Sada je službeno: HDZ je opljačkao državu
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Sada je službeno: HDZ je opljačkao državu
debotoijusto wrote:"Vrhovni sud nije donio odluku da je HDZ koruptivna stranka niti kriminalna organizacija",
nije donio ni da nije...
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Da plate novčanu kaznu “HDZ je velika stranka, pa će moći ovu kaznu platiti” (VSRH), umjesto da im se zabrani djelovanje. Imaš moj post na drugoj temi.
Upelo pravosuđe protiv zločinačke… :)
Dakle tema je današnja presuda. Rado ću raspraviti druge marifetluke na drugim temama. Ali ovdje stavljam naglasak: VSRH je ustvrdio da je HDZ izvlačio novce iz državnih firmi da ostane na vlasti i da plati Fimi mediu.
Ako to nije narušavanje ustavnog poretka i demokratskih višestranačkih izbora (Članak 2. Ustava, temeljne vrijednosti) onda ne znam što jest.
I ako se ne varam, zabranili su svojedobno SDS, tako da imamo već i presedan.
marcellus wrote:debotoijusto wrote:"Vrhovni sud nije donio odluku da je HDZ koruptivna stranka niti kriminalna organizacija",
nije donio ni da nije...
To nisu zakonski termini, mi govorimo kolokvijalno o našoj miloj središnjoj stranci u Hrvata: mafija, zločinačka organizacija, megazločinačka zadruga, kradeze, lešinari itd. :)
niels-
2021-04-26
Da HDZ kontrolira pravosuđe SDP bi 91e bio zauvijek ugašen zbog predaje oružja TO JNA a Mesić bi odavno ucrvan visio na nekoj banderi.sitting_bull wrote:lijepo.vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
da hdz ne kontrolira pravosuđe sada bi sudski bio zabranjen i izbrisani iz političkog života.
za zločin za koji bi trebali dobiti 2000 godina zatvora i pravo na žalbu tek nakon 1000 godina (pola kazne), oni "za kaznu" moraju vratiti džeparac.
Šandor Winnetou wrote:Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Da plate novčanu kaznu “HDZ je velika stranka, pa će moći ovu kaznu platiti” (VSRH), umjesto da im se zabrani djelovanje. Imaš moj post na drugoj temi.
Dakle tema je današnja presuda. Rado ću raspraviti druge marifetluke na drugim temama. Ali ovdje stavljam naglasak: VSRH je ustvrdio da je HDZ izvlačio novce iz državnih firmi da ostane na vlasti i da plati Fimi mediu.
Ako to nije narušavanje ustavnog poretka i demokratskih višestranačkih izbora (Članak 2. Ustava, temeljne vrijednosti) onda ne znam što jest.
Vrtimo se u krug.
Ako pričamo o drugim postupcima, razvodnjavamo temu, više ili manje svjesno.
Netko može pomisliti da je zločinačka primjereno kažnjena, da je pravosuđe pokazalo dugu ruku zakona, da je pravda spora, ali dostižna…
…samo što nije. Jedina primjerena kazna bi bilo brisanje HDZ-a iz Registra političkih stranaka, pljenidba imovine, zabrana obnove stranke ili osnivanja stranke koja se poziva na HDZ-ovo toksično naslijeđe, itd.
Što je 17,5 milijuna kn za HDZ? Šala.
niels-
2021-04-26
Javnosti se obratio šef HDZ-a Andrej Kenwood Kenon.
"HDZ poštuje odluke hrvatskih sudova i postupit će po presudi Vrhovnoga suda. To znači da će uplatiti izrečenu kaznu, tj. novčani iznos u državni proračun. Kao legalisti, mi prihvaćamo donesenu presudu, žao nam je da nisu uvaženi svi elementi koje su naši pravni zastupnici i odvjetnici podnijeli u žalbenom postupku", rekao je Kenwood Kenon u središnjici HDZ-a.
"Otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke. To je odgovornost šefa stranke i nekih ljudi koji su tu bili od 2004. do 2009. Mi nemamo nikakve veze", rekao je.
polancec bi se bar zarumenio a ovi nista , drzavnik justo
"HDZ poštuje odluke hrvatskih sudova i postupit će po presudi Vrhovnoga suda. To znači da će uplatiti izrečenu kaznu, tj. novčani iznos u državni proračun. Kao legalisti, mi prihvaćamo donesenu presudu, žao nam je da nisu uvaženi svi elementi koje su naši pravni zastupnici i odvjetnici podnijeli u žalbenom postupku", rekao je Kenwood Kenon u središnjici HDZ-a.
"Otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke. To je odgovornost šefa stranke i nekih ljudi koji su tu bili od 2004. do 2009. Mi nemamo nikakve veze", rekao je.
polancec bi se bar zarumenio a ovi nista , drzavnik justo
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Pa ta ekipa bi se razmilila u druge stranke, bez lustracije se ništa ne bi dobilo. Ista stvar se dogodila sa KPH gdje su se članovi razmilili po strankama ( naročito u HDZ) kao rakova djeca i nastavila istu rabotu kao i do tada, dakle ono što su najbolje znali-muljati i krasti.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Vrtimo se u krug.
Netko može pomisliti da je zločinačka primjereno kažnjena, da je pravosuđe pokazalo dugu ruku zakona, da je pravda spora, ali dostižna…
…samo što nije. Jedina primjerena kazna bi bilo brisanje HDZ-a iz Registra političkih stranaka, pljenidba imovine, zabrana obnove stranke ili osnivanja stranke koja se poziva na HDZ-ovo toksično naslijeđe, itd.
Kasno ta presuda stiže. Bit će sve po starom. Do ljudi je, nije do političara. Te političare netko i bira. Kakav narod takva vlast.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
darth_vader likes this post
Šandor Winnetou wrote:Pa ta ekipa bi se razmilila u druge stranke, bez lustracije se ništa ne bi dobilo. Ista stvar se dogodila sa KPH gdje su se članovi razmilili po strankama ( naročito u HDZ) kao rakova djeca i nastavila istu rabotu kao i do tada, dakle ono što su najbolje znali-muljati i krasti.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Vrtimo se u krug.
Bitno je osuditi i na primjeren način, brisanjem, kazniti pravnu osobu, u ovom slučaju političku stranku.
A kud bi vrlo članstvo, od Kluba zastupnika nadalje otišlo - ako ti hadezeovci nisu krali ili znali da se krade, a nisu prijavili, ma neka rade što hoće, ako je tko lud da ih primi.
Bi li ti primio u kuću par migranata? :)
niels-
2021-04-26
primit u kuću migrante ili hadezeovce, to je zanimljiv izbor... zakurac, ali zanimljiv
i tuđman bi zbog predaje bosanske posavine bio strijeljan, a zbog sporazuma s kojim je jna svo teško naoružanje iz hrvatske odvezla ili u srbiju ili u bosnu bi ga spalili kod crkve svetog marka.Šandor Winnetou wrote:Da HDZ kontrolira pravosuđe SDP bi 91e bio zauvijek ugašen zbog predaje oružja TO JNA a Mesić bi odavno ucrvan visio na nekoj banderi.sitting_bull wrote:lijepo.vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
da hdz ne kontrolira pravosuđe sada bi sudski bio zabranjen i izbrisani iz političkog života.
za zločin za koji bi trebali dobiti 2000 godina zatvora i pravo na žalbu tek nakon 1000 godina (pola kazne), oni "za kaznu" moraju vratiti džeparac.
sad malo usporedi tandžare iz teriritorijalne obrane i naoružanja koje je iz hrvatske pod pratnjom zbora narodne garde jna odvezla četnicima.
uostalom, da sdp pod vodstvom ivice račana nije raspisao višestranačke izbore, nego da je pozvao jna da sačuva teritorijalni integritet sfrj ne bi niti imao hrvatsku, nego bi živio u srboslaviji u kojoj bi jedino današnji predsjednik vlade vjerojatno bio isti.
sitting_bull-
2015-09-28
RayMabus wrote:Kasno ta presuda stiže. Bit će sve po starom. Do ljudi je, nije do političara. Te političare netko i bira. Kakav narod takva vlast.
Do pravosuđa je.
Da zabrane zločinačkoj da se kandidira i da postoji, kao što bi trebali, uklonili bi glavni generator korupcije u društvu i poslali još par upozorenja drugim strankama.
Nadam se ipak da je ova presuda prekretnica, da će HDZ svakako izgubiti izbore, i da više nikada neće činiti vladajuću većinu.
niels-
2021-04-26
Ma ne pomaže ti to kad je narod takvi. Nije to do političara nego do naroda. Narod ih bira.niels wrote:RayMabus wrote:Kasno ta presuda stiže. Bit će sve po starom. Do ljudi je, nije do političara. Te političare netko i bira. Kakav narod takva vlast.
Do pravosuđa je.
Da zabrane zločinačkoj da se kandidira i da postoji, kao što bi trebali, uklonili bi glavni generator korupcije u društvu i poslali još par upozorenja drugim strankama.
Nadam se ipak da je ova presuda prekretnica, da će HDZ svakako izgubiti izbore, i da više nikada neće činiti vladajuću većinu.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
marcellus wrote:primit u kuću migrante ili hadezeovce, to je zanimljiv izbor... zakurac, ali zanimljiv
Pa i poanta jest da ti pozli i od jedne i od druge opcije.
niels-
2021-04-26
Ivica račan, hrvacki founding father:)
2014-04-16
Jebeš formalnu osudu, HDZ će opet dobiti izbore. Ako se misli nešto napraviti onda to treba napraviti temeljito. Ovako bi zabranio stranku a lopine bi prošle bez posljedica a ove druge strančice bez takve operative ne mogu funkcionirati pa bi ih primili u naručje ko stariju braću koja će ih podučiti zanatu. Evo ti primjer galamdžija iz Možemo, što bi oni dali za HDZove ili Bandićeve operativce i da ih oni poduče zanatu pa što košta da košta.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Pa ta ekipa bi se razmilila u druge stranke, bez lustracije se ništa ne bi dobilo. Ista stvar se dogodila sa KPH gdje su se članovi razmilili po strankama ( naročito u HDZ) kao rakova djeca i nastavila istu rabotu kao i do tada, dakle ono što su najbolje znali-muljati i krasti.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Vrtimo se u krug.
Bitno je osuditi i na primjeren način, brisanjem, kazniti pravnu osobu, u ovom slučaju političku stranku.
A kud bi vrlo članstvo, od Kluba zastupnika nadalje otišlo - ako ti hadezeovci nisu krali ili znali da se krade, a nisu prijavili, ma neka rade što hoće, ako je tko lud da ih primi.
RayMabus likes this post
Munjevito skrenuli u ‘91 :)
niels-
2021-04-26
De nemoj, loš ti je pokušaj trolanja.sitting_bull wrote:i tuđman bi zbog predaje bosanske posavine bio strijeljan, a zbog sporazuma s kojim je jna svo teško naoružanje iz hrvatske odvezla ili u srbiju ili u bosnu bi ga spalili kod crkve svetog marka.Šandor Winnetou wrote:Da HDZ kontrolira pravosuđe SDP bi 91e bio zauvijek ugašen zbog predaje oružja TO JNA a Mesić bi odavno ucrvan visio na nekoj banderi.sitting_bull wrote:lijepo.vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
sad malo usporedi tandžare iz teriritorijalne obrane i naoružanja koje je iz hrvatske pod pratnjom zbora narodne garde jna odvezla četnicima.
uostalom, da sdp pod vodstvom ivice račana nije raspisao višestranačke izbore, nego da je pozvao jna da sačuva teritorijalni integritet sfrj ne bi niti imao hrvatsku, nego bi živio u srboslaviji u kojoj bi jedino današnji predsjednik vlade vjerojatno bio isti.
to se neće dogoditi, eto sjetiti ćemo se ove teme nakon sljedećih izbora.niels wrote:RayMabus wrote:Kasno ta presuda stiže. Bit će sve po starom. Do ljudi je, nije do političara. Te političare netko i bira. Kakav narod takva vlast.
Do pravosuđa je.
Šandor Winnetou wrote:Jebeš formalnu osudu, HDZ će opet dobiti izbore. Ako se misli nešto napraviti onda to treba napraviti temeljito. Ovako bi zabranio stranku a lopine bi prošle bez posljedica a ove druge strančice bez takve operative ne mogu funkcionirati pa bi ih primili u naručje ko stariju braću koja će ih podučiti zanatu. Evo ti primjer galamdžija iz Možemo, što bi oni dali za HDZove ili Bandićeve operativce i da ih oni poduče zanatu pa što košta da košta.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Pa ta ekipa bi se razmilila u druge stranke, bez lustracije se ništa ne bi dobilo. Ista stvar se dogodila sa KPH gdje su se članovi razmilili po strankama ( naročito u HDZ) kao rakova djeca i nastavila istu rabotu kao i do tada, dakle ono što su najbolje znali-muljati i krasti.niels wrote:Šandor Winnetou wrote:Slažem se, samo sam povukao paralele oko presuda, držim da je čin mesićeve veleizdaje račanove predaje oružja TO izazvalo neusporedivo veće probleme državi nego pljačka lopine sanadera i lopovske ekipe oko njega. Što se mene tiče lopine treba kazniti ma odakle dolaze, samo ostaje žal što su drugi prošli ko bubreg u lojuniels wrote:Šandor Winnetou wrote:Ovdje je korupcija narodni običaj no ako nisu osudili mesića za dilanje dokumenata pod oznakom državna tajna, račana za predaju oružja TO i razoružavanje republike pred rat onda držim da je hdz daleko najgore prošao što se tiče sudstva i sudskih odluka.niels wrote:vuksadinare wrote:Pa kako onda hdz kontrolira pravosudje i sudove a ova presuda je protiv njih...
Vrtimo se u krug.
Ma kakvi operativci??
Tko su ti misteriozni alkemičari koji donose HDZ-u pobjedu za pobjedom?
Nije to tako komplicirano, narod glasa (ne “glasuje”, baš “glasa”) za sveta tri slova i Vranju.
niels-
2021-04-26
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Sada i službeno, Logično je širitelj dezinformacija...
» Sada je sluzbeno!Koeficijent inteligencije na prostoru Ex-Yu
» Od sada je i službeno: Hong Kong više ne postoji
» Sada je i službeno : Sezona je loše počela , broj noćenja u srpnju je manji nego lani
» 68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku
» Sada je sluzbeno!Koeficijent inteligencije na prostoru Ex-Yu
» Od sada je i službeno: Hong Kong više ne postoji
» Sada je i službeno : Sezona je loše počela , broj noćenja u srpnju je manji nego lani
» 68-godišnji zatvorenik se trebao cijepiti, pobjegao iz zatvora i opljačkao banku
Page 2 of 8