ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi"

Go down

TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi" Empty TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi"

Post by Serbinho-3 19/12/2021, 11:22

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/Suljo-sledi-potpuni-haos-u-evropi-2075678
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi" Empty Re: TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi"

Post by Serbinho-3 19/12/2021, 11:32

Hrvatsku zaboravio, sada mu je EU na dnevnom redu, tacnije Viola Fon Kramon.

Ping Pong Shuttle diplomatija, vi ga meni zavucete, ja ga vama.

Vise fabrika, vise struje trose.

Nikome na pamet isto nije palo u pocetku.

Srbija funkcionise na primitivnoj tehnologiji, ugalj prica.

Ostali pale ugasene Nuklearke.

Treba omoguciti svima da proizvode i da se otkupljuje struja.

Ovde sam jednom snimio neku mini vetrenjacu
u jednom dvoristu, dole negde u blizini Rima, tacnije, radilo se o kompaniji.

Kakva li vam je ovo vetrenjaca...

Kompanija za struju ENI ili koja vec da ne lupetam, besplatno je instalirala, kasnije od njih otkupljuju struju.

Daju im parce dvorista, Vuk sit, ovce na broju.

Ugalj na duze staze nije resenje, moras to ugasiti, struje ce sve vise trebati.

Pustiti ljudima da proizvode istu i otkupljivati. beer
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi" Empty Re: TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi"

Post by pizzon 19/12/2021, 11:48

resenje je da mica plećka
gradi atomske centrale
daleko smo dogurali
kad brinemo kako ce eu i nato
dok je kod nas bajno

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 19/12/2021, 11:58

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by zganci_i_jetrica 19/12/2021, 13:33

Saće Srbi tu struju da reše, dok si reko Tika Luftika. Pa majku mu staru, zato su i izabrali Teslu kao najznačajnijeg Srbina svih vremena. A još mu je danas i imendan!

...erm, čekaj malo  scratch

TITO: "Sledi potpuni haos u Evropi" Tsl10
zganci_i_jetrica
zganci_i_jetrica

2021-06-05

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 13:40

Radove izvodi kineska kompanija CMEK uz učešće domaćih podizvođača. Kinezi su obećali da će posao završiti do kraja 2022. godine.
Termoelektrana "Kostolac B" u funkciji je više od trideset godina.
U njoj su dva bloka ukupne snage sedamsto megavata. Sa novim, budućim blokom B3 od 350 megavata,
.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/ekonomija/4284185/blok-b3-kostolac-izgradnja.html
.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 13:42

Juče je, navodi, potrošnja električne energije u Srbiji bila 116.830 megavat sati, proizveli smo 99.000 megavat sati, a ostalo uvezli.
.
Pa i nisu puno uvezli s obzirom da je zima i svi pale grijanje itd tj povećana porošnja struje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 13:56

Serbinho-3 wrote:
Srbija funkcionise na primitivnoj tehnologiji, ugalj prica.

Ostali pale ugasene Nuklearke.

Ugalj na duze staze nije resenje, moras to ugasiti, struje ce sve vise trebati.
Ne možeš se zimi oslanjat na obnovljive izvore energije jer jednostavno ne možeš. Moraš imat nešto da puni strujni krug il ćeš morat uvozit. Srbija ima ugljena pa prema tome to je to. Nuklearka u Srbiji je SF iz više razloga a onda ti ostaje jedino prebacivanje na plin.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 14:17

Po ovim brojkama ja ne vidim nikakvu dramu. To šta zimi uvezeš 15% struje pa je to normalna stvar.

Ovdje valjda ta elektroprivreda Srbije nije prije zimskog perioda osigurala nesmetan dotok ugljena u termoelektrane i onda svi upalili grijanje i došlo do opterećenja strujnog kruga itd itd dakle nema veze sa strujom kao takvom nego loše organiziramo pripremom za zimu kad se zna da je potrošnja struje znatno povećana.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 19/12/2021, 14:47

CG ili Centralno Grejanje u Beogradu je tuga.
Naplacuju skupo tokom cele godine a kad dodje zima, slabo greju.
Imali su pored svega toga 300 miliona euea duga za gas, pa im Rusi zavrnuli slavinu.

Verovatno Balkanska klasika, uzimali novac za grejanje, isto trosili ko zna na sta, Rusima nisu placali, ljudima puste 20% od 100% placenog.

To je bilo kod Zutih na vlasti.

Sada kroz nove fabrike, treba i struje.

Ovi sto se greju na struju, jeftinije im je, nego da ih prave budalama ovi za CG.

Ugalj nije resenje, Bosna je zavrsila pricu sa istim, bila ovde vest.

Mozes gurati jos malo, ali ako hoces u EU, No Way Jose.

Hoces jaku ekonomiju a za isto ti treba struja.

Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 14:57

Serbinho-3 wrote:
Ugalj nije resenje, Bosna je zavrsila pricu sa istim, bila ovde vest.

Mozes gurati jos malo, ali ako hoces u EU, No Way Jose.

Htjeli su i oni al Kina vidila tko dolazi na vlast u Njemačkoj i onda fino najavila da neće više gradit termoelektrane na ugljen u inozemstvu da se ne zamjeri novoj vlasti u Njemačkoj al i u EU pošto Zeleni jačaju a Kini bitniji trgovinski odnosi s EU i dobri poltički odnosi nego da tim Zelenima grade termoelektrane na ugljen ispod nosa pa odustali od gradnje nove termoelektrane na ugljen u Bosni ( Tuzla ). 

Amerika isto neće da isporučuje dijelove i da to radi ovdje u Europi a Rusija gura plin. Oni mogu Dodiku popravit neki blok i ta priča al ovima u Federaciji neće jer gledaju kako da ih učine ovisnima o plinu.

Jest postoji plan izgradnje novog plinovoda iz smjera Dalmacije u srednju Bosnu al do tada će oni pogasit te stare blokove na ugljen pa će morat uvozit više plina tako da su opet zbog povećane potrošnje plina i dalje ovisni i o uvozu iz Srbije tj ruskog plina.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 15:00

RayMabus wrote:

Jest postoji plan izgradnje novog plinovoda iz smjera Dalmacije u srednju Bosnu al do tada će oni pogasit te stare blokove na ugljen pa će morat uvozit više plina tako da su opet zbog povećane potrošnje plina i dalje ovisni i o uvozu iz Srbije tj ruskog plina.
Mi smo malo stopirali te projekte zbog Komšića tako da mi i Rusi dogovor. pirat

Mi te radove blokirali i sad prolaze godine i ovi gase te stare blokove i treba plin i kad mi dođemo opet ovi moraju i od Rusije kupovat jer troše više plina. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 19/12/2021, 15:20

Serbinho-3 wrote:
Sada kroz nove fabrike, treba i struje.

To je neka druga tema jer Vučic da bi dovukao strane investitore nudio im je također i jeftinu struju. Uzmi samo tamo onu željezaru Smederevo i koliko to struje troši itd a di su ostali. E sad 70% struje Srbija dobija iz ugljena i to sad pada i moraju uvozit a ta struja koju uvoze nije više ta cijena povlaštena nego tržišna i sad je on u problemima jer im je obeća svima jeftinu struju a kurac.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by pizzon 19/12/2021, 16:25

bez eu ne valja
ko bez kralja
monarhija & eu
to je najbolja opcija
za srbiju.
a i popovi malo da mucnu glavom
da nam se ne dogodi
skorija proslost sa crkvom.
u interesu srba i srbije
 a ne, zna se
slusajte svoj narod a ne kirila

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics