Ruska invazija na Ukrajinu
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Hektorović wrote:Sad se otvara i pitanje jel Siriju spasila Ruska intervencija ili Iranska konsolidacija raznih lokalnih milicija u NDF sa nekih 250000 ljudi i pretvaranje Sirijske armije iz oklopno-mehanizirane jurišne sile u topničku i zračnu podršku.
Ruski projekt stvaranja 5 jurišnog korpusa po Ruskom vojnom modelu je u Siriji propao.
Sve pomalo. Ruske zracne snage + wagner + iran,hezbolah,... Assadu je doslo pomoci puno jedinica s vecim vojnim iskustvom. Plus sto je sa svim time se ocito rukovodilo i uskladjivalo.. .postojala je hijerarhija. Dok su protivnici se tukli i s njima i medju sobom.
Guest- Guest
Ameri su ovo izveli maestralno
Ukri su daleko najveci debili
A za njima Rusi
A za njima Rusi
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A ti si debil u p. materinu...valjda tako ide gradacija na tvom jeziku.Ringo10 wrote:Ameri su ovo izveli maestralno
A za njima Rusi
Eroo- Posts : 78710
2016-07-22
Hektorović wrote:melkior wrote:Ma debilana od rata, i to malo žešća.
E da nije Trump dronirao generala Sulejmania, sad bi ga Putler zvao za pomoć.
Trump jednim potezom dobio rat xD
4D šah mat
Hektorović likes this post
MaximusDecimusMiridije wrote:Hektorović wrote:haha ostavljaju T-90tke uz jestu jer su ostali bez goriva... a sve je nekih 100-200 kilometara od Ruske granice.
Pa Sirijska vojska i Hizbe su naspram njih genijalci koji su godinama imali urednu logistiku po Aleppu i Deir el Zoru...
Nije mi jedino jasno ako vec ostavljas tako opremu...da ne dignu u zrak istu. Jedino ako je panika pa ljudi gledaju izvuc zivu glavu i ne misle na opremu ali ovako? Jedino ako racunaju da tu ima proc neka kolona pa ce to svakako pokupiti.
Godinama smo ovdje ismijavali drljavu SAA i njihove debilne poteze, a sad su ih Ruje u 5 dana nadmašile u debilnosti i nesposobnosti.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AlfaOmega wrote:Zamutili vodu i sad iz daljine se smijuRingo10 wrote:Amerima kapa do poda
Tebi sam duzan ispriku. Ne moramo se voliti ali onakve stvari se ne pisu. Lakse je ignorirati.
Nisam ono trebao napisati i stvarno isprike. Sto je previse je previse.
Guest- Guest
A ništa. Streljat ćemo Šogua jer nije izvršija naređenje cara Putina.
Ionako je neki Tibetanac pa neće Rusi puno plakat za njime.
Ionako je neki Tibetanac pa neće Rusi puno plakat za njime.
RayMabus- Posts : 183872
2014-04-11
mortal wrote:Šta misliš koliko je Hrvata bez iskustva branilo Hrvatsku??kic wrote:
ne znam, ali ohrabrivanje civila s ukrajinske strane da se opiru i nogama i rukama, prave se kokteli i dijele kalaši, a sigurno da nemaju baš iskustva s tim, ne znam, u trenucima kad ipak nisu meta ruske vojske, mislim da samo može im se loše vratiti.. s druge strane Rusi će vidjeti da je narod protiv njih i da odjebu..
Misliš li da bi pružili otpor da nije bilo tako?
Iz cijelog svijeta stiže potpora raznih vrsta, ali nitko ne zaustavlja Ruse koji sve jače udaraju, sve više površine zauzimaju niti im itko šalje vojsku u pomoć. Ne može 40 milijuna ljudi otići u izbjeglištvo. Predati se ne žele.
Ljudi bi izginuli ili od udara neprijteljskog oružja ili fizičkog djelovanja zločinačke osvajačke vojske. Dakle bolje da se sami brane ili sami raznesu. Nisu svi zaštitnički nastrojeni. Da jesu ne bi napadali.
ima dosta prijateljske vatre, danas sam vidio neki klip kako ženska baca koktel iz auta, i usput sebe zapalila...
jednom se živi, otpor je normalan, ali svak ima svoju neku ulogu, nisu svi ratnici..
Hektorović likes this post
Hektorović wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Hektorović wrote:haha ostavljaju T-90tke uz jestu jer su ostali bez goriva... a sve je nekih 100-200 kilometara od Ruske granice.
Pa Sirijska vojska i Hizbe su naspram njih genijalci koji su godinama imali urednu logistiku po Aleppu i Deir el Zoru...
Nije mi jedino jasno ako vec ostavljas tako opremu...da ne dignu u zrak istu. Jedino ako je panika pa ljudi gledaju izvuc zivu glavu i ne misle na opremu ali ovako? Jedino ako racunaju da tu ima proc neka kolona pa ce to svakako pokupiti.
Godinama smo ovdje ismijavali drljavu SAA i njihove debilne poteze, a sad su ih Ruje u 5 dana nadmašile u debilnosti i nesposobnosti.
To su jebene osnove...kad izadjes unistis opremu....par miliona eura ostaviti na cesti u ratu pogotovo ovako.
Guest- Guest
Ringo10 wrote:Ameri su ovo izveli maestralno
A za njima Rusi
Ameri apsolutno ništa nisu izveli.
Ukri su se pokazali puno boljima nego što je to itko očekivao.
Rusi su ispali totalna lakrdija koja mora pribjegavati nuklarnim prijetnjama a Putin totalnim luđakom.
2018-04-10
Šandor Winnetou likes this post
svi oni pokazatelji za korupciju su tako izgledali, ako upišeš na internetu coruption perception index, ono rusija brutalno crveno, prema njih hrvatska izgleda kao švicarska.Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:https://twitter.com/Just_Enemy/status/1498404578915766272
pazi ovo ukrainci kod rusa našli military ration pakete kojima je istekao rok trajanja prije 5-6godina.
dakle na terenu si, nisi jeo kuhano tjedan dana, i onda jedeš hranu kojoj je rok trajanja istekao prije 5-6godina. odlična šansa da dobiješ proljev i dehidriraš a ti već onako gladan, neispavan, iscrpljen i smrznut na ukrainskim stepama. ukrainski vojnici spavaju u gradovima imaju toplu vodu, krevete, struju, grijanje, tople obroke, a jadni rusi se smrzavaju vanka , i vidimo da je logistika sjebana. to je očajno za moral.
pa naša oluja je bila kao švicarski sat spram ovoga
Pa ako misiš da je HDZ lopovski, onda nisi upoznao Jedinstvenu Rusiju. Prema njima je HDZ Ciceronski predan državnom boljitku i moralnim obvezama.
a mene ekipa uvjerava da je tamo sve super, razvija se industrija, vojska tip-top, gradovi se razvijaju.. a sa druge strane gledam te indexe korupcije među najgorima na svijetu.. i nije mi jasno, vjerovati nekim ekonomskim podacima, ili što ekipa piše po internetu.. izgleda da je korupcija brutalna , čitao sam još jednu analizu sličnu hofrmanovoj(možda je i bila njegova) o razmjeru korupcije u RU vojsci.
doslovno bio jedan Ruski general koji je radio brutalne reforme, rezao korupciju, ali ga je Putin smjenio pod pritiskom oligarha,lobista, medija.. stavili su ovoga Shogiua (kako se već zove) lik je praktički tu birokrat još od doba jelcina , čak i prije, lik zna "plivati" u toj ruskoj "korumpiranoj dubokoj državi", popularan je u medijima jer te medije financiraju ruski oligarski koji zarađuju milijarde dolara na korupciji u armiji.. a taj azijat lijepo potpisuje izvješća gdje Putin čitao da su opremili vojscu, tenkove, avione, da su vojnici top istrenirani, nahranjeni, a netko u pozadini krade milijarde i milijarde , a vojska izgleda dobija kurac, pa rusi na papiru navodno imaju 1000 T-90 tenkova na tisuće moderniziranih T-72 i T-80tih na zadnjim standardima, stotine najnovijih lovaca..
a ovdje uglavnom idu sa doslovno sovjetskim željezom i suhojevima 27 .. gdje su te T-90etke sa Štorom(kako se već zove onaj sustav anti raketne zaštite) itd? gdje su Armate? Gdje su zadnji suhojevi?
nije valjda da Putin dobija izvješće o svoj toj tehnici koja ne postoji?
MaximusDecimusMiridije wrote:Hektorović wrote:Sad se otvara i pitanje jel Siriju spasila Ruska intervencija ili Iranska konsolidacija raznih lokalnih milicija u NDF sa nekih 250000 ljudi i pretvaranje Sirijske armije iz oklopno-mehanizirane jurišne sile u topničku i zračnu podršku.
Ruski projekt stvaranja 5 jurišnog korpusa po Ruskom vojnom modelu je u Siriji propao.
Sve pomalo. Ruske zracne snage + wagner + iran,hezbolah,... Assadu je doslo pomoci puno jedinica s vecim vojnim iskustvom. Plus sto je sa svim time se ocito rukovodilo i uskladjivalo.. .postojala je hijerarhija. Dok su protivnici se tukli i s njima i medju sobom.
Što očito fali u ovom Ruskom pokušaju ratovanja koji se krenuo rasipati nakon 4 dana.
2018-04-10
Baš nam to sad triba kod pregovora oko izbornog zakona u BiH.Hektorović wrote:Ringo10 wrote:Ameri su ovo izveli maestralno
A za njima Rusi
Ameri apsolutno ništa nisu izveli.
Ukri su se pokazali puno boljima nego što je to itko očekivao.
Rusi su ispali totalna lakrdija koja mora pribjegavati nuklarnim prijetnjama a Putin totalnim luđakom.
2014-04-11
Hektorović wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Hektorović wrote:Sad se otvara i pitanje jel Siriju spasila Ruska intervencija ili Iranska konsolidacija raznih lokalnih milicija u NDF sa nekih 250000 ljudi i pretvaranje Sirijske armije iz oklopno-mehanizirane jurišne sile u topničku i zračnu podršku.
Što očito fali u ovom Ruskom pokušaju ratovanja koji se krenuo rasipati nakon 4 dana.
Za sada yep. Dobit ce na kraju na foru brojeva...ili ako krenu bukvalno unistavat gradove krenut ce se predavati da zastite stanovnistvo.
Ali Ruska vojska ko vojska nakon svih pizdarija izriganig zadnjih godina ..pristup protivniku,propusti...
Guest- Guest
Hektorović wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Hektorović wrote:haha ostavljaju T-90tke uz jestu jer su ostali bez goriva... a sve je nekih 100-200 kilometara od Ruske granice.
If Russia was willing to do a war like America does war – with high levels of civilian casualties – this war would take about 45 minutes.
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:svi oni pokazatelji za korupciju su tako izgledali, ako upišeš na internetu coruption perception index, ono rusija brutalno crveno, prema njih hrvatska izgleda kao švicarska.
a mene ekipa uvjerava da je tamo sve super, razvija se industrija, vojska tip-top, gradovi se razvijaju.. a sa druge strane gledam te indexe korupcije među najgorima na svijetu.. i nije mi jasno, vjerovati nekim ekonomskim podacima, ili što ekipa piše po internetu.. izgleda da je korupcija brutalna , čitao sam još jednu analizu sličnu hofrmanovoj(možda je i bila njegova) o razmjeru korupcije u RU vojsci.
doslovno bio jedan Ruski general koji je radio brutalne reforme, rezao korupciju, ali ga je Putin smjenio pod pritiskom oligarha,lobista, medija.. stavili su ovoga Shogiua (kako se već zove) lik je praktički tu birokrat još od doba jelcina , čak i prije, lik zna "plivati" u toj ruskoj "korumpiranoj dubokoj državi", popularan je u medijima jer te medije financiraju ruski oligarski koji zarađuju milijarde dolara na korupciji u armiji.. a taj azijat lijepo potpisuje izvješća gdje Putin čitao da su opremili vojscu, tenkove, avione, da su vojnici top istrenirani, nahranjeni, a netko u pozadini krade milijarde i milijarde , a vojska izgleda dobija kurac, pa rusi na papiru navodno imaju 1000 T-90 tenkova na tisuće moderniziranih T-72 i T-80tih na zadnjim standardima, stotine najnovijih lovaca..
a ovdje uglavnom idu sa doslovno sovjetskim željezom i suhojevima 27 .. gdje su te T-90etke sa Štorom(kako se već zove onaj sustav anti raketne zaštite) itd? gdje su Armate? Gdje su zadnji suhojevi?
nije valjda da Putin dobija izvješće o svoj toj tehnici koja ne postoji?
Prije Shoygua je bio Serdukov, on je čistio ali su smjenu pritisli generali i vojno industrijski lobi.
Shoygu je više majstor PR-a a najviše a krade se od pukova i satnija do generalštaba. Samo u Siriji je Navalny našao kako je nestala milijarda dolara u logistici.
Ma čudno je to. ao što Kofman kaže, što uopće nisu koristili 95% zračnih snaga koje imaju u blizini. Kao da su Rusi očekivali kako će ovi kapitulirati nakon što izvrše desant od 600 ljudi na aerodrom kod Kijeva.
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Konvoj ruskih tenkova i drugih vojnih vozila koja idu ka Kijevu proteže se na čak 27 kilometara, javlja Reuters.
Satelitske snimke konvoja u ponedjeljak tokom poslijepodneva napravila je kompanija Maxar, a one otkrivaju da se konvoj nalazi blizu aerodroma Antonov, za koji su se prošlih dana vodile oštre bitke.
Ako je to točno, to znači da se sam konvoj, to jest njegov prvi dio, nalazi na 30-tak kilometara od samog Kijeva.
-
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/2/28/satelitske-snimke-konvoj-ruskih-tenkova-dug-27-kilometara-ide-prema-kijevu
Satelitske snimke konvoja u ponedjeljak tokom poslijepodneva napravila je kompanija Maxar, a one otkrivaju da se konvoj nalazi blizu aerodroma Antonov, za koji su se prošlih dana vodile oštre bitke.
Ako je to točno, to znači da se sam konvoj, to jest njegov prvi dio, nalazi na 30-tak kilometara od samog Kijeva.
-
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2022/2/28/satelitske-snimke-konvoj-ruskih-tenkova-dug-27-kilometara-ide-prema-kijevu
2014-04-11
ja stalno pišem o tomeAlfaOmega wrote:Što ti misliš o svemu kad smo kod svega?mortal wrote::-D tebe bi trebao pitati za mišljenjeRingo10 wrote:Hektore, vjerujete u svakakve gluposti
ne želim ponavljati
Putin nije smio izvršiti agresiju na Ukrajinu. Ukrajina je međunarodno priznata država. Ima pravo odlučivati kuda će i na koji način.
Iz priloženog se vidi da je Putinu cilj cijela Ukrajina
Sve što navodi ne može opravdati ovo što radi i sve je mogao riješiti na bolji način- pregovorima i dogovorima
Nešto mi udara kako je možda mislio izvršiti brzo osvajanje Ukrajine pa s braćom Srbima osvojiti Kosovo, tko zna možda i Albaniju (sudeći po Vučićevom komentaru o Albaniji kao ne nekoj sili), zatim spajanje RS i Bosne sa Srbijom i bar onaj dio Hrvatske države koji srbi spominju u memorandumu 2 (skoro pola slavonije) a koji je već dijelom dobio kroz Agrokor. Čak bi tu napomenula i drugu zemlju u Slavoniji i novi prijedlog zakona da se zemlja neće smjeti prodati dok se ne ponudi državi, a mi se samo možemo pitati za koga je ta zemlja, za koga državna služba uzima zemlju. O tome se govori na veliko a odgovori se ne znaju.
U par navrata su mi se obraćali sa sve je ovo naše.
Čak mi je jedna to došla reći u mom prostoru, na mojoj zemlji. Reko ne znam tko ste, ali tko jeste da jeste ovo je prije svega moje.
Ne znam zašto bi neki Hrvat imao potrebu reći sve je ovo naše... To rade osobe loših namjera
Sve mi to jako smrdi na dugo planiran cilj.
S druge strane Eu i njihove službe drže sve pod svojom kontrolom (židovi). Govore kako će svi resursi biti pod kontrolom. Čak se navode i minerali. Hrvatska još ni ne poznaje svoje rudno bogatstvo, ali dolaze oni koji znaju i običan čovjek neće imati pristupa na svojoj tj Hrvatskoj zemlji. To je velika prijevara i pljačka. Hladni rat i okupaacija!!
Last edited by mortal on Mon 28 Feb - 22:43; edited 1 time in total
2014-04-16
On čeka da rusi pobjede pa će onda rusi i srbi napasti kosovo i vratiti ga.vili40 wrote:.Onaj mentalnoporemečeni sa teniskim laktom i platfusom na mozgu i sa đokovićevim avatarom brlja po floridi i jebe zapadu sve po spisku,pa mater ti jebem primitivnu pa što radiš tamo?Evo prihvatit će te sigurno putko pa igraj tenis sa čečenima jabali te oni su ipak tvoji.
Uopće nije poremećen, samo malo..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
Koje gluposti ovdje
Rusi su krenuli sa vrlo ogranicenim snagama. Sad uvode glavninu.
Zauzeli su dosta teritorija. Ali do sada je presporo
Previse mekano idu. Kadirov je u pravu.
Rusi su krenuli sa vrlo ogranicenim snagama. Sad uvode glavninu.
Zauzeli su dosta teritorija. Ali do sada je presporo
Previse mekano idu. Kadirov je u pravu.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu