Umro Miroslav Lazanski
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Umro Miroslav Lazanski
Tipični balkančero mlatimudan i prodavač magle.RayMabus wrote:Jedan manje.
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
mutava baštarda wrote:Za razliku od aktivnog Hodaka ti bit će jebava čobanice na straži kad ti nije moga iskopati ništa iz tog razdoblja.marcellus wrote:kaže Lazanski da sam mu drag. "Mlađahni" Holjevac. Jebote a mlađi sam od njega 14 godina. I on je meni bio drag. Ko materi luda kćer
http://www.politika.rs/sr/clanak/377935/Kolumnisti/Trazili-ste-gledajte
ima kvaka zašto mi nikad nisu ništa iskopali ali ne bih o tome.
Hrišćanski odgoj mi ne da komentirati...vuksadinare wrote:https://informer.rs/vesti/politika/627616/miroslav-lazanski-ambasador-srbije-rusiji
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Milomir Marić, Foto: Printscreen
TUGA
MARIĆ PREKINUO PROGRAM: Prisetio se ovekovečenog momenta sa njim, tuga u studijuMarić se prisetio intervjua Lazanskog sa Veljkom Kadijevićem pre izbijanja rata u Jugoslaviji
Objavljeno: 04.08.2021. 17:18h
Voditelj Milomir Marić dugim monologom oprostio se od ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog koji je preminuo danas.
- Stigla je tužna vest. Preminuo je Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji. Čoveka sam poznavao 40 godina. Upoznali smo se u onoj Jugoslaviji, u Zagrebu gde je bio jedan od najtalentovanijih novinara "Vijesnika". Bio je vojno-politički komentator u vreme kad mi nismo ni sanjali da će devedesetih godina izbiti ratovi na teritoriji Jugoslavije. Lazanski je tad odlazio u ratove na Bliskom istoku, u Pustinjske oluje, afričke ratove. Izveštavao je iz svih tih ratova i nije ni sanjao da će ti ratovi, te nesreće da se presele u Jugoslaviju, koja je tada izgledala kao Amerika za sve zemlje iza Gvozdene zavese. Bio je prvi čovek koji je intervjuisao šefa KGB-a, maršala Jazova i mnoge ruske generale, a istovremeno je bio i prvi naš novinar koji je bio primljen u američku vojnu bazu u Vest Pointu i bio je na američkom nosaču aviona. U ovim ratovima devedesetih u Zagrebu je izgubio i stan i posao i morao je da "beži" u Beograd - rekao je Milomir Marić.
Marić se prisetio intervjua Lazanskog sa Veljkom Kadijevićem pre izbijanja rata u Jugoslaviji.
- Uoči raspada Jugoslavije ostaće upamćeno kako Lazanski intervjuiše tadašnjeg načelnika generalštaba Veljka Kadijevića. Veljko Kadijević nije govorio direktno u tom intervjuu, njegove reči čitao je spiker, a Lazanski i on su šetali po nekom parku, po Topčideru. Iz tog intervjua je ispalo da će sutra vojska izaći na ulice Jugoslavije i odbraniti Jugoslaviju, da će uhapsiti Tuđmana, Kučana i sve separatiste i da možda za tu akciju ima podršku ne samo Rusije, nego i Amerike. Nažalost, desilo se to što se desilo. Lazanski je u beogradskom novinarstvu ostvario drugi život, došao je do najveće slave i onda je postao i narodni poslanik i ambasador Srbije u Moskvi. Bio je jako simpatičan čovek, šarmantan i svi su ga voleli. Čak i oni koji su mu u Zagrebu zamerali sve kada se opredelio da napusti Zagreb i dođe u Beograd rado su ga dočekivali i njemu je čak i u Zagrebu počelo da se piše dostojanstveno, kako je i zasluživao. Slava mu - rekao je Marić.
On kaže da je Lazanski bio vrhunski profesionalac koga niko nije mogao da ga ospori i dodao da je bio zvezda.
Podsetio je i na intervjue Lazanskog sa Putinom, Asadom i njegovim ocem i drugim velikanima, te da je čitav svet preneo te intervjue.[/size]
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ne..bio je 'dobrotvor'
https://informer.rs/svet/vesti/627813/hrvatska-jutarnji-listmiroslav-lazanski-novinar-smrt
https://informer.rs/svet/vesti/627813/hrvatska-jutarnji-listmiroslav-lazanski-novinar-smrt
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa dobro nek mu je laka zemlja
Imao je svoje stavove I izabrao svoj put...postujem
Kako sam cuo, njemu je otac bio Slovenac...ne znam je li to istina
Imao je svoje stavove I izabrao svoj put...postujem
Kako sam cuo, njemu je otac bio Slovenac...ne znam je li to istina
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Sad sam provjerio, da, otac Vladimir mu je bio Slovenac, prvo kraljevski oficir a onda u JNA
Djed Mihael mu ubijen u S. Gradiski a stric Miroslav po kojem je dobio ime ubijen u Jasenovcu sa svega 21 godinom zivota.
Mozda je to utjecalo na njegove stavove
Djed Mihael mu ubijen u S. Gradiski a stric Miroslav po kojem je dobio ime ubijen u Jasenovcu sa svega 21 godinom zivota.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Etnički Janez.Hektorović wrote:Lazanski je inače bio ultimatni uhljeb, plejboj na državni račun.
Ili se varam?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
kak da ne...zato je svojim spijanjem unistio niz novinarskih karijera..valjda su ti novinari svi odreda bili ustase iz jasenovca...lik je bio sastavni dio vojnog aparata jna tj kos-a...krajem osamdesetih zestoko je napadao sloveniju u danasu..no u to vrijeme postao je i suradnik politike,beogradske televizije i naravno agitirao je za jna da 'sredi' situaciju u sloveniji i sumnjivoj hrvatskoj..pocetkom 1990 i vec nadolazecim vjetrovima promjena sve cesce mu je destinacija beograd..a sve rjedje zagreb..sve manje ga se vidja i na kultnim zagrebackim mjestima..a sve cesce ulazi i kos-ovo sjediste u maksimirskoj gdje prakticno skoro i zivi..pocetkom 1991 definitivno se nastanjuje u beogradu..a sve zesce u zimu 1991 u beogradskim medijima zaziva vojnu intervenciju jna na sloveniju i hrvatskoj i postaje glasnogovornik jna komande i jedan od glavnih huskacaRingo10 wrote:Sad sam provjerio, da, otac Vladimir mu je bio Slovenac, prvo kraljevski oficir a onda u JNA
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Prvi put sam ga zapazio u Pustinjskoj Oluji, javio se direktno u Dnevniku, valjda preko satelitskog telefona, koliko se secam. Bila je i slika uzivo, lete rakete, tenkovi, on lezi na pesku, okolo haos. Imao je pristup Kremlju, blizak Rusima, verovatno je radio za nekoga, daleko da je bio novinar samo, jer je imao daleko veci uticaj i pristup vrhu, deo politicke elite, cije se misljenje uvazavalo. Danasnji novinari su nepismeni, niti bleda senka novinara iz Jugoslavije, koji su bili institucija i imali ekipu iza sebe da ispravlja pravopis, zatim ostalu ekipu da li je napisano po volji vlasti itd. Lazanski nije bio klasican novinar, izgradio je svoju poziciju ili je bio deo vlasti, dok je novinarska pozicija bila samo formalnost za javnost. Kusturica ista prica, daleko da je samo reziser, vec i neko ko ucestvuje u kreiranju politike jedne zemlje i cije se misljenje uvazava, takodje ima pristup visokim politickim krugovima. Osnovnu je zavrsio u Karlovcu valjda. JNA dete, selili se cesto.
2014-08-25
Srpska Akademija nema nikakvu politicku moc, niti ih neko slusa, dok je Lazanski imao daleko vecu moc i od istih. Izgradio poziciju ili je vec bio deo nekih krugova, sto se nikad ne otkriva.
2014-08-25
Najprije, neka mu je laka zemlja.
Ne znam zašto za njega govore “novinar”. Na prvi pogled, javljao se, intervjuirao i pisao tekstove…ali ne iz svoje glave. Lazanski je od malih nogu bio školovani kadar KOS-a, imao je pristup svim informacijama i medijskim kućama kao neformalni glasnogovornik JNA.
Bio je obrazovan, društven i inteligentan.
Propašću prvog poslodavca neko vrijeme se uistinu bavio nekim sitnim novinarskim poslom, a postojala je kombinacija i da se vrati u Zagreb, koji ga je silno privlačio, ali postojali su određeni uvjeti, odnosno pitanja na koja je prethodno morao odgovoriti. Nakon kraćeg razmišljanja je odbio, a u zadnjih 10-ak godina radi isti posao kao za JNA, tako i za BIA-u.
Bio je Christiane Amanpour srpskog izvjestiteljstva (dotična je bila glasnogovornica Clintonove administracije).
Ne znam zašto za njega govore “novinar”. Na prvi pogled, javljao se, intervjuirao i pisao tekstove…ali ne iz svoje glave. Lazanski je od malih nogu bio školovani kadar KOS-a, imao je pristup svim informacijama i medijskim kućama kao neformalni glasnogovornik JNA.
Bio je obrazovan, društven i inteligentan.
Propašću prvog poslodavca neko vrijeme se uistinu bavio nekim sitnim novinarskim poslom, a postojala je kombinacija i da se vrati u Zagreb, koji ga je silno privlačio, ali postojali su određeni uvjeti, odnosno pitanja na koja je prethodno morao odgovoriti. Nakon kraćeg razmišljanja je odbio, a u zadnjih 10-ak godina radi isti posao kao za JNA, tako i za BIA-u.
Bio je Christiane Amanpour srpskog izvjestiteljstva (dotična je bila glasnogovornica Clintonove administracije).
niels-
2021-04-26
Serbinho-3 wrote:Srpska Akademija nema nikakvu politicku moc, niti ih neko slusa, dok je Lazanski imao daleko vecu moc i od istih. Izgradio poziciju ili je vec bio deo nekih krugova, sto se nikad ne otkriva.
Danas ne, vjerojatno sns-ovci više slušaju Karleušu.
Prije, a posebno 80-ih, vanpartijska Srbija je itekako slušala promišljanja iz SANU, u prvom redu Ćosića. Memorandum je bio nacrt oko kojeg se nisu mogli dogovoriti, pa ga je Ćosić proslijedio novinarima.
Npr. Matica Hrvatska i Društvo hrvatskih književnika su nekoć bili silno utjecajni, posebno u nekim krugovima koji su drukčije promišljali i od socijalističke matrice i od SFRJ.
Danas oni nemaju nikakvog utjecaja na javno mnijenje.
Što je šteta.
niels-
2021-04-26
Ja mu neću poželjeti laku zemlju al neću ni tvrdu. Nek netko gore na tom nebu proučava jel njegovo djelovanje dovelo do toga da netko pogine il bude ranjen jer se aktivno bavio takvim pisanjem u vrijeme raspada Jugoslavije.
Uglavnom ne da mi se to proučavat al očito netko s takvim vezama je bio vojni dopisnik s tim da je ta vojska JNA. Posli je radio za Srbiju.
Nije on samo bio vojni analitičar nego i kreirao neke stvari tako da nemam baš neko visoko mišljenje o njemu. Al rekoh neću mu ja sudit jer mi se ne proučava tta zbrka nekoga na takvoj poziciji ( JNA obavještajac ) i njegova uloga u raspadu Jugoslavije i period poslije sve do danas.
Uglavnom ne da mi se to proučavat al očito netko s takvim vezama je bio vojni dopisnik s tim da je ta vojska JNA. Posli je radio za Srbiju.
Nije on samo bio vojni analitičar nego i kreirao neke stvari tako da nemam baš neko visoko mišljenje o njemu. Al rekoh neću mu ja sudit jer mi se ne proučava tta zbrka nekoga na takvoj poziciji ( JNA obavještajac ) i njegova uloga u raspadu Jugoslavije i period poslije sve do danas.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Otprilike. S tim da je raspad Jugoslavije dočekao kao vojni obavještajac visokog ranga i to vojska JNA i kao takav svrstao se na njihovu stranu a poslije Srbije.Hektorović wrote:Lazanski je inače bio ultimatni uhljeb, plejboj na državni račun.
Mora ga se gledat i kao aktivnog sudionika u raspadu Jugoslavije s tim da normalno da to nije on pokrenuo al se našao u takvoj situaciji itd i tu svakakvog pisanja ima od kojih su mnoga i ratno huškačka.
2014-04-11
On je dio one priče da se nakon smrti Tita vojska JNA na visokim položajima punila izrazito pročetnički orijentiranim kadrom.Noor wrote:a znači Biljana Plavšić tetka....to nisam znala
Upao je tu priko veze jer mu je ona tetka a ne šta je bio neki sjajni vojni analitičar jer nije.
2014-04-11
Dakle on uopće nije bio analitičar, to je bio paravan.
Koristio se medijima da provodi propagandu, kampanje i psihološki rat kroz “analize”.
Bio je puno kvalitetnije informiran nego što je pokazivao, nije bio budala. Ali morao je imati visoki profil s bombastičnim izjavama, pa je doslovce lupetao štogod mu je u tom trenutku izgledalo svrsishodno.
Koristio se medijima da provodi propagandu, kampanje i psihološki rat kroz “analize”.
Bio je puno kvalitetnije informiran nego što je pokazivao, nije bio budala. Ali morao je imati visoki profil s bombastičnim izjavama, pa je doslovce lupetao štogod mu je u tom trenutku izgledalo svrsishodno.
niels-
2021-04-26
Zaboravio si CUH koji je svu moć preuzeo u svoje ruke.niels wrote:Serbinho-3 wrote:Srpska Akademija nema nikakvu politicku moc, niti ih neko slusa, dok je Lazanski imao daleko vecu moc i od istih. Izgradio poziciju ili je vec bio deo nekih krugova, sto se nikad ne otkriva.
Danas ne, vjerojatno sns-ovci više slušaju Karleušu.
Prije, a posebno 80-ih, vanpartijska Srbija je itekako slušala promišljanja iz SANU, u prvom redu Ćosića. Memorandum je bio nacrt oko kojeg se nisu mogli dogovoriti, pa ga je Ćosić proslijedio novinarima.
Npr. Matica Hrvatska i Društvo hrvatskih književnika su nekoć bili silno utjecajni, posebno u nekim krugovima koji su drukčije promišljali i od socijalističke matrice i od SFRJ.
Danas oni nemaju nikakvog utjecaja na javno mnijenje.
Što je šteta.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma kakvi vojni analitičar. Ja ga masu puta ismija na forumu. Tetka Biljana Plavšić. Umro Tito i negativna selekcija osamdesetih kadrovima iz Srbije il onih koji su pročetnički nastrojeni.niels wrote:Dakle on uopće nije bio analitičar, to je bio paravan.
Ovo je vojni analitičar iz Srbije , Aleksandar Radić a ne ova maskota velikosrpske agresije.
https://www.portalnovosti.com/aleksandar-radic-hrvatska-nije-preduzimala-nista-sta-bi-srbiju-trebalo-da-uznemiri
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Miroslav LaŽanski : Braća po oružju
» Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Moskvi?
» Miroslav Lazanski:Hrvatska strateski igra bolju igru od Srbije'
» Umro je Miroslav Lilic
» 'Uskrsnuo' na HTV Miroslav Lazanski u emisiji 'Otvoreno'.Tonogal i HTV popili brdo kritika na usijanim drustvenim mrezama
» Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Moskvi?
» Miroslav Lazanski:Hrvatska strateski igra bolju igru od Srbije'
» Umro je Miroslav Lilic
» 'Uskrsnuo' na HTV Miroslav Lazanski u emisiji 'Otvoreno'.Tonogal i HTV popili brdo kritika na usijanim drustvenim mrezama
Page 3 of 4