Talibanski Blitzkrieg
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Talibanski Blitzkrieg
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/je-li-doktrina-nametnute-izgradnje-nacije-trajno-porazena-i-sto-to-znaci-za-bosnu-i-hercegovinu-15096360
-------------------
Željko Trkanjec već kmeči i skviči ...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dijagram-
2015-08-09
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Mislim da ovo baš i nije točno - genetska istraživanja uopće to ne dokazuju.AssadNaPodmornici wrote:inače i par desetaka tisuća Hrvata Slavena je osvojilo ovaj prostor ... pobilo većinu muškaraca(iliro-rimljana) i oplodilo njihove žene i kćeri...Hektorović wrote:Vođe se biraju mudrošću i znanjem ali i hrabrošću, ratništvom.
Manje od 100.000 Gota je zavladalo Italijom sa milijunima stanovnika i ogromnim udjelom urbanog stanovništva.
i genetska istraživanja to dokazuju
i boljševičku revoluciju je pokrenula isto šaka ljudi... pa kada gledaš i ustaše, njih je bilo 70 000, a vladali su teritorijem od 6-7milijuna stanovnika 4godine... šaka partizana je osvojila yugoslaviju od 20milijuna stanovnika.. itd itd
Upravo suprotno, pokazuju da je 75% muškaraca u današnjoj Hrvatskoj potomstvo muškaraca koji su tu živjeli još u predantičko vrijeme - prastari miks raznih genetika koja datira na ovim prostorima tisućama godina unatrag. To je ono famozno Primorčevo istraživanje.
Vodila se nedavno neka slična raasprava tu na forumu. Mislim da je mutavi baš nešto u tom stilu argumentirao, ali iskreno nisam baš popratio tu raspravu.
U svakom slučaju, prema svemu što se sada zna, nije bilo nikakvog velikog istrebljivanja i zamjene genetike, nego se radi o miješanju, a u genetskom smislu prije bi se moglo reći da su starosjedioci asimilirali doseljenike nego obratno.
Vrlo slični rezultati su se pokazali i u nekim drugim zemljama, Libanon i Švedska npr. U Libanonu se pokazalo da su praktički svi ljudi potomci Feničana (bilo je osjetljivo pitanje zbog vjerskih podjela u zemlji), u Švedskoj su etnički Šveđani velikom većinom potomci stanovnika koji su tamo još od ledenog doba. Mislim da sam to pokupio iz neke emisije na televiziji pred koju godinu.
Ail očito nije slučajnost da se slični rezultati dobivaju na različitim lokacijama po svijetu.
Slovoslagar-
2021-04-25
US general tells British special forces: Stop rescuing people in Kabul, you're making us look bad https://t.co/BOdQUuMLe0
— Sean Davis (@seanmdav) August 20, 2021
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
"We're going to have to bring in countries with a potentially moderating influence like Russia and China, however uncomfortable that is," Raab told The Sunday Telegraph newspaper.
2018-04-10
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
RayMabus likes this post
prije 2 minute
Foto: WIkipedia,Twitter
TALIBANI su se narugali Amerikancima tako što su rekreirali legendarnu sliku podizanja američke zastave u Drugom svjetskom ratu, nakon bitke za Iwo Jimu.
Fotografija talibana kako u zarobljenoj američkoj vojnoj opremi podižu talibansku zastavu posljednjih dana kruži društvenim mrežama.
Na slici se mogu vidjeti dobro opremljeni talibani, imaju kamuflažnu američku odoru, kacige pa čak i naočale za noćno gledanje.
Slika je izazvala bijes u Americi, a konzervativci za sve krive Bidena.
2018-04-10
RayMabus likes this post
Tako je... Loša povezanost očuvala je taj gen. Jadranski otoci, zaleđe Dalmacije, Bosna, a naročito Hercegovina kao demografski bazen u kojemu je taj gen prije seobe Hrvata bio i ostao zastupljen.Slovoslagar wrote:Mislim da ovo baš i nije točno - genetska istraživanja uopće to ne dokazuju.AssadNaPodmornici wrote:inače i par desetaka tisuća Hrvata Slavena je osvojilo ovaj prostor ... pobilo većinu muškaraca(iliro-rimljana) i oplodilo njihove žene i kćeri...Hektorović wrote:Vođe se biraju mudrošću i znanjem ali i hrabrošću, ratništvom.
Manje od 100.000 Gota je zavladalo Italijom sa milijunima stanovnika i ogromnim udjelom urbanog stanovništva.
i genetska istraživanja to dokazuju
i boljševičku revoluciju je pokrenula isto šaka ljudi... pa kada gledaš i ustaše, njih je bilo 70 000, a vladali su teritorijem od 6-7milijuna stanovnika 4godine... šaka partizana je osvojila yugoslaviju od 20milijuna stanovnika.. itd itd
Upravo suprotno, pokazuju da je 75% muškaraca u današnjoj Hrvatskoj potomstvo muškaraca koji su tu živjeli još u predantičko vrijeme - prastari miks raznih genetika koja datira na ovim prostorima tisućama godina unatrag. To je ono famozno Primorčevo istraživanje.
Vodila se nedavno neka slična raasprava tu na forumu. Mislim da je mutavi baš nešto u tom stilu argumentirao, ali iskreno nisam baš popratio tu raspravu.
U svakom slučaju, prema svemu što se sada zna, nije bilo nikakvog velikog istrebljivanja i zamjene genetike, nego se radi o miješanju, a u genetskom smislu prije bi se moglo reći da su starosjedioci asimilirali doseljenike nego obratno.
Vrlo slični rezultati su se pokazali i u nekim drugim zemljama, Libanon i Švedska npr. U Libanonu se pokazalo da su praktički svi ljudi potomci Feničana (bilo je osjetljivo pitanje zbog vjerskih podjela u zemlji), u Švedskoj su etnički Šveđani velikom većinom potomci stanovnika koji su tamo još od ledenog doba. Mislim da sam to pokupio iz neke emisije na televiziji pred koju godinu.
Ail očito nije slučajnost da se slični rezultati dobivaju na različitim lokacijama po svijetu.
:rotating_light: Tony Blair has launched a furious attack on Joe Biden's "imbecilic" withdrawal from Afghanistan.
— The Telegraph (@Telegraph) August 21, 2021
In an extraordinary attack, the former PM said the "deep politicisation" of US foreign policy was "visibly atrophying" American influence
Read more: https://t.co/iXhX1odpti
2018-04-10
Prije 10tak godina mi sa nabrijanom opremom išli hajking po kanjonu gornjeg toka neretve, mučili se po kamenjaru, kad pored nas neki lokalac, obučen slično ovima, doslovno leti
2018-04-10
Look at the @511Tactical ballcap on one of the Taliban fighters behind Khalil Haqqani in Kabul here, mimicking the aesthetics of the western SOF who’ve fought them
— Wesley Morgan (@wesleysmorgan) August 22, 2021
Quite the evolution that company’s fan base has undergone over the past 20 years, from climbing pants to this pic.twitter.com/UjGWuyihsN
2018-04-10
ti nisi vidjela one iz jemena sandala ratnike, hutije
imaju neku travu koju zvacu , djeluje ko stimulans protiv umora
komadic kruha i suhog ovcijeg sira i jebu majuku sudijskoj vojsci koja je naoruzana najmodernijim americkim oruzjem
i to jos na prigranicnoj saudijskoj teritoriji
kad zarobe tenk, onda ga uredno zapale i ovaj eksplodira
kupe samo lako oruzje, ono sto se da ponijeti
na jednom videu sam vidio gdje su nasli hrpu vojnickih cizama i odjece, sve zapalili
oni imaju svoje natikace i krpu u kojoj hodaju i s kojom se pokrivaju
komadic kruha i suhog ovcijeg sira i jebu majuku sudijskoj vojsci koja je naoruzana najmodernijim americkim oruzjem
i to jos na prigranicnoj saudijskoj teritoriji
kad zarobe tenk, onda ga uredno zapale i ovaj eksplodira
kupe samo lako oruzje, ono sto se da ponijeti
na jednom videu sam vidio gdje su nasli hrpu vojnickih cizama i odjece, sve zapalili
oni imaju svoje natikace i krpu u kojoj hodaju i s kojom se pokrivaju
Leviathan2 wrote:inace, slusam jucer ruskog ambasadora u kabulu, veli talibani se obratili za pomoc rusiji u uredjivanju pregovora s protivnicima
reputacija rusa iz sirije se jebacki rasirila
Vidim zapadni ološ loži ove massoudovce
I just spoke to Ahmad #Massoud on the phone. He told me: “I am the son of Ahmad Shah Massoud; surrender is not part of my vocabulary.” This is the start. The #Resistance has just begun. #Afghanistan #Panjshir #Kabul #LionOfPanjshir @ahmadmassoud01 pic.twitter.com/Xlj8mKKr1v
— Bernard-Henri Lévy (@BHL) August 21, 2021
2018-04-10
Hektorović wrote:Leviathan2 wrote:inace, slusam jucer ruskog ambasadora u kabulu, veli talibani se obratili za pomoc rusiji u uredjivanju pregovora s protivnicima
reputacija rusa iz sirije se jebacki rasirila
Vidim zapadni ološ loži ove massoudovceI just spoke to Ahmad #Massoud on the phone. He told me: “I am the son of Ahmad Shah Massoud; surrender is not part of my vocabulary.” This is the start. The #Resistance has just begun. #Afghanistan #Panjshir #Kabul #LionOfPanjshir @ahmadmassoud01 pic.twitter.com/Xlj8mKKr1v
— Bernard-Henri Lévy (@BHL) August 21, 2021
jebao mater di god je sranje ova muha se zalijepi
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50