Europska unija se namjerava jače vojno angažirati
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Europska unija se namjerava jače vojno angažirati
Koji je uopće plan ?
Abu Dabi ima zračnu luku u predgrađu u kojem su stacionirani : Emirati, SAD i Francuska.
Onda bi po toj logici transportni avioni iz EU s pet tisuća vojnika preletom preko Saudijske Arabije morali moći tamo sletiti u slučaju nečijeg napada na UAE.
Koliko ste para dobili od šeika za to ?
Abu Dabi ima zračnu luku u predgrađu u kojem su stacionirani : Emirati, SAD i Francuska.
Onda bi po toj logici transportni avioni iz EU s pet tisuća vojnika preletom preko Saudijske Arabije morali moći tamo sletiti u slučaju nečijeg napada na UAE.
Koliko ste para dobili od šeika za to ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne može.
Takva operacija se radi jedino ako ih netko napada a to je Iran.
Ne možeš me uvjeriti da je to tamo strateški interes EU kao ni to da EU uđe u rat protiv Irana.
Jebi ga al tako je.
Takva operacija se radi jedino ako ih netko napada a to je Iran.
Ne možeš me uvjeriti da je to tamo strateški interes EU kao ni to da EU uđe u rat protiv Irana.
Jebi ga al tako je.
2014-04-11
Ministar obrane UAE i ministar glavnog stožera EU će morat potpisat ugovor o vojnoj suradnji s potpisom svih 27 ministara obrane EU i on ne uključuje nikakav rat van teritorija UAE nego samo obranu.
I sve tačke na tom ugovoru mi moraju bit jasno istaknute da ih vidim koje su.
I sve tačke na tom ugovoru mi moraju bit jasno istaknute da ih vidim koje su.
2014-04-11
To je puno bolje od ovih gluposti koje sad izvodite.
Kad 27 članica EU stavi svoj potpis da će u slučaju ugroze UAE poslat pet tisuća vojnika tamo u svrhu obrane od napada e onda javni dokument i poruka tom nekome.
Tako ćete to radit a ne neke mulje ovo ono i piškit ću kakit ću.
Nemam nikakvi interes od tih UAE al oću da zna da sam mu stavio potpis na to.
Nek ima na umu.
Kad 27 članica EU stavi svoj potpis da će u slučaju ugroze UAE poslat pet tisuća vojnika tamo u svrhu obrane od napada e onda javni dokument i poruka tom nekome.
Tako ćete to radit a ne neke mulje ovo ono i piškit ću kakit ću.
Nemam nikakvi interes od tih UAE al oću da zna da sam mu stavio potpis na to.
Nek ima na umu.
2014-04-11
Jedino tako to može jer taj šeik mora vidit da je na taj dokument i ugovor potpis stavio i jedan Cipar, Grčka, Hrvatska itd.
To mu mora bit jasno stavljeno do znanja.
To mu mora bit jasno stavljeno do znanja.
2014-04-11
Jedino tako. Meni nije toliko bitno al Cipru i Grčkoj oće da ti da do znanja da EU NIJE FRANCUSKA nego da su i one stavile svoj potpis tako da to imaš na umu.
A mene čisto sumnjam da me oni tamo zanimaju al kad već oćete onda ćete to tako napravit i nikako drukčije.
Nisam baš voljan imat posla s ministarstvom obrane UAE. IMAM PAMETNIJEG POSLA.
A mene čisto sumnjam da me oni tamo zanimaju al kad već oćete onda ćete to tako napravit i nikako drukčije.
Nisam baš voljan imat posla s ministarstvom obrane UAE. IMAM PAMETNIJEG POSLA.
2014-04-11
U tom slučaju imat ćete javni dokument koji možete pokazat Iranu il tko vam već prijeti da je 27 članica EU tj njihova ministarstva obrane stavilo potpis da će poslat pet tisuća vojnika za obranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta UAE U SLUČAJU NAPADA NEKOGA NA ISTI.
Dakle upravo ste potpisali vojnu suradnju s 27 država Europe.
To imajte na umu kad kupujete samohodnu haubicu iz Bosne.
Dakle upravo ste potpisali vojnu suradnju s 27 država Europe.
To imajte na umu kad kupujete samohodnu haubicu iz Bosne.
2014-04-11
Zračna baza Al Dhafra vojno je postrojenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Baza se nalazi otprilike 20 mi (32 km) južno od Abu Dhabija i njome upravljaju zračne snage Ujedinjenih Arapskih Emirata.
2014-04-11
U rujnu 2020. Grčka i UAE izveli su zajedničke vježbe nadmoći u zraku u regiji istočnog Mediterana, koje su trajale gotovo 3 tjedna. Kako dvije zračne snage dijele vrlo slične vrste flota, a nakon ovih zajedničkih vježbi, dvije su zemlje potpisale sporazum o međusobnoj obrani kojim se dodatno jačaju bilateralne vojne i političke veze.
-
Može.
-
Može.
2014-04-11
Otok Kreta ti je zbirno mjesto ako želiš 5000 vojnika poslat šta brže u UAE a kao operacija EU.
Kreta, Grčka.
Kreta, Grčka.
2014-04-11
Njihov ministar obrane će doć u Brisel i potpisat taj ugovor a potpisat će glavni načelnik štaba EU i 27 ministara obrane države članica EU i ima 5000 vojnika na rasplaganju ako zatraže a za zaštitu UAE.
Sredstva će bit osigurana u nekom eu fondu za takve situacije i to je najviše šta će Francuska dobit od EU šta se tiće Hormuškog tjesnaca i te teme.
Hrvatska može 50 vojnika ukrcat na putnički avion i polat na Kretu pa nek tamo transportni vojni avion to šalje u Abu Dabi na tu zračnu avio bazu.
S obzirom da Francuska sad drži oko 250 vojnika tamo i par Rafala ja mislim da je ovo i više nego je Pariz očekivao.
Sredstva će bit osigurana u nekom eu fondu za takve situacije i to je najviše šta će Francuska dobit od EU šta se tiće Hormuškog tjesnaca i te teme.
Hrvatska može 50 vojnika ukrcat na putnički avion i polat na Kretu pa nek tamo transportni vojni avion to šalje u Abu Dabi na tu zračnu avio bazu.
S obzirom da Francuska sad drži oko 250 vojnika tamo i par Rafala ja mislim da je ovo i više nego je Pariz očekivao.
2014-04-11
To je šta se tiče te teme EU - Hormuški tjesnac
To šta neka država ima interese doli, to je njena stvar i to nije EU.
Ne zabranjuje nitko nikome da potpiše međudržavne vojne ugovore kao šta su to napravili GRČKA i UAE prošle godine.
Takvi ugovor Hrvatska neće potpisat jer ju UAE jednostavno ne zanima pa da ovi dube na glavi cijelu vječnost.
To šta neka država ima interese doli, to je njena stvar i to nije EU.
Ne zabranjuje nitko nikome da potpiše međudržavne vojne ugovore kao šta su to napravili GRČKA i UAE prošle godine.
Takvi ugovor Hrvatska neće potpisat jer ju UAE jednostavno ne zanima pa da ovi dube na glavi cijelu vječnost.
2014-04-11
Saudijskoj Arabiji u ovoj borbi otvoreno pomažu UAE, Bahrein, Kuvajt i Egipat te neposredno i malo suptilnije SAD. Ipak, ni to nije dovoljno da se pobjede Huti još od 2014., kojima prilično vješto i lukavo pomaže Iran.
.
https://www.geopolitika.news/vijesti/koalicija-predvodena-saudijskom-arabijom-gada-mete-u-glavnom-gradu-jemena/
.
https://www.geopolitika.news/vijesti/koalicija-predvodena-saudijskom-arabijom-gada-mete-u-glavnom-gradu-jemena/
2014-04-11
03 Dec 2021
[ltr][url=https://twitter.com/share?text=Francuska prodaje UAE-u 80 borbenih aviona tipa][/url][/ltr]
Francuska je potpisala ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o prodaji 80 borbenih aviona tipa Rafale, javlja Anadolija.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je posjetio UAE, potpisao je sporazum s prijestolonasljednikom Abu Dhabija Mohammedom bin Zayedom Al-Nahyanom o prodaji 80 ratnih aviona tipa Rafale i 12 helikoptera, saopćeno je iz palate Elysee.
Isporuka aviona trebala bi početi od 2027. godine, a riječ je o rekordnoj prodaji borbenih aviona koju je Francuska ostvarila do sada.
Francuska je prethodno prodala 54 borbena aviona Rafale Egiptu, 36 Kataru i 36 Indiji.
[ltr][url=https://twitter.com/share?text=Francuska prodaje UAE-u 80 borbenih aviona tipa][/url][/ltr]
Francuska je potpisala ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) o prodaji 80 borbenih aviona tipa Rafale, javlja Anadolija.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je posjetio UAE, potpisao je sporazum s prijestolonasljednikom Abu Dhabija Mohammedom bin Zayedom Al-Nahyanom o prodaji 80 ratnih aviona tipa Rafale i 12 helikoptera, saopćeno je iz palate Elysee.
Strateško partnerstvo
Navedeno je kako je ova prodaja rezultat strateškog partnerstva dviju zemalja.Isporuka aviona trebala bi početi od 2027. godine, a riječ je o rekordnoj prodaji borbenih aviona koju je Francuska ostvarila do sada.
Francuska je prethodno prodala 54 borbena aviona Rafale Egiptu, 36 Kataru i 36 Indiji.
2014-04-11
Ujedinjeni Arapski Emirati naručili su u petak 80 borbenih zrakoplova Rafale, što je najveća narudžba ikad za taj ratni zrakoplov, ugovor o naoružanju vrijedan više milijardi dolara koji produbljuje gospodarske i političke veze s Francuskom.
Francuski predsjednik Emmanuel Macron počeo je u petak dvodnevno putovanje u Zaljev, a osim Emirata, posjetit će i Katar te Saudijsku Arabiju.
Njegov posjet dolazi u vrijeme kad su zaljevske arapske države izrazile nesigurnost u pogledu usredotočenosti SAD-a na regiju tražeći istodobno više oružja od svog ključnog sigurnosnog saveznika.
.
Francuski čelnik uspostavio je dobar odnos s prestolonasljednikom Abu Dhabija, šeikom Mohamedom bin Zajedom al-Nahyanom, s ulaganjima koja teku između obje zemlje. Pariz ima stalnu vojnu bazu u glavnom gradu Emirata.
"Osim prisutnosti tri francuske vojne baze na teritoriju UAE, ovo međusobno povjerenje pretvara se u nabavu 80 aviona Rafale, 12 helikoptera Caracal i pripadajućih elemenata", navodi se u priopćenju francuskog predsjedništva nakon ceremonije potpisivanja između šeika al-Nahyana i Macrona u Dubaiju.
-
Dionice Dassaulta porasle su za 6 posto nakon objave.
Posao, koji bi mogao biti vrijedan najmanje 15 milijardi dolara, najveća je kupnja Dassaultova Rafalea, osim francuske vojske, a dolazi nakon poslova u Grčkoj, Egiptu i Hrvatskoj ove godine.
Pregovori o kupnji borbenih zrakoplova Rafale traju više od desetljeća, a Abu Dhabi je javno odbio ponudu Francuske za isporuku 60 zrakoplova Rafale 2011. nazvavši je "nekonkurentnom i neizvedivom". Abu Dhabi već ima ratne avione Mirage.
Izvori iz obrane rekli su da će Rafale zamijeniti flotu Miragea 2000 i malo je vjerojatno da će istisnuti američki F-35 jer UAE nastavlja štititi svoju sigurnost s dva glavna dobavljača, Francuskom i Sjedinjenim Državama.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/francuska-dobila-najvecu-narudzbu-za-rafale-ikad-emirati-kupuju-80-komada-platit-ce-pravo-bogatstvo-15128287
-
Francuski predsjednik Emmanuel Macron počeo je u petak dvodnevno putovanje u Zaljev, a osim Emirata, posjetit će i Katar te Saudijsku Arabiju.
Njegov posjet dolazi u vrijeme kad su zaljevske arapske države izrazile nesigurnost u pogledu usredotočenosti SAD-a na regiju tražeći istodobno više oružja od svog ključnog sigurnosnog saveznika.
.
Francuski čelnik uspostavio je dobar odnos s prestolonasljednikom Abu Dhabija, šeikom Mohamedom bin Zajedom al-Nahyanom, s ulaganjima koja teku između obje zemlje. Pariz ima stalnu vojnu bazu u glavnom gradu Emirata.
"Osim prisutnosti tri francuske vojne baze na teritoriju UAE, ovo međusobno povjerenje pretvara se u nabavu 80 aviona Rafale, 12 helikoptera Caracal i pripadajućih elemenata", navodi se u priopćenju francuskog predsjedništva nakon ceremonije potpisivanja između šeika al-Nahyana i Macrona u Dubaiju.
-
Dionice Dassaulta porasle su za 6 posto nakon objave.
Posao, koji bi mogao biti vrijedan najmanje 15 milijardi dolara, najveća je kupnja Dassaultova Rafalea, osim francuske vojske, a dolazi nakon poslova u Grčkoj, Egiptu i Hrvatskoj ove godine.
Pregovori o kupnji borbenih zrakoplova Rafale traju više od desetljeća, a Abu Dhabi je javno odbio ponudu Francuske za isporuku 60 zrakoplova Rafale 2011. nazvavši je "nekonkurentnom i neizvedivom". Abu Dhabi već ima ratne avione Mirage.
Izvori iz obrane rekli su da će Rafale zamijeniti flotu Miragea 2000 i malo je vjerojatno da će istisnuti američki F-35 jer UAE nastavlja štititi svoju sigurnost s dva glavna dobavljača, Francuskom i Sjedinjenim Državama.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/francuska-dobila-najvecu-narudzbu-za-rafale-ikad-emirati-kupuju-80-komada-platit-ce-pravo-bogatstvo-15128287
-
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Europska unija puca po šavovima
» DW: Europska unija sprema sankcije za Makedoniju
» Europska unija postaje nuklearna sila
» Europska unija poručila Dritanu : Jebi se sine
» Europska unija postaje prijetnja narodima Europe
» DW: Europska unija sprema sankcije za Makedoniju
» Europska unija postaje nuklearna sila