Americki senatori obecali Ukrajini oruzje:'Putin je napravio pogresku karijere'
Page 1 of 1
Americki senatori obecali Ukrajini oruzje:'Putin je napravio pogresku karijere'
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2333174&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Re: Americki senatori obecali Ukrajini oruzje:'Putin je napravio pogresku karijere'
Pa šalju im oružje non, ukraina ima jednu od najjačih armija u Europi trenutno, neki ovdje pričaju da Mađari i Bjelorusija dijelili Ukr teritorij, nisu svjesni da bi Ukr u isto vrijeme u roku od 48h ušla u Budimpeštu i Minsk I Beograd sve kroz par dana. ali nažalost budimo realni još nedovoljno za obraniti se od totalnog Ruskog udara jednostavno fali im protuzračne obrane. Imaju neku solidnu polu modernu sovjetsku ali ne dovoljno za obraniti se od Rusije.
Ako im zapad želi pomoći, potrebno je Ukraincima hrpa protu zračne obrane, a i za to je potrebno godine obuke...
Ako im zapad želi pomoći, potrebno je Ukraincima hrpa protu zračne obrane, a i za to je potrebno godine obuke...
Re: Americki senatori obecali Ukrajini oruzje:'Putin je napravio pogresku karijere'
Ovi neće sjašiti s Ukrajine dok je posve ne razjebu.
A Ukri, patetični ali sam pali sami se ubili.
A Ukri, patetični ali sam pali sami se ubili.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/rusi-gomilaju-snage-i-u-bjelorusiji-eu-diplomat-ovako-blizu-ratu-nismo-bili-od-sloma-sfrj-15146540
2015-09-08
Vuk sa srpskih portala prešao na Index i jutarnji.
Bit će nisu objektivni.
Bit će nisu objektivni.
Zemo ne treba meni jutarnji,index,vecernji,kurir..ja sam jos pr8je par godina rekao da ce uskoro rat koja godina pa sam bio izvrgnut kritikama,podsmjehu ako se sjecas..ja nasnjofam ratno stanjemutava baštarda wrote:Vuk sa srpskih portala prešao na Index i jutarnji.
Bit će nisu objek
2015-09-08
Pa stalno je. Samo se ovaj vodi sa špricama.vuksadinare wrote:Zemo ne treba meni jutarnji,index,vecernji,kurir..ja sam jos pr8je par godina rekao da ce uskoro rat koja godina pa sam bio izvrgnut kritikama,podsmjehu ako se sjecas..ja nasnjofam ratno stanjemutava baštarda wrote:Vuk sa srpskih portala prešao na Index i jutarnji.
Bit će nisu objek
Ma jebote korona to je zabava za budale..odvracanje paznje..prava vatrena igranka tek pocinjemutava baštarda wrote:Pa stalno je. Samo se ovaj vodi sa špricama.vuksadinare wrote:Zemo ne treba meni jutarnji,index,vecernji,kurir..ja sam jos pr8je par godina rekao da ce uskoro rat koja godina pa sam bio izvrgnut kritikama,podsmjehu ako se sjecas..ja nasnjofam ratno stanjemutava baštarda wrote:Vuk sa srpskih portala prešao na Index i jutarnji.
Bit će nisu objek
2015-09-08
..e to je prava igra za one sa jajimavuksadinare wrote:Ma jebote korona to je zabava za budale..odvracanje paznje..prava vatrena igranka tek pocinjemutava baštarda wrote:Pa stalno je. Samo se ovaj vodi sa špricama.vuksadinare wrote:
Zemo ne treba meni jutarnji,index,vecernji,kurir..ja sam jos pr8je par godina rekao da ce uskoro rat koja godina pa sam bio izvrgnut kritikama,podsmjehu ako se sjecas..ja nasnjofam ratno stanje
2015-09-08
U obraćanju britanskom parlamentu Wallace je rekao da su prvi sistemi već isporučeni u ponedjeljak i mali broj Britanaca uvježbat će u kratkom roku Ukrajince, piše HINA.
Wallace nije specificirao koliko je komada tog oružja poslano, ali je objasnio kakve je prirode.
"To nije strateško oružje i nije prijetnja Rusiji. Ono se koristi u samoodbrani. Ti su sistemi kratkog dometa… međutim (…) ako tenkovi uđu u Ukrajinu, izvedu invaziju, to će oružje biti dio samoodbrane", rekao je.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/velika-britanija-opskrbljuje-ukrajinu-oruzjem-kako-bi-se-odbranila-od-rusije/220118011
Wallace nije specificirao koliko je komada tog oružja poslano, ali je objasnio kakve je prirode.
"To nije strateško oružje i nije prijetnja Rusiji. Ono se koristi u samoodbrani. Ti su sistemi kratkog dometa… međutim (…) ako tenkovi uđu u Ukrajinu, izvedu invaziju, to će oružje biti dio samoodbrane", rekao je.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/velika-britanija-opskrbljuje-ukrajinu-oruzjem-kako-bi-se-odbranila-od-rusije/220118011
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Putin je izvršio svoju povijesnu ulogu. Zabranio gay parade na 100 godina.
Nek sad griješi koliko hoće, briga me...
Nek sad griješi koliko hoće, briga me...
Guest- Guest
Anglosasi vape da se Ukri I Rusi poubijaju izmedju sebe
A Putin nece da im tu zarku zelju ostvari
A Putin nece da im tu zarku zelju ostvari
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Dok ne prodje Olimpijada u Kini Rusi nece uraditi nista.
Ali moguce da ulete u Kijev iz Bjelorusije jer tamo navlace vojsku.
Smijene one kretene i postave svoje ljude i povuku se.
Vrlo izgledan scenario.
Iako ja bas i ne vjerujem u to.Rusi mogu neutraluzirati bilo kakve strukture NATO u Ukrajini raketiranjem sa distance.
Ali moguce da ulete u Kijev iz Bjelorusije jer tamo navlace vojsku.
Smijene one kretene i postave svoje ljude i povuku se.
Vrlo izgledan scenario.
Iako ja bas i ne vjerujem u to.Rusi mogu neutraluzirati bilo kakve strukture NATO u Ukrajini raketiranjem sa distance.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Similar topics
» Zbog Irana koji salje oruzje Rusiji,Izrael ce slati svoje oruzje Ukrajini?!
» "američki vojnici" obećali zajednički život i hrpu novca
» Prvi problem za Trumpa:Americki senatori zakonom zabranjuju Trampu da ukine sankcije Rusiji
» Analitičar: Putin je napravio ključnu grešku s vojskom
» Užas: Njemačka ne isporučujue ukrajini obećano oružje
» "američki vojnici" obećali zajednički život i hrpu novca
» Prvi problem za Trumpa:Americki senatori zakonom zabranjuju Trampu da ukine sankcije Rusiji
» Analitičar: Putin je napravio ključnu grešku s vojskom
» Užas: Njemačka ne isporučujue ukrajini obećano oružje
Page 1 of 1