ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bojno polje Mediteran

Go down

Bojno polje Mediteran Empty Bojno polje Mediteran

Post by RayMabus 24/1/2022, 00:19

Mediteran je uzavreo više nego ikada u posljednjih 75 godina, u njemu je koncentrirano više ratnih brodova i razornog oružja nego za suvremenih srednjoistočnih ratova - javljaju glasila dovoljno imućna da ubace izvjestitelje gdje se o tome zna više, makar u lobije glavnih NATO-vskih stožera.

Možda bi admirala Hranja, umjesto o razvitku događaja na bojišnici Milanović-Banožić (o čemu ne smije govoriti) trebalo pitati o manevrima na sredozemnoj bojišnici. Ali tu Hrvatska, koja baš i ne mari za svoju mediteransku fasadu pa je tretira kao stražnje dvorište za rekreaciju, malo što ima reći, sa svojom Ratnom mornaricom "klase optimist". Bolje znamo što se zbiva na tihom Donu nego u našem domu, pod uvjetom da Jadransko more, ipak duboki zaljev Sredozemlja, poimamo kao svoj dom
, a ne kao vodeni Cmrok za neobvezatan izlet.

A Sredozemno more ovih dana vrvi bojnim brodovima i podmornicama, s ponekom nuklearnom bojnom glavom spremnom da nam, takoreći pod nosom, dokaže da je vulkan Hunga Tonga zapravo bezazlena igračka mame prirode u usporedbi s petardama onih vrhovnih zapovjednika kojima su oružane snage vrijedne spomena.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/svi-gledaju-na-istok-europe-ali-prava-guzva-je-na-mediteranu-ovako-uzavreo-nije-bio-75-godina-15148901

A jebe se nas. Plamen gori, val se pjeni, jebe se meni. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Bojno polje Mediteran Empty Re: Bojno polje Mediteran

Post by RayMabus 24/1/2022, 00:42

Šteta šta ne uđu ovi Rusi u Jadran i krenu prema CG.

Taman tamo skidanje četnik s vlasti a ovi da se pojave pred obalom CG, to bi bija pravi dernek.

Tv program i kokice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 01:18

Piše: Inoslav Bešer

Da podsjetimo: i Hrvatska je u Sjevernoatlantskom paktu i u Evropskoj uniji. Možda je propust moj, ali nisam primijetio da o krizi koja već godinama drma prijateljsku i nemalo nacionalističku Ukrajinu, i koja se sada energično širi na Mediteran, raspravlja Sabor. A rat je u njegovoj nadležnosti.

..

Nema plave kuvertice = nema rasprave.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 01:55

Od svih rodova vojske mornarica troši najviše nafte.

Ako nema plave kuvertice to znači da je broj nula. Moji brodovi ne idu na nulu.

U toj plavoj kuvertici mora biti papirić a ne lova a na tom papiriću mora pisat neki broj.

Taj broj je moj postotak u ukupnoj proizvodnji libijske nafte.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 02:04

To mi je jako zabavno kad mi netko počme pričat kako sam članica NATO i EU a onda kao ja bi trebao Mediteran ovo ono a ovih par većih država zaposjele naftna i plinska polja i preprodaju i zarađuju a men ništa jel a kao dođi pomozi.

Pušite kurac.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 02:13

0,5%

To je moja procjena.

Uzmi ili ostavi.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 02:17

Neću pare jer ako mi to daš napravit ću ti vojni plan koji će trajat taman koliko i te pare a ako mi daš postotak e onda će ti to trajat ...200 godina...toliko ima nafte u Libiji.

0,5% mi je sasvim dovoljno. Ima i većih igrača, procjenio sam al moraš i meni nešto dat jer drukčije me nemaš.

A onda imaš nekog drugog dole.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 02:47

Svake godine će bit sve više električnih automobila. Njemačka ima najviše litija u Europi a došli su i Zeleni tamo na vlast. Oni će to gurat.

INA je mađarsko hrvatska, dakle to su dvije države EU, dodajmo još i Sloveniju koja ima tvornicu automobila al benzinaca.

Tih 0,5% koje tražim skoro će bit prihvatljiva ponuda da se uđe ko klin tu ( rafinerija Rijeka ) i drži cijena goriva jeftinim da ne prevagnu električni autići.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Ringo10 24/1/2022, 06:57

RayMabus wrote:Svake godine će bit sve više električnih automobila. Njemačka ima najviše litija u Europi a došli su i Zeleni tamo na vlast. Oni će to gurat.

INA je mađarsko hrvatska, dakle to su dvije države EU, dodajmo još i Sloveniju koja ima tvornicu automobila al benzinaca.

Tih 0,5% koje tražim skoro će bit prihvatljiva ponuda da se uđe ko klin tu ( rafinerija Rijeka ) i drži cijena goriva jeftinim da ne prevagnu električni autići.
Litij .. to je najprljavija industrija
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 09:58

Litij je najlakši metal a u Njemačkoj je on u podzemnim rezervoarima na par tisuća metara dubine il tako nešto i Njemci ga misle samo ispumpavat i onda će ga jer pliva iznad težih tekućina samo pokupit ko vrhnje.

Ekološki čita proizvodnja tj izdvajanje istog.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 10:04

Kako god , mornarica najviše nafte troši. Brodovi ne idu na prdenje. Italija plinska polja u zapadnoj Libiji a oće i ova u istočnom Meiteranu i sad kao šta hrvatski Sabor ne rasprvlja o tome.

O čemu bi trebali raspravljat ? Kako da Italija, Francuska i drugi osvoje il sačuvaju svoju plinska il naftna polja ?

0,5% od ukupne proizvodnje nafte u Libiji.

Inače da se nisi usudio nit pomislit da me zoveš.

Nisan ja ničija budala.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 10:20

Karta Europe i di se prodaju električni automobili a kako šta vidimo to su države zapadne Europe :

Bojno polje Mediteran Acea-fears-co2-emission-reduction-targetsin-europe-won-t-be-met

Kad ovi u Libiji izgube to tržište ....ja drkan kurac i čekan.

0,5%
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 10:52

Prodaja električnih auta :

Bojno polje Mediteran 2020-EV-Sales-Datastream

Udio električnih automobila kupljenih u 2020 godini po državama :

Bojno polje Mediteran Thk5pJ1i2xEYBsOEMnlkzd153WRwC8HeQ1BDGn1gHko
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/1/2022, 11:25

Sad kad je Zelena kuja došla na vlast ovih 13,5% prodanih električnih auta u Njemačkoj 2020 godini će uskoro biti bar duplo a tko zna šta će još Zelena kuja izlobirat na razini EU.

Priman ja poklone da moj glas tamo u Briselu bude NE.

Bojno polje Mediteran PXL_260421_32664840-LNG-455x250
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics