ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?  - Page 3 Empty Re: Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?

Post by AssadNaPodmornici 3/8/2021, 09:36

Serbinho-3 wrote:
crvenkasti wrote:Moja mama je Srbe zvala "Vlasi".

Moj tata je stotinu puta čuo: "Mater ti jebem vlašku"

Ja sam se vozio tramvajem kroz Vlašku kad sam išao u školu.

Vlasi imaju svoj jezik, koji je Romanski ili Latinski, kako to kazu ovde. Slican Rumunskom. Svetlije su puti, imaju zelene oci, otprilike. Bave se i tom Vlaskom Crnom Magijom. Dobro ih poznajem. Neki nasi nisu smeli ni da privire u njihov kraj, tek da popiju kafu. Popio kafa i kafa sa Vlasima, sve najbolje o istima. Velike su Srpske Patriote, mislim da ih je bilo i kod Milosevica na vlasti, odani i verni. To po HR su pricice kao i po Srbiji sto se gadjaju o Vlasima, nema veze sa vezom. Ima ih po Negotinskoj Krajini, recimo od Golupca dalje ka Rumuniji. Tesko da bi njih kupili sa Zapada, kao Slovence, Albance i slicne. Poljaci Italijane zovu Vlasi, tj. na Poljskom Wlosy valjda kao i Rumune. Tramvaj ne fura kroz Vlasku, osim u nekom zescem tripu Crne Magije.

pa dosta vlaha je istina asimilirano dio u Hrvate(u istri i nešto dalmaciji) ali nažalost velika većina u srbe.. evo pogledajte srbe iz tkz srpske krajine i usporedite sa srbima iz srbije.. fizički ne izgledaju jedno te isto.. ovi srbi iz hrvatske su svjetlije puti dosta, ovi srbi iz srbije , originalni srbi su dosta dosta tamniji...

da smo bili pametni trebali smo mi te vlahe bolje asimilirati, i ne bi imali rata niti jasenovca niti bi bili u nekoj jugoslaviji, a nikola tesla koji je vlaškog porijekla bi bio Hrat

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?  - Page 3 Empty Re: Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?

Post by AssadNaPodmornici 3/8/2021, 09:39

Pelješki most je dobar naziv
Libertras od Gotovine je dobra ideja..

ime po oliveru dragojeviću mi je bzvz, ili generalu koji je osuđen za ratni zločin(nepravedno naravno) i pri tome se ubio, nije baš ono ono u duhu Europske unije koja nam je financirala most i Kinezi su ga izgradili...

e da naši, "stručnjaci" još nisu izgradili niti jebene pristupne ceste ;D aj znam da smo raspadom juge izgubili znanja da gradimo mostove i druge kompleksnije sustave, ali pristupne ceste wtf kasne.
trebali smo i pristupne ceste dati kinezima, hrvatima nedaj ništa da grade, nakon raspada juge - gradi se po 30godina i ne dovrši se i cijena probije 10x
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 3/8/2021, 10:19

AssadNaPodmornici wrote:Pelješki most je dobar naziv

ime po oliveru dragojeviću mi je bzvz, ili generalu koji je osuđen za ratni zločin(nepravedno naravno) i pri tome se ubio, nije baš ono ono u duhu Europske unije koja nam je financirala most i Kinezi su ga izgradili...

e da naši, "stručnjaci" još nisu izgradili niti jebene pristupne ceste ;D aj znam da smo raspadom juge izgubili znanja da gradimo mostove i druge kompleksnije sustave, ali pristupne ceste wtf kasne.
trebali smo i pristupne ceste dati kinezima, hrvatima nedaj ništa da grade, nakon raspada juge - gradi se po 30godina i ne dovrši se i cijena probije 10x

vidiš da je rvatima trebalo 1000 godina da sklepaju neku opskurnu disfunkcionalnu državu na trulim temeljima. ako to staviš u omjer, most bi gradili 100 godina s time da bi se most čim ga završe srušio sam od sebe zbog dotrajalosti i stogodišnje ruzine.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 3/8/2021, 10:59

AssadNaPodmornici wrote:da smo bili pametni trebali smo mi te vlahe bolje asimilirati, i ne bi imali rata niti jasenovca niti bi bili u nekoj jugoslaviji, a nikola tesla koji je vlaškog porijekla bi bio Hrat
Lalo za Vlahe, treba najprije Hrvate asimilirati. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 3/8/2021, 11:02

Gnječ wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Pelješki most je dobar naziv

vidiš da je rvatima trebalo 1000 godina da sklepaju neku opskurnu disfunkcionalnu državu na trulim temeljima. ako to staviš u omjer, most bi gradili 100 godina s time da bi se most čim ga završe srušio sam od sebe zbog dotrajalosti i stogodišnje ruzine.

Grade ih  Austrijci i Grci, glupane.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by jastreb 3/8/2021, 11:22

AssadNaPodmornici wrote:
Serbinho-3 wrote:
crvenkasti wrote:Moja mama je Srbe zvala "Vlasi".

Moj tata je stotinu puta čuo: "Mater ti jebem vlašku"

Ja sam se vozio tramvajem kroz Vlašku kad sam išao u školu.

Vlasi imaju svoj jezik, koji je Romanski ili Latinski, kako to kazu ovde. Slican Rumunskom. Svetlije su puti, imaju zelene oci, otprilike. Bave se i tom Vlaskom Crnom Magijom. Dobro ih poznajem. Neki nasi nisu smeli ni da privire u njihov kraj, tek da popiju kafu. Popio kafa i kafa sa Vlasima, sve najbolje o istima. Velike su Srpske Patriote, mislim da ih je bilo i kod Milosevica na vlasti, odani i verni. To po HR su pricice kao i po Srbiji sto se gadjaju o Vlasima, nema veze sa vezom. Ima ih po Negotinskoj Krajini, recimo od Golupca dalje ka Rumuniji. Tesko da bi njih kupili sa Zapada, kao Slovence, Albance i slicne. Poljaci Italijane zovu Vlasi, tj. na Poljskom Wlosy valjda kao i Rumune. Tramvaj ne fura kroz Vlasku, osim u nekom zescem tripu Crne Magije.

pa dosta vlaha je istina asimilirano dio u Hrvate(u istri i nešto dalmaciji) ali nažalost velika većina u srbe.. evo pogledajte srbe iz tkz srpske krajine  i usporedite sa srbima iz srbije.. fizički ne izgledaju jedno te isto.. ovi srbi iz hrvatske su svjetlije puti dosta, ovi srbi iz srbije , originalni srbi su dosta dosta tamniji...

da smo bili pametni trebali smo mi te vlahe bolje asimilirati, i ne bi imali rata niti jasenovca niti bi bili u nekoj jugoslaviji, a nikola tesla koji je vlaškog porijekla bi bio Hrat
Ne. Bas su Krajisnici i Bosanci dosta tamni.

Asimilirati?

Za sve su krivi Vatikan i Kaptol jer njima je bilo vazno prevesti ih u katolicanstvo,a to Krajisnici nisu daki. I tu je Srbija docekala svoj momenat nudec im zastitu.

Te pravoslavce trebali je pustiti na miru i pitmagati im crkvu,kao u doba Napoleona i Jelacica.

Za odmetnistvo pravoslavnih Krajisnika ja najvise krivim CUH.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by jastreb 3/8/2021, 11:24

NOB gdje ni CUH ni SPC nisu imali nikakvog utjecaja na borce pri.jer su kako se ova dva naroda mogu povezati u cvrstu cjelinu.

Dakle svi izviri nesloge leze u crkvama.

Ne u religiji kao duhovnoj komponenti.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 3/8/2021, 11:25

Goran Kliskic
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by jastreb 3/8/2021, 11:33

Mi Hrvati npr.veličamo Sanka Vraza kojeg Slovenci ne mogu smislit.

Baš čitam o tome u jednoj knjizi bivšeg slovenskog predsjednika Josipa Vidmara.

Ta je budala bila toliko zagrijana idejom ilirstva da se borila za ukidanje slovenskog jezika kao književnog i službenog u sloveniji i prihvaćanje hrvatsko-srpskog. Malobrojna slovenska inteligencija tome se usprotivila.

Zato su Prešeren,Levstik i Cankar koji su pisali na svom materinjem jeziku postali vrhunski pisci,a Vraz koji je odbacio svoj jezik i pisao na hrvatsko-srpskom,ostao je tek osrednje piskaralo.

I da...Narode ne stvara ni vjera ni rasa,već književnost.

Dante je a ne garibaldi,otac talijanske nacije,isto kao kod Nijemaca Luther i Goethe,a ne Bismarck. Slovensku naciju stvorio je prešeren,a srpsku njihova junačka deseteračka epika.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 3/8/2021, 11:43

jastreb wrote:Mi Hrvati npr.veličamo Sanka Vraza kojeg Slovenci ne mogu smisliti.

Baš čitam o tome u jednoj knjizi bivšeg slovenskog predsjednika Josipa Vidmara.

Ta je budala bila toliko zagrijana idejom ilirstva da se bori za ukidanje slovenskog jezika kao književnog i službenog u sloveniji i prihvaćanje hrvatsko-srpskog. Malobrojna slovenska inteligencija tome se usprotivila.

Zato su Prešeren, Levstik i Cankar koji su pisali na svom materinjem jeziku postali vrhunski pisci, a Vraz koji je odbacio svoj jezik i pisao na hrvatsko-srpskom, ostao je tek osrednje piskaralo.

I da ... Narode ne stvara ni vjera ni rasa, već književnost.

Dante je a ne garibaldi, otac talijanske nacije, isto kao kod Nijemaca Luther i Goethe, a ne Bismarck. Slovensku naciju stvorio je prešeren, a srpsku njihovu junacku deseteračku epiku.
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by jastreb 3/8/2021, 12:00

Vuce,epska narodna poezija naziva se junacka ili muska.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 3/8/2021, 12:16

Serbinho-3 wrote: Tramvaj ne fura kroz Vlasku, osim u nekom zescem tripu Crne Magije.

Kroz Vlašku ti idu dvanaestica, četvorka i jedanaestica, neznalico.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 3/8/2021, 14:34

What will the Pelješac bridge be named?

https://www.croatiaweek.com/what-will-the-peljesac-bridge-be-named/
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 3/8/2021, 16:45

Eroo wrote:Millau (čita se kao Mijo) vijadukt u Francuskoj, dug 2460 m. Britanica ga označava kao najduži ovješeni vijadukt na svijetu.
Za Pelješki kažu 2424 m.No, međutim...
Ovo je, dakle, vijadukt. Pelješki je most, sa pilotima dugim čak 120 m.
Ne znam ni za jedan most koji bi imao pilote dužine 120m i po tom pitanju pitanju je izvanserijski na svjetskom nivou.
Također ne znam koja firma u EU bi ga bila u stanju uopće sagraditi baš zbog ovih razloga. 

Gen. Gotovina ima ime za Pelješki most, a vi?  - Page 3 Screenshot-1328

Naravno da Pelješki most nije ništa novo, kao ni svi mostovi u svijetu, sagrađeni  u moderno doba.
Ono što je btno za reći sa stručne strane, kao u pogledu arhitektonskog rješenja je sljedeće:
Glede na geološke i hidrološke uvjete konstrukcija mosta je savršeno izbalansirana.
Kao netko tko se dobro razumije u ovu materiju(vjerujte mi na riječ! ;) ) mogu vam reći da je projektant  izbjegao robovanje
onome što nam današnje tehnologije za proračun nude. Dimenzije pojedinih elemenata mosta, kao i rasponi,
su pomno odabrani kako bi se izbjegao proračun TDR (Teorija Drugoga Reda). Kladio bih se da je projektant
to cijelo snovanja konstrukcije upravo vrijeme imao u mislima. Sve je na rubu mogućeg, ali ipak unutar onoga
što u prirodu u normalnim uvjetima postoji i djeluje. TDR je ovdje mogla samo zakomplicirati život i projektantu
i izvođaču, a krajnji rezultat bi bio lošiji. Zašto nam je arhitektura stare Grčke i Rima tako lijepa i prihvatljiva?
Zato što te omjere  već imamo u genima i našem oku. Kad me arhitekti pitaju da im kažem kakvu dimenziju uzeti
neke grede, stuba i slično, uvijek im kažem :
-Nacrtaj ih u mjerilu  u sklopu objekta, tako da ti izgleda lijepo,  i to je to. :)
S kvik metodom sam provjerio osnovne dimenzije elemenata mosta i sve odreda su izvan područja kad bi trebalo
koristiti TDR. Zato i je ovaj most upravo ljepotan.
Projektantu Pipenbaheru svaka čast!
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics