Orban : Nizozemske kritike Mađarskoj potiču od njihove kolonijalne prošlosti
Page 1 of 1
Orban : Nizozemske kritike Mađarskoj potiču od njihove kolonijalne prošlosti
Orban: Nizozemske kritike Mađarskoj potiču od njihove kolonijalne prošlosti
Nizozemske kritike novog zakona o pravima LGTB osoba u Mađarskoj potiču iz moralne superiornosti koja je ukorijenjena u kolonijalnoj prošlosti, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban.
Lideri Evropske unije prošle sedmice su kritikovali Orbana zbog novog zakona prema kojem je školama u Mađarskoj zabranjeno da koriste materijale za koje se smatra da predstavljaju promociju homoseksualnosti.
Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je Orbanu da treba da poštuje prava LGBT osoba ili da napusti EU.
"Ovo je kolonijalni pristup. Ne razmišljaju o onome što mogu ili ne mogu da kažu o nekoj drugoj zemlji i zakonima druge zemlje", rekao je Orban mađarskom javnom radiju.
Orban, koji se suočava sa parlamentarnim izborima sljedeće godine, vodi sve radikalniju društvenu politiku u okviru, kako sam kaže, zaštite tradicionalnih kršćanskih vrijednosti u Mađarskoj od zapadnog liberalizma.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/orban-nizozemske-kritike-madjarskoj-poticu-od-njihove-kolonijalne-proslosti/210702032
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Orban : Nizozemske kritike Mađarskoj potiču od njihove kolonijalne prošlosti
Lijepo od njega da se dotakao i Khuena Hedervaryja, kad se već raspričao o kolonijalnoj prošlosti.
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
Re: Orban : Nizozemske kritike Mađarskoj potiču od njihove kolonijalne prošlosti
Između ostaloga. Zajednički protektorat Beča i Budimpešte u BiH kako se ne bi ojačala Hrvatska je posebna priča.zganci_i_jetrica wrote:Lijepo od njega da se dotakao i Khuena Hedervaryja, kad se već raspričao o kolonijalnoj prošlosti.
No zato im je uslijedio i jednima i drugima poraz u prvom svetskom ratu.
2014-04-11
2014-04-11
Mađarska u problemu,osjeća se veliko nezadovoljstvo i napetost.Glasno daju do znanja da su opljačkani dijelovima teritorija kojeg su dobili Rumunji,Slovaci,Srbi i mi Hrvati.Ne mogu to preboljeti.
vili40-
2015-08-02
A jadni oni. Baš mi ih je žao. Šmrc.vili40 wrote:Mađarska u problemu,osjeća se veliko nezadovoljstvo i napetost.Glasno daju do znanja da su opljačkani dijelovima teritorija kojeg su dobili Rumunji,Slovaci,Srbi i mi Hrvati.Ne mogu to preboljeti.
2014-04-11
Kanu mi suza iz oka šta mi sjeverni susjed nije više velik da me može napast.
Evo sav sam se ucvilio radi toga.
Evo sav sam se ucvilio radi toga.
2014-04-11
Nek se oni frustriraju i dalje. Šta su frustriraniji meni su draži.
2014-04-11
ovo je čisto trolanje, orban se sprda sa njima...
A kako tek Fiume ne mogu preboljetivili40 wrote:Mađarska u problemu,osjeća se veliko nezadovoljstvo i napetost.Glasno daju do znanja da su opljačkani dijelovima teritorija kojeg su dobili Rumunji,Slovaci,Srbi i mi Hrvati.Ne mogu to preboljeti.
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
Similar topics
» NEMAČKA PODRŠKA MAĐARSKOJ: Orban počasni gost Angele Merkel
» Viktor Orban ukinuo kolektivne ugovore između radnika i poslodavaca u Mađarskoj
» Mađarskoj nedostaje radne snage, a Orban ne želi strane radnike: "To vodi u kaos"
» Ukrajina zaustavila protok nafte prema Mađarskoj: Orban sazvao sjednicu Savjeta bezbjednosti
» Južna Afrika: "studenti" palili kolonijalne umjetnine
» Viktor Orban ukinuo kolektivne ugovore između radnika i poslodavaca u Mađarskoj
» Mađarskoj nedostaje radne snage, a Orban ne želi strane radnike: "To vodi u kaos"
» Ukrajina zaustavila protok nafte prema Mađarskoj: Orban sazvao sjednicu Savjeta bezbjednosti
» Južna Afrika: "studenti" palili kolonijalne umjetnine
Page 1 of 1