ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja

Go down

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja Empty Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja

Post by vuksadinare 27/11/2021, 15:45

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sto-pricaju-stratezi-u-papucama-po-kavanama-srbije-i-hrvatske-nasiroko-se-raspravlja-koji-je-avion-bolji-15125644
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja Empty Re: Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja

Post by jastreb 27/11/2021, 17:44

Dzabe sve.

I oni ce u Nato i opet cemo i jedni i drugi ginuti za tuđe ciljeve poput sirmijskih husara,slavonskog polka,kirasira rascijanskih i horvatskih.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja Empty Re: Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja

Post by RayMabus 27/11/2021, 20:54

Također, Politis donosi informaciju da je je kiparsko ministarstvo odbrane procijenilo da bi vraćanje tih helikoptera u puno operativno stanje, prije svega u pogledu tehničke ispravnosti i održavanja, u sljedećih 10 godina ovu zemlju koštalo oko 100 miliona eura. Zato Kipar dugoročno planira da kupi 12 novih jurišnih helikoptera za projektovanih 300 miliona eura, piše kiparski portal.

Inače, helikopteri "Mi-35P" su starija verzija helikoptera "Mi-35M" ili popularnih "letećih tvrđava". Prije dvije godine Vojska Srbije kupila je od Rusije četiri nova helikoptera "Mi-35M".

"Kipar je 2018. godine bio primoran da zbog sankcija prema Rusiji prizemlji svoju Mi-35 flotu od 12 helikoptera dok je jedan je izgubljen u udesu. Helikopteri su prošli dva remonta 2008. i 2014. godine kada su dvije letjelice vraćene u letno stanje" navodi se na portalu, prenosi Blic.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/srbija-pregovara-sa-kiprom-o-kupovini-11-borbenih-helikoptera-mi-35p/210812005
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:03

Vojska Srbije ima još i prastare Orlove. Jedan po jedan izlaze s remonta i sada je 12 zrakoplova u resursu od 26 koliko ih je na papiru.
.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/hrvatska-s-eskadrilom-rafale-zrakoplova-postaje-vodeca-zrakoplovna-sila-u-regiji-srbija-ima-najvise-aviona-ali-pred-otpisom-neki-imaju-i-prave-muzejske-primjerke-1146431
.
12 ciparskih + 4 srpska = 16

Kad to tako pogledaš onda to izgleda puno al triba znat da oni s ovim helikopterima nadomještaju Orlove koji su za otpis najkasnije do 2030 god. a mnogi i prije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:23

Vlada je nedavno dala zeleno svjetlo za početak pregovora o namjeravanoj prodaji Srbiji 11 helikoptera Mi-35P Nacionalne garde. Prijedlog se odnosi na kupnju šest helikoptera u početku, s mogućnošću još šest kasnije, u razdoblju od 10 godina. Cipar želi zbrinuti helikoptere jer ih treba remontirati do 2022., a zemlja će morati platiti 117 milijuna dolara za te radove.

Cipar je 2001. godine kupio 12 ruskih Mi-35P. U to vrijeme to je uokvireno kao sredstvo odvraćanja od potencijalnog pokušaja Turske da izazove vojni incident dok Cipar finalizira svoje pridruživanje Europskoj uniji. 11 Mi-35P Nacionalne garde ciparskih Grka remontirano je u Rusiji 2007. i 2008. U prosincu 2013., ciparsko ministarstvo obrane i Rosoboronexport potpisali su ugovor vrijedan 28 milijuna eura za servisiranje helikoptera Mi-35P po drugi put. Svi helikopteri Mil Mi-35P trenutno su plovidbeni i potpuno operativni.

Mil Mi-24 (NATO naziv za izvješćivanje: Hind) je veliki topovski helikopter, jurišni helikopter i prijevoz vojnika niskog kapaciteta s prostorom za osam putnika. Proizvodi ga Mil Moscow Helicopter Plant, a njime od 1972. upravljaju sovjetske zračne snage i njegovi nasljednici, zajedno s 48 drugih zemalja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:24

RayMabus wrote:

12 ciparskih + 4 srpska = 16
Nije 12 nego 11 :

Vlada je nedavno dala zeleno svjetlo za početak pregovora o namjeravanoj prodaji Srbiji 11 helikoptera Mi-35P Nacionalne garde. Prijedlog se odnosi na kupnju šest helikoptera u početku, s mogućnošću još šest kasnije, u razdoblju od 10 godina.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Cypriot_National_Guard
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:33

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja 1280px-Med_9.svg
https://en.wikipedia.org/wiki/EU_Med_Group

Tijekom posjeta premijera Janeza Janše Grčkoj 2021. godine najavljeno je da će se Slovenija pridružiti skupini uz potporu Francuske, Španjolske i Grčke.

Hrvatska i Slovenija prvi put su sudjelovale na sastanku u Ateni 17. rujna 2021
-
Ujkići dolaze. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:47

Cipar je 2001. godine kupio 12 ruskih Mi-35P. U to vrijeme to je uokvireno kao sredstvo odvraćanja od potencijalnog pokušaja Turske da izazove vojni incident dok Cipar finalizira svoje pridruživanje Europskoj uniji.
-
Cipar je sad EU a ista je stavila sankcije Rusiji i sad oni ne mogu napravit remont.

Istovremeno Francuska je tamo u suradnji s Ciprom ojačala njihovu vojnu pomorsku luku i to je infrastruktura EU, dakle i Hrvatske.

EU ima projekt borbenog helikoptera i sad se daju neke pare iz eu fondova za to a borbeni helikopter tog tipa imaju Njemačka, Francuska i Španjolska.

Srbiji treba ovaj helikopter koji ima Cipar jer Orlovi idu na otpis a ona nije sankcije udarila Rusiji i nije članica EU i može ih remontirat ( remont 11 komada košta je 28 miljona eura u Rusiji dakle nije to sad neka lova plus Rusi će im dosta remonta prebacit u Beograd ) al ne treba joj odma u komadu svih 11 nego prvo prvih šest pa onda nakon toga pregovori o drugih pet itd.

Sve već dogovoreno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 27/11/2021, 21:49

jastreb wrote:Dzabe sve.

I oni ce u Nato i opet cemo i jedni i drugi ginuti za tuđe ciljeve poput sirmijskih husara,slavonskog polka,kirasira rascijanskih i horvatskih.
:D
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 21:55

Srbija neće u NATO. Previše su rusofilni a Amerikanac ne voli kad mu cure podaci iz NATOa prema Rusiji.

Bit će u NATO programu partnerstvo za mir i to je sve. Ima također i opcije približvanja EU i suradnja s EU vojnom industrijom i eu obranom a pošto su Grčka i Cipar u EU onda će ih to zanimat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:07

RayMabus wrote:
Cipar je 2001. godine kupio 12 ruskih Mi-35P. U to vrijeme to je uokvireno kao sredstvo odvraćanja od potencijalnog pokušaja Turske da izazove vojni incident dok Cipar finalizira svoje pridruživanje Europskoj uniji. 

Glavna prijetnja Cipru dolazi od prisutnosti i ofenzivne formacije od 50.000 turskih vojnika stacioniranih na područjima otoka pod vojnom okupacijom Republike Turske.
Lira je ove sedmice pala na rekordno nizak nivo nakon što je Erdoan obećao da će se držati politike ublažavanja kamatnih stopa. Ove godine je izgubio čak 45 posto vrijednosti, sa oko polovinom tih gubitaka u posljednje dvije sedmice.
Valuta je pala za čak 13,45 za dolar u istorijskom padu od 15 posto u utorak koji je uslijedio nakon govora u kojem je Erdoan branio potez centralne banke da smanji svoju referentnu stopu na 15 posto, uprkos inflaciji od 20 posto.
.
https://avaz.ba/globus/svijet/699803/lira-je-ove-sedmice-pala-na-rekordno-nizak-nivo-erdoan-najavio-istragu
-
Stiže đeneral. pirat
-

by RayMabus Thu 25 Nov - 22:50

Igre prijestolja

Uzmeš mog člana predsjedništva, falsificiraš povijest i guraš neku svoju u kojoj Hrvati ne postoje u Bosni prije dolaska Osmanlija, radiš to šta radiš.

Ja ne uzimam ništa tvoje ( tvog člana predsjedništva ). Ponižavaš me i još mi uvjetuješ nešto.

Sad ćeš gledati kako oporba na dvoru tvog šefa kolje i njega i njegovu osobnu gardu.

To će ti bit vojna poruka.

JA NE PREGOVARAM.

JA NAREĐUJEM I UVJETUJEM A TKO NE POSLUŠA SAMO GA SMAKNEM.

-
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49360-izetbegovic-nek-cuju-stranci-i-svi-ostali-da-hdz-bez-deblokade-doma-naroda-nece-dobiti-nista
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:12

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije je vise stvar psiholoske barijere tj nepovjerenja Map-republic-cyprus-vector-36423644

Glavna prijetnja Cipru dolazi od prisutnosti i ofenzivne formacije od 50.000 turskih vojnika stacioniranih na područjima otoka pod vojnom okupacijom Republike Turske.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:22

Tih 50 tisuća turskih vojnika na Cipru također prima plaću u turskim lirama koja je tamo i službena valuta.

Sad ćeš vidit manevar.

by RayMabus Thu 25 Nov - 23:25

Nije HDZ taj kome ti nešto ovo ono nego je to hrvatski član predsjedništva.

Jel ti ćaća ostavio Erdoganu Bosnu u nasljeđe ?

Sad kad sami Turci prikolju tog tvog Erdogana malo ćeš se naći u čudnom položaju.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:36

Triba povećat vojni proračun s 2 na 3%

Slabo ulažemo u npr mornaricu. Moramo se uključiti u bitku za Mediteran.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:44

Mora imat palubu za helikopter. 

Osnovna ideja mi nije da ja ratujem nego da imam šta poslat a korisno je a ako imaš palubu za helikopter a ne dovodiš i svoj helikopter imaš jednu sletnu pistu i onda te se rasporedi na toj zoni i znaju u komandi da na tom položaju imaju rezervnu helikopter palubu u slučaju potrebe.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:50

Treba nam i nafta a da bi ta nafta došla do rafinerije Rijeka onda treba osigurat plovnu rutu od otoka KRETE do hrvatske obale.

U biti treba nam takvi brod koji je koristan tu u sklopu NATO i EU.

Suštinski treba nam ih više al ovaj s helikopter palubom je minimum minimuma.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 27/11/2021, 22:55

Ne planiram gurat tenkove.

Sad ćemo udarit eu sankcije Wagneru u istočnoj Libiji.

“Mislim kako je u interesu Rusije pod vodstvom Vladimira Putina da Europa nije jaka, prvo, na samom europskom kontinentu, a drugo, u Africi. U našem je interesu imati strukturnije i dinamičnije odnose s Afrikom”, kazao je Le Drian u za radio RTL odgovarajući na pitanje pokušava li Rusija destabilizirati Francusku u Africi, a vijest prenose i RIA Novosti.

S tim u svezi je podsjetio na navodnu prisutnost ruske privatne vojne tvrtke Wagner u Maliju, dodajući da se protiv nje pripremaju europske sankcije. 
-
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49321-le-drian-rusija-nije-zainteresirana-za-jaku-francusku-i-njene-interese-u-africi
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by niels 28/11/2021, 00:07

Ne znam za Srbiju, ali posao Hrvatske kao države (između ostaloga) jest i obrana, što smo zanemarivali 20 godina.

Trebamo ili proizvesti ili licenčno proizvesti ili kupiti raketne sustave SAM, patrolne brodove, ophodne brodove, raketne topovnjače, dronove, jurišne helikoptere, tenkove, borbena vozila...Trebamo prije svega sagraditi barutanu i zavod.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/11/2021, 00:11

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale, Vučic je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijetisućitih godina".
"A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Vučic. :^0
Ponovio je svoje ranije poruke da se "više neće ponavljati Oluje, Bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske".
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/Suljo-prelomio-i-odlucio-da-se-vise-nece-kandidirati-za-predsjednika-stranke-komentirao-i-hrvatske-rafale-srbija-jaca-vojsku-nece-nam-se-ponavljati-oluje-i-bljeskovi-1146679
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/11/2021, 00:30

RayMabus wrote:
"A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Vučic. :^0
Moj tata ima veći kruac od tvog tate. lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics