U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije
Page 1 of 1
U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije
https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/202106251125740750-beloruski-ambasador-u-srbiji-mi-vama-migove-vi-nama-zabranu/
Zvanični Minsk je sa nerazumevanjem primio pridruživanje Srbije zabrani letova beloruskih aviokompanija u vazdušnom prostoru EU i drugih država, saopštio je za Ria novosti ambasador Belorusije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori Valerij Briljov.
Prema njegovim rečima, Belorusiju i Srbiju povezuju tradicionalno prijateljske veze, i beloruska strana želi da ih i dalje jača.
"Siguran sam da potencijal naših odnosa nije ni izbliza iscrpljen", naglasio je ambasador.
Odluka o zabrani letova u vazdušnom prostoru Srbije desila se istog meseca kada je Belorusija poklonila Srbiji četiri lovca MiG-29 i obavila sa njom i Rusijom vojne vežbe u Rusiji.
"Devetog juna, na vojnom aerodromu "Batajnica" održana je ceremonija primopredaje srpskom vazduhoplovstvu četiri aviona "MiG-29" koji su prošli kapitalni remont i modernizaciju u beloruskim preduzećima. Svečanom događaju je prisustvovalo rukovodstvo vojnog resora Srbije. Štaviše, u Krasnodarskom kraju, sa srpskim i ruskim vojnicima je od 16. do 18. juna uspešno održana aktivna faza vojnih vežbi "Slovensko bratstvo 2021". Sve ukazuje da je perspektiva saradnje u toj oblasti prilično široka", zaključio je Briljov.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je ranije da su se Srbija, Severna Makedonija, Crna Gora i Albanija pridružile odluci EU o zabrani beloruskim aviokompanijama da lete vazdušnim prostorom EU i koriste njihove aerodrome
Zvanični Minsk je sa nerazumevanjem primio pridruživanje Srbije zabrani letova beloruskih aviokompanija u vazdušnom prostoru EU i drugih država, saopštio je za Ria novosti ambasador Belorusije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori Valerij Briljov.
"U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije da se pridruži restriktivnim merama prema našoj državi. Ona nije u skladu ni sa našim visokim nivoom međudržavnog dijaloga, niti sa međuvladinim sporazumom o vazdušnom saobraćaju. Nadamo se da će ova odluka biti preispitana», izjavio je ambasador.
Prema njegovim rečima, Belorusiju i Srbiju povezuju tradicionalno prijateljske veze, i beloruska strana želi da ih i dalje jača.
"Siguran sam da potencijal naših odnosa nije ni izbliza iscrpljen", naglasio je ambasador.
Odluka o zabrani letova u vazdušnom prostoru Srbije desila se istog meseca kada je Belorusija poklonila Srbiji četiri lovca MiG-29 i obavila sa njom i Rusijom vojne vežbe u Rusiji.
"Devetog juna, na vojnom aerodromu "Batajnica" održana je ceremonija primopredaje srpskom vazduhoplovstvu četiri aviona "MiG-29" koji su prošli kapitalni remont i modernizaciju u beloruskim preduzećima. Svečanom događaju je prisustvovalo rukovodstvo vojnog resora Srbije. Štaviše, u Krasnodarskom kraju, sa srpskim i ruskim vojnicima je od 16. do 18. juna uspešno održana aktivna faza vojnih vežbi "Slovensko bratstvo 2021". Sve ukazuje da je perspektiva saradnje u toj oblasti prilično široka", zaključio je Briljov.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je ranije da su se Srbija, Severna Makedonija, Crna Gora i Albanija pridružile odluci EU o zabrani beloruskim aviokompanijama da lete vazdušnim prostorom EU i koriste njihove aerodrome
Re: U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije
Odluka o zabrani letova u vazdušnom prostoru Srbije desila se istog meseca kada je Belorusija poklonila Srbiji četiri lovca MiG-29
Srbi
Srbi
mutava baštarda wrote:
Srbi
Dobro je da vide s kime imaju posla.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
RayMabus likes this post
Da su Rusi u pitanju ovi bi možda odustali, ali računaju tko jebe Lukašenka. E tu će im biti prc. Dobili tapšanje po guzi od Amerike, a od Putina će dobiti ouchimatu :)Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:
[size=37]Srbi[/size]
Dobro je da vide s kime imaju posla.
dobra odluka,
nedovoljno !
nedovoljno !
2020-04-21
avioni su placeni,
ovako ili onako,
tesku lovu rusija izvlaci iz srbije.
lukasenko da avione srbiji i tako
izmiri dug prema rusiji.
ovako ili onako,
izmiri dug prema rusiji.
2020-04-21
USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
2020-04-21
A je donirali su V.Srbiji toliko oružja kao nitko prije... Mi smo odavde navijali, još, još im malo donirajte...pizzon wrote:USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
mutava baštarda wrote:A je donirali su V.Srbiji toliko oružja kao nitko prije... Mi smo odavde navijali, još, još im malo donirajte...pizzon wrote:USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
ajde ne kenjaj swapski satrapu
tokom celog 20. veka pucali ste na zapad
polako, ko se zadnji smeje..
2020-04-21
bome piše da su ih poklonili srbiji, ne piše da su vam ih prodali.pizzon wrote:avioni su placeni,
ovako ili onako,
izmiri dug prema rusiji.
U svakom slučaju bizant iz vas nikada neće izaći i uvijek ćete biti spremni zavući nož u leđa svojim "prijateljima"
Similar topics
» Rusija pomaze Belorusiji u modernizaciji 6 Migova 29 za SRB
» EU SAOPŠTILA: Srbija jedina zemlja koja nije prihvatila sankcije prema Belorusiji!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
» Udruzene komsije Srbije krecu u rat protiv Srbije
» EU SAOPŠTILA: Srbija jedina zemlja koja nije prihvatila sankcije prema Belorusiji!
» Modni dizajner iz Srbije iz Srbije došao u županijski ured u Iloku i u hodniku se posrao
» Ministarstvo obrane Srbije i Vulin prijete:'I Srbi van Srbije će da dobiju vojni poziv za vežbe i mobilizaciju'
» Udruzene komsije Srbije krecu u rat protiv Srbije
Page 1 of 1