da se Rusija sada okrenula primitivnim, ali oprobanim taktikama - njezini vojnici prvo okruže grad pa ga ekstenzivno bombardiraju ne bi li slomili moral onima koji ga brane te koji jednostavno žele preživjeti.
Gardner smatra da ruskog predsjednika Vladimira Putina neće omesti osude koje zbog rastućeg broja civilnih žrtava na njegov račun stižu iz inozemstva.
Putin je svima jasno dao do znanja da ne kani obustaviti invaziju.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sto-se-to-dogodilo-ruskoj-vojsci-u-ukrajini-ekspert-ozbiljno-su-podbacili-bili-su-prisiljeni-prijeci-na-plan-b-15166541
-
Ideš do Rumunjske granice ? Ući ćeš u Transiistriju i tako trajno blokirati Moldaviju u NATO i EU ?
Fino.
Kako ide rumunjski način razmišljanja kad su glasali protiv mene u vijeću EU a u svezi Bosne ?
Tko jebe Hrvatsku, nevažna članica EU, mi smo Američke kujice a dat će i Njemačka pare a Srbi su nam ionako opasnost jer su ruske kujice pa ajmo gazit Srbe i Hrvate u BiH jer je to naša geopolitika.
PA PA MOLDAVIJA I RUMUNJSKA.
2014-04-11
kaya wrote:brže će biti napraviti popis onih koje nisu. uostalom to nisu sankcije nego specijalna operacija poboljšanja ruske ekonomije.vili40 wrote:Putin: Hoću popis zemalja koje su nam uvele sankcije, imate dva dana za to!
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
rusija je bivša druga najjača vojska na svijetu, neki su tvrdili da je rusija realno najjača kopnena armija na svijetu, jača i od amerike, a ukraina sa druge strane je jedna od najsiromašnijih država europe. kada su takvi omjeri snaga onda se očekuje se ostvare zadani ciljevi u zadanom roku. Kao što je Amerika skršila Irak u 18 dana, osvojila cijelu državu sa svega par stotina mrtvih ili manje. kolona od nekoliko desetaka km im zapela van kijeva - da se kojim slučajem ratuju protiv turske koja ima modernu avijaciju(ukraincima nitko im nije htio prodati), preciznije projektile, i stotine dronove - bio bi teški pokolj.., elitni padobranci im pobijeni , u ukrainskim protunapadima doslovno im uništavaju kolone vozila.. hrpa toga napuštenog, ukrainci svako malo zarobe kolonu vozila vrijednu po 100injak milijuna kn..Dragovit wrote:AssadNaPodmornici wrote:Ta vam mapa nije točna. U toj mapi Rusi su okružili Harkiv, i druge gradove što nije istina. Na Sjeveru Ukraine, dakle od Kijeva do Donbasa Rusi nisu osvojili niti jedan veći grad. Kijev, Cherhakiv(kako se već zove sjeverno od Kijeva), Sumi, Harkiv još jedan dva grada svi su u rukama Ukraine. Ruski gubici su ogromni.
Jedino gdje su imali uspjeha jest dole na jugu, osvojili su Herson, Metlipol, Brodijansk, Novu Harkivku, Harkivku i elektranu kraj Zaporozja. Na istoku nekakav uspjeh osvajaju sela koja su do sada prazna, još uvijek niti jedan grad. Gledajući koliko su osvojili populacijskih centara realno 7-8%. A planirali su do današnjeg dana 60-70%.
Gubici su im ogromni jučer su avijacije izgubili i pilota i pazi samo ono što su Ukrainci snimili na kameri u vrijednosti 1.5 milijarde kn. To su gubici zračnih snaga uhvaćenih u kameri.
A Rusi su prema planu Lukasenka trebali osvojit 2/3 države i završit rat danas, sutra.
što je točno, a što nije to ćemo vidjeti.
zapad uglavnom prikazuje stanje staro par dana do tjedan.
proxyiji rusa nešto više nego što jest.
ali generalno - ukrajina uz svu pomoć zapada gubi rat i teritorij.
a tek je 11. dan invazije i rusi još nisu počeli gađati kolone oružja koje im ulaze na istoku.
što kad i to počnu zatvarati?
do večeri twitter stratezi i ratnici.
mješalica počela raditi.
;)
pazi ovo - broj mrtvih u ovih tjedan i više dana im je sigurno prestigao broj poginulih amerikanaca u 20godina ratovanja u Iraku(što uključuje i osvajanje iraka) . s obizrom da je rusija bila druga najjača vojska na svijetu(bila), i s obzirom da je hrpa ljudi tvrdila da su ruske kopnene snage jače čak i od američkih 1vs1, nakon ovoga "debakla" već im Poljaci, Rumunji prijete , Turci su se napalili itd..
od sve one puste modernizirane Ruske tehnike o kojoj se vrtila propaganda, ovdje šalju staro željezo gdje ih kombiniraju sa skupim sustavima itd.. mislim nije Rusija za podcjeniti , poznato je da se Rusi znaju prilagoditi i učiti, međutim država koja je ulagala 150milijardi €godišnje zadnjih 20godina u armiju se žestoko osramotila protiv države koja tek zadnjih par godina ulaže 5-10milijardi € godišnje
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
a ni on nije napravio agresiju i neće im oteti teritorij nego ima specijalnu operaciju spašavanja ukrajinaca od samih sebe.:)vuksadinare wrote:kaya wrote:brže će biti napraviti popis onih koje nisu. uostalom to nisu sankcije nego specijalna operacija poboljšanja ruske ekonomije.vili40 wrote:Putin: Hoću popis zemalja koje su nam uvele sankcije, imate dva dana za to!
2015-08-15
izgleda da su svi nazi ili bar dijelom samo rusi i srbi..samo vodja ruske paravojne formacije wagner sa obje strane vrata ima utetovirane ss-ovske oznake a prekjuceradnje demonstracije podrske putinu u beogradu organizirale stranke koje bastine i nacisticke vrijednosti ale eto ukri,hrvati i ameri su nacisti..Hartmann wrote:Dragovit wrote:Hartmann wrote:
Nema ovdje objektivnog pisanja,kao niti argumenata..Imam oko 500 gb materijala na hardu iz neovisnih izvora,kao i preko unakrsnog pretrazivanja.Rusi dakako imaju gubitke,ali su debelo nadmocni,jedino ih usporava,stav koji su i ranije iznijeli,da nece udarati po civilima i civilnim metama.Špekulirati o tome,dokle bi stigli da nisu imali obzira prema civilima,necu..Vidim ovdje ima na tona spekulacija i navijanja.
ne m'oš to ljudima objasniti.
ima nas par koji ovdje to pokušavamo, sve gluho.
niti ih briga što je dovelo do toga, niti koliko to već traje (od 2014.) ... ništa.
u podsvijesti ih pogoni 1941. i 369. pojačana pješačka pukovnija.
a sve u ime zapadnih vrijednosti.
nisu bili puno bolji niti 2014. kad je počelo to sve.
ali najbolji su mi oni koji su tada vikali ''naprijed putko, bandu gazi'', a sad zazivaju pad rusije.
i da, kaya pokazala veća muda od bilo koga u nato-u.
samo se nadam da to nije početak njezine menopauze.
onda ćemo tek najebati svi ovdje.
Prije svega,treba se maniti navijanja.Meni su osobno Ukrajinci(oni normalni,ne nazi orjentirani) vrlo simpaticni narod..Gostoljubivi,za zabavu..Ovog ljeta sam planirao malo tamo u turizam,no avaj..rat se izrodi..prema Rusima imam respekt jer su jedna od najjacih nacija i prilicno su mocni.Sa takvima treba po svaku cijenu izbjegavati sukob.
TO sto je zapad pogurao sukob,izmedju Rusije i Ukrajine,a za radi Nord stream 2 i povecanog uticaja Rusije u Europi,je jedini razlog svemu ovome danas.amerika ne trpi u svojim pogranicnim zemljama susjedima,nikakvo oruzje od Rusije,pa tako,niti Rusija nece trpjeti nato u Ukrajini.Posteno i fer bi bilo demilitariziranje tih drzava oko US i Rusije,no,cabal ne staje sa pritiskom i svjestan je uvuci cijeli Svijetu WW3 samo radi svojih interesa.
2015-09-08
definitivnp je kopirao milosevica a ionak nije skrivao da mu slobo nije da mu nije bio dragkaya wrote:a ni on nije napravio agresiju i neće im oteti teritorij nego ima specijalnu operaciju spašavanja ukrajinaca od samih sebe.:)vuksadinare wrote:kaya wrote:
brže će biti napraviti popis onih koje nisu. uostalom to nisu sankcije nego specijalna operacija poboljšanja ruske ekonomije.
2015-09-08
azov,hos,zng nacisti...arkanovci,beli orlovi,wagner i ceceni prava mila i cila djeca
2015-09-08
Ruse treba sjebatRayMabus wrote:by RayMabus Mon 28 Feb - 2:15RayMabus wrote:To bi baš bila šteta a posebno uzmemo li u obzir činjenicu da su do prije tri tjedna u viječu EU sve članice osim Mađarske i Grčke glasale protiv promjene izbornog zakona u BiH tj stale na stranu muslimana a protiv Hrvata i Hrvatske.Hartmann wrote:Rusija bila spremna na SVE te mjere,kako bi razvila svoje protumjere i zastitne mehanizme uvela.Problem je veliki,sto trenutna postava politike u zapadnoj Europi,nije svjesna da se igra izazivanja WW3.Tu vise nije bitno(cak i u ovom trenu),tko je odgovoran,tko vo ili ono cini.Pandorina kutija je otvorena..Sad je ostalo samo igra zivaca.Ova situacija me jako podsjeca na onu pred WW2.Postoji puno detalja koji se preklapajuf
Baš me brige za Mariupolj. Jasno je da je ruska mornarica to odlučila zauzet kako im se ne bi sutra neki Briti tu stacionirali s raketama za gađanje druge obale Azovskog mora tj Rusije.
Šta će oni tamo u tom Mariupoliju ili ne boli me kurac. Kad se to osvoji onda ono mornarice iz Azovskog mora izlazi u Crno more i skupa s tom oklopnom vojskom ide na Odesu i središnju Ukrajinu u prostor između Kijeva i Odese.
Odesa se mora osvojiti jer :
1. Da NATO nema još jednu državu na Crnom moru a koja je izrazito antiruska i želi vratiti Krim
2. Da se prekine veza Kijeva ( čak i ako isti ne padne ) s morem ali i s Turskom koja koliko vidim s onim dronovima šta je dala Ukri dobro rokaju Ruse na tlu.
3. Da se spoje s Moldavijom i povrate Transisitriju i osiguraju da Moldavija neće u EU i NATO.
4. Da izađu na rumunsjku granicu a šta je delta Dunava i imaju kontrolu na ušću Dunava ( nije u Ukrajini al je granica i imaju uvid odma )
5. Da se zacementira more oko Zmijskog ostrva ( Ukrajina ne bi imala onda više nikakvi izlaz na more ) i zablokiraju plinska polja koja se nalaze dijelom u rumunjskim vodama kako Rumunji ( čitaj američke, britanske i druge firme ) ne bi mogle tu vadit plin jer plina Rumunjska ima za još samo deset godina ( nalazi se unutra u Transilvaniji ta nalazišta koja imaju plina za Rumunjsku tek za još deset godina ).
2014-04-16
Page 7 of 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu