ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

uhapsilo

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

uhapsilo - Page 2 Empty Re: uhapsilo

Post by debotoijusto 20/2/2022, 18:37

INDEX je još lani u rujnu otkrio da je Ministarstvo gospodarstva, pod vodstvom bivšeg ministra Darka Horvata, tvrtki istaknutog vukovarskog HDZ-ovca dalo, najblaže rečeno, sumnjiv poticaj. Radilo se o 200.000 kuna dodijeljenih 2018. godine.

Dobio ih je restoran Vrške. Ovim poticajem trebao je "razviti konkurentnost". Ne bi tu bilo ništa čudno da taj neveliki restoran na obali Dunava nije gotovo svake godine od HDZ-ove vlasti dobivao stotine tisuća kuna za najrazličitije namjene.
Državni zaposlenici onamo odlaze na ručkove, Ministarstvo vanjskih poslova šalje svoje zaposlenike da se uče finim manirima u sklopu obuke nazvane "Diplomatska akademija", a Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske išao je toliko daleko da je restoranu uplatio čak i donaciju. Iznosila je 6200 naših kuna.
Informacija da je i nekadašnje ministarstvo Darka Horvata bogato darivalo nevažan ugostiteljski objekt došla je kao šlag na tortu u ovom bizarnom natjecanju u rasipanju državnim novcem koje se već godinama održava. 
Ipak, iznos od 200.000 kuna, koliko im je Horvat dao za razvoj konkurentnosti, odudarao je količinom brojki na papiru. Ono što je tada nama bilo neobično, sada se pokazalo kao jedan od razloga za uhićenje i smjenu HDZ-ova ministra.

Ovo je tek početak priče o restoranu Vrške. Pisali smo i da je istoimena tvrtka dobila oko milijun kuna samo iz Fonda za obnovu grada Vukovara. Do toga USKOK, izgleda, još nije došao. Možda će ih zanimati da je ugostiteljske objekte u vlasništvu HDZ-ovca Dragana Mlakića Fond obnavljao čak četiri godine - uvijek iz sredstava namijenjenih razvojnim projektima Grada Vukovara.
Uz to, zaposlenici Fonda za obnovu u ovom restoranu trošili su i na reprezentaciju. Pritom nisu jedini. Među stalnim gostima nalazi se još ministarstava, mnogi njihovi državni uredi i agencije, poput Fine. Među Vukovarcima s kojima smo razgovarali Vrške su etiketirane kao "HDZ-ovski restoran", kažu da je to mjesto gdje svake godine uoči Dana pada Vukovara i sličnih obljetnica dolaze svi stranački kolege.

A Dragan Mlakić, vlasnik restorana, kum je HDZ-ovca Dražena Čovića, direktora Uprave Fine. Čović je ujedno i član Nadzornog odbora Fonda za obnovu grada Vukovara.
Ovdje treba spomenuti kako je ne tako davno Mlakićeva sestra Milica Zebec zaposlena na rukovodeće mjesto u Fini.
Dok smo istraživali ove priče, kontaktirali smo s Mlakićem, vlasnikom Vrški i primateljem poticaja koji je Horvata stajao karijere.
Mlakić isprva nije bio raspoložen za izjave. Kad smo rekli da radimo na isplatama iz državnog proračuna prema njegovu restoranu, ali i da nas zanima kumska povezanost s direktorom Uprave Fine, odlučno je kazao: "Kakve veze ima to što smo kumovi, ti novci se dobivaju na natječaju?"

I to je bilo to. Za ostala pitanja je rekao da nema vremena.
Prema podacima iz Državne riznice na tvrtku Vrške dosad je otišlo preko milijun i pol proračunskih kuna.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/index-je-prvi-otkrio-sumnjiv-horvatov-poticaj-restoranu-u-vukovaru-koji-vole-hdzovci/2341033.aspx

debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 20/2/2022, 19:01

Imamo 3 vlade, 
vladu, vladu u sjeni i vladu u Remetincu.
Ovi iz Remetinca su mi još najbolji

2015-09-14

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by vili40 20/2/2022, 19:53

mutava baštarda wrote:Imamo 3 vlade, 
vladu, vladu u sjeni i vladu u Remetincu.
Ovi iz Remetinca su mi još najbolji
imamo još jednu vladu,vladu u kurcu
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/2/2022, 20:09

Kriv je Most i Božo Petrov

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti 20/2/2022, 20:16

marcellus wrote:opet đenosajd nad nejači pa doklen braćo

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pupovac-iznenadjen-sto-je-istragom-obuhvacen-i-milosevic/2340871.aspx

i sad ti pupiju objasni da nije to što su srbi nego što su jataci HDZ-a

Sad kad su i jednog Srbina uhitili, sad je pučanstvu malo lakše.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 20/2/2022, 20:42

AssadNaPodmornici wrote:Kriv je Most i Božo Petrov
Oni čak nisu vlada u sjeni, oni su oporba u sjeni.
Vlada u sjeni su SDP/možemo

2015-09-14

Back to top Go down

Post by vili40 20/2/2022, 20:55

ako ništa drugo bar nas zabavljaju i nasmijavaju.Plenki veli da kakva uhićenja za pišljivih 2 miliona a odvjetnik veli da kakve sms poruke pa pita novinara dal se vi sjećate svojih poruka iz 2018.godine.Netko recimo iz Finske bi u prvi mah pomislio da se samo zajebavaju.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by vili40 20/2/2022, 20:59

"Ministar me negdje 19. ili 20. prosinca pozvao kod sebe u kabinet. Tamo je bio i glavni tajnik Damir Kaufman. To je bio jedini put da su me zvali u ministrov kabinet-
Tada sam i ministru rekla da smatram kako donošenje ovakve odluke o dodjeli potpora nije po pravilima. On mi je uzvratio da je to njegova odluka i da ju stručne službe moraju provesti", svjedočila je djelatnica Ministarstva gospodarstva.
Njezina kolegica USKOK-u je potvrdila da je bilo pritisaka da novac dobiju oni koji nisu zadovoljili uvjete. "Savjetovala sam kolegici da to pokuša zaustaviti, a da ću ja razgovarati s Anom Mandac", rekla je. "Znam da je nakon toga održan sastanak u ministrovom kabinetu", dodala je te potvrdila da je na kraju unatoč upozorenjima donesena odluka da se isplate poticaji firmama koje nisu zadovoljile.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by dijagram 20/2/2022, 21:08

Ne treba sad i ove,...srblje.

Njih abolirati, oni su tako navikli.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

darth_vader and veber like this post

Back to top Go down

Post by veber 20/2/2022, 23:37

marcellus wrote:ocjena važnosti ovisi o političkim vezama vlasnika, o tome što zna o tome koji od ministara voli dječake a koji bijelo, i koliko love daje za partiju
zakaj to ne objaviš?

možda si na plaći?

kaj nije znakovito da eu čisti u tvojoj partiji?

tvoj frend trol vuk hvalio plenkija.
ignorirajući moje upise, kao i ti.
i eto još jedan vaš se školuje uz rad.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Painkiller 21/2/2022, 16:18

Sramota me. 
U kakvoj to mi državi živimo...
20-30 aktera palo radi sitne love. Koji kokošari.
Pa zar u Hrvatskoj nema kadrova koji će pasti zbog ozbiljnog iznosa...
Klimava firmica od 10-ak zaposlenih plati godišnje više pdv-a, poreza i inih davanja nego što elita naše vlasti uspije pokrasti...
Koja smo mi banana država.
Na to se treba koncentrirati.
S tako sitnom lovom ne možeš skoro ništa ozbiljno pokrenuti.

Glavni problem Hrvatske, osim samog sjebanog stanovništva je obilje kokošara a malo pravih kriminalaca.
Pravi kriminalac zna da moraš okrenuti milijrde da bi ukrao milione ... 
A ovi vrte 2.5 miliona...

Daleko više će koštati progon ovih kokošara, te njihov boravak u zatvoru od svote koju su ukrali.

Sramota.

Više bi zaradili po glavi učesnika da su pljačkali kioske tiska.

Vratite nam Kalmetu, Jakovčića (da ne spominjem pokojnike)...
Ljudi su znali okretati veliku lovu...

Painkiller
Painkiller

Male
2014-04-27

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top