Preminuo pevač Marinko Rokvić
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Preminuo pevač Marinko Rokvić
Da. Nije ni on o tome okolo trubio.Ringo10 wrote:Ubili mu oca...nisam znao
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Oj ha
https://youtu.be/NjDOpOzp7s0
https://youtu.be/NjDOpOzp7s0
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Sto se glupiram ja volim izvorneRingo10 wrote:Sta se glupira ovaj vukdadinare
2015-09-08
Ne znam za Rokvića ali
sinoć sam gledqao Tomu
i nije loš film
Mogao je Bjelogrlić možda malo dinamike ubaciti još
ali film je dobar isplati se pogledati
malo tugaljiv
ali takav je bio Zdravković
sinoć sam gledqao Tomu
i nije loš film
Mogao je Bjelogrlić možda malo dinamike ubaciti još
ali film je dobar isplati se pogledati
malo tugaljiv
ali takav je bio Zdravković
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Meni osobno jedan od drazih domacih pjevaca. Uvijek odmjeren, fantasticni hitovi, odlican glas,... Eh ali i tome dodje kraj. Pocivaj u miru i neka ti je laka crna zemlja.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
A vidim sad da je i Muamer Zukorlic umro, pomalo kontroverzan politicar ali svakako veliki bosnjacki patriot i defitivno alfa i omega sandzackih muslimana.
2019-09-06
Jedan jako ugodan lik.Pirate wrote:A vidim sad da je i Muamer Zukorlic umro, pomalo kontroverzan politicar ali svakako veliki bosnjacki patriot i defitivno alfa i omega sandzackih muslimana.
Uživao sam gledati njegova gostovanja u raznim emisijama.
Daleko od svake isključivosti. Duhovit. Ugodan sugovornik i govornik.
I mlad je umro. Nisam do danas znao da je 1970.rođen.
2014-04-22
Jeste, krasio ga je veliki intelekt, karizma i govornicki talent. Oko vecine stvari se nisam slagao sa njime ali ga izuzetno postujem i uvijek bi ga rado poslusao prvenstveno oko aktuelnih dogadjaja, cemu je nazalost dosao kraj.
2019-09-06
Čudno da dežurni domoljubi,kako oni ovdje,tako i oni u Bujici,nisu za Marnka nešto našli.
Hehe,ja znam,ali neću to otkriti barem 40 dana,koliko Marinkovom duhu treba da ode na nebo.
Hehe,ja znam,ali neću to otkriti barem 40 dana,koliko Marinkovom duhu treba da ode na nebo.
2014-04-22
pokatolicenoj?jastreb wrote:Jedina moja, Da volim drugu ne mogu,a pogotovo Skitnice cekajte,nema tko nije cuo.
Ova potonja se pustala i po svim hrvatskim radio stanicama,uglavnom u pokatoličenoj verziji.
2015-09-08
Da. Tzv katolički narodnjaci.vuksadinare wrote:pokatolicenoj?jastreb wrote:Jedina moja, Da volim drugu ne mogu,a pogotovo Skitnice cekajte,nema tko nije cuo.
Ova potonja se pustala i po svim hrvatskim radio stanicama,uglavnom u pokatoličenoj verziji.
Izvode se i slušaju uglavnom u Zagorju,Podravini,Turopolju,Žumberku i okolici Siska.
O čemu se radi.
Znači radi se o pjesmama srpskih izvođača,npr.Marinko Rokvić,Miroslav Ilić, Tozovac...ono prave srbijanske pjesme,a ne nekakav orijentalni melos poput Sinana ili Kemala Malovčića,koje se prvo ijekaviziraju,pa čak im se mijenjaju i neke riječi (čas-tren, šta-što,). Izvode ih isključivo hrvatske grupe s područja središnje Hrvatske,mada ih ima i u Lici. Ono u Slavoniji već nisu katolički narodnjaci,već je to bliže bosanskoj izvedbi.
Zatim sam prepjev zvuči vuiše u stilu zagorske popefke ili starogradske pjesme,a ne šumadiskog melosam,a tu su obavezni i hrvatski inšterumenti poput kontrabasa,tambura i one narodne gitare iz tih krajeva,a čak je i harmonika drugačija.
To se kod izučavatelja narodnjaka u Hrvatskoj(npr.kod Alekseja Pavlovskog)naziva katolički narodnjak.
2014-04-22
Evo primjer katoličkog ili pokatoličenog narodnjaka.
Ovo ti je pjesma od baje Malog Knindže u originalu,a ovdje je kačim u izvođenju hrvatske lokalne grupe Narodni dar.
2014-04-22
Ma to cigici pjevaju..sto mi imamo sa njima...
2015-09-08
To su Hrvati iz Gacke. Pojma nemas.vuksadinare wrote:Ma to cigici pjevaju..sto mi imamo sa njima...
2014-04-22
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» USTAŠKI PEVAČ ČESTITAO CRNOGORCIMA DAN POBEDE: Gledaoce RTCG danas probudila pesma Tomsona
» Preminuo Lemmy
» Preminuo Džej
» Preminuo Gec Verner
» Preminuo Ivo Banac
» Preminuo Lemmy
» Preminuo Džej
» Preminuo Gec Verner
» Preminuo Ivo Banac
Page 2 of 2