na danasnjoj sjednici CKKPH donio uredbu i obznanio narodu hrvatske
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
na danasnjoj sjednici CKKPH donio uredbu i obznanio narodu hrvatske
VLADA Andreja Plenkovića je na današnjoj sjednici donijela odluku o maksimalnoj maloprodajnoj cijeni benzina i dizela.
"Imamo posebnu točku dnevnog reda vezanu za Zakon o naftnim derivatima. Vlada po tom zakonu ima mogućnost da uredbom uređuje maksimalnu cijenu goriva", rekao je Kenwood Kenon na početku sjednice vlade.
"Uzimajući u obzir trenutak i nepredvidivost cijene goriva, s ciljem neometanog gospodarskog oporavka, na 30 dana stabiliziramo cijene benzina i dizela. Ograničit ćemo cijenu benzina na 11 kuna i 10 lipa, a dizela na 11 kuna", rekao je premijer.
"Mislim da je ovo jako dobar i agilan pristup rješavanju ove situacije. Mislim da ćemo poslati poruku povjerenja našim gospodarstvenicima i sugrađanima, bilo da je riječ o gospodarskom ili privatnom korištenju vozila. Ovakva vrsta odluka daje nam vremena mjesec dana da dobro analiziramo što se događa i, sukladno tome, kao što smo kroz cijelu krizu, donesemo još jednu odluku na korist našeg gospodarstva i naših građana. Vjerujemo da će u ovako kratkom roku distributeri biti sposobni izdržati to", rekao je Kenwood Kenon.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-vladinu-odluku-o-ogranicenju-cijena-benzina-i-dizela/2310812.aspx
Plenkovićev uvodni govor
07:05
[size=10][size=10]/[/size]
07:14
[/size]
"Imamo posebnu točku dnevnog reda vezanu za Zakon o naftnim derivatima. Vlada po tom zakonu ima mogućnost da uredbom uređuje maksimalnu cijenu goriva", rekao je Kenwood Kenon na početku sjednice vlade.
"Uzimajući u obzir trenutak i nepredvidivost cijene goriva, s ciljem neometanog gospodarskog oporavka, na 30 dana stabiliziramo cijene benzina i dizela. Ograničit ćemo cijenu benzina na 11 kuna i 10 lipa, a dizela na 11 kuna", rekao je premijer.
"Mislim da je ovo jako dobar i agilan pristup rješavanju ove situacije. Mislim da ćemo poslati poruku povjerenja našim gospodarstvenicima i sugrađanima, bilo da je riječ o gospodarskom ili privatnom korištenju vozila. Ovakva vrsta odluka daje nam vremena mjesec dana da dobro analiziramo što se događa i, sukladno tome, kao što smo kroz cijelu krizu, donesemo još jednu odluku na korist našeg gospodarstva i naših građana. Vjerujemo da će u ovako kratkom roku distributeri biti sposobni izdržati to", rekao je Kenwood Kenon.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-vladinu-odluku-o-ogranicenju-cijena-benzina-i-dizela/2310812.aspx
Plenkovićev uvodni govor
07:05
[size=10][size=10]/[/size]
07:14
[/size]
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: na danasnjoj sjednici CKKPH donio uredbu i obznanio narodu hrvatske
BMK proda san auto ima dvi godine. Nije moj problem.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa ča ni litru benzine ograniči na 5kn? To je jlš agilniji pristup...
2014-04-16
opet predstava za javnost:
prvo pusti da cijene bez ikakvog razloga divljaju, a onda glumi velikog vožda i kao donosi odluku.
što nije reagirao na cijeni od 10 kuna?
u austriji je danas super95 na razini od 9 kuna!
samo potvrđuje kako je pravi nasljednik dr.ive sanadera i kako hdz i dalje, samo drugim metodama, pljačka vlastiti narod.
proklet bio.
prvo pusti da cijene bez ikakvog razloga divljaju, a onda glumi velikog vožda i kao donosi odluku.
što nije reagirao na cijeni od 10 kuna?
u austriji je danas super95 na razini od 9 kuna!
samo potvrđuje kako je pravi nasljednik dr.ive sanadera i kako hdz i dalje, samo drugim metodama, pljačka vlastiti narod.
proklet bio.
sitting_bull-
2015-09-28
darth_vader likes this post
odlične vijesti.
u svakom slučaju super.
ako ovo potraje duže, svako državno uplitanje u cijenu preko propisa, će dovesti do venezuela scenarija - nestašice. što je super
ako lude privatne firme budu pristale na HDZovu igranku, i budale će ispod cijene nama prodavati gorivo opet dobro.
u oba slučaja odlično.
u svakom slučaju super.
ako ovo potraje duže, svako državno uplitanje u cijenu preko propisa, će dovesti do venezuela scenarija - nestašice. što je super
ako lude privatne firme budu pristale na HDZovu igranku, i budale će ispod cijene nama prodavati gorivo opet dobro.
u oba slučaja odlično.
Ma. Proda san auto ima dvi godine a kako san radija deset godina na pumpi onda neke stvari znam. To je 30 dana koliko ima goriva u ciusternama bilo na pumpama bilo u državi u velikim tankoviima i da dobije na vrimenu jer čeka da se pusti sjeverni tok 2 u promet a šta neće do Nove godine.
Benzinac je na plin i sad svi koji voze na plin u svijetu su se prebacili na benzin i onda skaće i tu cijena itd.
Hrvatska koristi samo 1% solarne energije a prosjek je 12% i da se sad nešto auta prebaci na struju i usporedbno s tim i poveća ova solarna energija i onda te ovakve priče ne zanimaju i uvoziš manje nafte u državu bilo sirovina bilo prerađeno i to se onda odražava na uvoz izvoz i imaš pozitivnu bilancu.
Ja bi diga namjerno na 20 kuna litru benzina a disel ograničija jer to voze kamioni pa je to ekonomija pa da ne skaču cijene a ljude tko jebe. Ionako su stoka.
Samo stoka ove može izabrat nakon Sanadera i vratit ih na poltičku scenu.
Benzinac je na plin i sad svi koji voze na plin u svijetu su se prebacili na benzin i onda skaće i tu cijena itd.
Hrvatska koristi samo 1% solarne energije a prosjek je 12% i da se sad nešto auta prebaci na struju i usporedbno s tim i poveća ova solarna energija i onda te ovakve priče ne zanimaju i uvoziš manje nafte u državu bilo sirovina bilo prerađeno i to se onda odražava na uvoz izvoz i imaš pozitivnu bilancu.
Ja bi diga namjerno na 20 kuna litru benzina a disel ograničija jer to voze kamioni pa je to ekonomija pa da ne skaču cijene a ljude tko jebe. Ionako su stoka.
Samo stoka ove može izabrat nakon Sanadera i vratit ih na poltičku scenu.
2014-04-11
A šta san ja jučer reka , evo :RayMabus wrote:Ma. Proda san auto ima dvi godine a kako san radija deset godina na pumpi onda neke stvari znam. To je 30 dana koliko ima goriva u ciusternama bilo na pumpama bilo u državi u velikim tankoviima i da dobije na vrimenu jer čeka da se pusti sjeverni tok 2 u promet a šta neće do Nove godine.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/inina-reakcija-na-odluku-vlade-premium-goriva-prodavat-cemo-samo-do-isteka-zaliha-15110412
2014-04-11
Jel ta uredba stupila na snagu ili ja zivim u nekom paralelnom svijetu u kojem sam danas tankao i platio litru dizela po 11,46kn?
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Pirate wrote:Jel ta uredba stupila na snagu ili ja zivim u nekom paralelnom svijetu u kojem sam danas tankao i platio litru dizela po 11,46kn?
stupila je, a ne znam gdje si ti tankao...
inače geniji su. Ina je već najavila da više neće prodavat premium goriva jer im se ne isplati... samo do isteka zaliha
marcellus wrote:Pirate wrote:Jel ta uredba stupila na snagu ili ja zivim u nekom paralelnom svijetu u kojem sam danas tankao i platio litru dizela po 11,46kn?
inače geniji su. Ina je već najavila da više neće prodavat premium goriva jer im se ne isplati... samo do isteka zaliha
Na Tifonu, taman jos neki likovi pored mene tankali i cudili se kako cijena nije korigirana.
Pa i u pravu je INA kao i ostali trgovci derivatima koji se zale. Od ukupne cijene goriva, njihov udio je najmanji. Drzavi ide preko 50%, stoga neka izvole smanjiti trosarine, makar dok se cijene ne vrate u normalu. Mada sam uvjeren da taj film necemo gledati.
P. S sa ovim cijenama smo prejebali i austrijance.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Pirate wrote:marcellus wrote:Pirate wrote:Jel ta uredba stupila na snagu ili ja zivim u nekom paralelnom svijetu u kojem sam danas tankao i platio litru dizela po 11,46kn?
Na Tifonu, taman jos neki likovi pored mene tankali i cudili se kako cijena nije korigirana.
Pa i u pravu je INA kao i ostali trgovci derivatima koji se zale. Od ukupne cijene goriva, njihov udio je najmanji. Drzavi ide preko 50%, stoga neka izvole smanjiti trosarine, makar dok se cijene ne vrate u normalu. Mada sam uvjeren da taj film necemo gledati.
P. S sa ovim cijenama smo prejebali i austrijance.
upravo to.
administrativno ograničavanje cijena ---> crno tržište i nestašice, šverc, siva ekonomija
niži porezi i trošarine ---> bogatija država i građani
Neće me tako brzo vidit benzinske crpke u RH...
Prošlu subotu ulio 50 lit. dizela u posušju, razlika 120 kn...
T. wrote:Neće me tako brzo vidit benzinske crpke u RH...
meni je najbliža granica na 40 km a i to je sa slovenijom...
U mog stane 75 litara, provedem ženu i dicu na ćevape u Livno i ostane mi...T. wrote:Neće me tako brzo vidit benzinske crpke u RH...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-danas-kao-komunisti-1979/2310972.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ja idem svakako pa usput natankam...marcellus wrote:T. wrote:Neće me tako brzo vidit benzinske crpke u RH...
meni je najbliža granica na 40 km a i to je sa slovenijom...
Bio bi lud u ovakvoj situaciji da tankam kod nas ako mogu gore...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
To ti je 180 kn razlike...mutava baštarda wrote:U mog stane 75 litara, provedem ženu i dicu na ćevape u Livno i ostane mi...T. wrote:Neće me tako brzo vidit benzinske crpke u RH...
Isplatiš put, pojidete ćevape u 'foruma' i još u prizemlju uzmeš pite za večeru...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Tipichni hrvatski domoljubi....prodalo bi rodjenu majku za 180 kuna a da nece drzavu.I da ..ako bi moglo sve nekako dzabe ..a ZNA SE da nema dzabe ni kod stare babe (Megy) :::))
Ja furt točim za sto kuna ... tak da me libo racku.
Guest- Guest
Livno je stari hrvatski grad. Treba pomoći naše Hrvate koji su u zemljama lošijeg standarda. Vjerujem da tako stanovnici istočne Slavonije kupuju po Vojvodini u Hrvatskim trgovinamamentalitet wrote:Tipichni hrvatski domoljubi....prodalo bi rodjenu majku za 180 kuna a da nece drzavu.I da ..ako bi moglo sve nekako dzabe ..a ZNA SE da nema dzabe ni kod stare babe (Megy) :::))
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Trump donio uredbu; za svaku novu regulaciju, dvije postojeće se moraju ukinuti
» USTAVNI SUD DONIO PRESUDU U SLUČAJU TRIJU TUŽBI Poklič iz predsjedničke prisege ne ugrožava sekularni karakter Republike Hrvatske
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Slovački premijer obznanio da države NATO-a i EU razmišljaju o slanju trupa u Ukrajinu
» Jer kome to u današnjoj EU treba još jedan Orban ?
» USTAVNI SUD DONIO PRESUDU U SLUČAJU TRIJU TUŽBI Poklič iz predsjedničke prisege ne ugrožava sekularni karakter Republike Hrvatske
» Jasenovac nije sramota i odgovornost Republike Hrvatske,već katoličke crkve i hrvatske uljudbe
» Slovački premijer obznanio da države NATO-a i EU razmišljaju o slanju trupa u Ukrajinu
» Jer kome to u današnjoj EU treba još jedan Orban ?
Page 1 of 3