Ivo Komšić: Na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bili su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Ivo Komšić: Na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bili su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko
Ivo Komšić: Na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bio je Franjo Tuđman
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/07/28/1565445/thumbs/873x400.jpg][/url]
Ivo Komšić, ugledni univerzitetski profesor, ratni član Predsjedništva RBiH i učesnik pregovora u Dejtonu, objavio je novu knjigu pod nazivom „Tuđmanov haški profil, udruženi zločinački poduhvat na BiH“.
U razgovoru za "Avaz" Komšić ističe da je knjiga nastala na osnovu arhive Haškog tribunala.
- Ovo je vrlo važna knjiga čiji naslov govori o čemu se radi. Ona je nastala na arhivi Haškog suda koju ima Informativni centar Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju ovdje u Sarajevu. Knjiga je, dakle, rađena na arhivskoj građi, koja je autentična, veoma važna i ne odstupa od onoga što je Haški sud utvrdio.
Ja sam iz te arhive izvukao sve ono što mi je bilo važno za moju osnovnu tezu – da je na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bio Franjo Tuđman zajedno sa svojim ministrom Gojkom Šuškom i komandantom hrvatske vojske Jankom Bobetkom. To je utvrdio Haški sud, ja sam to samo objelodanio i pokazao o čemu se radi – istakao je Komšić.
U knjizi se nalazi i skraćena verzija optužnice, zatim prvostepene i drugostepene presude, otkriva Komšić.
- Dodao sam i vrlo važna dva razgovora Tuđmana. Te je razgovore Tuđman sam snimao i to je Hag ima u svojoj arhivi. Vrlo je važno da se vidi da je takozvana Herceg-Bosna nastala u njegovoj kancelariji i da je na neki način ona likvidirana također na jednom sastanku kod njega kad je vidio da to više ne može proći – pojašnjava Komšić.
Bivši hrvatski predsjednik je tako, prema Komšićevim riječima, sve vrijeme se držao dogovora koji je sklopio sa Slobodanom Miloševićem, a tiče se podjele BiH.
- S obzirom da sam sudjelovao u većini mirovnih pregovora, sve sam povezao sa činjenicama koje su u Hagu utvrđene i pokazao, zapravo, da od početka u svim mirovnim pregovorima Tuđman provodi svoj dogovor s Miloševićem o podjeli BiH i to na dva dijela, između Hrvatske i Srbije – pojasnio je Komšić.
Na kraju je dodao da će promocija njegove nove knjige, čiji je izdavač „Sinopsis“ biti održana u septembru.
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/07/28/1565445/thumbs/873x400.jpg][/url]
Ivo Komšić, ugledni univerzitetski profesor, ratni član Predsjedništva RBiH i učesnik pregovora u Dejtonu, objavio je novu knjigu pod nazivom „Tuđmanov haški profil, udruženi zločinački poduhvat na BiH“.
U razgovoru za "Avaz" Komšić ističe da je knjiga nastala na osnovu arhive Haškog tribunala.
- Ovo je vrlo važna knjiga čiji naslov govori o čemu se radi. Ona je nastala na arhivi Haškog suda koju ima Informativni centar Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju ovdje u Sarajevu. Knjiga je, dakle, rađena na arhivskoj građi, koja je autentična, veoma važna i ne odstupa od onoga što je Haški sud utvrdio.
Ja sam iz te arhive izvukao sve ono što mi je bilo važno za moju osnovnu tezu – da je na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bio Franjo Tuđman zajedno sa svojim ministrom Gojkom Šuškom i komandantom hrvatske vojske Jankom Bobetkom. To je utvrdio Haški sud, ja sam to samo objelodanio i pokazao o čemu se radi – istakao je Komšić.
Ivo Komšić
Foto: Avaz
U knjizi se nalazi i skraćena verzija optužnice, zatim prvostepene i drugostepene presude, otkriva Komšić.
- Dodao sam i vrlo važna dva razgovora Tuđmana. Te je razgovore Tuđman sam snimao i to je Hag ima u svojoj arhivi. Vrlo je važno da se vidi da je takozvana Herceg-Bosna nastala u njegovoj kancelariji i da je na neki način ona likvidirana također na jednom sastanku kod njega kad je vidio da to više ne može proći – pojašnjava Komšić.
Bivši hrvatski predsjednik je tako, prema Komšićevim riječima, sve vrijeme se držao dogovora koji je sklopio sa Slobodanom Miloševićem, a tiče se podjele BiH.
- S obzirom da sam sudjelovao u većini mirovnih pregovora, sve sam povezao sa činjenicama koje su u Hagu utvrđene i pokazao, zapravo, da od početka u svim mirovnim pregovorima Tuđman provodi svoj dogovor s Miloševićem o podjeli BiH i to na dva dijela, između Hrvatske i Srbije – pojasnio je Komšić.
Na kraju je dodao da će promocija njegove nove knjige, čiji je izdavač „Sinopsis“ biti održana u septembru.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Ivo Komšić: Na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bili su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko
2014-04-14
Re: Ivo Komšić: Na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bili su Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko
Znam Ivu Komsica osobno bio mi professor Marksizma.
Frajer je govno nevidjeno.
A Tudjman je spasio BiH...to mu je greska velika
Frajer je govno nevidjeno.
A Tudjman je spasio BiH...to mu je greska velika
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
epikur37 and Hektorović like this post
Sora dislikes this post
Bosanska posla
većina ovih iz Kiseljaka su prevrtljiva svojta
Tuđman bi bio u Haagu da je preživio
On je s miloševićem u 50 susreta tijekom rata dogovarao podjelu Bosne
Koliko je bio glup nije to ni krio
Bosna natopljena krvlju svih s ponajviše muslimana ne zavrjeđuje vaše laži i cirkusiranja. Čudi me to toliko bešćutnost i oslanjanja na neke SVOJE istomišljenike.
Ne neće pomoći da, negira te istinu
Jednostavna je previše. Očevudna.
I to me uvijek čudi taj nedostatak hrabrosti i imati muda i reći JE DIJELILO SE. KLALO SE. KRALO SE
I bivše susjede i kumove i suradnike.
Bosnu su Srbi i hrvati pretvorili u krvavu postelji građanskog rata
Vratit će vam se. Svima.
I vama što ovdje serete da čak nemam što komentirati
Mrš stoko razjebana po cijelom svijetu
Niste bolje za vrijedili
Koliko je bio glup nije to ni krio
Bosna natopljena krvlju svih s ponajviše muslimana ne zavrjeđuje vaše laži i cirkusiranja. Čudi me to toliko bešćutnost i oslanjanja na neke SVOJE istomišljenike.
Ne neće pomoći da, negira te istinu
Jednostavna je previše. Očevudna.
I to me uvijek čudi taj nedostatak hrabrosti i imati muda i reći JE DIJELILO SE. KLALO SE. KRALO SE
I bivše susjede i kumove i suradnike.
Bosnu su Srbi i hrvati pretvorili u krvavu postelji građanskog rata
Vratit će vam se. Svima.
I vama što ovdje serete da čak nemam što komentirati
Mrš stoko razjebana po cijelom svijetu
Niste bolje za vrijedili
Sora wrote:
Pa zbog toga ga volimo, glogov kolac je zabijen toj umjetnoj tvorevini,
sad gledamo kako se raspada :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Da i šta kad se i raspadne
Jel bolje što se raspala sfrj?
Mislim ono.. Kurac ti imaš mozga u glavi
Mislim ono.. Kurac ti imaš mozga u glavi
pa jeSora wrote: Da i šta kad se i raspadne
još beha i gotovo
mislija je završena
2015-08-06
Pa je kad bi budale ko ti vukle konce
Ti uopće ne vidiš ulogu BIH kao tampon zone između Rh i Srbije
Neće vas Srbi po guzi petom budi siguran
Neće vas Srbi po guzi petom budi siguran
Ivo titoist, klasicna prica tzv sarajevskih Hrvata.
dijagram-
2015-08-09
Maggie19 likes this post
ne treba nam tamponSora wrote:
mi i srbi smo susjedi
još samo da zajedno riješimo muslimansko pitanje
2015-08-06
Još se preziva Konšić
Morat ćete vi uvesti index tih hrvata koji pišu istinu
I ovih drugih koji lažu i u većini su
Hrvati tati
Hrvati lašci
Morat ćete vi uvesti index tih hrvata koji pišu istinu
I ovih drugih koji lažu i u većini su
Hrvati tati
Hrvati lašci
Šta je to muslimansko pitanje?
Ništa
Vaša krvava i agresivna crkva je iza jel?
Ništa
Vaša krvava i agresivna crkva je iza jel?
Sora wrote:Šta je to muslimansko pitanje?
Pa moramo vam postaviti neki okvir i dati zraka da dišete.
Jedna mala državica po bosanskim kotlinama je ok ideja. Nekih 1/3 taman koliko danas i kontrolirate.
Brat, bratu ovo je pošteno, a pustit ćemo vam i slobodnu trgovinu, prekogranične prijelaze ako budete dobri.
2015-08-06
Nitko od tebe ništa ne traži epikurac
A ne bi ti ni dao
A ne bi ti ni dao
Budala bi ko Pavelić srbe dijelio na trećine
Samo ovaj put muslimane
Ajd ti sero doma spat
Samo ovaj put muslimane
Ajd ti sero doma spat
Sora wrote:
Ajd ti sero doma spat
grem, fjaka je
bih ide na tri dijela...tu-tu ;)
2015-08-06
2014-04-14
Hrvati su spasili BiH
Koje budale jebo te
Koje budale jebo te
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» KGK u HVU „Dr. Franjo Tuđman“
» Hag: Potvrđen udruženi zločinački poduhvat, Tuđman na čelu
» tuđman franjo i jedina hrvatska
» Je li Franjo Tuđman bio suradnik Udbe?
» PREŠUĆIVANA ISTINA: Dr. Franjo Tuđman je ubijen
» Hag: Potvrđen udruženi zločinački poduhvat, Tuđman na čelu
» tuđman franjo i jedina hrvatska
» Je li Franjo Tuđman bio suradnik Udbe?
» PREŠUĆIVANA ISTINA: Dr. Franjo Tuđman je ubijen
Page 1 of 2