ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom!

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! Empty 63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom!

Post by epikur37 19/6/2021, 21:48

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! O_18211004_1024

FORUMPOPLAVA ODLIKAŠA
[size=44]Realne ocjene ili korona-pokloni? Od 314.615 ocijenjenih osnovaca, njih je čak 200.041 ili 63,58 posto završilo godinu s odličnim uspjehom![/size]

Korona-kuknjavu kako će nam učenici ostati hendikepirani dijelom neusvojenog nastavnog programa i kako će imati određeni broj „rupa“ u znanju demantirat će podatak da je od 314.615 ocijenjenih učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj školske godine 2019./2020. čak njih 200.041 ili 63,58 posto završilo školsku godinu s odličnim uspjehom. To upravo navodi na zaključak da su nastavne programe svladali odlično. Ako se k tome doda i vrlo mali broj učenika upućen na ponavljanje školske godine, njih 394 ili 0,13 posto, brojevi govore o vrlo visokom rezultatu uspješnosti. Je li riječ o uspješnosti?

NESLAVNI MEĐIMURSKI REKORD

Treba reći da je ovo ocjenjivanje učenika neobjektivno uz sve obzire na nastavu na daljinu, koronu, potrese, poplave i druge nedaće koje su pratile školsku godinu 2019./2020., a realne su pretpostavke de će slični rezultati biti i ove školske godine 2020./2021. radi čega se iznose ovi podaci.
63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! 18210608
Korišteni podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja

Tko se može pomiriti s podatkom da je u Međimurskoj županiji na ponavljanje školske godine upućeno više učenika (89) nego zajedno u Dubrovačko-neretvanskoj, Istarskoj, Varaždinskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Karlovačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Šibensko-kninskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Ličko-senjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj.
Bez obzira na spomenute nedaće koje su pratile dvije školske 2019./2020. i 2020/2021., treba se složiti s činjenicom da su i u ovakvim uvjetima rada vrijedni učenici ostali i dalje vrijedni, s odličnim rezultatima, a oni drugi, učenici, odnosno njihovi učitelji i roditelji, redovito će tražiti razloge slabijih rezultata u čitavom snopu razloga.
63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! 18210612

Kad je riječ o učenicima s obzirom na intelektualne sposobnosti, treba imati na umu da se u gruboj klasifikaciji učenici mogu podijeliti na one koji mogu i hoće (takvima manje smetaju uvjeti i kakvoća nastave – oni ostaju vrijedni i odlični), mogu i neće (njima najviše nedostaje učitelj koji motivira i iznalazi načine njihova aktiviranja), ne mogu, a hoće (i ovdje učitelj igra vrlo važnu ulogu provedbom individualiziranih postupaka) i na kraju učenici koji ne mogu i neće (učenici s kojima je učiteljima najteže raditi jer je svaki od njih pojedinačno slučaj za sebe). Sad je čitateljima jasnija kritika nerealnog ocjenjivanja naznačena u tablici 1.

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! O_18211004_1024

[size=18]HRVATSKA POPLAVA ODLIKAŠA Realne ocjene ili korona pokloni? Od 314.615 ocijenjenih učenika osnovnih škola, njih je čak 200.041 ili 63,58 posto završilo godinu s odličnim uspjehom!Pročitaj više

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! O_14613650_1024

ZDRAVLJE ODGOJNI RECEPTI Dijete je dobilo jedinicu - znate li kako pravilno reagirati? Pedagog objašnjava kada uopće posegnuti za kaznom i koliko stroga bi ona trebala bitiPročitaj više

[/size]

'ROBOVANJE' UPISNOJ POLITICI

Ništa manje nije karikaturalna ni tablica 2, u kojoj je naveden postotak broja učenika po razredima koji su školsku godinu završili s odličnim uspjehom).
U 8. razredu je bilo očekivati još manji broj učenika koji su završili školsku godinu s odličnim uspjehom, ali kod ocjenjivanja učenika osmog razred treba naglasiti „robovanje“ učitelja upisnoj politici - upisivanja učenika u srednju školu.
Na kraju ostaje veliko pitanje za osnovno školstvo – kada se to evidentira klasifikacija učenika na one koji mogu i hoće, mogu i neće, ne mogu i hoće i ne mogu i neće, pored ovako velikog broja učenika koji školsku godinu završavaju s odličnim uspjehom?
Što je ocjenjivanje?
Ocjenjivanje - svako prosuđivanje vrijednosti, postupak kojim se na unaprijed utvrđen način prati i utvrđuje odgojno-obrazovno napredovanje učenika, odnosno odgojno-obrazovno postignuće (Hrvatska enciklopedija)

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/forum/realne-ocjene-ili-korona-pokloni-od-314-615-ocijenjenih-osnovaca-njih-je-cak-200-041-ili-63-58-posto-zavrsilo-godinu-s-odlicnim-uspjehom-1106960?fbclid=IwAR1085ABLhusUx3j_3sauIJB3sfi4hMuMJISWYkrNIs-JIj1MOEquwoGD84
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! Empty Re: 63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom!

Post by epikur37 19/6/2021, 21:48

Profesori rade odličan posao, djecu su nam sve pametnija!

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! 100px-Sarcasm_mark.svg
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom! Empty Re: 63,58 posto osnovaca završilo godinu s odličnim uspjehom!

Post by marcellus 19/6/2021, 21:51

ponižavanje pametne djece.

ako odlikaša ima više od 10 posto onda nešto ne štima, nema smisla. Onda je sustav nakaradno postavljen.

a ovo je cirkus. One leftardske ideje "everybody's special" zapravo znače "nobody's special..."

2014-04-16

Back to top Go down

Post by niels 19/6/2021, 21:53

Ma klince danas tuširaju peticama.

Kad sam išel svojoj deci na roditeljski, dobit peticu je bilo kak da čupaš zub nastavniku.

Unuke/unuci nemaju nikakvih problema, a uče tri puta manje od svojih roditelja.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by epikur37 19/6/2021, 21:54

marcellus wrote:ponižavanje pametne djece.

ako odlikaša ima više od 10 posto onda nešto ne štima, nema smisla. Onda je sustav nakaradno postavljen.

a ovo je cirkus. One leftardske ideje "everybody's special" zapravo znače "nobody's special..."
msm slažem se marcello

ali sustav se urušio na permisivnosti, jednakosti, sve je ok etc

+

posloženo je tako da ti uvijek roditelj, dijete, sestrična učenika može skočiti na vrat...i to više ne razgovaraju s tobom, niti sa službom nego drizo žalba ministarstvu za svaku pizdariju
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 19/6/2021, 21:55

Moja kolegica sada u mirovini....sretno.

Roditelj se žalio na ocjenu..i ide preispitivanje na UV, ministarstvo nadzor, ovo ono...ženu provukli kroz iglene uši.

Od tad do mirovine, svim učenicima je davala isključivo petice...i mirno otišla u mirovinu.

E pa pametno i sa srećom joj.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by aben 19/6/2021, 21:57

Ocjene su irelevantne,  ploća je bitna

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 19/6/2021, 21:57

aben wrote:Ocjene su irelevantne,  ploća je bitna

jasno
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 19/6/2021, 21:58

eto do čeg ste doveli vi liberali...njah
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by marcellus 19/6/2021, 22:06

epikur37 wrote:

msm slažem se marcello

+

posloženo je tako da ti uvijek roditelj, dijete, sestrična učenika može skočiti na vrat...i to više ne razgovaraju s tobom, niti sa službom nego drizo žalba ministarstvu za svaku pizdariju

znam, i to je nepravedno prema stvarno pametnoj djeci. Zašto bi mali kreten imao peticu? Jer mama misli da je diskriminiran?

Da ne govorim da je škola sprdačina općenito jer se sve škole hvale da imaju programe za imigrante i retarde ali nitko nema programe za naprednu djecu.

Ono, znači moja će kćerka koja ne ide još u školu ali tečno čita, piše, i kuži manje više sve što se uči do petog razreda zapravo tratit vrijeme u školi jer mali jamal ima 12 godina ali još uvijek ne zna sva slova?

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 19/6/2021, 23:14

marcellus wrote:
epikur37 wrote:

msm slažem se marcello

+

znam, i to je nepravedno prema stvarno pametnoj djeci. Zašto bi mali kreten imao peticu? Jer mama misli da je diskriminiran?

Da ne govorim da je škola sprdačina općenito jer se sve škole hvale da imaju programe za imigrante i retarde ali nitko nema programe za naprednu djecu.

Ono, znači moja će kćerka koja ne ide još u školu ali tečno čita, piše, i kuži manje više sve što se uči do petog razreda zapravo tratit vrijeme u školi jer mali jamal ima 12 godina ali još uvijek ne zna sva slova?
Tvoja hći ni tvoja, nego si trenutno u posjedu. Ka uvati 6 godin, eksproprijirati ćemo je na osan godin, jer ne smimo dopuštiti da je monopoliziroš

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

kic likes this post

Back to top Go down

Post by T. 19/6/2021, 23:21

Što bolje ocjene, glava im je punija laži, gluposti i stvari koje im nikad u životu neće zatrebati...
Smatram da djeca trebaju stremjeti što lošijim ocjenama, da bi u nastavku života imali veće šanse za uspjeh...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/6/2021, 10:14

jbt ja se sjetim svoje osnovne.. non stop između 3 i 4. . upisao najgoru srednju radio u skladištu.. nije bilo bodova za gimnaziju ili neku dobru tehničku ..

zanimljivo ekipa iz osnovnone koja je imala petice , gotovo nitko nije završio faks kada se sjetim.. iako i meni moj fakultet zakurac, učio svaki dan , diplomski koji sam pisao pola godine i sada ga se sjećam kao da je bilo jučer,

e sjećam se rodice, kada smo išli na upis za ek.faks u splitu.. ja se pripremao neznam par tjedana /mjesesci.. učio matematiku, informatiku i eng jezik mislim da je bio..
ona govori "aaa meni netreba to , ja imala u osnovnoj sve petice , u srednjoj sve petice " - u imotskom ..

naravno ja upao na faks, a ona suze ronila..

a ona budala od Mihanovića i drugi HDZovci odu u Osijek i kupe doktorat iz ekonomije, dakle ti luđaci bi meni trebali biti profesori, a daj mi 5minuta sa njima, veze nemaju.. a nakon toga svi dole po Splitu neki šefovi, pročelnici, bog te jebo .. fakulteti su zakurac.. e da engleski sam imao u osnovnoj 2-3, a razumijem i pričam ga perfektno, ona Šuica profesorica engleskog, stavila C2 razinu(izvorni govornik) , a iskreno u Dalmaciji sa takvim engleskim koji ona priča ne bi mogla niti kao konobarica raditi,
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 20/6/2021, 10:17

ukratko zaključak škole su zakruac, i nevalja uopće forsirati djecu da se muče puno sa školama, i drugo treba kupovati diplome po bosni ili osijeku kako domoljubi rade

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Brain32 20/6/2021, 10:21

niels wrote:Ma klince danas tuširaju peticama.

Kad sam išel svojoj deci na roditeljski, dobit peticu je bilo kak da čupaš zub nastavniku.

Unuke/unuci nemaju nikakvih problema, a uče tri puta manje od svojih roditelja.
Vjerojatno moja generacija...odlikaša ja ne znam da li je bilo i 10%, ovo vrijeđa mozak. Ja sam bio 5+1=3 lik u srednjoj, bilo bi interesantno vidjeti srednjoškolce jer ne znam kome to mozak ne potone u gaće od 13. do 21. takvi su bili jako rijetki i upravo su to bili odlikaši danas vjerojatno nema ni popravnih a profesoru možeš jebat mater na nastavi...
Brain32
Brain32

Male
2014-04-15

Back to top Go down

Post by dijagram 20/6/2021, 10:29

Sto drugo ocekivati nego probleme.

Nasi  se prosvjetari bave dodikom i slicnim stvarima:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by epikur37 20/6/2021, 10:32

dijagram wrote:Sto drugo ocekivati nego probleme.

a čim se bave prosvjetarke :)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 20/6/2021, 10:34

Ja sam bio odlikaš cijelo vrijeme školovanja a na studiju se otimali tko će dati stipendiju i na kraju he Sorosh dao najbolju ponudu :D
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by dijagram 20/6/2021, 10:41

AssadNaPodmornici wrote:ukratko zaključak škole su zakruac, i nevalja uopće forsirati djecu da se muče puno sa školama, i drugo treba kupovati diplome po bosni ili osijeku kako domoljubi rade
Djecu se ne valja forsirati.

Nikada nisam bio na roditeljskom sastanku, nikada im nisam zavirio u taj neki E dnevnik.

Ne vole biologiju, kemiju, povijest i danasnje gimnaziske drustvene predmete s filozofsakog.

Za to sam im od malena znao reci, sto ne volis nemoj na silu ni uciti, to ces danas sutra sutnuti i neces se u zivotu baviti time.

Radite na drugim predmetima kojima ste skloni, lezala im je matematika, fizika, geografija i slicno.

Mala je na gradjevini, a i ovaj mulac upravo maturira i kaze i on bi, to ili strojarstvo.

Debelo su svjesni da druga djeca nisu imala takve roditelje.

Svi su se petljali, manje ili vise, provjeravali, kontrolirali, sastancili, pametovali, forsirali, pritiskali.

No dobro, ja sam vavijek bio nesto drugo, a takva su mi bogu hvala i djeca:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by dijagram 20/6/2021, 10:43

epikur37 wrote:
dijagram wrote:Sto drugo ocekivati nego probleme.

a čim se bave prosvjetarke :)
moja je najbolja u srednjoj dalmaciji skupa s likom i primorjem:)

uz strucne savjete razvaljuje sve pred sobom

nadobudni roditzelji od nje odlaze kao popisani

jednostavno, zato sto ih se znalacki i po zasluzi popiski kako i zasluzuju :)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics