Nova demografska mjera al od suvog kurca
Page 1 of 1
Nova demografska mjera al od suvog kurca
Digao limit sa 5650 kn na 7000 al ti je visina porodiljnog u visini plaće al ne iznad ovog iznosa. Dakle ovo je za zaposlene i samozaposlene osobe. Mora bi imat plaću šest tisuća kuna da ovo uopće ima smisla.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/premijer-najavom-rasta-roditeljskih-naknada-do-7-500-kn-reterirao-ipak-nista-od-pune-place-tijekom-cijelog-porodiljnog-15113727
Ovo neće dignit natalitet. U to sam siguran.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/premijer-najavom-rasta-roditeljskih-naknada-do-7-500-kn-reterirao-ipak-nista-od-pune-place-tijekom-cijelog-porodiljnog-15113727
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Nova demografska mjera al od suvog kurca
RayMabus wrote:Digao limit sa 5650 kn na 7000 al ti je visina porodiljnog u visini plaće al ne iznad ovog iznosa. Dakle ovo je za zaposlene i samozaposlene osobe. Mora bi imat plaću šest tisuća kuna da ovo uopće ima smisla.
ja sam iskoristio samo mjesec
a mjesec sam ostavio za dogodine u isto doba
no tad ću dobiti 7500
a ne kao sad samo 5600
napreduje se
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ako nastave ovako...možda i treće bude...
sve na tri: treće dijete, treća doza, treći entitet...ma :)
sve na tri: treće dijete, treća doza, treći entitet...ma :)
2015-08-06
Pozdravljam ovu mjeru. U suštini ovo je odavno trebalo uvest tako da ovo kasni. Malo diga minimalac i ovo. Dakle ona najveća masa koja i sad radi od 4000 do nekih šest tisuća kuna nije dobila ništa.
Ide daljni pad nataliteta. Ovo nisu demografske mjere.
2014-04-11
RayMabus wrote:Pozdravljam ovu mjeru. U suštini ovo je odavno trebalo uvest tako da ovo kasni. Malo diga minimalac i ovo. Dakle ona najveća masa koja i sad radi od 4000 do nekih šest tisuća kuna nije dobila ništa.
Ja se slažem da je ovo malo.
S jedne strane treba ići subvencijama i poticajima za mlade roditelje i svako novo dijete
ali
s druge strane treba ići represivno na one koji žive kao samci iza 30-te godine,
porezi dodatni, zabrana kretanja i slično
2015-08-06
Ovo je sve ok al ako ćemo pričat o pravim demografski. mjerama onda je ovo ko da veliki požar ideš gasit čašicom vode. Slikovito rečeno
Ma ne možeš ti to dok ne potone totalno.
Ma ne možeš ti to dok ne potone totalno.
2014-04-11
Bit će bolje kad totalno demografija potone i to se više ne bude moglo gurati pod tapet. Ovako oni tu problematiku guraju u stranu, naprave neke kozmetičke mjere da raja ne kaže da nisu baš ništa napravili i onda je bitno dobit iduće izbore i još četiri godine na vlasti a do tada demografija se urušava i stanovništvo stari.
To su oni ostavili nekom drugom u nasljeđe da rješava. A šta bi se oni tim bavili ? Bebe nisu glasači.
To su oni ostavili nekom drugom u nasljeđe da rješava. A šta bi se oni tim bavili ? Bebe nisu glasači.
2014-04-11
Similar topics
» Nova drama oko dječjih doplataka , demografska mjera neslavno podbacila
» Milanović o Kolindi : Demografska je mjera i da autobusom ne pobiješ pola Zagorja
» Nova mjera Vlade: cigarete poskupljuju dva puta
» Nova mjera vlade: cijene struje drastično se povećava
» Juče je počela nova Amerika, danas počinje NOVA EVROPA!
» Milanović o Kolindi : Demografska je mjera i da autobusom ne pobiješ pola Zagorja
» Nova mjera Vlade: cigarete poskupljuju dva puta
» Nova mjera vlade: cijene struje drastično se povećava
» Juče je počela nova Amerika, danas počinje NOVA EVROPA!
Page 1 of 1