Gotovina otkrio da je u VRO Maslenica poginulo 180 hrvatskih vojnika
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Gotovina otkrio da je u VRO Maslenica poginulo 180 hrvatskih vojnika
One prave gledaš šta prije da ih zaboraviš.niels wrote:RayMabus wrote:Hmmmniels wrote:Bitke i ratove dobivaju narednici, a ne generali.
Dobro de, generali su ti koji se pamte :)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Činovi su skupljeni u prošlim životima. Nisam uvijek radio za GF.veber wrote:maršal GF ima super novu kao čin?
ili crnu rupu?
to mu dođe ko maršal nad maršalima
Moraš poznavati neprijatelja, njegov način razmišljanja i taktiku. I biti gori od njega višestruko ako želiš biti najjača faca u zmijskom leglu.
2014-04-11
Mili moji ljuti bojovnici, galaktički i intergalaktički, ratovi se ne vode na kartama, nego s čizmama na zemlji.
Ono što na karti izgleda kao strelica jest najčešće jedna postrojba koja je imala sreće ili je bila natjerana u kut i preživjela. Svaka od tih strelica ima svoju priču, i svaki plan se savršeno odvija do prvog metka prema napadnim postrojbama.
Na terenu se postrojbe rastavljaju na zadaće, dakle najmanje postrojbe. Njih vode narednici, koji nemaju formalno vojno obrazovanje, ali imaju iskustvo i dubinsko poznavanje svoje postrojbe.
Njihova uloga na bojištu je neprocjenjiva.
Ono što na karti izgleda kao strelica jest najčešće jedna postrojba koja je imala sreće ili je bila natjerana u kut i preživjela. Svaka od tih strelica ima svoju priču, i svaki plan se savršeno odvija do prvog metka prema napadnim postrojbama.
Na terenu se postrojbe rastavljaju na zadaće, dakle najmanje postrojbe. Njih vode narednici, koji nemaju formalno vojno obrazovanje, ali imaju iskustvo i dubinsko poznavanje svoje postrojbe.
Njihova uloga na bojištu je neprocjenjiva.
niels-
2021-04-26
Um čini ratnika a ne oružje.
2014-04-11
većina narednika je školovana.
da li kao vojnici pa kroz obuku ili su završili školu za podoficire.
ja sam u jna bio u petrinji u vasilije ili tako nekaj gaćeša.
kao dio oklopne sam završio protuoklopnu na famoznoj maljutki.
da bi svi koji su završili tečaj prvo postali razvodnici, a onda nakon drugog stupnja tko je ipak imao neko znanje postali bi desetari.
onda na slunju tko je zveknuo maljutku u tenk na tračnicama je postao onaj s tri crvene crtice.
pa su nas poslali na karaule.
a moj vodnik je više volio švrljat po selu nego biti na karauli pa me poslao u korivnicu na tečaj za nekaj pa sam postao ZKK i dobio neku zlatnu oznaku, mlađi vodnik ili nekaj takvog. ne sjećam se , avojna knjižica mi je u zg.
skidanjem iz jna pak sam dobio nekaj samo kaj me milicija pokupila pa sam bio u raznim vojskama, rezervna milicija, pa rezervna policija, pa policija pa ne sjećam se više kaj.
dok nisu rekli da idemo za bosnu.
onda su prestale šale i pošalice a nisu mogli naoružane ljude svladati pa smo svi otišli doma.
jedan od razloga zakaj nemrem smisliti safeta, epija i sličnu ekipu.
naši ginuli po vrletima a ovi se ovdje ili u minkenu zajebavali.
sve mogu potkrijepiti vojnom knjižicom, iskaznicom policije i onda opet vojnom knjižicom di sam u sastavu lučko kao rezerva.
sada vjerovatno više ne.
da li kao vojnici pa kroz obuku ili su završili školu za podoficire.
ja sam u jna bio u petrinji u vasilije ili tako nekaj gaćeša.
kao dio oklopne sam završio protuoklopnu na famoznoj maljutki.
da bi svi koji su završili tečaj prvo postali razvodnici, a onda nakon drugog stupnja tko je ipak imao neko znanje postali bi desetari.
onda na slunju tko je zveknuo maljutku u tenk na tračnicama je postao onaj s tri crvene crtice.
pa su nas poslali na karaule.
a moj vodnik je više volio švrljat po selu nego biti na karauli pa me poslao u korivnicu na tečaj za nekaj pa sam postao ZKK i dobio neku zlatnu oznaku, mlađi vodnik ili nekaj takvog. ne sjećam se , avojna knjižica mi je u zg.
skidanjem iz jna pak sam dobio nekaj samo kaj me milicija pokupila pa sam bio u raznim vojskama, rezervna milicija, pa rezervna policija, pa policija pa ne sjećam se više kaj.
dok nisu rekli da idemo za bosnu.
onda su prestale šale i pošalice a nisu mogli naoružane ljude svladati pa smo svi otišli doma.
jedan od razloga zakaj nemrem smisliti safeta, epija i sličnu ekipu.
naši ginuli po vrletima a ovi se ovdje ili u minkenu zajebavali.
sve mogu potkrijepiti vojnom knjižicom, iskaznicom policije i onda opet vojnom knjižicom di sam u sastavu lučko kao rezerva.
sada vjerovatno više ne.
veber-
2014-12-30
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Jemen: U samoubilačkom napadu poginulo 40 vojnika
» U borbama na granici između Armenije i Azerbejdžana poginulo oko 100 vojnika
» U napadu u Somaliji poginulo 54 vojnika mirovne misije Afričke unije
» DŽIHADISTI NAPALI VOJSKU MALIJA: Poginulo 16 vojnika, jedan od najvećih gubitaka
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
» U borbama na granici između Armenije i Azerbejdžana poginulo oko 100 vojnika
» U napadu u Somaliji poginulo 54 vojnika mirovne misije Afričke unije
» DŽIHADISTI NAPALI VOJSKU MALIJA: Poginulo 16 vojnika, jedan od najvećih gubitaka
» Rusi slučajno objavili vijest.. poginulo 2000 ruskih vojnika u Ukraini a 3800 invalida
Page 2 of 2