ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EU: Srbija nazaduje

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

EU: Srbija nazaduje - Page 2 Empty Re: EU: Srbija nazaduje

Post by Guest 4/6/2021, 08:18

marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
pizzon wrote:da su pregovori sa eu u tihoh hibernaciji, ignoridanju, obostrano,
to je jasno.

A sad je to i tebi jasno.
A ja ti godinama govorim da nećete u EU najmanje 25 godina, ako ikad, a ti mi nisi vjerovao.

ja sam se s njim isto uvijek oko toga kačio, vrijeđao se kad bih mu rekao da neće u EU prije 2030.

No trenutno je 2030. posve nerealan rok. Znači ipak sam se malo zajebao.

I ja, jer su po mojoj računici imali realne šanse ući oko 2040., ali sad je 2050. puno realnija procjena.
I ponavljam, ako ikad.
EU je pun kufer proširenja, a tome se od velikih članica posebno protivi tradicionalna srpska saveznica  lol! Francuska (nisu baš nama badava prodali Rafale Basketball ) koja još od Mitteranda vodili politiku da prvo EEZ pa onda i EU treba produbiti, a ne proširiti.
Zašto?
Zato što svako proširenje prvenstveno odgovara Njemačkoj koja tako širi tržište za svoje izvozne proizvode, a Francuska je tada više ne može ni pratiti, a kamoli kontrolirati.
Pogotovo nakon ujedinjenja, kada je postalo jasno da je jedini način kakve takve kontrole ujedinjene Njemačke što je moguće dulje odugovlačenje sa proširenjem EU i kontrolom njemačkog gospodarskog jačanja.
Inače Francuska vodi politiku gdje joj je primarni cilj kontrola Njemačke još od vremena Zajednice za ugljen i čelik, a tada je bila riječ samo o BRD odnosno o zapadnoj Njemačkoj.  :)
Zato je Mitterand konsternirao kada je došlo do ujedinjenja Njemačke, jer su svi dotadašnji francuski planovi o kontroli Njemačke pali u vodu i morali su se početi raditi novi.
Produbljivanjem umjesto proširenja EU bi se dobila situacija da bi Francuska vodila glavnu riječ u europskoj diplomaciji i politici, a Njemačka bi to sve lijepo financirala.  :D
U međuvremenu je ipak došlo do određenog proširenja, moralo se bar malo popustiti Njemačkoj, od čega smo i mi profitirali i tek ćemo, ali je pala odluka da se sad to mora zaustaviti jer su se stvari oteli kontroli.
I sad vjerojatno nećemo desetljećima vidjeti neko novo proširenje, osim ako se na to naprasno ne odluče Švicarska ili Norveška, a za sad su o tome samo interno raspravljali i tu odluku stavili na neko dulje čekanje.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2021, 08:32

Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
to je jasno.

A ja ti godinama govorim da nećete u EU najmanje 25 godina, ako ikad, a ti mi nisi vjerovao.

ja sam se s njim isto uvijek oko toga kačio, vrijeđao se kad bih mu rekao da neće u EU prije 2030.

I ja, jer su po mojoj računici imali realne šanse ući oko 2040., ali sad je 2050. puno realnija procjena.
I ponavljam, ako ikad.
EU je pun kufer proširenja, a tome se od velikih članica posebno protivi tradicionalna srpska saveznica  lol! Francuska (nisu baš nama badava prodali Rafale Basketball ) koja još od Mitteranda vodili politiku da prvo EEZ pa onda i EU treba produbiti, a ne proširiti.
Zašto?
Zato što svako proširenje prvenstveno odgovara Njemačkoj koja tako širi tržište za svoje izvozne proizvode, a Francuska je tada više ne može ni pratiti, a kamoli kontrolirati.
Pogotovo nakon ujedinjenja, kada je postalo jasno da je jedini način kakve takve kontrole ujedinjene Njemačke što je moguće dulje odugovlačenje sa proširenjem EU i kontrolom njemačkog gospodarskog jačanja.
Inače Francuska vodi politiku gdje joj je primarni cilj kontrola Njemačke još od vremena Zajednice za ugljen i čelik, a tada je bila riječ samo o BRD odnosno o zapadnoj Njemačkoj.  :)
Zato je Mitterand konsternirao kada je došlo do ujedinjenja Njemačke, jer su svi dotadašnji francuski planovi o kontroli Njemačke pali u vodu i morali su se početi raditi novi.
Produbljivanjem umjesto proširenja EU bi se dobila situacija da bi Francuska vodila glavnu riječ u europskoj diplomaciji i politici, a Njemačka bi to sve lijepo financirala.  :D
U međuvremenu je ipak došlo do određenog proširenja, moralo se bar malo popustiti Njemačkoj, od čega smo i mi profitirali i tek ćemo, ali je pala odluka da se sad to mora zaustaviti jer su se stvari oteli kontroli.
I sad vjerojatno nećemo desetljećima vidjeti neko novo proširenje, osim ako se na to naprasno ne odluče Švicarska ili Norveška, a za sad su o tome samo interno raspravljali i tu odluku stavili na neko dulje čekanje.

I da ne zaboravim spomenuti još jedan detalj.
Naime, EU je krajnje nerado primila Hrvatsku.
Zašto?
Zato jer su imali planove ulaska kompletnog regiona ilitiga zapadnog Balkana odjednom u EU.
A mi smo svojim ulaskom uništili njihove planove o famoznoj ravnoteži snaga na ovom području, jer smo stvorili preduvjete da daleko odmaknemo Srbiji u svakom pogledu.
I time smo zapravo pokazali i dokazali da su oni u Europi i svijetu koji su radili takve planove zapravo nesposobni glupani, što je jasno hoćeš nećeš potkopalo njihovu ugled i autoritet.
Zato je SDP-ov blento Damir Kuštrak u jednoj tv raspravo u Pelješkom mostu rekao kako je to nepotreban trošak zato jer će sve zemlje bivše Jugoslavije ući istodobno u EU pa tako i BiH pa će granica kod Neuma ionako biti otvorena za promet.
Zeznuo se ne samo blento Kuštrak nego i cijeli SDP koji je to prihvatio kao činjenicu sa kojom se treba pomiriti, koji je Plejsški most odbijao kao čisto HDZ-ov projekt, a koliko je bilo teško dovršiti pregovore pokazala je činjenica da je to uspjelo čak i glupoj guski kao što je Jadranka Kosor.
E sad, pomogli su nam Ameri zavrtanjem ruke Slovencima, ali mislim da to ipak nije bilo presudno nego ova famozna sad već propala arbitraža na koju je inače glupa Kosor pristala jer je bila dovoljno pametna i shvatila da politička arbitraža sama po sebi nema karakter bilateralnog sporazuma sa Slovenijom kao međunarodno obvezujućeg ugovora pa tako Hrvatska nije preuzela obavezu poklanjanja dijela svog teritorija Sloveniji za ustupak u vidu njihovog pristanka za ulazak Hrvatske u EU.
Za razliku od još jednog SDP-ovog kadra, dapače, vođe i premijera  cheers Ivice Račana, sa onim famoznim dimnjakom zbog kojega bi ga proklinjali mnogi šefovi vlada u svijetu jer bi sa tim riješenjem napravio presedan u međunarodnom pravu mora koji bi kasnije mogli koristiti svi nasilnici u svijetu koji bi se pozivali na to riješenja kada bi se htjeli omastiti tuđim morem koje im po međunarodnom pravu inače ne pripada.
SDP se nije nikada ogradio, a kamoli ispričao zbog te svinjarije sa mogućim teškim međunarodnim posljedicama koju je u tadašnjem Saboru jedino SDP i podržao.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 4/6/2021, 08:46

Ma dobro, oni su i tako ta neka turska zona oduvijek. Malo su se ubacili u neki drugi vlak kroz zajedničku državu sa slo i hr al to je bilo privremeno. Sada su opet na svojoj turskoj trasi.
Samo ta  eu i neki njeni čelnici su na njihovoj trasi htjeli hr ostaviti , eto da im malo dignemo rejting i poguramo.
Al to je amerika razjebala s par poziva i osujetila im plan. 
Tako da naši i nisu baš toliko nesposobni u vanjskoj politici kako ih neki doživljavaju .
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2021, 09:04

epikur37 wrote:marcelo i srbija ...dupli pas na vuka s dinare :p

Kaj te boli ta Srbija??

Korijeni u pitanju ... familija ... ili kaj?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 4/6/2021, 09:07

Sovak wrote:

Kaj te boli ta Srbija??

herceg srpska

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 4/6/2021, 09:18

Sovak wrote:

Kaj te boli ta Srbija??

Baš nikaj, protiv sam primanja Srbije u EU, ali i ostatka Balkana, te za isključivanje pravoslavnih i posebice muslimanskih zemalja.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest 4/6/2021, 13:36

vili40 wrote:
epikur37 wrote:
vili40 wrote:
epikur37 wrote:
dijagram wrote:marcelo likuje epi kmeci

nista novog  :)

pa ja sam ravnodušan, u osnovi mišljenja sam da srbija nema što tražiti u EU ali da treba izbaciti i bugarsku :)
ako bi izbacili bugarsku onda smo zadnji,još nam samo to treba :D

Sad će to Tomaševića i možemo srediti. :)
pogotovo ako će ga plenki sabotirati na svakom koraku a u to se možeš kladit,da ne spominjem teško popravljivu štetu koju su napravili bivši.

Je l?

Kaj pa sad? 

Već imate izgovor za nikaj delati?

Nismo mi, oni su nas sjebali!

Pa koji ste kurac jurišali ak ne znate delati?

Ne žimku vas.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by niels 4/6/2021, 15:32

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
marcellus wrote:
Speare Shaker wrote:
to je jasno.

I ponavljam, ako ikad.
Zašto?

I da ne zaboravim spomenuti još jedan detalj.
Naime, EU je krajnje nerado primila Hrvatsku.
Zašto?
Zato jer su imali planove ulaska kompletnog regiona ilitiga zapadnog Balkana odjednom u EU.
A mi smo svojim ulaskom uništili njihove planove o famoznoj ravnoteži snaga na ovom području, jer smo stvorili preduvjete da daleko odmaknemo Srbiji u svakom pogledu.
I time smo zapravo pokazali i dokazali da su oni u Europi i svijetu koji su radili takve planove zapravo nesposobni glupani, što je jasno hoćeš nećeš potkopalo njihovu ugled i autoritet.
Zato je SDP-ov blento Damir Kuštrak u jednoj tv raspravo u Pelješkom mostu rekao kako je to nepotreban trošak zato jer će sve zemlje bivše Jugoslavije ući istodobno u EU pa tako i BiH pa će granica kod Neuma ionako biti otvorena za promet.
Zeznuo se ne samo blento Kuštrak nego i cijeli SDP koji je to prihvatio kao činjenicu sa kojom se treba pomiriti, koji je Plejsški most odbijao kao čisto HDZ-ov projekt, a koliko je bilo teško dovršiti pregovore pokazala je činjenica da je to uspjelo čak i glupoj guski kao što je Jadranka Kosor.
E sad, pomogli su nam Ameri zavrtanjem ruke Slovencima, ali mislim da to ipak nije bilo presudno nego ova famozna sad već propala arbitraža na koju je inače glupa Kosor pristala jer je bila dovoljno pametna i shvatila da politička arbitraža sama po sebi nema karakter bilateralnog sporazuma sa Slovenijom kao međunarodno obvezujućeg ugovora pa tako Hrvatska nije preuzela obavezu poklanjanja dijela svog teritorija Sloveniji za ustupak u vidu njihovog pristanka za ulazak Hrvatske u EU.
Za razliku od još jednog SDP-ovog kadra, dapače, vođe i premijera  cheers Ivice Račana, sa onim famoznim dimnjakom zbog kojega bi ga proklinjali mnogi šefovi vlada u svijetu jer bi sa tim riješenjem napravio presedan u međunarodnom pravu mora koji bi kasnije mogli koristiti svi nasilnici u svijetu koji bi se pozivali na to riješenja kada bi se htjeli omastiti tuđim morem koje im po međunarodnom pravu inače ne pripada.
SDP se nije nikada ogradio, a kamoli ispričao zbog te svinjarije sa mogućim teškim međunarodnim posljedicama koju je u tadašnjem Saboru jedino SDP i podržao.

Dobra dva upisa Speare.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 4/6/2021, 15:36

epikur37 wrote:
Sovak wrote:

Kaj te boli ta Srbija??

Baš nikaj, protiv sam primanja Srbije u EU, ali i ostatka Balkana, te za isključivanje pravoslavnih i posebice muslimanskih zemalja.

To je zajedničko tržište, s dodatnim pravosudnim i regulatornim ovlastima.

Ne vidim kako dominantna religija u zemlji aplikantici ima veze s tim. Uostalom, kroz dvije generacije skoro sve zemlje neće proći kroz taj test, biti će većinski muslimansko-ateističke.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by crvenkasti 4/6/2021, 16:16

Kad propadne Amerika, opet ćemo Srbe nagovoriti da nas prime u svoju državu.

Boli nas kurac.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by marcellus 4/6/2021, 16:33

crvenkasti wrote:Kad propadne Amerika, opet ćemo Srbe nagovoriti da nas prime u svoju državu.

Boli nas kurac.

je i knin ćemo vam vratit

zašto bi vas nagovarali bilo što da i amerika propadne (prije ćete vi i rusija) kad ste 20 godina iza nas, a mi smo 20 godina iza svih ostalih u EU?

vi ćete u EU zajedno s Turskom, a nakon Kosova i Albanije, kako stoje stvari

2014-04-16

Back to top Go down

Post by niels 4/6/2021, 19:07

Da sam direktor svemira...

Dao bih Hrvatima jednonacionalnih državu i Srbima jednonacionalnu državu. Stavio bih oko obje države zid, žilet žicu, minska polja, tornjeve, mitraljeska gnijezda, karaule...

Poveljom UN-a bih zabranio bilo kome osim isključivo hrvatske nacionalnosti (što bi se dokazivalo genetskom analizom) i praktičnih katolika da smiju u Hrvatsku.

Isto tako - nitko ne smije ni posjetiti Srbiju tko nije Srbin i svetosavac.

Obje zemlje trgovački embargo, sankcije, izbaciti iz UN-a i zabraniti im sva natjecanja.

Možda, ali samo možda, tada, u neke lubanje bi sinulo nešto malo svijetla, pa kroz kojih 500 godina možda bi se nešto i promijenilo.
niels
niels

Male
2021-04-26

Ra likes this post

Back to top Go down

Post by pizzon 4/6/2021, 19:47

kaya wrote:Ma dobro, oni su i tako ta neka turska zona oduvijek. Malo su se ubacili u neki drugi vlak kroz zajedničku državu sa slo i hr al to je bilo privremeno. Sada su opet na svojoj turskoj trasi.
Samo ta  eu i neki njeni čelnici su na njihovoj trasi htjeli hr ostaviti , eto da im malo dignemo rejting i poguramo.
Tako da naši i nisu baš toliko nesposobni u vanjskoj politici kako ih neki doživljavaju .

niste nesposobni !
kad ste uspeli da formirate
drzavu u godinama okupacije
cele evrope, glavni ste !

pizzon

2020-04-21

Back to top Go down

Post by marcellus 4/6/2021, 20:46

niels wrote:Da sam direktor svemira...

Dao bih Hrvatima jednonacionalnih državu i Srbima jednonacionalnu državu. Stavio bih oko obje države zid, žilet žicu, minska polja, tornjeve, mitraljeska gnijezda, karaule...

:tu

i krokodile

2014-04-16

Back to top Go down

Post by niels 4/6/2021, 20:53

pizzon wrote:
kaya wrote:Ma dobro, oni su i tako ta neka turska zona oduvijek. Malo su se ubacili u neki drugi vlak kroz zajedničku državu sa slo i hr al to je bilo privremeno. Sada su opet na svojoj turskoj trasi.

niste nesposobni !
kad ste uspeli da formirate
drzavu u godinama okupacije
cele evrope, glavni ste !

Puno ih je uspjelo, Hitler nije imao vojnika na bacanje, dapače, trebalo mu je topovskog mesa.

Nastale su kvislinške tvorevine, malo zemalja je bilo pod izravnom okupacijom - Vichyijevska Francuska, Belgija je zadržala kralja, Vidkun Quisling je vodio Norvešku, bio je Češko-moravski protektorat, profašistička Slovačka, Horthyijeva Mađarska, Rumunjska, Bugarska i dabome NDH.

Pa i Srbiju je vodio Milan Nedić, a u Vladi mu je bio jedan pronosirani fašista kao Ljotić. Mir na selu je držao Draža, jer su četnicima obitelji bile poznate i u njemačkim kandžama. Nakon kragujevačke gimnazije i drežničke republike odmakli su se od partizana (koji su uglavnom ratovali pod nadimcima) kao avanturista.

Sve te pogrešne procjene su teško stajale Srbiju.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by niels 4/6/2021, 20:55

marcellus wrote:
niels wrote:Da sam direktor svemira...

:tu

i krokodile

Imamo divlje svinje, nemreš disat od njih.

Krokodili su za čizme i torbice komadima.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by dzango 4/6/2021, 21:21

Srbija nazaduje odavno. Jedino dobro je što to nazadovanje ima i svoju dobru stranu.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by RayMabus 4/6/2021, 21:51

Još malo pa ispod šljive. Basketball

EU: Srbija nazaduje - Page 2 Serbia-population-pyramid-2020

Zapadnoj Europi istočna Europa služi samo kao rezervoar radne snage. No nisu toliko krivi nego sama istočna Europa sa svojom zaostalošću i visokim nivoem korupcije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Noor 4/6/2021, 22:11

dijagram wrote:marcelo likuje epi kmeci

nista novog  :)
:D

nemojte se šalit s epijem, ako izvuče onaj kalaš iz krumpirišta, bit će jao

2017-10-06

Back to top Go down

Post by pizzon 4/6/2021, 23:58

dzango wrote:Srbija nazaduje odavno. Jedino dobro je što to nazadovanje ima i svoju dobru stranu.

mnogo dobro.
imamo 3% rudnu rentu za NiS
a cujem da je uobicajeno 10%
kinezi su sjebali svoje zemljiste
pa su dosli da " cuvaju " nase
bivse kolonije ima da nas izvade
oni su gori od engleza
ima da nas isisaju
el bilo balkan balanskim narodiua
bilo
e pa, evropa evropskim narodima
moze saradnja, ali mi braca nisu