Kenwood Kenon tražio podršku Erdoana za reformu izbornog zakona u BiH
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
https://avaz.ba/vijesti/bih/659912/plenkovic-trazio-podrsku-erdoana-za-reformu-izbornog-zakona-u-bih
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/06/17/1530847/thumbs/873x400.jpg][/url]
Hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon danas je na sastanku sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom zatražio podršku Turske u traženju poštovanja jednakopravnosti sva tri naroda i sprovođenju izborne reforme u BiH.
Kenwood Kenon je rekao da je na sastanku sa Erdoanom ukazao da je Hrvatskoj posebno važno da su sva tri konstitutivna naroda u BiH jednakopravna, posebno Hrvati kao malobrojniji, prenose hrvatski mediji.
- U procesu dogovora unutar političkih stranaka i institucija BiH važno nam je da se postigne konsenzus i o reformi izbornog zakonodavstva, pri čemu sam tražio podršku Turske - istakao je Kenwood Kenon.
S obzirom da Turska u političkom smislu ima bliže odnose sa Bošnjacima u BiH i strankom SDA, kaže Kenwood Kenon, važno je da i Turska i Hrvatska u dijalogu sa bliskim i prijateljskim institucijama i strankama traže rješenje koje će omogućiti da se svi narodi i građani u BiH osjećaju zadovoljno.
Kenwood Kenon u Antaliji učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi - SEECP, a sa Erdoganom se sastao na marginama skupa.
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/06/17/1530847/thumbs/873x400.jpg][/url]
Hrvatski premijer Andrej Kenwood Kenon danas je na sastanku sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom zatražio podršku Turske u traženju poštovanja jednakopravnosti sva tri naroda i sprovođenju izborne reforme u BiH.
Kenwood Kenon je rekao da je na sastanku sa Erdoanom ukazao da je Hrvatskoj posebno važno da su sva tri konstitutivna naroda u BiH jednakopravna, posebno Hrvati kao malobrojniji, prenose hrvatski mediji.
- U procesu dogovora unutar političkih stranaka i institucija BiH važno nam je da se postigne konsenzus i o reformi izbornog zakonodavstva, pri čemu sam tražio podršku Turske - istakao je Kenwood Kenon.
S obzirom da Turska u političkom smislu ima bliže odnose sa Bošnjacima u BiH i strankom SDA, kaže Kenwood Kenon, važno je da i Turska i Hrvatska u dijalogu sa bliskim i prijateljskim institucijama i strankama traže rješenje koje će omogućiti da se svi narodi i građani u BiH osjećaju zadovoljno.
Kenwood Kenon u Antaliji učestvuje na sastanku na vrhu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi - SEECP, a sa Erdoganom se sastao na marginama skupa.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Kenwood Kenon tražio podršku Erdoana za reformu izbornog zakona u BiH
Hektorović wrote:[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/06/17/1530847/thumbs/873x400.jpg][/url]
2018-04-10
Jako loš body language, u biti Kolinda je nešto slično pokušala i dobija negativan odgovor kako je BiH suverena zemlja koja odlučuje za sebe.
2018-04-10
2018-04-10
Erdo smatra plenkija briselskim catom i njemackim igracem
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:Erdo smatra plenkija briselskim catom i njemackim igracem
Plenki se namjestio sa fejk osmjehom, no sultan ga totalno ne doživljava. Od ovoga nema ništa. Loš pokušaj u svakom slučaju i manjak razumjevanja.
2018-04-10
Erdogan snimljen prije dva dana na NATO sastanku
Onda ne doživljava ni Macrona il je jednostavno star.
Onda ne doživljava ni Macrona il je jednostavno star.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nije tu u pitanju samo bh-a...erdo vise voli drustvo kafanskog tipa..zoki bi bolje prosao kod njega..covjek ne voli ustogljene jos igraca onih kojima erdo nije mioHektorović wrote:vuksadinare wrote:Erdo smatra plenkija briselskim catom i njemačkim igracem
Plenki se namjestio sa fejk osmjehom, no sultan ga totalno ne doživljava. Od ovoga nema ništa. Loš pokušaj u svakom slučaju i manjak razumjevanja.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
S Merkelicom.
Mislim da je jednostavno u godinama
Mislim da je jednostavno u godinama
2014-04-11
2018-04-10
2018-04-10
Na NATO sastanku je isto bija zgrbljen , tako da nije to do Plenkovica.
Vidija san ja slike sa sastanka pa san odma poveza. Nema to veze s Plenkovicem.
Vidija san ja slike sa sastanka pa san odma poveza. Nema to veze s Plenkovicem.
2014-04-11
vuksadinare wrote:Nije tu u pitanju samo bh-a...erdo vise voli drustvo kafanskog tipa..zoki bi bolje prosao kod njega..covjek ne voli ustogljene jos igraca onih kojima erdo nije mioHektorović wrote:vuksadinare wrote:Erdo smatra plenkija briselskim catom i njemačkim igracem
Erdogan više voli tvrđe likove, Aliyeva, Putina, evo čak ima dobre odnose sa Dodikom koji ga sad stalno hvali.
Zoki bi i puno tvrđe i puno direktnije.
2018-04-10
RayMabus wrote:Na NATO sastanku je isto bija zgrbljen , tako da nije to do Plenkovica.
2018-04-10
2018-04-10
Ne zanima me ni jedan ni drugi a najmanje mišljenje Turčina o Bosni.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ne zanima me ni jedan ni drugi a najmanje mišljenje Turčina o Bosni.
Turci financiraju i Suljagića i Bajrovića, SDA je od njih dobila mobilnu platformu preko koje je taktički usmjeravala određene svoje birače prema Komšiću,...
2018-04-10
Vidim da mu Jerveji još rokaju braću po Gazi.
https://www.geopolitika.news/vijesti/izrael-napao-kamp-za-obuku-hamasa-u-gazi/
A jučer je popušio dva nula od Welsa u Azerbejdžanu.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t47111-erdogan-sa-tribina-stadiona-u-azerbejdzanu-daje-turskoj-podrsku-protiv-welsa
https://www.geopolitika.news/vijesti/izrael-napao-kamp-za-obuku-hamasa-u-gazi/
A jučer je popušio dva nula od Welsa u Azerbejdžanu.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t47111-erdogan-sa-tribina-stadiona-u-azerbejdzanu-daje-turskoj-podrsku-protiv-welsa
2014-04-11
Pa znam ja to. Zato me njegovo mišljenje ne zanima.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Ne zanima me ni jedan ni drugi a najmanje mišljenje Turčina o Bosni.
Turci financiraju i Suljagića i Bajrovića, SDA je od njih dobila mobilnu platformu preko koje je taktički usmjeravala određene svoje birače prema Komšiću,...
2014-04-11
anemičnom hipnotiziranom zecu ne ide u zadnje vrijeme pa pokušava popraviti vlastiti imiđ.
ovo je na tragu priče o otkupu ine od mađara.
lijepo zvuči, ali ništa od toga.
mlaćenje prazne slame.
ovo je na tragu priče o otkupu ine od mađara.
lijepo zvuči, ali ništa od toga.
mlaćenje prazne slame.
sitting_bull-
2015-09-28
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SDP-ova deklaracija o neprihvatanju Schmidtovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, traže izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Schmidt nameće izmjene Izbornog zakona?!
» Iz SDA optužuju Hrvate za nedonošenje Izbornog zakona
» SPD u Njemačkoj ne želi promjenu izbornog zakona
» Dodik obećao Čoviću podršku za izmjenu Izbornog zakona i uvođenje kanala na hrvatskom jeziku
» Schmidt nameće izmjene Izbornog zakona?!
» Iz SDA optužuju Hrvate za nedonošenje Izbornog zakona
» SPD u Njemačkoj ne želi promjenu izbornog zakona
Page 1 of 2