ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije

Go down

U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije Empty U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije

Post by mutava baštarda 25/6/2021, 12:36

https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/202106251125740750-beloruski-ambasador-u-srbiji-mi-vama-migove-vi-nama-zabranu/

Zvanični Minsk je sa nerazumevanjem primio pridruživanje Srbije zabrani letova beloruskih aviokompanija u vazdušnom prostoru EU i drugih država, saopštio je za Ria novosti ambasador Belorusije u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori Valerij Briljov.
"U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije da se pridruži restriktivnim merama prema našoj državi. Ona nije u skladu ni sa našim visokim nivoom međudržavnog dijaloga, niti sa međuvladinim sporazumom o vazdušnom saobraćaju. Nadamo se da će ova odluka biti preispitana», izjavio je ambasador.

Prema njegovim rečima, Belorusiju i Srbiju povezuju tradicionalno prijateljske veze, i beloruska strana želi da ih i dalje jača.
"Siguran sam da potencijal naših odnosa nije ni izbliza iscrpljen", naglasio je ambasador.
Odluka o zabrani letova u vazdušnom prostoru Srbije desila se istog meseca kada je Belorusija poklonila Srbiji četiri lovca MiG-29 i obavila sa njom i Rusijom vojne vežbe u Rusiji.
"Devetog juna, na vojnom aerodromu "Batajnica" održana je ceremonija primopredaje srpskom vazduhoplovstvu četiri aviona "MiG-29" koji su prošli kapitalni remont i modernizaciju u beloruskim preduzećima. Svečanom događaju je prisustvovalo rukovodstvo vojnog resora Srbije. Štaviše, u Krasnodarskom kraju, sa srpskim i ruskim vojnicima je od 16. do 18. juna uspešno održana aktivna faza vojnih vežbi "Slovensko bratstvo 2021". Sve ukazuje da je perspektiva saradnje u toj oblasti prilično široka", zaključio je Briljov.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj saopštio je ranije da su se Srbija, Severna Makedonija, Crna Gora i Albanija pridružile odluci EU o zabrani beloruskim aviokompanijama da lete vazdušnim prostorom EU i koriste njihove aerodrome

2015-09-14

Back to top Go down

U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije Empty Re: U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije

Post by mutava baštarda 25/6/2021, 12:36

Odluka o zabrani letova u vazdušnom prostoru Srbije desila se istog meseca kada je Belorusija poklonila Srbiji četiri lovca MiG-29 

Srbi

2015-09-14

Back to top Go down

U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije Empty Re: U Belorusiji smo sa nerazumevanjem primili odluku Srbije

Post by Hektorović 25/6/2021, 17:38

mutava baštarda wrote:

Srbi

Dobro je da vide s kime imaju posla.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 25/6/2021, 20:36

Hektorović wrote:
mutava baštarda wrote:

[size=37]Srbi[/size]

Dobro je da vide s kime imaju posla.
Da su Rusi u pitanju ovi bi možda odustali, ali računaju tko jebe Lukašenka. E tu će im biti prc. Dobili tapšanje po guzi od Amerike, a od Putina će dobiti ouchimatu :)

2015-09-14

Back to top Go down

Post by pizzon 25/6/2021, 21:27

dobra odluka,
nedovoljno !

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 25/6/2021, 21:29

avioni su placeni,
ovako ili onako,
tesku lovu rusija izvlaci iz srbije.
lukasenko da avione srbiji i tako
izmiri dug prema rusiji.

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by pizzon 25/6/2021, 21:32

USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 25/6/2021, 21:51

pizzon wrote:USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
A je donirali su V.Srbiji toliko oružja kao nitko prije... Mi smo odavde navijali, još, još im malo donirajte...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by pizzon 26/6/2021, 05:33

mutava baštarda wrote:
pizzon wrote:USA je koliko znam najveci donator
V.Srbije.
samo to nije populano...
da se afirmise
A je donirali su V.Srbiji toliko oružja kao nitko prije... Mi smo odavde navijali, još, još im malo donirajte...

ajde ne kenjaj swapski satrapu
tokom celog 20. veka pucali ste na zapad
polako, ko se zadnji smeje..

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/6/2021, 07:45

pizzon wrote:avioni su placeni,
ovako ili onako,
tesku lovu rusija izvlaci iz srbije.
lukasenko da avione srbiji i tako
izmiri dug prema rusiji.
bome piše da su ih poklonili srbiji, ne piše da su vam ih prodali.
U svakom slučaju bizant iz vas nikada neće izaći i uvijek ćete biti spremni zavući nož u leđa svojim "prijateljima"

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics