Milanović: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Milanović: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
Milanović ‘šokirao novinare‘: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
Objavljeno: 22. rujan 2021. 11:02
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravi u New Yorku, gdje je održao govor na Općoj skupštini UN-a te se sastao s turskim predsjednikom Erdoganom, između ostalog, a izjavu je dao za Al-Jazeeru Balkans.
I bosanskohercegovački N1 i sarajevsko Oslobođenje pišu kako je Milanović svojim izjavama 'šokirao novinare koji su tražili objašnjenje za takvu izjavu'.
Prokomentirao je situaciju da je na skupštinu došao Željko Komšić, predstavnik Hrvata u Bosni i Hercegovini te aktualni predsjedavajući Predsjedništva te zemlje.
- Komšić je ovdje došao k'o jedan od članova Predsjedništva, ne znam uopće s kakvim mandatom i u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata, jer... Ja sam rekao da sam predsjednik Hrvatske, predsjednik hrvatskih građana, Hrvata, pa, na neki način, i onih Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. To je moja dužnost, obveza i osjećaj, na kraju krajeva.
Oprostite, Vi ste rekli da ste vi predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine?
- Gledajte, dakle u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, dakle, da se brinemo i da vodimo računa o statusu Hrvata izvan Hrvatske, ali, naravno, uz puno poštovanje zemalja – da. Na kraju krajeva, što sam radio u Bosni i Hercegovini prije dva mjeseca.
Kako Vi možete biti predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Vi ste predsjednik Republike Hrvatske?
- Pa gledajte, Hrvati u Bosni i Hercegovini i u New Yorku imaju pravo glasa, nešto što sam ja vrlo često problematizirao i pokušavao svesti u razumnu razinu upravo zato da se susjedna država ne kompromitira jer se ulazi u njezin prostor, ali, onda, ako tako mislite, trebalo mi je zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu.
Zar nisu svim građanima Bosne i Hercegovine predsjednici tri člana Predsjedništva? Sad je Komšić predsjednik Predsjedništva, ali to nema veze, to je sad slučajnost...
- Vi znate da građani Bosne i Hercegovine hrvatske narodnosti imaju hrvatsko državljanstvo? Jesam li im ja predsjednik? Ja mislim da jesam.
Ako tako govorite, to je druga stvar.
- Govorim baš tako, dakle, to je politika koju nisam ja provodio, ona je danas takva i to su političke činjenice, to su formalno-pravne činjenice. Ono što sam naglašavao gospodinu Erdoganu cijelo vrijeme je da u Hrvatskoj nema baš nikoga, tko će se razmetati sa pričama da će se Bosna i Hercegovina otcijepiti, što čujemo od nekih drugih djelova Bosne i Hercegovine, i to nije pametno, nije potrebno - završio je Milanović.
Predsjednik države dao je izjavu u New Yorku i prokomentirao položaj Hrvata u BiH
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. rujan 2021. 11:02
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravi u New Yorku, gdje je održao govor na Općoj skupštini UN-a te se sastao s turskim predsjednikom Erdoganom, između ostalog, a izjavu je dao za Al-Jazeeru Balkans.
I bosanskohercegovački N1 i sarajevsko Oslobođenje pišu kako je Milanović svojim izjavama 'šokirao novinare koji su tražili objašnjenje za takvu izjavu'.
Prokomentirao je situaciju da je na skupštinu došao Željko Komšić, predstavnik Hrvata u Bosni i Hercegovini te aktualni predsjedavajući Predsjedništva te zemlje.
- Komšić je ovdje došao k'o jedan od članova Predsjedništva, ne znam uopće s kakvim mandatom i u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata, jer... Ja sam rekao da sam predsjednik Hrvatske, predsjednik hrvatskih građana, Hrvata, pa, na neki način, i onih Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. To je moja dužnost, obveza i osjećaj, na kraju krajeva.
Oprostite, Vi ste rekli da ste vi predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine?
- Gledajte, dakle u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, dakle, da se brinemo i da vodimo računa o statusu Hrvata izvan Hrvatske, ali, naravno, uz puno poštovanje zemalja – da. Na kraju krajeva, što sam radio u Bosni i Hercegovini prije dva mjeseca.
Kako Vi možete biti predsjednik Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Vi ste predsjednik Republike Hrvatske?
- Pa gledajte, Hrvati u Bosni i Hercegovini i u New Yorku imaju pravo glasa, nešto što sam ja vrlo često problematizirao i pokušavao svesti u razumnu razinu upravo zato da se susjedna država ne kompromitira jer se ulazi u njezin prostor, ali, onda, ako tako mislite, trebalo mi je zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu.
Zar nisu svim građanima Bosne i Hercegovine predsjednici tri člana Predsjedništva? Sad je Komšić predsjednik Predsjedništva, ali to nema veze, to je sad slučajnost...
- Vi znate da građani Bosne i Hercegovine hrvatske narodnosti imaju hrvatsko državljanstvo? Jesam li im ja predsjednik? Ja mislim da jesam.
Ako tako govorite, to je druga stvar.
- Govorim baš tako, dakle, to je politika koju nisam ja provodio, ona je danas takva i to su političke činjenice, to su formalno-pravne činjenice. Ono što sam naglašavao gospodinu Erdoganu cijelo vrijeme je da u Hrvatskoj nema baš nikoga, tko će se razmetati sa pričama da će se Bosna i Hercegovina otcijepiti, što čujemo od nekih drugih djelova Bosne i Hercegovine, i to nije pametno, nije potrebno - završio je Milanović.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
2018-04-10
Re: Milanović: ‘Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, u čije ime govori Komšić?‘
Ima i treću mandat kuvertiran
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ako je predsjednik Republike Hrvatske onda je predsjednik svakome hrvatskome drzavljaninu ma gdje se nalazio, sad drugi je par rukava ako ga netko osobno priznaje kao svoga ili ne ali je demokratski izabran i zvanicno je tako.
omni-
2014-04-12
Maggie19 likes this post
jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
kraj priče.
Zoka vec u predizbornoj kampanji debelo.
Mudro.
Mudro.
Zoka ako dobije drugi mandat
Ja se skinem gola na Trgu republike
Ako te cuje povuci ce se direktno. I ja bi, i tata bi sine.Sora wrote:Zoka ako dobije drugi mandat
omni-
2014-04-12
Ne...dobit ce senfSora wrote:Zoka ako dobije drugi mandat
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Noor wrote:jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
BiH Hrvati su posebna kategorija, ne dijaspora, nego autohtoni narod BiH.
2018-04-10
ok, jel glasuju na RH izborima?Hektorović wrote:Noor wrote:jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
...pa nisu hrvati iz bh-a krivi zbog toga..hrvatska im je omogucila to..u biti hdz..ne zbog hrvata iz bh-a nego trebali su im njihovi glasovi za 'ne daj boze' ako budu gusti izborni rezultatiNoor wrote:ok, jel glasuju na RH izborima?Hektorović wrote:Noor wrote:jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
2015-09-08
pa ne krivim ih, nego velim...ako su glasovali na predsjednickim izborima, znaci da su si birali predsjednika :)vuksadinare wrote:...pa nisu hrvati iz bh-a krivi zbog toga..hrvatska im je omogucila to..u biti hdz..ne zbog hrvata iz bh-a nego trebali su im njihovi glasovi za 'ne daj boze' ako budu gusti izborni rezultatiNoor wrote:ok, jel glasuju na RH izborima?Hektorović wrote:Noor wrote:jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
Još će on do kraja mandata pjevat "Juru i Bobana" i "Čavoglave"
...ne...zoki je korijenski bh-a hrvat..njegovi preci su prije 300 i nesto godina dosli ili presli iz livanhskog polja preko kamesnice u sinjsko polje tj na podrucje sela glavica..zato on ima takvu vezu sa bh-a hrvatima..kao sto mesic ima sa muslimanima ili bosnjacima..jer jedna grana mesica je bila islamizirana 150 godina i ti preci su preci stipe mesica..povlacenjem turaka iz like najveci dio te grane mesica vraca se na katolicanstvo ali ne svi onaj mynji dio mesica koji odlaskom turaka ostaje islamiziran i povlacenjem turaka iz like u bosnu i ti mesici se sa njima odseljuju u bosnu tj na podrucje grada kljuca..iz te loze korijene vuce stipe mesic..no nakon 50 godina tri familije mesica muslimana pocetkom 19 stoljeca vraca se iz bosne na pidrucje brinja te opet prihvaca katolicanstvo jedna od tih obitelji mesica su preci stipe mesica..Noor wrote:pa ne krivim ih, nego velim...ako su glasovali na predsjednickim izborima, znaci da su si birali predsjednika :)vuksadinare wrote:...pa nisu hrvati iz bh-a krivi zbog toga..hrvatska im je omogucila to..u biti hdz..ne zbog hrvata iz bh-a nego trebali su im njihovi glasovi za 'ne daj boze' ako budu gusti izborni rezultatiNoor wrote:ok, jel glasuju na RH izborima?Hektorović wrote:Noor wrote:jel glasala BIH dijaspora? je.
kraj priče.
2015-09-08
Noor likes this post
Ok
Samo jedno pitam.
Zašto vas smeta kad Adem Vuchiqi govori o SRPSKOM SVETU
samo pitam..
Samo jedno pitam.
samo pitam..
srbi su druga klasa svijeta..prvi razred pripada nama ne mozwmo svi u prvi..mora netko stale cistitSora wrote:Ok
Samo jedno pitam.
samo pitam..
2015-09-08
Zajebavam se...pozvali me u neko bjelacko rasisticko udruzenje preko twittera..pa da vidim kako mi rasizam stoji..ipak bolje mi stoji nacionalizam i suverenizam
2015-09-08
znaci i vuchic je predsednik
svih srba.
svih srba.
2020-04-21
Vidis da ga ne fermaju...ni jednu srpsku zastavu nisu izvjesili...lansirali mu odjeb :)pizzon wrote:znaci i vuchic je predsednik
svih srba.
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vojin Mijatović: Milanović je luđak! Komšić: Milanović je gori od Vučića!
» Željko Komšić je zapravo lažnjak on je istinski Bošnjak musliman što govori i ova slika.Tko je zapravo 'Željko' Komšić pravo je pitanje.Da li je podvaljen kao kukavičije jaje od bošnjačkih obavještajnih službi?.
» Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
» Milanović o ratu u Ukrajini govori isto što i Putinov glasnogovornik
» Jaca:'Kad god Plenkovic ima problem,javi se Milanovic i govori o necem desetom'
» Željko Komšić je zapravo lažnjak on je istinski Bošnjak musliman što govori i ova slika.Tko je zapravo 'Željko' Komšić pravo je pitanje.Da li je podvaljen kao kukavičije jaje od bošnjačkih obavještajnih službi?.
» Hrvatskim ne govori čak 29.299 bh. Hrvata.
» Milanović o ratu u Ukrajini govori isto što i Putinov glasnogovornik
» Jaca:'Kad god Plenkovic ima problem,javi se Milanovic i govori o necem desetom'
Page 1 of 3