Užas: Vucić uspostavio Veliku Srbiju
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Užas: Vucić uspostavio Veliku Srbiju
niels wrote:Nastavno na ovo što kaya piše: mini-Schengen je uspostavljen između zemalja koje sigurno, nikada, ili na barem jako dugo, neće u EU.
Ovo je utješna nagrada, EU-sponzoriran projekt.
Rusija i Kina s ovim nemaju ništa.
Ovo je Trumpov projekt, osmišljen i proveden bez EU, odnosno njima uprkos.
crvenkasti- Posts : 29689
2014-04-17
Osim toga ovakav sporazum već postoji 20 ak godina, CEFTA, možda i 30. Mini šengenom je vuČko otkrio toplu vodu srbima a oni padaju u nesvest.
Nikada nije uspio, CEFTA skroz zaživjeti na način da funkcionira kao EU.
Uglavnom zbog srbije i njihove politike, oni kenjaju i netko iz tih zemalja im stisne carine, vizni režim, nešto pa zajebu sve.
Nikada nije uspio, CEFTA skroz zaživjeti na način da funkcionira kao EU.
Uglavnom zbog srbije i njihove politike, oni kenjaju i netko iz tih zemalja im stisne carine, vizni režim, nešto pa zajebu sve.
Last edited by kaya on Thu 29 Jul - 13:01; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
crvenkasti wrote:niels wrote:Nastavno na ovo što kaya piše: mini-Schengen je uspostavljen između zemalja koje sigurno, nikada, ili na barem jako dugo, neće u EU.
Taj projekt je stariji od Trumpovog staža u politici, i to dosta dugo.
Bila je svojedobno formula prostor SFRJ - Slovenija + Albanija, pa “jugosfera”, i tako.
Da je projekt Trumpova ideja, bio bi nulificiran kao i sve ostale njegove ideje.
niels-
2021-04-26
Vucić uspostavio Veliku Srbiju
2014-04-16
niels wrote:crvenkasti wrote:niels wrote:Nastavno na ovo što kaya piše: mini-Schengen je uspostavljen između zemalja koje sigurno, nikada, ili na barem jako dugo, neće u EU.
Taj projekt je stariji od Trumpovog staža u politici, i to dosta dugo.
Bila je svojedobno formula prostor SFRJ - Slovenija + Albanija, pa “jugosfera”, i tako.
Da je projekt Trumpova ideja, bio bi nulificiran kao i sve ostale njegove ideje.
Sporazum "mini Schengen" su potpisali Vučic i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev u Washingtonu prošle godine na sastanku koji je organizirao Donald Trump.
crvenkasti-
2014-04-17
osim toga tu ideju podupire EU, smatraju je nekim predškolskim za ulaz u eu . u stvarnosti- eto mi vas nećemo tako skoro u eu ali između sebe se igrajte na eu da vam bude život lakši. utješna nagrada kako netko reče.
narafski srbi to doživljavaju na način kako im se plasira sukladno cenzuri i propagandi; "oni, trump, kina i rusija zajebali eu, ovi će se sada raspasti pa će njemačka pitati njih da uđu u mini šengen..:)
komedije
odavno su trebali tako funkcionirati po cefti
narafski srbi to doživljavaju na način kako im se plasira sukladno cenzuri i propagandi; "oni, trump, kina i rusija zajebali eu, ovi će se sada raspasti pa će njemačka pitati njih da uđu u mini šengen..:)
komedije
2015-08-15
meni tu mnogo sta deluje
zbunjujuce.
sta ce to nama ?
samo da jacamo neprijatelja.
jacamo albanski turizam, katastrofa.
punimo siromasnu albanuju
devizama, nas prvi neprijatelj.
otvaramo granice za albance
a zbog njih gubimo kosovo.
makedonija je isto sto i bih.
samo ima 2 a ne 3 nepoznate.
to nama, na nacin koji sam ja
shvatio taj " open balkan "
nije potrebno, samo se ukopavamo.
grcki nato sporan,
siptarski nije ??
zbunjujuce.
sta ce to nama ?
grcki nato sporan,
siptarski nije ??
2020-04-21
nemacka je najveci neprijateljkaya wrote:osim toga tu ideju podupire EU, smatraju je nekim predškolskim za ulaz u eu . u stvarnosti- eto mi vas nećemo tako skoro u eu ali između sebe se igrajte na eu da vam bude život lakši. utješna nagrada kako netko reče.
komedije
srpskog naroda, posebno kada
imaju umrezene interese da rusijom
oko balkana.
2020-04-21
mi smo zbog verovanja da ce nam
rusija i kina pomoci oko
natezanja sa zapadom
sami sebe sjebali.
odnosi zapada i rusije kao
i zapada i kine daleko prevazilazi
bitnost nase srbije.
zivimo u magli !
rusija i kina pomoci oko
natezanja sa zapadom
sami sebe sjebali.
odnosi zapada i rusije kao
i zapada i kine daleko prevazilazi
bitnost nase srbije.
zivimo u magli !
Last edited by pizzon on Thu 29 Jul - 13:52; edited 1 time in total
2020-04-21
saljemo ambadadora u siriju,
stitimo lukasenka, ne znam da li
je krim rusija ili ukrajina, zvanicno.
nezvanicno, medijski ...
ma pun mi je qurac nasih gkuposti
u zadnjih 30god.
stitimo lukasenka, ne znam da li
je krim rusija ili ukrajina, zvanicno.
nezvanicno, medijski ...
ma pun mi je qurac nasih gkuposti
u zadnjih 30god.
2020-04-21
pa takva i je politika srbije, zbunjujuća, nenormalna, neodređena u smislu jako smo pametni zajebat ćemo sve a u stvari bude obrnuto. vanjska politika jel..pizzon wrote:meni tu mnogo sta deluje
zbunjujuce.
sta ce to nama ?
grcki nato sporan,
siptarski nije ??
2015-08-15
kaya wrote:osim toga tu ideju podupire EU, smatraju je nekim predškolskim za ulaz u eu . u stvarnosti- eto mi vas nećemo tako skoro u eu ali između sebe se igrajte na eu da vam bude život lakši. utješna nagrada kako netko reče.
komedije
Ovaj sporazum je ostvaren bez učešća EU, odnosno kao odgovor na sporost i odgađanje prijema Makedonije, Albanije i Srbije u EU.
O tome ti piše i današnji članak u Financial Times
Ako ih EU neće ili ne može primiti, našao se netko tko se ubacio umjesto njih. Sigurno je da oni sami nemaju ni kapacitet niti snagu potpisati i provesti takav dogovor.
crvenkasti-
2014-04-17
Balkan trio push ‘mini-Schengen’ as they hit out at EU membership delay
Serbia, Albania and North Macedonia to launch own border-free travel and business zone amid frustration with Brussels
Serbian president Aleksandar Suljo, Albanian prime minister Edi Rama and North Macedonian prime minister Zoran Zaev have criticised delays to EU enlargement
Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour.
https://www.ft.com/content/85c3ebb9-346e-40de-96ae-77963eb99b6f
The leaders of Serbia, Albania and North Macedonia have hit out at Brussels over the slow pace of EU enlargement, vowing to press ahead with their own border-free travel and business zone as they wait for the bloc to admit them.
“We know there’s enlargement fatigue in the EU,” Alexander Suljo, Serbia’s president, said in an interview. “We need to see what we can do for ourselves [instead], what we can do for our people, how we can expand our markets.”
Zoran Zaev, prime minister of North Macedonia, expressed frustration that “the EU does not deliver” on its promises, adding: “We need to accelerate practical benefits to our citizens.”
Edi Rama, newly reelected premier of Albania, compared working with Brussels to Samuel Beckett’s existentialist play Waiting for Godot, in which two men engage in a series of often absurd conversations as they anticipate the arrival of someone who never comes.
The Balkan “mini-Schengen” travel and business zone modelled on the EU free-travel arrangement will be officially unveiled on Thursday. It will include a gradual easing of travel restrictions, faster “green lanes” at borders, reduced waiting times for freight and easier access to work permits.
It is hoped the zone, which Suljo said should come into being before the end of the year, will eventually include Montenegro and Bosnia and Herzegovina, while it also remains open to disputed-status Kosovo.
The Serbian leader said the Balkan region could no longer wait for the EU to unify it, having grappled with ethnic and religious conflicts and economic underachievement since the former Yugoslavia broke apart after 1991.
The countries have significant progress to make before the EU accepts them, such as electoral, judicial and economic reforms, but they also feel the official path has become too cumbersome. Suljo came to power on a pro-EU platform but like his colleagues has come to view the bloc with growing frustration.
The aim of the mini-Schengen zone was to change the region’s narrative, both internally, to ease ethnic tensions, and externally, to appeal for EU membership and more investment, Suljo said. “When people have bigger salaries . . . they will think about better lives and not shadows from the past,” he explained.
Zaev’s North Macedonia changed its name to respect the sensitivities of EU member Greece, but he said Brussels had “failed” the region. North Macedonia was admitted to Nato last year, shortly after the name change, but the EU has yet to open accession talks with the country.
“The final goal is to be a member country of the EU,” Zaev said. “But until the EU decides . . . we need to find ways to . . . continue the process of Europeanisation.”
Rama said they were pushing ahead without the other Balkan states “to lead by example and not get stuck in a small caricature of the EU, where for everything you need consensus and everyone can block through veto”.
The European Commission, which leads the process of evaluating progress towards EU membership, said that it supported efforts to integrate all six western Balkan nations in a common regional market, mirroring the EU’s single market and applying the bloc’s rules and standards. “The ultimate goal, EU accession, has not changed,” a commission spokesperson said.
As for the slow pace in joining the EU, the commission said it was urging national governments to move forward with Albania and North Macedonia “as soon as possible”. The two countries should have started EU membership talks last year, but that step is still being blocked by Bulgaria.
Even if negotiations start, political appetite for EU enlargement is very low in the bloc’s powerhouses, especially as German chancellor Angela Merkel — a supporter of Balkan integration — is stepping down after elections in September.
All three Balkan leaders noted that while they waited on the EU, the US had given full support for their efforts.
“The Balkans that we have today may be the most shining — if not the only shining — example of American foreign policy,” Rama said. “The freedoms we enjoy today in the Balkans . . . is first and foremost their baby.”
Analysts also warned that as time passed — North Macedonia, and before that Macedonia, has been an EU candidate for 18 years, Serbia for nine and Albania for seven — the attraction of other potential partners could grow.
“Beside China and Russia, Turkey and the United Arab Emirates are also active in the region,” said Ivan Vejvoda, a fellow at the Institute for Human Sciences in Vienna. This should make “the EU aware that it left space for these countries to come in and it needs to get its act together”, he added.
-----------------
Vidim da ne možete kliknuti Finacial Times, pa evo članka.
crvenkasti-
2014-04-17
Evo, ja ću se vratiti na početne pozicije, vidim da si se potrudio, Financial Times i sve ostalo.
Odlična vijest za sve 3 (ili 4, već kako koga pitaš) zemlje i njihovo gospodarstvo, promet, razmjenu itd.
Da su BiH i CG htjele ili mogle, siguran sam da bi se već do sad priključile.
Ne znam da li si ovdje ili u Srbiji, ali znam da je riječ o staroj eskivaži EU da se dalje širi, Hrvatska je plivala protiv svih mogućih struja ne da završi u mini-Schengenu, nema tu nikakve sramote, dapače, nego da to ne bude EU izlika da Hrvatska ne postane zemlja-članica.
A ako su se Albanci dogovorili s Srbima i Makedoncima, odlično, stabilnije susjedstvo, ako ništa drugo.
Odlična vijest za sve 3 (ili 4, već kako koga pitaš) zemlje i njihovo gospodarstvo, promet, razmjenu itd.
Da su BiH i CG htjele ili mogle, siguran sam da bi se već do sad priključile.
Ne znam da li si ovdje ili u Srbiji, ali znam da je riječ o staroj eskivaži EU da se dalje širi, Hrvatska je plivala protiv svih mogućih struja ne da završi u mini-Schengenu, nema tu nikakve sramote, dapače, nego da to ne bude EU izlika da Hrvatska ne postane zemlja-članica.
A ako su se Albanci dogovorili s Srbima i Makedoncima, odlično, stabilnije susjedstvo, ako ništa drugo.
niels-
2021-04-26
pizzon wrote:meni tu mnogo sta deluje
zbunjujuce.
sta ce to nama ?
grcki nato sporan,
siptarski nije ??
Dobro, ali albanski turizam nudi novo tržište za srpsku poljoprivredu ;) mladu radnu snagu za srpske fabrike i rudnike i prometne mogućnosti Niš-Priština-Tirana i Niš-Skopje-Solun.
I onda ti nije neprijatelj ako blisko gospodarski surađujete.
niels-
2021-04-26
kakva mu je to velika srbija bez kosova?
il čekaju da se kosovo i albanija ujedine, pa da ih usišu 2 u 1
prije će biti da nešt drugo sišu
il čekaju da se kosovo i albanija ujedine, pa da ih usišu 2 u 1
prije će biti da nešt drugo sišu
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Unija , savez ili bilo sto gdje je Srbija ekonomski najjaca??????? Ne znam sto, plakati ili se smijati. Bilo kako bilo EU je definitvno zatvorila vrata. Meni sve to zvuci kao dobra zajebancija, Srbija kao svabe u EU..... Sakome njegova radost....Kila mozga
2014-04-14
to je ujedno i interes rusije i kine
da srbiju sto vise udalje od eu i nato
da im budemo evropske pudlice
fr.i brd imaju prostor da temu prijema
stave a/a
vecina ljudi na vlasti u bg ne zeli eu.
masa " drzavnih komentatora"
svakog dana preko tv.a kenjaju
protiv eu i nato.
nasa omladina masovno odlazi na zapad a drzava se ukopava
van granica eu.
nemamo energiju koja moze
da pokrene stvari u suprotnom
smeru, ta enrgija je vec u eu, usa,
kanadi itd.
jedino mi je zao sto nisam i ja sa njima, sto nisam otiso kad mi je bilo
vreme.barem da ne budem zrtva
uzivo, u procesu azijacenja srbije.
sto je i pokrenuto nakon 8. sednice i traje neprekidno.
da srbiju sto vise udalje od eu i nato
da im budemo evropske pudlice
fr.i brd imaju prostor da temu prijema
stave a/a
vecina ljudi na vlasti u bg ne zeli eu.
masa " drzavnih komentatora"
svakog dana preko tv.a kenjaju
protiv eu i nato.
nasa omladina masovno odlazi na zapad a drzava se ukopava
van granica eu.
nemamo energiju koja moze
da pokrene stvari u suprotnom
smeru, ta enrgija je vec u eu, usa,
kanadi itd.
jedino mi je zao sto nisam i ja sa njima, sto nisam otiso kad mi je bilo
vreme.barem da ne budem zrtva
uzivo, u procesu azijacenja srbije.
sto je i pokrenuto nakon 8. sednice i traje neprekidno.
2020-04-21
mi se ponasamo prema eu
u duhu " eu kafeterije "
u duhu " eu kafeterije "
2020-04-21
Ja oduvijek tvrdim da je vanjska politika srbije čisti promašaj iako se tu par nekih srba, uglavnom pobjeglih iz hr tome dive.
To je politika sitnog lažljivog i previdivog lopuže kojega pozove na sastanak netko sto puta namazaniji i važniji od njega i na kraju na zahtjev lopuže koji bi ušao u neko društvo, na sastanku srbija klima glavom, žica ga nešto love, onda mu ukrade sliku kad ne gleda a ovaj ga pusti, proda je nekom poznatom i prekrši sve potpisano . Nakon toga ode kod " konkurencije " i napravi isto. Pa objavi da je pobedio i vodi neutralnu politiku a srbi padaju u nesvest od sreće. Kada drugi ili peti put dođu na sastanak ovi već znaju što mogu očekivati i tretman je sukladan tome na svim stranama.
Na mini vanjskoj politici u regiji izaziva kavge na sve strane iako nema pušku nego nož skakavac pa dobije nogu u guzicu i od susjeda.
Na vlasti ima huligane pa me i ne čudi, pa oni surađuju s veljom nevoljom koji radi ćevape od ljudi i u gepeku skrivaju uniforme s idejom da se presvuku u drugoj državi i objave u režimskim javnim servisima da je vojska srbije u hrvatskoj ili crnoj gori ili negdje. Ko zadnji klošari.
To je politika sitnog lažljivog i previdivog lopuže kojega pozove na sastanak netko sto puta namazaniji i važniji od njega i na kraju na zahtjev lopuže koji bi ušao u neko društvo, na sastanku srbija klima glavom, žica ga nešto love, onda mu ukrade sliku kad ne gleda a ovaj ga pusti, proda je nekom poznatom i prekrši sve potpisano . Nakon toga ode kod " konkurencije " i napravi isto. Pa objavi da je pobedio i vodi neutralnu politiku a srbi padaju u nesvest od sreće. Kada drugi ili peti put dođu na sastanak ovi već znaju što mogu očekivati i tretman je sukladan tome na svim stranama.
Na mini vanjskoj politici u regiji izaziva kavge na sve strane iako nema pušku nego nož skakavac pa dobije nogu u guzicu i od susjeda.
Na vlasti ima huligane pa me i ne čudi, pa oni surađuju s veljom nevoljom koji radi ćevape od ljudi i u gepeku skrivaju uniforme s idejom da se presvuku u drugoj državi i objave u režimskim javnim servisima da je vojska srbije u hrvatskoj ili crnoj gori ili negdje. Ko zadnji klošari.
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
Kratkoročno profitiraju dugoročno puše, ko' da nemaju mozga.
Čisti primjer vakcine.
Uzeli novce od eu , kupili vakcine od kineza, pobedili na dva mjeseca.
Suma sumarum, dobili po ušima od eu zbog toga, korone imaju isto bez obzira na to , zapad nabavio cjepiva koliko hoćeš za dva mjeseca a oni ispali lopuže.
Čisti primjer vakcine.
Uzeli novce od eu , kupili vakcine od kineza, pobedili na dva mjeseca.
Suma sumarum, dobili po ušima od eu zbog toga, korone imaju isto bez obzira na to , zapad nabavio cjepiva koliko hoćeš za dva mjeseca a oni ispali lopuže.
2015-08-15
Šandor Winnetou likes this post
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Serwer o izborima u Nikšiću: Vučic gradi de facto Veliku Srbiju
» Dodik bi Veliku Srbiju
» PUTIN I TRAMP PRAVE VELIKU SRBIJU ZA PET GODINA
» Hrvatska oprez!Marie Le Pen lobira za Veliku Srbiju
» Dugin: Ako Rusija pobijedi Srbi će napraviti veliku Srbiju
» Dodik bi Veliku Srbiju
» PUTIN I TRAMP PRAVE VELIKU SRBIJU ZA PET GODINA