Poljska zaprijetila izlaskom iz EU
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Poljska zaprijetila izlaskom iz EU
https://www.geopolitika.news/vijesti/poljska-zaprijetila-izlaskom-iz-eu/
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Poljska zaprijetila izlaskom iz EU
Baš lijepa vijest
A mi kujemo eurokovanice i trčimo da budemo švapska kopilad ( jer je glavna centralna eu banka u Frankfurtu a to znam jer mi je rođak inžinjer građevine i projektira je i radija na njoj i živi u Franfurtu već 30 godina otkako je fakultet završija ).
E kuj ti kuj , manđurijski kandidatu.
A mi kujemo eurokovanice i trčimo da budemo švapska kopilad ( jer je glavna centralna eu banka u Frankfurtu a to znam jer mi je rođak inžinjer građevine i projektira je i radija na njoj i živi u Franfurtu već 30 godina otkako je fakultet završija ).
E kuj ti kuj , manđurijski kandidatu.
2014-04-11
eu ce postat politicko tijelo koje demokracija nece nadzirat
medutim patuljcicima i to odgovara
dok ne dobiju po usima
medutim patuljcicima i to odgovara
dok ne dobiju po usima
2014-04-19
Trebalo bi razmišljati o nekim scenarijima koji su do jučer bili nezamislivi. Nakon izgradnje sjevernog toka 2 i maltretiranja Brisela ( čitaj te iste Njemačke koja šurije s Rusima ) Poljacima je jedino rješenje izlazak iz EU i povezivanje s Velikom Britanijom i Amerikom.
Nema drugog rješenja ovdje.
2014-04-11
RayMabus wrote:Trebalo bi razmišljati o nekim scenarijima koji su do jučer bili nezamislivi. Nakon izgradnje sjevernog toka 2 i maltretiranja Brisela ( čitaj te iste Njemačke koja šurije s Rusima ) Poljacima je jedino rješenje izlazak iz EU i povezivanje s Velikom Britanijom i Amerikom.
svi su oni u istom klimatskom talu
i amerika i engleska i eu i ostali manji clanovi da ih ne nabrajam
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Neka su. Poljska izlazi iz EU i sklapa novi trgovinski sporazum s Velikom Britanijom.prckov wrote:RayMabus wrote:Trebalo bi razmišljati o nekim scenarijima koji su do jučer bili nezamislivi. Nakon izgradnje sjevernog toka 2 i maltretiranja Brisela ( čitaj te iste Njemačke koja šurije s Rusima ) Poljacima je jedino rješenje izlazak iz EU i povezivanje s Velikom Britanijom i Amerikom.
2014-04-11
ma ne izlaziRayMabus wrote:Neka su. Poljska izlazi iz EU i sklapa novi trgovinski sporazum s Velikom Britanijom.prckov wrote:RayMabus wrote:Trebalo bi razmišljati o nekim scenarijima koji su do jučer bili nezamislivi. Nakon izgradnje sjevernog toka 2 i maltretiranja Brisela ( čitaj te iste Njemačke koja šurije s Rusima ) Poljacima je jedino rješenje izlazak iz EU i povezivanje s Velikom Britanijom i Amerikom.
procitaj tekst
2014-04-19
Poljska je ovom izjavom već jednom nogom van EU.
Ovo je početak rastanka.
Ovo je početak rastanka.
2014-04-11
mislim da se patuljci trebaju zajednicki oduprijet ovim velikim koji su sa velikim planovima i velikim tajnama
2014-04-19
Njemačka ne treba Poljsku u EU sad kad su sklopili pakt s Putinom. Šta će joj Poljska ? S Rusijom su u vojnom i ekonomskom savezu protiv Poljske a ista joj sa svojim zastupnicima u EU parlamentu i glasom tamo samo smeta.
Rješit će je se a to će radit preko Brisela jer ako se pokori onda je pokorena a ako izađe onda su je se rješili a imaju Rusiju kao kompenzaciju tu.
Rješit će je se a to će radit preko Brisela jer ako se pokori onda je pokorena a ako izađe onda su je se rješili a imaju Rusiju kao kompenzaciju tu.
2014-04-11
rusija je drugi our
oni nisu u talu
oni nisu u talu
2014-04-19
U većini tih država su ti prodani političari kao Plenkovic u Hrvatskoj tako da tu priču zaboravi.prckov wrote:mislim da se patuljci trebaju zajednicki oduprijet ovim velikim koji su sa velikim planovima i velikim tajnama
2014-04-11
Slabo pratiš geopolitiku. Njemačka ima svoje ciljeve a ovdje je cilj da ili se Poljska njoj u potpunosti pokorava ili izlazi sama iz EU.prckov wrote:rusija je drugi our
oni nisu u talu
2014-04-11
RayMabus wrote:U većini tih država su ti prodani političari kao Plenkovic u Hrvatskoj tako da tu priču zaboravi.prckov wrote:mislim da se patuljci trebaju zajednicki oduprijet ovim velikim koji su sa velikim planovima i velikim tajnama
2014-04-19
Nijemcima je u EU samo bitna Francuska. EU im služi samo kao fasada kako ih se ne bi optužilo da obnavljaju četvrto carstvo.
Poljska više nije potrebna nakon šta je sad sklopljen sporazum sa ruskom imperijom. Poljaci ili će potpuno pokorit Berlinu ili će ih ovi maltretirat sve dok sami ne izađu iz EU.
Ako se ne pokori Njemačkoj onda im smetaju u EU a nisu im više potrebni.
Prosto ko pasulj.
Poljska više nije potrebna nakon šta je sad sklopljen sporazum sa ruskom imperijom. Poljaci ili će potpuno pokorit Berlinu ili će ih ovi maltretirat sve dok sami ne izađu iz EU.
Ako se ne pokori Njemačkoj onda im smetaju u EU a nisu im više potrebni.
Prosto ko pasulj.
2014-04-11
Hrvatska all i Slovenija bi morale malo proučiti situaciju EU bez Poljske jer je dosta realna. Generalno bez Poljske svakako nema ravnoteže u EU parlamentu , jačaju utjecaji Njemačke, Francuske i Italije i ostaje se bez jedne velike slavenske populacije a ostaje se bez utjecaja u nečemu u čemu prevladavaju Germani i Talijani.
To ne zvuči dobro.
To ne zvuči dobro.
2014-04-11
Kad Njemačkoj neka država u EU počme smetat jer ne pleše kako oni žele a nije im potrebna onda je uvijek metoda ista : neće da odustanu ni milimetra , nema pregovora i u prevodu il ćeš plesat kako ja oću ili izađi.
To su napravili velikoj Britaniji. Nije njima problem bija produžit dvi godine onaj rok kad radna snaga iz istočni članica EU može u Veliku Britaniju itd pa malo kompromis nego neće jer ti poručuje : ili plešeš kako ja oću ili ništa dakle slobodan si da izađeš.
Izlazak Poljske je sad realna opcija.
To su napravili velikoj Britaniji. Nije njima problem bija produžit dvi godine onaj rok kad radna snaga iz istočni članica EU može u Veliku Britaniju itd pa malo kompromis nego neće jer ti poručuje : ili plešeš kako ja oću ili ništa dakle slobodan si da izađeš.
Izlazak Poljske je sad realna opcija.
2014-04-11
Šta je Njemačkoj bitno ona je sad pokazala na ovom projektu sjeverni tok 2 jer njemačkim kompanijama to treba. Sama EU je nastala upravo radi ekonomije.
Dakle stvar je gotova , Poljska il se pokorava il je slobodna da izađe.
Dakle stvar je gotova , Poljska il se pokorava il je slobodna da izađe.
2014-04-11
Njemačka je upravo vojno otpisana šta se mene tiče.
2014-04-11
Sta Nemackoj treba jedna Spanija, Portugal, Hrvatska ili Italija, pa i Belgija, Holandija, Danska ili ta Poljska? Poljaci prave vise stete, nego pomoci. Americki privezak za destabilizaciju Nemacke. Vriste protiv Rusije, ne moze Nemac da radi biznis sa Rusima. Nemce zanima ekonomija, ostatak Evrope im tu ne moze pomoci, Francusko grozdje, Nemci ne prave vino ili Spanski pesak, banane, Belgijsko pivo, imaju i sami. Nemacka uz Rusiju, moze se prebaciti na Kinesko trziste. EU trziste je malo a i siromasno, vise ih finansiras, nego sto vidis od istih. Amerika im je isto visak, nece da ih ista vozi oko Slavije kao tokom Hladnog rata. Time sve Istocne garaze ka Rusiji, gube smisao price i slobodni su u trazenju novog sponzora. Sadasnja prica je zasnovana na 2 Svetskom ratu i to vise nema toliko veze sa realnoscu. Nemacka moze prodati vise BMW po Kini, sirovinu nabaviti u Rusiji. Sta ce im ostali u toj prici?
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Turska prijeti izlaskom iz NATO saveza!
» Mugabe preti izlaskom afričkih zemalja iz UN
» Pobuna u HNS-u:Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije,šef HNS-a šuti
» HNS-ovci u strahu da Bandić ne uđe u Vladu.Prijete izlaskom u tom slucaju
» Pa pa EU?AfD prijeti izlaskom Njemacke iz EU i trazi ukidanje Europskog parlamenta
» Mugabe preti izlaskom afričkih zemalja iz UN
» Pobuna u HNS-u:Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije,šef HNS-a šuti
» HNS-ovci u strahu da Bandić ne uđe u Vladu.Prijete izlaskom u tom slucaju
» Pa pa EU?AfD prijeti izlaskom Njemacke iz EU i trazi ukidanje Europskog parlamenta
Page 1 of 2