U Kanadi gore crkve nakon otkrića stotina grobova kod katoličkih internata za djecu
Page 1 of 1
U Kanadi gore crkve nakon otkrića stotina grobova kod katoličkih internata za djecu
SAMO prošlog tjedna u zapadnoj Kanadi su izgorjele četiri katoličke crkve, javlja BBC.
Jučer su tako u manje od sat vremena izgorjele dvije crkve u Britanskoj Kolumbiji, na području na kojem živi autohtono indijansko stanovništvo.
Policija je objavila da su crkve potpuno uništene, dodavši kako požare smatra "sumnjivima".
Prošlog ponedjeljka izgorjele su još dvije crkve u istoj provinciji.
"Zasad nema uhićenih ni optuženih, istraga i daje traje", rekao je policijski glasnogovornik Jason Boyda.
Vijesti o, prema svemu sudeći, namjerno zapaljenim crkvama u Kanadi dolaze nakon otkrića koje je šokiralo Kanadu, ali i velik dio svijeta.
Naime, autohtono pleme prošlog je tjedna objavilo otkriće novih 750 neimenovanih grobova na mjestu nekadašnjeg internata, čime je razotkriven djelić kalvarije koju su prolazila djeca autohtonog stanovništva u katoličkim školama za asimilaciju.
"Istraživanja smo počeli georadarom 2. lipnja i do jučer smo pronašli 751 neobilježen grob", rekao je čelnik Cadmus Delomre. Riječ je o novom otkriću u općini Marieval na zapadu zemlje, drugom u manje od mjesec dana.
"To nije masovna grobnica, to su neidentificirani grobovi", rekao je i objasnio: "Neki su možda i mogli biti identificirani, no predstavnici Katoličke crkve uklonili su nadgrobne ploče." To je u Kanadi kriminalni čin.
Priopćenjem se oglasio i premijer Justin Trudeau, rekavši da Kanada mora izvući pouke iz svoje prošlosti i krenuti putem pomirbe.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-kanadi-gore-crkve-nakon-otkrica-stotina-grobova-kod-katolickih-internata-za-djecu/2286476.aspx
Jučer su tako u manje od sat vremena izgorjele dvije crkve u Britanskoj Kolumbiji, na području na kojem živi autohtono indijansko stanovništvo.
Policija je objavila da su crkve potpuno uništene, dodavši kako požare smatra "sumnjivima".
Prošlog ponedjeljka izgorjele su još dvije crkve u istoj provinciji.
"Zasad nema uhićenih ni optuženih, istraga i daje traje", rekao je policijski glasnogovornik Jason Boyda.
Vijesti o, prema svemu sudeći, namjerno zapaljenim crkvama u Kanadi dolaze nakon otkrića koje je šokiralo Kanadu, ali i velik dio svijeta.
Naime, autohtono pleme prošlog je tjedna objavilo otkriće novih 750 neimenovanih grobova na mjestu nekadašnjeg internata, čime je razotkriven djelić kalvarije koju su prolazila djeca autohtonog stanovništva u katoličkim školama za asimilaciju.
"Istraživanja smo počeli georadarom 2. lipnja i do jučer smo pronašli 751 neobilježen grob", rekao je čelnik Cadmus Delomre. Riječ je o novom otkriću u općini Marieval na zapadu zemlje, drugom u manje od mjesec dana.
"To nije masovna grobnica, to su neidentificirani grobovi", rekao je i objasnio: "Neki su možda i mogli biti identificirani, no predstavnici Katoličke crkve uklonili su nadgrobne ploče." To je u Kanadi kriminalni čin.
Priopćenjem se oglasio i premijer Justin Trudeau, rekavši da Kanada mora izvući pouke iz svoje prošlosti i krenuti putem pomirbe.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-kanadi-gore-crkve-nakon-otkrica-stotina-grobova-kod-katolickih-internata-za-djecu/2286476.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
2014-04-12
Re: U Kanadi gore crkve nakon otkrića stotina grobova kod katoličkih internata za djecu
OPA BATO
Re: U Kanadi gore crkve nakon otkrića stotina grobova kod katoličkih internata za djecu
znas onu tko drugom pozeli zlo to mu se vratiSora wrote:OPA BATO
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
debotoijusto wrote:
Zaboravio si dopisat,,Lijepa priča nedjeljom''
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
paljenje crkve preradikalno za mene , ne podrzavamIL Risorto wrote:debotoijusto wrote:
2014-04-12
debotoijusto wrote:
Da, ali mi više vjerujemo svećenicima nego tvojim medijima...
Možeš nastaviti patiti ili doseliti u Kanadu :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
debotoijusto wrote:paljenje crkve preradikalno za mene , ne podrzavamIL Risorto wrote:debotoijusto wrote:
Ali uzimaš u obzir i razumiješ... pomalo, radikalizam ima svoje faze
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
U ovom slucaju ja sam na strani Kat.crkve.
Ne mozemo kriviti danasnje svecenike zbog sranja od prije 200 let. A jos manje paliti necije bogomolje.
Koliko znam papa je osudio to zlo.
Ne mozemo kriviti danasnje svecenike zbog sranja od prije 200 let. A jos manje paliti necije bogomolje.
Koliko znam papa je osudio to zlo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ne nego upravo kao sto rekoh preradikalno i ne podrzavamepikur37 wrote:debotoijusto wrote:paljenje crkve preradikalno za mene , ne podrzavamIL Risorto wrote:debotoijusto wrote:
trebaju jednostavno odjebat muskarce u haljinama i bude krasan poslovni prostor nakon troskova odrzavanja prazne bogomolje
i kaznit novcano zakonski to gudalo koje muskarci u haljini najbolje razumiju
2014-04-12
Dobro,moram priznat kako si donekle upravu,međutim,jedna stvar je crkve u Europi,koje su kulturni spomenici,njih bi bilo šteta zapalit,već bolje prenamjenit,kao što već ima dosta takvih slučajeva diljem Europe,dok su druga stvar crkve u Kanadi i Americi,koje su obične skovane daččare.debotoijusto wrote:ne nego upravo kao sto rekoh preradikalno i ne podrzavamepikur37 wrote:debotoijusto wrote:paljenje crkve preradikalno za mene , ne podrzavamIL Risorto wrote:debotoijusto wrote:
trebaju jednostavno odjebat muskarce u haljinama i bude krasan poslovni prostor nakon troskova odrzavanja prazne bogomolje
i kaznit novcano zakonski to gudalo koje muskarci u haljini najbolje razumiju
Za njih nije nikakva šteta da izgore.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Paljenje crkvi je ne samo preradikalno, nego i kontraproduktivno.debotoijusto wrote:paljenje crkve preradikalno za mene , ne podrzavam
To također nema smisla. Potjeraj jedne muškarce u kikljama, doći će neki drugi vračevi u nekim drugim kostimima.debotoijusto wrote:trebaju jednostavno odjebat muskarce u haljinama...
zganci_i_jetrica- Posts : 1406
2021-06-05
Similar topics
» "Crkve u Kanadi gore, pronađeno je tisuću dječjih grobova. To je možda tek početak"
» Gore crkve po Filipinima
» Lepe crkve lepo gore
» Crkve gore, džamije niču
» Gore katoličke crkve al gori i Kanada
» Gore crkve po Filipinima
» Lepe crkve lepo gore
» Crkve gore, džamije niču
» Gore katoličke crkve al gori i Kanada
Page 1 of 1