ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 31 of 50 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by niels 28/2/2022, 01:00

veber wrote:
niels wrote:
AlfaOmega wrote:Pusti čovjeka nek komentariše, šta se pališ, jeba te.

Ne razumijem ostrašćenost, ovo je za Europu katastrofa, što god tko mislio i kako god ovo završilo.

Da, ja u Europu računam i Rusiju.
deda, rat moraš gledati kao ekonomski prosperitet.
pisao sam prije da je to dobro za ekonomiju.

rusi nikada nisu bili dio europe, ali su graničili s istom.
ural je bio granica europe, ali to ne podrazumijeva da su stanovnici dio kulture.

kijev je postojao prije moskve.

Dobro je za dugoročnu ekonomsku neovisnost i stabilnost.

Dobro je za homogenost i EU i NATO.

Dobro je za reafirmiranje temelja i principa na kojima počiva zapadna civilizacija i Europa.

Ali ako rat i jest dobar za ekonomiju, onda predlažem da se nađe manje opasan način zarade. :)

Do Urala živi 95% stanovništva Rusije i gotovo svi Velikorusi. Činjenica jest da su Europljani, možda i nisu Norvežani ili Nizozemci, ali su Europljani.

Ako su Bosanci, Srbi i Albanci Europljani, onda su to svakako i Rusi, ili barem Velikorusi.

niels

2021-04-26

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:01

Pravi rat tek slijedi ako propadnu pregovori

Inace, ne znam je li istina da je Igor Kolomojski nadjen mrtav u svojoj kuci...navodno srcani udar
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:02

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:03

Ringo10 wrote:Pravi rat tek slijedi ako propadnu pregovori

Inace, ne znam je li istina da je Igor Kolomojski nadjen mrtav u svojoj kuci...navodno srcani udar
Zar nije on pobiga sa ostalim ukrajinskim oligarsima još pri dva tjedna?

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:06

Ma da, vjerojatno dezinformacija

Jebem ti, pa koliko laznih vijesti kruzi okolo. Ne mozes vjerovati nikome nista
A te oligarhe, majke mi treba sve za muda povjesat
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by veber 28/2/2022, 01:09

niels wrote:
veber wrote:
niels wrote:

Ne razumijem ostrašćenost, ovo je za Europu katastrofa, što god tko mislio i kako god ovo završilo.

Da, ja u Europu računam i Rusiju.
deda, rat moraš gledati kao ekonomski prosperitet.
pisao sam prije da je to dobro za ekonomiju.

rusi nikada nisu bili dio europe, ali su graničili s istom.
ural je bio granica europe, ali to ne podrazumijeva da su stanovnici dio kulture.

kijev je postojao prije moskve.

Dobro je za dugoročnu ekonomsku neovisnost i stabilnost.

Dobro je za homogenost i EU i NATO.

Dobro je za reafirmiranje temelja i principa na kojima počiva zapadna civilizacija i Europa.

Ali ako rat i jest dobar za ekonomiju, onda predlažem da se nađe manje opasan način zarade. :)

Do Urala živi 95% stanovništva Rusije i gotovo svi Velikorusi. Činjenica jest da su Europljani, možda i nisu Norvežani ili Nizozemci, ali su Europljani.

Ako su Bosanci, Srbi i Albanci Europljani, onda su to svakako i Rusi, ili barem Velikorusi.
ni ti niti ja ne znamo što je uzrok.
putin je zaigrao jako opasnu igru.
zašto je to napravio je upitno.

u igri bez atomika, puši debelu kurčinu.

ovo je marginalan forum pa nitko ne čita neke ozbiljnije analize ili projekcije.
a, pisao sam o tome.

mene je samo iznenadila njemačka odluka, beskompromisna, ulitimativna i po svemu nepovratna.

kada netko u parlamentu izjavi da će otpisati 11 milijardi investicija i pride veli da ne bu više koristio plinovod. onda je to teška odluka.
veber
veber

Male
2014-12-30

michaellcmacha and niels like this post

Back to top Go down

Post by niels 28/2/2022, 01:09

AlfaOmega wrote:
niels wrote:

Ne razumijem, pred par dana su slavili kao da se dijele pare, a sad izmišljaju bajke kako eto dobri Rusi neće da se bore ili nisu poslali ni četvrtinu svojih snaga ili što već.

Dosta pratim i čitam i iznosim samo ono što je potvrđeno/lako je potvrditi. Mimo toga, pročitao sam brdo analiza, kolumni, neprovjerenih podataka, indicija, glasina itd. pa sam vas istih poštedio, ali ne mora značiti da nisu točne. I pričam s ljudima, koji znaju nešto o nečemu, a i ja znam ponešto o nečemu.

Uglavnom, znam puno više nego što tu iznosim, ali nisam tu da vas umaram nagađanjima ili općim mjestima.
Pa et, usporedi Čečeniju i Siriju pa vidi što je pravi rat sa ovim što se u Ukrajini dešava.

Očito se nešto dešava s ruskom vojskom na terenu, osim ogorčenog ukrajinskog otpora.

Ako misliš invazijom srušiti režim i instalirati sebi odane ljude, to se tako ne radi. Ako misliš osvojiti toliku zemlju, to se tako ne radi. Ako misliš anektirati dvije oblasti, ni to se tako ne radi.

Po meni, Rusija je napala Ukrajinu bez cilja i jasnog plana kako do tog cilja doći. A zna se tko to mora formulirati, vojska razrađuje operativni plan, radi se medijska i PR priprema i mobilizira se vrh novog režima i pokrajine koje bi ga podržale, kao i njihovi resursi.

Amerikanci su se stravično osramotili u Iraku i Afganistanu, ali barem su te komponente imali.
niels
niels

Male
2021-04-26

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by niels 28/2/2022, 01:15

Pa ja se slažem da ovo nije Situacijska soba ispod Bijele kuće :)

ali svejedno rado pročitam stvari koje neki korisnici postaju, dijagram je danas imao kvalitetnih upisa, miha, standardno yoda, Alfa i Ringo prate to s druge strane i sve je to ok.

Možda i pratimo kaotičan rat, ali ga pratimo organizirano :)
niels
niels

Male
2021-04-26

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:18

niels wrote:
AlfaOmega wrote:
niels wrote:

Ne razumijem, pred par dana su slavili kao da se dijele pare, a sad izmišljaju bajke kako eto dobri Rusi neće da se bore ili nisu poslali ni četvrtinu svojih snaga ili što već.

Dosta pratim i čitam i iznosim samo ono što je potvrđeno/lako je potvrditi. Mimo toga, pročitao sam brdo analiza, kolumni, neprovjerenih podataka, indicija, glasina itd. pa sam vas istih poštedio, ali ne mora značiti da nisu točne. I pričam s ljudima, koji znaju nešto o nečemu, a i ja znam ponešto o nečemu.

Uglavnom, znam puno više nego što tu iznosim, ali nisam tu da vas umaram nagađanjima ili općim mjestima.
Pa et, usporedi Čečeniju i Siriju pa vidi što je pravi rat sa ovim što se u Ukrajini dešava.

Očito se nešto dešava s ruskom vojskom na terenu, osim ogorčenog ukrajinskog otpora.

Ako misliš invazijom srušiti režim i instalirati sebi odane ljude, to se tako ne radi. Ako misliš osvojiti toliku zemlju, to se tako ne radi. Ako misliš anektirati dvije oblasti, ni to se tako ne radi.
Da, u pravu si, o tome i govorim svo vrijeme. Očito da:
1. Nije cilj strušiti režim
2. Osvojiti zemlju

Dakle, cilj onda može biti samo jedan - pucanje vaspitne, iliti ga demonstrativni rat. Ono, niste htjeli slušati dok smo upozoravali, odjebali ste Sporazum iz Minska, mislili ste da blefiramo, e pa evo pokaz da NE blefiramo.

Što se tiče pak anektiranja ovih oblasti, tu nisi u pravu. To je done deal.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:20

Ukrima su se zatresle gaće, i to je bitno. Ok, akcija, takva kakva jest po sebi nemre biti drugačija neg drljava i krajnje rizična za ruske momke (jer očito nemaju odobrenje koristiti sva raspoloživa sredstva na terenu). 
To je taktička greška, ili pak rizik koji je Putin svjesno preuzeo. 
Danas kreću pregovori, vidit ćemo što će biti. 
Možda se Putinu sve struši o glavu, a možda i ne.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/2/2022, 01:21

Trenutak kad je ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjedio da se ruske snage s nuklearnim oružjem podignu na visok stupanj pripravnosti, zabilježile su kamere, a posebno je zanimljiv bio izraz lica ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.  Društvenim mrežama proširila se snimka koja prikazuje ruskog ministra koji sluša predsjednika Putina, no izraz njegova lica sve govori. 
Ruska invazija na Ukrajinu - Page 31 7eee2649947788546f1e
- Razumijem - kratko je odgovorio Putinu kada mu je ovaj rekao da se ruske nuklearne snage stave u stupanj pripravnosti.  - Ovo nije prvi put u posljednje vrijeme da Šojgu izgleda vrlo nelagodno dok prima naredbe od Putina - komentirali su novinari Financial Timesa. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/video-pogledajte-izraz-lica-ruskog-ministra-obrane-kada-mu-je-putin-izdao-naredbu-koja-je-zgrozila-svijet-1566938 - www.vecernji.hr
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:36

AlfaOmega wrote:Ukrima su se zatresle gaće, i to je bitno. Ok, akcija, takva kakva jest po sebi nemre biti drugačija neg drljava i krajnje rizična za ruske momke (jer očito nemaju odobrenje koristiti sva raspoloživa sredstva na terenu). 
Pitanje je sta je uopce cilj ove akcije

Ovo do sada je nekakkva demonstracija moci, to jos nije pravi rat

Mislim da se ocekuje rezultat pregovora
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:39

Cilj je pokazati da je vrag odnija šalu. Evo, počinju se na jugu formirati kotlovi sa zarobljenim formacijama ukrajinskih snaga. 
I ti kotlovi će također biti argument u pregovorima.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:41

AlfaOmega wrote:Cilj je pokazati da je vrag odnija šalu. Evo, počinju se na jugu formirati kotlovi sa zarobljenim formacijama ukrajinskih snaga. 
Ako im uhvate pola armije u onaj veliki kotao, a sigurno hoce,  onda su propali

Kazu da im je tu odsjeceno 10 do 12 brigada

Vec sad ne mogu da se izvuku odatle jer su pod vatrenom kontrolom

Pokusali izaci sa tehnikom pa se morali vratiti u Kramatorsk
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by niels 28/2/2022, 01:44

AlfaOmega wrote:Ukrima su se zatresle gaće, i to je bitno. Ok, akcija, takva kakva jest po sebi nemre biti drugačija neg drljava i krajnje rizična za ruske momke (jer očito nemaju odobrenje koristiti sva raspoloživa sredstva na terenu). 

To je političko manevriranje, ne možeš koristiti vojsku i njenu krvavo stečenu reputaciju.

OK da su proveli podzemne nuklearne pokuse na svojoj strani granice, odmah do Harkova, ili na Krimu. Ok da su ušli s vojskom da “zaštite” Donjeck i Luganjsk.

Zaplašili su Ukrajince, normalno, ali ljudi se - bore. Ni Europa ni NATO nisu impresionirani, domišljaju se kako zabraniti pticama da lete u Rusiju ili oblacima da prelaze granicu. Uvode im brutalne sankcije, koje čak ni jedna Rusija si ne može priuštiti, pa taman bacila čitavu Ukrajinu u nokaut.

Uostalom, netko je dobro primjetio “Luganjsk i Donjeck su im puno korisniji u Ukrajini, nego u Rusiji”. Bilo kako bilo, anektiralo bi ih mirno, Kijev bi vrištao, nekih sankcija bi bilo, ali to je to.

Uveli su vojsku iz četri glavna pravca u zemlju, u zadnjih 24-48 su otvorili još tri. Evidentno je da su im prvotne želje bile puno veće od aneksije ili pukog zastrašivanja.

Mislim da se stvari nipošto ne odvijaju po planu, dapače.

I mislim da uzrok nije u ruskim vojnicima, obuci ni tehnologiji, nego u Kremlju.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:46

niels wrote:

To je političko manevriranje, ne možeš koristiti vojsku i njenu krvavo stečenu reputaciju.

OK da su proveli podzemne nuklearne pokuse na svojoj strani granice, odmah do Harkova, ili na Krimu. Ok da su ušli s vojskom da “zaštite” Donjeck i Luganjsk.

Zaplašili su Ukrajince, normalno, ali ljudi se - bore. Ni Europa ni NATO nisu impresionirani, domišljaju se kako zabraniti pticama da lete u Rusiju ili oblacima da prelaze granicu. Uvode im brutalne sankcije, koje čak ni jedna Rusija si ne može priuštiti, pa taman bacila čitavu Ukrajinu u nokaut.

Uostalom, netko je dobro primjetio “Luganjsk i Donjeck su im puno korisniji u Ukrajini, nego u Rusiji”. Bilo kako bilo, anektiralo bi ih mirno, Kijev bi vrištao, nekih sankcija bi bilo, ali to je to.

Uveli su vojsku iz četri glavna pravca u zemlju, u zadnjih 24-48 su otvorili još tri. Evidentno je da su im prvotne želje bile puno veće od aneksije ili pukog zastrašivanja.

Mislim da se stvari nipošto ne odvijaju po planu, dapače.

I mislim da uzrok nije u ruskim vojnicima, obuci ni tehnologiji, nego u Kremlju.
To sam ja rekao za Donjeck i Lugansk.

Da, i ja mislim da kad Ukrajina prestane biti banderovska vukojebina anti-Rusija onda Rusi nemaju nikakvog razloga da im ne vrate te oblasti u vidu autonomije.

Uostalom, Ukrajina ce se federalizirati.

Stvari se odvijaju po planu sa manjim odstupanjima ali Rusi racunaju da ce sad Ukri biti spremni na pregovore o temeljitim promjenama u politickom kursu Ukrajne. Nikome nije u cilju veliko krvoprolice

Ali ako se Kijev ne urazumi onda ide glavni udar kako je Lukasenko rekao.

Last edited by Ringo10 on 28/2/2022, 01:48; edited 1 time in total
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by niels 28/2/2022, 01:48

AlfaOmega wrote:Cilj je pokazati da je vrag odnija šalu. Evo, počinju se na jugu formirati kotlovi sa zarobljenim formacijama ukrajinskih snaga. 

Eh to je zanimljivo, ako imate link na tako nešto, bilo bi dobro.

Na mojoj karti nema ništa takvo, Ringo je spomenuo Krematorijsk, to je u Donbasu.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by Ringo10 28/2/2022, 01:50

niels wrote:

Eh to je zanimljivo, ako imate link na tako nešto, bilo bi dobro.

Na mojoj karti nema ništa takvo, Ringo je spomenuo Krematorijsk, to je u Donbasu.
Ima onaj bloger Jurij Podolka on je fantasticno obavijesten i uvijek precizno tacan

On je to rekao jer ima informacije iz prve ruke

Kotao je skoro zatvoren a onaj dio koji jos nije pod vatrenom je kontrolom. 

Pokusali izaci sa vojnom tehnikom i morali se vratiti.

A to je vec vrlo lose za Ukre.
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

niels likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:51

Pa o Donbassu i govorimo. Najveći kotao će biti Mariupol. Ruske snage jurišaju sa zapada, i to ne na sam grad, neg sjeverno, s ciljem da se sa opločenima spoje negdi kod Marinke. A onda bi se pun kurac ukrajinskih vojnika naša u okruženju. Alternativa je da podviju rep dok ni kasno. Ostati u kotlu i nadati se pozitivnom ishodu pregovora je krajnje rizično. Tim više jerbo bi i sami bili sredstvo pregovaranja čime bi otežali poziciju Kijeva.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:53

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 28/2/2022, 01:54

AlfaOmega wrote:

Ovo ak je istina, onda je posrijedi sabotaža pregovora i pri neg su isti počeli. Ali za nadati se da nije.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 31 of 50 Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics