Jeje Odongo se popišao po emanicipaciji na EU - Afrika sastanku
Page 1 of 1
Jeje Odongo se popišao po emanicipaciji na EU - Afrika sastanku
Kao i svi sudionici mega summita Europske unije i Afričke unije u Bruxellesu, ministar vanjskih poslova Ugande Odongo Jeje Abubakhar trebao se rukovati s tri osobe na jučerašnjoj svečanoj ceremoniji dobrodošlice na summit. S predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednikom Francuske, trenutne predsjedateljice Vijećem EU, Emmanuelom Macronom. No, predstavnik Ugande je prošao pred jedine žene u tom tročlanom dočeku i rukovao se samo s muškarcima.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/predstavnik-ugande-prosao-pored-predsjednice-europske-komisije-kao-da-zena-ne-postoji-1564522 - www.vecernji.hr
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/predstavnik-ugande-prosao-pored-predsjednice-europske-komisije-kao-da-zena-ne-postoji-1564522 - www.vecernji.hr
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Jeje Odongo se popišao po emanicipaciji na EU - Afrika sastanku
dobro, tamo je žena inače u društvenoj hijerarhiji negdje između ovce i štakora, samo se ne smije reć jer je rasizam... a jesi razmišljao da odeš tamo?
Proša kraj nje. Misli se to neka služavka.
2014-04-11
Nema potrebe da ja odem tamo kad će doć oni ovamo jer zbog emanicpacije koja je slom nataliteta samo do 2030 godine Uršuli fali pet miljona radnika.marcellus wrote:dobro, tamo je žena inače u društvenoj hijerarhiji negdje između ovce i štakora, samo se ne smije reć jer je rasizam... a jesi razmišljao da odeš tamo?
Napomena : Radnici su oni koji rade pa dodaj još deset miljona ljudi koji idu s njima ( žena i najmanje jedno dijete u prosjeku ).
2014-04-11
A ako ne vjeruješ meni ( ta tko sam ja uopće ? Tamo neki debil iz Kaštela koji tvrdi da je Bog. Šalim se. Samo testiram budnost onoga tko me čita jer to nikad nisam tvrdio a niti ću nego da sam visoki oficir u GF i dio elite GF i pripadnik anđeoske hijerarhije reda znanja ) a onda vjeruj službenim dokumentima EU .
Čelnici i čelnice EU-a i Afrike donijeli su zajedničku izjavu u kojoj se navode zajednički prioriteti za partnerstvo EU-a i Afrike u četirima strateškim područjima, a to su:
https://www.consilium.europa.eu/hr/meetings/international-summit/2022/02/17-18/
Čelnici i čelnice EU-a i Afrike donijeli su zajedničku izjavu u kojoj se navode zajednički prioriteti za partnerstvo EU-a i Afrike u četirima strateškim područjima, a to su:
- gospodarske prilike za mlade
- mir i sigurnost
- mobilnost i migracije
- suradnja u području upravljanja.
https://www.consilium.europa.eu/hr/meetings/international-summit/2022/02/17-18/
2014-04-11
Zbog čega uopće rasprava o migracijama ?
Staviš garonju i tko pokuša uć samo ga sasječeš.
A e ti kurac, triba njima radne snage.
Jedva čekan da in opet islamisti zaredaju nove terorističke napade.
Staviš garonju i tko pokuša uć samo ga sasječeš.
A e ti kurac, triba njima radne snage.
Jedva čekan da in opet islamisti zaredaju nove terorističke napade.
2014-04-11
Često se prijetilo povlačenjem, ali je ono stalno odgađano. A onda su u četvrtak Francuska i njezini europski partneri najavili da će povući svoje vojnike iz Malija. Borbu protiv terora u Sahelu žele nastaviti iz jedne druge zemlje. Iako je ta najava i u Njemačkoj izazvala burne reakcije, jer su tamo i vojnici Bundeswehra, u Maliju su mnogi ravnodušni zbog odluke o povlačenju. Točnije, mnogi pozdravljaju francusko povlačenje.
Razloga za to je više. Jedan od njih je sustav koji se zove „Francafrique". Pod tim pojmom podrazumijeva se sustav kojim si francuska država, uz pomoć korumpiranih elita u dotičnim zemljama, već desetljećima osigurava pristup resursima u Africi. Mnogim ljudima u frankofonoj Africi je toga dosta. S pravom!
Rusija profitira od francuskog povlačenja
To antifrancusko raspoloženje u međuvremenu sve više koristi Rusija za svoje ciljeve – koji naravno nisu ništa bolji od ciljeva mnogih drugih. Pored pristupa resursima kao što su zlato, uranij i drago kamenje, Moskvi je prije svega važna geostrateška dominacija. Zato ruski trolovi preplavljuju takozvane društvene mreže antifrancuskom propagandom, lažnim vijestima i pričama o navodnom uspjehu ruskih vojnih operacija.
Malijski vojni režim – obučen u Europi, ali i u Rusiji – jaše na tom antifrancuskom valu i koristi ga za svoje potrebe, za očuvanje vlastite moći. Već mjesecima malijska vojna vlada vodi (mali) obračun s Francuskom i istovremeno intenzivira vojnu suradnju s Rusijom. Kakve je ona točno prirode (suradnja s takozvanom grupom Wagner ili regularnom ruskom vojskom?), o tome vojna hunta nije obavijestila svoje dosadašnje saveznike.
Ono što upada u oči je da Francuska, ali i Europska unija, koriste dvostruka mjerila. I upravo to ljuti mnoge Malijce: dok se (neugodni) pučisti u Maliju sankcioniraju, dotle privremeni predsjednik Čada ostaje rado viđen gost. Nakon neistražene smrti svog usvojitelja, on je također preuzeo vlast na krajnje nedemokratski način.
„Sigurno“ ne znači samo zaštitu od terora
Ali nakon kratkog razmišljanja jedno postaje jasno: rješenje za Sahel svakako ne može biti vojno! Ono što je ljudima tamo potrebno jesu razvoj, pouzdane državne strukture i perspektive za sigurnu budućnost. A pod pojmom „sigurno“ se tamo ne misli samo na zaštitu od terora! Ne, tamo se radi o čistom preživljavanju.
https://www.dw.com/hr/mi%C5%A1ljenje-manje-vojske-vi%C5%A1e-suradnje-s-ljudima-u-maliju/a-60830050
Sad kmeče kad sam ih izbacio iz Malija jer sam rekao da mi Francuska i tamo neke jače eu države neće u ime EU radit neku EU vojsku pa bez mog odobrenja to slat bilo di.
Ja sam u toj galaktičkoj federaciji general i to s pet zvjezdica.
Razloga za to je više. Jedan od njih je sustav koji se zove „Francafrique". Pod tim pojmom podrazumijeva se sustav kojim si francuska država, uz pomoć korumpiranih elita u dotičnim zemljama, već desetljećima osigurava pristup resursima u Africi. Mnogim ljudima u frankofonoj Africi je toga dosta. S pravom!
Rusija profitira od francuskog povlačenja
To antifrancusko raspoloženje u međuvremenu sve više koristi Rusija za svoje ciljeve – koji naravno nisu ništa bolji od ciljeva mnogih drugih. Pored pristupa resursima kao što su zlato, uranij i drago kamenje, Moskvi je prije svega važna geostrateška dominacija. Zato ruski trolovi preplavljuju takozvane društvene mreže antifrancuskom propagandom, lažnim vijestima i pričama o navodnom uspjehu ruskih vojnih operacija.
Malijski vojni režim – obučen u Europi, ali i u Rusiji – jaše na tom antifrancuskom valu i koristi ga za svoje potrebe, za očuvanje vlastite moći. Već mjesecima malijska vojna vlada vodi (mali) obračun s Francuskom i istovremeno intenzivira vojnu suradnju s Rusijom. Kakve je ona točno prirode (suradnja s takozvanom grupom Wagner ili regularnom ruskom vojskom?), o tome vojna hunta nije obavijestila svoje dosadašnje saveznike.
Ono što upada u oči je da Francuska, ali i Europska unija, koriste dvostruka mjerila. I upravo to ljuti mnoge Malijce: dok se (neugodni) pučisti u Maliju sankcioniraju, dotle privremeni predsjednik Čada ostaje rado viđen gost. Nakon neistražene smrti svog usvojitelja, on je također preuzeo vlast na krajnje nedemokratski način.
„Sigurno“ ne znači samo zaštitu od terora
Ali nakon kratkog razmišljanja jedno postaje jasno: rješenje za Sahel svakako ne može biti vojno! Ono što je ljudima tamo potrebno jesu razvoj, pouzdane državne strukture i perspektive za sigurnu budućnost. A pod pojmom „sigurno“ se tamo ne misli samo na zaštitu od terora! Ne, tamo se radi o čistom preživljavanju.
https://www.dw.com/hr/mi%C5%A1ljenje-manje-vojske-vi%C5%A1e-suradnje-s-ljudima-u-maliju/a-60830050
Sad kmeče kad sam ih izbacio iz Malija jer sam rekao da mi Francuska i tamo neke jače eu države neće u ime EU radit neku EU vojsku pa bez mog odobrenja to slat bilo di.
Ja sam u toj galaktičkoj federaciji general i to s pet zvjezdica.
2014-04-11
2014-04-11
Similar topics
» Otkriven razlog zašto u emanicipaciji nema dovoljno djece : Nisam spremna
» Gabriel se popišao po Schulzu
» Grdović se popišao po Škori
» papa se popisao na bartulicu
» Pernar se popišao po sirotinji
» Gabriel se popišao po Schulzu
» Grdović se popišao po Škori